Pompoen fritters met kruidendip 6

pompoen fritters met kruidendip - Koolhydraatarm

Zo hé lekker joh! Koken moeilijk? Nou, nee hoor. Na een kwartiertje mocht ik een bord van deze fantastische pompoen fritters met kruidendip leeg smullen. Bij Lidl doen wij regelmatig onze basisboodschappen. Roomkaas, Griekse yoghurt, gerookte zalm en wc-papier gaan eigenlijk altijd wel mee. Maar afgelopen weekend griste ik nog snel een bak tot spaghetti verwerkte pompoen mee. Wat ik ermee zou gaan maken wist ik pas toen ik trek kreeg in een snelle lunch. Met twee eitjes en gember zou ik ze bakken in de oven, lekker makkelijk! En dan ondertussen een fris sausje maken voor erbij.

Wanneer, wat en hoe?

Ik at de pompoen fritters zoals gezegd als lunch. Maar ze zijn ook eenvoudig als warm ontbijt te maken, ze gaan namelijk 10-15 minuten in de oven. Ik weet niet hoe lang jij doucht maar ik kan dat combineren.  Eet je ze niet allemaal op, stop de rest dan in je lunchbox voor tussendoor! Ik maakte 4 stuks in mijn favoriete yorkshire puddingvorm (BOL en dan de Wham non stick #nospon). Mooie platte koeken krijg je dan. Maar je kunt het beslag ook in iets hogere en smallere muffinvorm doen. Ze moeten dan wel wat langer bakken. Heb je geen oven? Dat is geen geldige smoes, want ook bergjes scheppen in een koekenpan en dan bakken gaat uitstekend! Hou je niet zo van de hartige smaak van de pompoen fritters met kruidendip ‘s morgens vroeg? Dan vervang je het selderijzout door kaneel en in plaats van de kruidendip neem je Griekse yoghurt met (Steviala sweet bee) ‘honing’ erbij. Net zo makkelijk…

Ze zijn ook peuter- en kindproof omdat ze een beetje zoet smaken. ***WINWINWIN***

pompoen fritters met kruidendip - Koolhydraatarm

Pompoen fritters met kruidendip

Hoe ga je een gerecht noemen, dat is soms nog niet eens zo makkelijk bij onze recepten.  Soms maken we bestaande gerechten met een naam, maar dan onze eigen koolhydraatarme variant. Zoals bijvoorbeeld Gado gado of Tjap tjoy. Dan is het wel duidelijk. Maar hoe zou jij dit nou noemen? Zijn ‘t groentemuffins, pompoen fritters, is het rösti van pompoen of misschien toch herfstfrittata?  What’s in a name hoor ik je denken, als het maar lekker is! Nou dat is het absoluut en de naam verandert daar helegaar niks an. Ik koos voor de naam pompoen fritters met kruidendip, volgens mij hebben we fritters nog helemaal nergens op de website namelijk. Nu wel!

Andere lekkere combinaties die je kan proberen zijn:

  • courgette en Parmezaanse kaas
  • sojaboontjes, feta en munt
  • kabeljauw, ui, sambal

Nou, je komt er verder wel weer uit met deze schat aan suggesties? Eet smakelijk en geniet!

Ook lekker:

Gratin van pompoen en knolselderij

Pittige pompoensoep met selderij

Zo maak je deze pompoen fritters met kruidendip

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Pompoen fritters met kruidendip

pompoen fritters met kruidendip - Koolhydraatarm

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 19, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 4 stuks
  • Koolhydraten: 5,5 khd hele recept incl. saus (4 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Zo hé lekker joh! Koken moeilijk? Nou, nee hoor. Na een kwartiertje mocht ik een bord van deze fantastische pompoen fritters met kruidendip leeg smullen.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet de heteluchtoven op 180 graden.
  2. Rasp de gember en roer met een vork samen met de pompoen, de eieren en wat peterselie door los. Breng op smaak met selderijzout.
  3. Verdeel de massa over de 4 holtes van de Yorkshire puddingvorm. (Ik heb een heel goeie anti-aanbaklaag en hoef die niet in te vetten) Zet 10-15 minuten of tot het ei gestold is in de oven. De tijd is ook afhankelijk van hoe snel je oven opgewarmd is.
  4. KRUIDENDIP: Hak de kruiden en klop deze met de overige ingrediënten voor de kruidendip door elkaar. Proef en breng op smaak sojasaus.
  5. Warm of koud serveren met de met de kruidendip, kan allebei.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 gedachten over “Pompoen fritters met kruidendip