Zo hé lekker joh! Koken moeilijk? Nou, nee hoor. Na een kwartiertje mocht ik een bord van deze fantastische pompoen fritters met kruidendip leeg smullen. Afgelopen weekend griste ik bij Lidl nog snel een bak tot spaghetti verwerkte pompoen mee. Pompoen zelf raspen kan ook hoor. Wat ik ermee zou gaan maken wist ik pas toen ik trek kreeg in een snelle lunch. Met twee eitjes en gember zou ik ze bakken in de oven, lekker makkelijk! En dan ondertussen een fris sausje maken voor erbij. Al met al bevatten de pompoen fritters per stuk incl. de saus 1.12 gram koolhydraten per stuk.
Wanneer, wat en hoe?
Ik at de pompoen fritters zoals gezegd als lunch. Maar ze zijn ook eenvoudig als warm ontbijt te maken, ze gaan namelijk 10-15 minuten in de oven. Ik weet niet hoe lang jij doucht maar ik kan dat combineren. Eet je ze niet allemaal op, stop de rest dan in je lunchbox voor tussendoor! Ik maakte 4 stuks in mijn favoriete Yorkshire puddingvorm (moeilijk te krijgen, helaas). Mooie platte koeken krijg je dan.
Andere bakvormen
Maar je kunt het beslag ook in iets hogere en smallere muffinvorm doen. Ze moeten dan wel wat langer bakken. Heb je geen oven? Dat is geen geldige smoes, want ook bergjes scheppen in een koekenpan en dan bakken gaat uitstekend! Hou je niet zo van de hartige smaak van de pompoen fritters met kruidendip ’s morgens vroeg? Dan vervang je het selderijzout door kaneel en in plaats van de kruidendip neem je Griekse yoghurt met (Steviala sweet bee) ‘honing’ erbij. Net zo makkelijk…
Ze zijn ook peuter- en kindproof omdat ze een beetje zoet smaken. ***WINWINWIN***
Pompoen fritters met kruidendip
Hoe ga je een gerecht noemen, dat is soms nog niet eens zo makkelijk bij onze recepten. Soms maken we bestaande gerechten met een naam, maar dan onze eigen koolhydraatarme variant. Zoals bijvoorbeeld Gado gado of Tjap tjoy. Dan is het wel duidelijk. Maar hoe zou jij dit nou noemen? Zijn ’t groentemuffins, pompoen fritters, is het rösti van pompoen of misschien toch herfstfrittata? What’s in a name hoor ik je denken, als het maar lekker is! Nou dat is het absoluut en de naam verandert daar helegaar niks an. Ik koos voor de naam pompoen fritters met kruidendip, volgens mij hebben we fritters nog helemaal nergens op de website namelijk. Nu wel!
Andere lekkere combinaties die je kan proberen zijn:
- courgette en Parmezaanse kaas
- sojaboontjes, feta en munt
- kabeljauw, ui, sambal
Nou, je komt er verder wel weer uit met deze schat aan suggesties? Eet smakelijk en geniet!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze pompoen fritters met kruidendip
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Pompoen fritters met kruidendip
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 150 g pompoen, in slierten
- 3 cm gemberwortel
- 2 eieren
- beetje platte peterselie, gedroogd of vers
- 2 snufjes selderij- of kruidenzout
KRUIDENDIP
- 1 el Griekse yoghurt
- ½ el mayonaise
- handje kruiden, verse dille, peterselie, bieslook
- drupje sojasaus
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Zet de heteluchtoven op 180 °C en vet je vormpjes in. 4 Platte taartvormpjes is handig.
- Spiraliseer of rasp de pompoen in slierten. Rasp de gember en roer met een vork samen met de pompoen, de eieren en wat peterselie los. Breng op smaak met selderijzout.
- Verdeel de massa over je vormpjes. Bak 10 – 15 minuten in de hete oven of tot het ei gestold is. De tijd is ook afhankelijk van hoe snel je oven opgewarmd is.
KRUIDENDIP
- Hak ondertussen de kruiden en klop deze met de overige ingrediënten voor de kruidendip door elkaar. Proef en breng op smaak met sojasaus.
- Warm of koud serveren met de kruidendip.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
erg lekker, weer eens wat anders als lunch. Bedankt!
Ik heb dit gemaakt in de koekenpan als één “pannekoek” en ik heb het in puntjes gesneden, warm gegeten en wat ik overhad koud als lunch met een kopje soep. Het was weer heerlijk, ga ik beslist veel maken, bedankt weer hoor voor dit recept, groetjes, Lia
Ze zijn heerlijk! Ik heb ze in mijn muffin-vorm gemaakt, 5 minuten langer in de oven en perfect gaar.
Lijkt me erg lekker! Zou je kunnen delen waar je jouw yorkshire pudding vorm hebt gekocht?
Ik heb er een die bakt aan als een gek hoe ik ook invet. knip nu steeds rondjes bakpapier, maar dat is wel extra werk.
Alvast dank!
Bij BOL?
Dag Ellen,
Onlangs heb ik er een gekocht bij Bol.com. Doet het heel goed, en is te betalen. Incl. verzendkosten €10.
Groet van ook Ellen