pompoen knolselderij spiesjes

Gegrilde pompoen knolselderij spiesjes

Zijn ze niet schattig deze pompoen knolselderij spiesjes? Het ideetje komt doordat ik  een foto zag van roseval aardappeltjes op een spiesje. Lekker natuurlijk! Echter: die zijn totaal niet koolhydraatarm. Deze groente spiesjes daarentegen wel, ze bevatten calorieën 22.83 kcal ⋆ koolhydraten 3 g ⋆ eiwitten 1.18 g ⋆ vetten 0.12 g ⋆ vezels 2.55 g per spiesje. De groente spiesjes maken is op zich een fluitje van een cent. Althans, als je daarvoor rauwe groenten gebruikt. Dan rijg je gewoon – ik noem maar even wat – radijsjes, paprika, komkommer en koolrabi aan een stokje. Daarbij serveer je een dipsaus van mayonaise, Griekse yoghurt, verse munt, peper en zout. Niks mis mee. Lekker. Uitstekend geschikt bijgerecht bij een zomerse buitenmaaltijd. Maar hoe doe je dat met warme groenten? Daarom gingen we voor je aan de slag met twee van onze favoriete groenten. Vervolgens rolden daar deze lieve pompoen knolselderij spiesjes uit.

Advertentie

Het oog eet ook mee

De bite van de groenten moet voor de groente spiesjes nog wel stevig zijn. Maar zeker niet rauw. Aan de andere kant moeten de groenten moeten ook weer niet te zacht zijn. Anders vallen ze van hun stokje (letterlijk dan). Oh ja, de stokjes kun je het beste vooraf weken in water of omwikkelen met een stukje aluminiumfolie. Op die manier voorkom je dat ze vlam kunnen vatten. Eenmaal door de proeffase heen, zijn we superblij met deze gegrilde pompoen knolselderij spiesjes. Bovendien met een grote decoratieve waarde. Het oog eet tenslotte ook mee. het is gewoon leuk om op een aansprekende manier simpele groente te presenteren. Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

pompoen knolselderij spiesjes
pompoen knolselderij spiesjes

Zo maak je de pompoen knolselderij spiesjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Gegrilde pompoen knolselderij spiesjes

Vrolijk je koolhydraatarme maaltijd op met gegrilde pompoen knolselderij spiesjes. Supergezond en naast vegan ook nog geweldig leuk om te zien!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 18 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ook gebruikt

  • meloenboor
  • 6 houten spiesjes
  • aluminiumfolie

Voedingswaarde

Per spiesje
kcal 22.83 koolhydraten 3 geiwitten 1.18 gvetten 0.12 gvezels 2.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 spiesjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Leg allereerst de stokjes in een laagje water.
  • Schep met een meloenboor bolletjes (ongeveer 18-30 totaal) uit de rauwe knolselderij en pompoen.
  • Kook de bolletjes 10 minuten voor in water. Spoel koud af.
  • Marineer de bolletjes enkele minuten in olie, rozemarijn en peper
  • Rijg de bolletjes vervolgens aan een stokje. 3 tot 5 bolletjes per stokje, afhankelijk van het formaat. Doe aluminiumfolie om het deel van het stokje dat nog uitsteekt.
  • Grill de pompoen knolselderij spiesjes 6 tot 7 minuten. Of tot de groente bolletjes een licht kleurtje hebben gekregen. Serveer ze warm of lauwwarm.
  • De pompoen knolselderij spiesjes smaken niet alleen heerlijk bij diverse soepen en salades. Maar ook bij diverse fornuisgerechten.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven