pittige tonijnsalade opgediend in ijsberslablad

Pittige tonijnsalade in slablad

Deze pittige tonijnsalade is precies goed als lunch: Lekker pittig maar wel fris met die knapperige salade en stukjes komkommer. Ik vind tonijnsalade kant en klaar in een bakje eerlijk gezegd behoorlijk saai. Ik maak tonijnsalade veel liever zelf, het kost ook bijna geen tijd en dan weet ik precies wat erin zit!

 

Groente
Gebruik voor tonijnsalade een blikje tonijn in water of tonijn in olie, die is mooi neutraal en bevat geen rare toevoegingen. Meng de tonijn met wat je in de koelkast vindt, liefst ook groente i.v.m. de nodige vezels. Ik gebruikte vandaag een paar tomaatjes en een een stukje komkommer en verse ijsbergsla, daarvan gebruikte ik 1 heel blad als ‘schaaltje’ om de tonijnsalade in op te dienen.

Ingrediénten voor pittige tonijnsalade

Je kunt de salade met een oopsie of focaccia erbij eten. Een perfecte 2-persoons lunch! In een kleinere portie, op een bodempje gesneden ijsbergsla en bijvoorbeeld gegarneerd met een partje ontvelde grapefruit ook mooi als voorgerechtje.

Weetje: Het eten van uien kan je glucose-niveau verlagen en uien werken ontstekingsremmend. En wat je natuurlijk allang weet: uien hebben een onmiskenbaar effect op je spijsvertering.

Meer recepten met tonijn.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze pittige tonijnsalade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Pittige tonijnsalade in slablad

pittige tonijnsalade opgediend in ijsberslablad

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 20, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 3,5 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Deze pittige tonijnsalade is precies waar ik zin in heb als lunch. Pittig maar fris en knapperig. Ik maak de tonijnsalade met een blikje tonijn in water.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal een groot blad van een krop ijsbergsla. Snijd ui, tomaat en komkommer zoals aangegeven.
  2. Meng mayonaise, roomkaas, 1 theelepel sambal, sojasaus en specerijen door elkaar in een kom.
  3. Meng daar uitgelekte tonijn, uien, tomaat en komkommer door en pers er een teentje knoflook boven uit. Voeg OPTIONEEL 1 eetlepel grapefruitsap toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Proef de tonijnsalade en voeg naar eigen behoefte meer sambal en.of grapefruitsap toe. Meer grapefruitsap toevoegen betekent uiteraard meer vocht!
  5. Schep over in het ijsbergslablad en eet romantisch met twee bestekjes. Geef er een OOPSIE,bij om het bordje leeg te soppen. 1 Oopsie= 0,8 khd

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Pittige tonijnsalade in slablad”

Ken je onze twee kookboeken al?

 

110 Shares
Share4
Pin105
Tweet
+11