pompoen fritters met kruidendip - Koolhydraatarm

Pompoen fritters met kruidendip

Zo hé lekker joh! Koken moeilijk? Nou, nee hoor. Na een kwartiertje mocht ik een bord van deze fantastische fritters met kruidendip leeg smullen. Afgelopen griste ik bij Lidl nog snel een bak tot spaghetti verwerkte mee. zelf raspen kan ook hoor. Wat ik ermee zou gaan maken wist ik pas toen ik trek kreeg in een snelle lunch. Met twee eitjes en gember zou ik ze bakken in de oven, lekker makkelijk! En dan ondertussen een fris sausje maken voor erbij. Al met al bevatten de pompoen fritters per stuk incl. de saus 1.12 gram koolhydraten per stuk.

Wanneer, wat en hoe?

Ik at de fritters zoals gezegd als lunch. Maar ze zijn ook eenvoudig als warm ontbijt te maken, ze gaan namelijk 10-15 minuten in de oven. Ik weet niet hoe lang jij doucht maar ik kan dat combineren.  Eet je ze niet allemaal op, stop de rest dan in je lunchbox voor tussendoor! Ik maakte 4 stuks in mijn favoriete Yorkshire puddingvorm (moeilijk te krijgen, helaas). Mooie platte koeken krijg je dan.

Andere bakvormen

Maar je kunt het beslag ook in iets hogere en smallere muffinvorm doen. Ze moeten dan wel wat langer bakken. Heb je geen oven? Dat is geen geldige smoes, want ook bergjes scheppen in een koekenpan en dan bakken gaat uitstekend! Hou je niet zo van de hartige smaak van de  fritters met kruidendip ’s morgens vroeg? Dan vervang je het selderijzout door kaneel en in plaats van de kruidendip neem je Griekse yoghurt met (Steviala sweet bee) ‘honing’ erbij. Net zo makkelijk…

Ze zijn ook peuter- en kindproof omdat ze een beetje smaken. ***WINWINWIN***

Pompoen fritters met kruidendip

Hoe ga je een gerecht noemen, dat is soms nog niet eens zo bij onze recepten.  Soms maken we bestaande gerechten met een naam, maar dan onze eigen koolhydraatarme variant. Zoals bijvoorbeeld Gado gado of Tjap tjoy. Dan is het wel duidelijk. Maar hoe zou jij dit nou noemen? Zijn ’t groentemuffins, pompoen fritters, is het rösti van pompoen of misschien toch herfstfrittata?  What’s in a name hoor ik je denken, als het maar lekker is! Nou dat is het absoluut en de naam verandert daar helegaar niks an. Ik koos voor de naam pompoen fritters met kruidendip, volgens mij hebben we fritters nog helemaal nergens op de website namelijk. Nu wel!

Andere lekkere combinaties die je kan proberen zijn:

  • courgette en Parmezaanse kaas
  • sojaboontjes, feta en munt
  • kabeljauw, ui, sambal

Nou, je komt er verder wel weer uit met deze schat aan suggesties? Eet smakelijk en geniet!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

pompoen fritters met kruidendip - Koolhydraatarm

Zo maak je deze pompoen fritters met kruidendip

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Pompoen fritters met kruidendip

pompoen fritters met kruidendip - Koolhydraatarm
Door: Anna-Karina van Denderen
Zo hé lekker joh! Koken moeilijk? Nou, nee hoor. Na een kwartiertje mocht ik een bord van deze fantastische pompoen fritters met kruidendip leeg smullen.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per stuk incl. saus
calorieën 57.22 kcalkoolhydraten 1.12 geiwitten 3.72 gvetten 4.25 gvezels 0.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

KRUIDENDIP

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Zet de heteluchtoven op 180 °C en vet je vormpjes in. 4 Platte taartvormpjes is handig.
  • Spiraliseer of rasp de pompoen in slierten. Rasp de gember en roer met een vork samen met de pompoen, de eieren en wat peterselie los. Breng op smaak met selderijzout.
  • Verdeel de massa over je vormpjes. Bak 10 – 15 minuten in de hete oven of tot het ei gestold is. De tijd is ook afhankelijk van hoe snel je oven opgewarmd is.
    pompoen fritters met kruidendip - Koolhydraatarm

KRUIDENDIP

  • Hak ondertussen de kruiden en klop deze met de overige ingrediënten voor de kruidendip door elkaar. Proef en breng op smaak met sojasaus.
  • Warm of koud serveren met de kruidendip.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top