Wij gebruiken ‘muffins bakken’ graag als als smoesje om de koelkast op te ruimen. Zo zijn vandaag deze pittige kaasmuffins geboren, ze bevatten slechts 0.56 gram koolhydraten per stuk! Eet er twee of drie met een heerlijke spinaziesalade als lunch. Of als hartig broodje bij het ontbijt of als tussendoortje. Hoe dan ook ze zijn, reuze lekker, verrukkelijk én zalig! Muffins, muffins en nog eens muffins, word je dat nou nooit zat? *huh* NEE, natuurlijk niet! De ene keer pittige kaasmuffins de andere keer weer zoete chocolade muffins. Ons geheim? Je moet nooit twee keer dezelfde maken!
Restjesdag maakt pittige kaasmuffins
Wat ligt er nog? Oh, de bodem van de groentelade is bijna in zicht. Er ligt een halve verpakking blauwaderkaas -mjum-, een bijna leeg doosje kruidenroomkaas, een flinke lepel mascarpone, 1 heel erg eenzaam sprietje bosui en nog 2 eitjes in een doosje.
Er bestaat nog heel even twijfel over de vorm: platte broodjes zoals de koolhydraatarme kaasbroodjes of toch makkelijke muffins? Die kaasbroodjes zijn trouwens bijzonder enthousiast ontvangen door onze pottenkijkers! Ik besluit dat het echt zeker weten een muffin moet worden. We krijgen morgen bezoek, dan wil ik ze namelijk bij de lunch serveren met een spinaziesalade. Oja… nog een extra smoes om een beetje feestelijk te doen: het is tenslotte bijna Kerstmis!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de pittige kaasmuffins
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Pittige kaasmuffins
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 el kokosmeel
- 2 el lijnzaad
- 2 el amandelmeel
- 2 tl bakpoeder, (wijnsteen)
- 2 eieren
- 2 el olijfolie
- 60 gr blauwaderkaas, pittige, in stukjes gesneden
- 2 el mascarpone
- 2 el kruidenroomkaas
- 2 el water, voor verdunnen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden en vet een muffinvorm goed in of gebruik siliconen inzet-vormpjes (aanrader!)
- Meng in een kom amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad en bakpoeder goed door elkaar.
- Meng eieren, olie, blauwaderkaas, mascarpone, kruidenkaas ook door elkaar. Er mogen nog best brokjes schimmelkaas in zitten dat is juist heerlijk! Doe dan de natte bij de droge ingrediënten en schep het door elkaar. Als laatste voeg je nog een beetje water toe tot je een stevig beslag hebt wat niet echt vloeibaar is.
- Verdeel het deeg over 9 muffinvormen en garneer met een walnoot en een fijngeknipt stukje bosui.
- Bak de pittige kaasmuffins in ong. 15-20 minuten goudbruin in de oven. Zet de oven uit, laat de deur dicht en laat ze nog 5 minuten staan. Haal ze vervolgens uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
- Zowel koud als warm reuzelekker, verrukkelijk én zalig.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Zooooo lekker! Ik had geen kruidenkaas, dus ik heb wat knoflook en verse rozemarijn toegevoegd. Echt een blijvertje!
Ik kon hier echt niet 9 muffins van maken. Slechts met moeite 6! Ben wel erg benieuwd hoe ze smaken straks!
Vreemd, op de foto’s zie je ze toch echt in de oven staan. Wij beschrijven altijd nauwkeurig wat we hebben gedaan. Gebruik je wel maatschepjes (dus niet het bestek uit je keukenla) en je juiste inhoudsmaten? Zie ook ons artikel over meten en wegen.
Even een vraagje Anna-Karina, mijn pittige kaasmuffins zijn bijna niet gerezen. Ik heb toch precies het recept aangehouden. Ik gebruik wijnsteenbakpoeder van de Tuinen en tot eind 2019 houdbaar. Jij enig idee hoe dat kan?
Ik heb wel het kokosmeel van Aman-Prana besteld omdat mijn beslag zo dun was, ik denk dat dat aan het kokosmeel ligt. (had ik gelezen op je site) Het kokosmeel kwam van de Tuinen. Ik heb er geeneens water bij gedaan want het was gewoon vloeibaar, mijn walnoot lag op de bodem. Maar ik geef de moed niet op want ik begin pas. De smaak is prima, het zijn alleen hele kleine muffins geworden.
Groetjes,
Marianne
Je hebt wel maatschepjes gebruikt? Geen idee waarom het niet rijst. Ze rijzen niet hoog als je misschien gewend bent met gist. Op de foto’s zie je hoe dik mijn beslag was en ook dat het beslag ongeveer net zo hoog is als de uiteindelijke muffin. Kokosmeel zou heel veel vocht moeten binden en je zou geen dun beslag moeten hebben.
Ja, afgestreken maatschepjes. Misschien volgende keer mixen, ik heb het nu door elkaar geroerd.
En ik heb dat andere kokosmeel besteld, is denk ik ook beter. Maar ze zijn wel lekker hoor! Dus daar ligt het niet aan.
Bedankt voor al je geduld Anna-Karina.
Groetjes,
Marianne
Ik heb vandaag het kookboek ontvangen, ziet er super uit. Nu las ik in het boek dat je amandelmeel moet invriezen, wat is daar de reden van? En moet dat dan in porties of kan de hele inhoud van het pak in een diepvriesdoos. Ik had het nog nooit gehoord.
Het zijn wel veel vragen.
Groetjes,
Marianne
Hoi Marianne, allereerst dank voor je aankoop en veel kookplezier! Dat invriezen kan, maar moet niet per se. Het dient om oxidatie van de vetten tegen te gaan. Hoeft niet in porties. Bewaar het in elk geval koel, donker en goed luchtdicht. Kelder of koelkast kan ook.
Super ! DANK !!! Mooi Weekend
Goeiemiddag, Wat te doen als je niet houdt van kokos ?Is het te vervangen door amandelmeel en zo ja in welke verhouding ? Bij voorbaat dank. Groet van Janni
Hoi Janni, klik even op het ingrediënt svp?
Dan heb ik het goed begrepen en ook gedaan. Nu staan de chocolademuffins in de oven.
En straks dus de courgette lasagne. Ben zo benieuwd.
Morgen de bloemkool nasi. Die heb ik al vaker gemaakt en die is echt om te smullen
Ben blij met jou en je recepten.
Goedemorgen Anna-Karina, onze dag is goed begonnen. Zojuist ontbeten met de overheerlijke kaasmuffins.
Ze zien er wat bleekjes uit maar smaken zálig!
Wat ik wel lastig vind is de dikte van het deegje. Wat is niet echt vloeibaar. Ik kreeg er 7 stuks uit. Maar het kan natuurlijk ook aan het vormpje liggen. We houden hem er in ieder geval in. Fijne dag vandaag.
Goedemorgen weer Hanny,
Niet echt vloeibaar: Dat de substantie niet helemaal uitloopt maar wel stevig is. Maar dan weer niet zo stevig als deeg… want dat is echt te kneden!
Ik kan me helemaal aansluiten bij het verhaal van Hanny hierboven: ook bij mij werd het deeg niet echt vloeibaar, wel veel dikker (uiteraard) dan bv. water of melk. En ook de mijne bleven wat bleekjes, werden er uiteindelijk maar 6 (inderdaad: diepere vorm) maar smaakten tóch zalig! Heb er 3 op voor de lunch zojuist, maar vrees dat ik aan het eind van de middag wel een knagend gevoel krijg….haha. Maar ook hier komt het recept in de map “favorieten!” Bedankt!!
In het recept staat “Als laatste voeg je water of melk toe tot je een stevig deegje hebt wat niet echt vloeibaar is.” Ik gebruik kokosmeel van Aman Prana, dat slurpt vocht, dat is nu het enige wat ik bedenken waarom je geen stevig deeg zou kunnen hebben?
Anna-Karina, ze zijn inderdaad heerlijk. Evenals de noten kokos balletjes.
Ik ga mij helemaal uitleven met je recepten.
Hartelijk dank daarvoor.
Hele fijne Paasdagen.
Waar kan ik de schimmelkaas mee vervangen
Goedemiddag. Gewoon een kaas die je wel lekker vindt nemen.
Wow..niets te veel gezegd, waanzinnig lekker.
Mijn man heeft vandaag deze kaasmuffins gemaakt, alleen met geitenkaas. Deze zijn echt lekker!
Kun je de muffins ook invriezen?
Ja dat kan, al doe ik het zelf bijna nooit. Maar met deze hoeveelheden meel zal je van zompigheid na het ontdooien minder last hebben. Laat ze wel altijd langzaam ontdooien in de koelkast bv. om zoveel mogelijk condens te voorkomen. Ik bewaar ze zelf meestal max. 3 dagen in de koelkast en haal ze een half uurtje voor ik ze wil eten eruit, zodat ze ‘op temperatuur’ zijn.
Ik heb deze al een paar keer ingevroren en dat gaat prima worden inderdaad helemaal niet zompig! Ik maak altijd in het weekend een mooi voorraadje van allerlei verschillende gerechten die ik dan invries. Door de week heb ik te weinig tijd om alles te maken. En dit werkt prima. Ik heb altijd een voorraadje van allerlei verschillende in porties verpakte broodjes muffins en zo in de diepvries en pak er ’s avonds wat uit voor de volgende dag.
Ik heb intussen al aardig wat recepten van je site gemaakt Anna-Karina. En ook deze kaasmuffins zijn weer heerlijk! Voor straks staat de spinazie courgette lasagne op het menu.
Bedankt voor je lekkere recepten!
Wat een heerlijke fanmail allemaal vandaag… dank! En het was ook al zulk mooi weer, mijn dag kan niet meer stuk!
Ik heb deze zaterdag gemaakt, i.p.v. blauwaderkaas heb ik er geraspte jong belegen kaas in gedaan, en ze zijn goed gelukt.
Warm waren ze al lekker, maar ik vind ze koud nog veel lekkerder.
Deze gaan we zeker vaker maken.
En weer zo’n superrecept van jou gemaakt vandaag: deze kaasmuffins. Hmmm, wat zijn ze lekker. Die gaan mee in de lunchbox komende week!
Bewaar ik muffins waar blauwaderkaas en mascarpone in verwerkt zit nou in de koelkast of kan dat ook buiten de koelkast bewaard worden.
Dat ligt eraan hoe lang je het wilt bewaren. Ik zou ze in de koelkast bewaren en ze op temperatuur laten komen voor je ze consumeert, een half uur tot een uur van tevoren eruit halen dus?
Hoi, ik houd niet zo van pittige kazen en niet van geitenkaas. Welke zou ik in de plaats daarvan kunnen gebruiken.
Gewoon de kaas die je wel lekker vindt!