pompoen knolselderij spiesjes

Gegrilde pompoen knolselderij spiesjes

Zijn ze niet schattig deze pompoen knolselderij spiesjes? Het ideetje komt doordat ik  een foto zag van roseval aardappeltjes op een spiesje. Lekker natuurlijk! Echter: die zijn totaal niet koolhydraatarm. Deze groente spiesjes daarentegen wel. Groente spiesjes maken is op zich een fluitje van een cent. Althans, als je daarvoor rauwe groenten gebruikt. Dan rijg je gewoon – ik noem maar even wat – radijsjes, paprika, komkommer en koolrabi aan een stokje. Daarbij serveer je een dipsaus van mayonaise, Griekse yoghurt, verse munt, peper en zout. Niks mis mee. Lekker. Uitstekend geschikt bijgerecht bij een zomerse buitenmaaltijd. Maar hoe doe je dat met warme groenten? Daarom gingen we voor je aan de slag met twee van onze favoriete groenten. Vervolgens rolden daar deze lieve pompoen knolselderij spiesjes uit.

Het oog eet ook mee

De bite van de groenten moet nog wel stevig zijn. Maar moet zeker niet rauw meer zijn. Aan de andere kant moeten de groenten moeten ook weer niet te zacht zijn. Anders vallen ze van hun stokje (letterlijk dan). Nou, zo was Huize HAK dus wel enige tijd bezig. Het blijkt nog een hele uitvinding om de juiste aanpak te vinden bij het maken van deze spiesjes. Oh ja, ook nog proefondervindelijk naar voren gekomen: de stokjes kun je het beste weken in water. Daarna nog omwikkelen met een stukje aluminiumfolie. Op die manier voorkom je dat ze vlam kunnen vatten. Eenmaal door deze proeffase heen gekomen, waren we superblij met deze gegrilde pompoen knolselderij spiesjes. Bovendien met een grote decoratieve waarde. Het oog eet tenslotte ook mee. Daarom zoeken we toch altijd een makkelijke maar aansprekende manier om groente te presenteren. 

pompoen knolselderij spiesjes

pompoen knolselderij spiesjes

 

Ook lekker:

Zo maak je de pompoen knolselderij spiesjes

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Gegrilde pompoen knolselderij spiesjes

door Hans van Deelen
Vrolijk je koolhydraatarme maaltijd op met gegrilde pompoen knolselderij spiesjes. Supergezond en ook nog geweldig leuk om te zien!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: grillen, roosteren & bbq, groente, spiesjes
Voorbereiden: 18 min
Koken: 7 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

3 gram koolhydraten per stuk.
Koolhydraten 3 g

Uit recept

6 stuks

Ook nodig

  • meloenboor
  • 6 houten spiesjes
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

Bereiden

  • Leg allereerst de stokjes in een laagje water.
  • Schep met een meloenboor bolletjes (ongeveer 18-30 totaal) uit de rauwe knolselderij en pompoen.
  • Kook de bolletjes 10 minuten voor in water. Spoel koud af.
  • Marineer de bolletjes enkele minuten in olie, rozemarijn en peper
  • Rijg de bolletjes vervolgens aan een stokje. 3 tot 5 bolletjes per stokje, afhankelijk van het formaat. Doe aluminiumfolie om het deel van het stokje dat nog uitsteekt.
  • Grill de pompoen knolselderij spiesjes 6 tot 7 minuten. Of tot de groente bolletjes een licht kleurtje hebben gekregen. Serveer ze warm of lauwwarm.
  • De pompoen knolselderij spiesjes smaken niet alleen heerlijk bij diverse soepen en salades. Maar ook bij diverse fornuisgerechten.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels. Bijvoorbeeld Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 20 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like