pittige-kaasmuffins-koolhydraatarm-recept

Pittige kaasmuffins, verrukkelijk

Muffins, muffins en nog eens muffins, word je dat nou nooit zat? *huh* NEE, natuurlijk niet! De ene keer pittige kaasmuffins de andere keer weer zoete chocolade muffins. Ons geheim? Je moet nooit twee keer dezelfde maken! Wij gebruiken ‘muffins bakken’ graag als als smoesje om de koelkast op te ruimen. Zo zijn vandaag deze pittige kaasmuffins geboren. (slechts 1,2 khd per stuk!) Eet er twee met een verantwoorde spinaziesalade als lunch. Of als ontbijt,  tussendoortje of als hartige avondsnack! Reuze lekker, verrukkelijk én zalig!

Restjesdag maakt pittige kaasmuffins

Wat ligt er nog? Oh, de bodem van de groentelade is bijna in zicht. Er ligt een halve verpakking blauwaderkaas -mjum-, een bijna leeg doosje kruidenroomkaas, een flinke lepel mascarpone, 1 heel erg eenzaam sprietje bosui en nog 2 eitjes in een doosje.

 

Er bestaat nog heel even twijfel over de vorm: platte broodjes zoals de koolhydraatarme kaasbroodjes of toch makkelijke muffins? Die kaasbroodjes zijn trouwens bijzonder enthousiast ontvangen door onze pottenkijkers! Ik besluit dat het echt zeker weten een muffin moet worden. We krijgen morgen bezoek, dan wil ik ze namelijk bij de lunch serveren met een spinaziesalade.  Oja… nog een extra smoes om een beetje feestelijk te doen: het is tenslotte bijna Kerstmis!

pittige kaasmuffins

Zo maak je de pittige kaasmuffins

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

pittige-kaasmuffins-koolhydraatarm-recept

Pittige kaasmuffins

Vandaag deze geweldige pittige kaasmuffins geboren laten worden, twee met spinaziesalade als lunch. Reuzelekker, verrukkelijk én zalig!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Overig
Trefwoord: muffins, oven
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Koolhydraten - hoeveelheid

1 gram koolhydraten per stuk
Uit recept: 9 stuks

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden en vet een muffinvorm goed in of gebruik siliconen inzet-vormpjes (aanrader!)
  • Meng in een kom amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad en bakpoeder goed door elkaar.
  • Meng eieren, olie, blauwaderkaas, mascarpone, kruidenkaas ook door elkaar. Er mogen nog best brokjes schimmelkaas in zitten dat is juist heerlijk! Doe dan de natte bij de droge ingrediënten en schep het door elkaar. Als laatste voeg je nog een beetje water toe tot je een stevig beslag hebt wat niet echt vloeibaar is.
  • Verdeel het deeg over 9 muffinvormen en garneer met een walnoot en een fijngeknipt stukje bosui.
  • Bak de pittige kaasmuffins in ong. 15-20 minuten goudbruin in de oven. Zet de oven uit, laat de deur dicht en laat ze nog 5 minuten staan. Haal ze vervolgens uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  • Zowel koud als warm reuzelekker, verrukkelijk én zalig.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

30 reacties op “Pittige kaasmuffins, verrukkelijk”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

1.0K Shares
Share569
Pin471
Tweet