pittige tonijnsalade in slablad

Pittige tonijnsalade in slablad

Deze pittige tonijnsalade is precies goed als lunch: Lekker pittig maar wel fris met die knapperige salade en stukjes courgette. Ik vind tonijnsalade kant en klaar in een bakje eerlijk gezegd behoorlijk saai. Ik maak tonijnsalade veel liever zelf, het kost ook bijna geen tijd en dan weet ik precies wat erin zit!

Groente

Gebruik voor tonijnsalade een blikje tonijn in water of tonijn in olie, die is mooi neutraal en bevat geen rare toevoegingen. Meng de tonijn met wat je in de koelkast vindt, liefst ook groente i.v.m. de nodige vezels. Ik gebruikte vandaag een paar tomaatjes en een een stukje courgette en verse ijsbergsla, daarvan gebruikte ik de bladeren als ‘schaaltje’ om de tonijnsalade in op te dienen. Je kunt de salade met een geroosterd sneetje omegabrood of focaccia erbij eten. Een perfecte 2-persoons lunch! Maar ook in een kleinere portie op een plak ijsbergsla en bijvoorbeeld gegarneerd met een partje ontvelde grapefruit, dat is vooral sjiek als voorgerechtje.

Weetje: Het eten van uien kan je glucose-niveau verlagen en uien werken ontstekingsremmend. En wat je natuurlijk allang weet: uien hebben een onmiskenbaar effect op je spijsvertering.

Meer recepten met tonijn.

pittige tonijnsalade in slablad

 

pittige tonijnsalade in slablad

Zo maak je deze pittige tonijnsalade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

pittige tonijnsalade in slablad

Pittige tonijnsalade in slablad

door Anna-Karina van Denderen
Deze pittige tonijnsalade is precies waar ik zin in heb als lunch. Pittig maar fris en knapperig en heel snel klaar. Ik maak de tonijnsalade met een blikje tonijn in water.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Salade
Keuken: Europees, Overig
Trefwoord: foodswap
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

2 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 2 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Optioneel
  • partjes grapefruit

Bereiden

  • Haal 2 mooie bladeren van een krop ijsbergsla. Snijd ui, tomaat en courgette zoals aangegeven.
  • Meng mayonaise, roomkaas, 1 tl sambal, sojasaus en specerijen door elkaar in een kom.
  • Meng daar uitgelekte tonijn, uien, tomaat en courgette door en pers de knoflook erboven uit. Meng, proef de tonijnsalade en breng zo nodig verder op smaak. Maak het zo pittig als je zelf lekker vindt.
  • Schep de tonijnsalade over in het ijsbergslablad en eet romantisch met twee bestekjes.
  • Geef er een geroosterd sneetje omegabrood of focaccia bij om het bordje leeg te deppen.
  • OPTIONEEL: Serveer met partjes ontvelde grapefruit, dan is het meer koolhydraatbeperkt.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 467 keer, 5 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Pittige tonijnsalade in slablad”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like