Pitten lijnzaad crackers 107

pitten lijnzaad crackers

Crackers zelf maken zoals bij het TV-programma “Hoe word ik 100“, van omroep MAX? Ja joh, dat kan heel goed zelfs, je stopt er precies in wat je erin wilt hebben, geen extra toevoegingen, geen foute E-nummers etc. Deze pitten lijnzaad crackers zijn mijn standaard koolhydraatarme lijnzaadcrackers omdat ze zo makkelijk te maken zijn en goed zijn voor de stoelgang. Drink bij deze pitten lijnzaad crackers wel extra water of thee want ze absorberen veel vocht, doe je dat niet dan kunnen ze juist verstopping in de hand werken. Bekijk de categorie broodachtigen daar vind je allerlei alternatieven voor brood.

 

Varieer!
Toen ik pas koolhydraatarm begon te eten vond ik het lastig om een geschikte vervanger voor het ontbijt te vinden. Ik heb niet elke ochtend zin in een omelet of ander ei-product en ik wil ook wel eens iets anders dan Griekse Yoghurt van Lidl, hoe lekker die ook is! Ik hou van variatie en dan zijn de zelfgemaakte koolhydraatarme lijnzaadcrackers een heerlijk begin van de dag, met komkommer en een gekookt eitje en sla, korrelkaas en zalm. Je mag me zelfs midden in de nacht wakker maken voor zo’n kraakverse cracker, graag wel met boerenkaas van de zuivelboerderij in Westzaan! *heaven*.

pitten lijnzaad crackers

Knapperig!
Dit recept is voor 1 bakplaat van 44 x 35 cm, daar haal ik ongeveer 20 crackers uit. Ik bak meestal een voorraadje, mits goed droog gebakken blijven ze namelijk wekenlang lekker knapperig. Twee platen tegelijk bakken in een heteluchtoven gaat uitstekend. Zo nodig tussendoor de platen wisselen en keren. Bewaar de pitten lijnzaad crackers in het donker in een afgesloten glazen pot buiten de koelkast, keukenkastje is prima.

Bekijk de fotoserie, zo kan je precies volgen hoe ik ze gemaakt heb, succes!

Andere recepten voor lekkere crackers.

Zo maak je de pitten lijnzaad crackers

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op mijn Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel mijn kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Pitten lijnzaad crackers

pitten lijnzaad crackers

Door Anna-Karina Geplaatst april 21, 2017

    Aantal of hoeveelheid: 20 stuks

  • Koolhydraten: 0,7 gr. khd per stuk (20 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

Pitten lijnzaad crackers zelf maken? Dat kan heel goed zelfs, je stopt er precies in wat je erin wilt hebben, geen toevoegingen, geen foute E-nummers etc.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bekijk de serie foto's. In totaal heb je 210 gram zaden en pitten. Maal ⅓ ervan met koffiemolen, keukenmachine, blender, staafmixer, vijzel of je eigen creatieve methode (hamer, plastic zak en theedoek?) tot meel. Dit voorkomt dat je crackers uit elkaar vallen.
  2. Meng het meel met de rest van de zaden, pitten, amandelmeel en het zout, roer dat met ong. 6 eetlepels water. Laat minstens 10 minuten staan, zodat het vocht wordt opgenomen.
  3. Roer door en voeg eetlepel voor eetlepel water toe en blijf roeren tot je een dikke smeerbare substantie hebt. Bij mij gaan er 5-6 eetlepels water bij, hangt ook af van hoe fijn je het lijnzaad en de pitten gemalen hebt. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht).
  4. Leg de brij tussen twee vellen bakpapier en wrijf met platte handen vanuit het midden uit naar de randen. Narollen met een deegroller tot een mooie dunne egale plak. Haal het bovenste vel er voorzichtig af. Maak de randen recht en repareer eventuele gaten met een pannenkoekmes.
  5. Snijd de vorm van de crackers voor. Maak verschillende formaten, kleine vierkante crackertjes om te beleggen als tussendoortje en gewoon rechthoekig om te beleggen tijdens lunch en ontbijt.
  6. Bak in het midden van de oven 15 minuten, draai ze om en bak nog eens 10-15 minuten of tot ze goed droog zijn. Laat afkoelen op een rooster en bewaar luchtdicht en donker.
  7. TIP: Laat ze zeker niet te donker worden, dan worden ze bitter. Verlaag zonodig halverwege de temperatuur, laat ze dan wel iets langer in de oven. Goed droog bakken is belangrijk, dan kan je ze ook wekenlang bewaren. Taaie crackers vind ik persoonlijk niet echt een feest...

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

107 gedachten over “Pitten lijnzaad crackers

  • Thecla de Jong

    Hoi,

    Vandaag heb ik geprobeerd die crackers te maken. Maar de eerste keer hebben ze 25 minuten in de over gestaan en toen waren ze nog niet gaar. Ze bleven aan het bakpapier plakken. Heb ze wat laten afkoelen om ze te draaien. Toen braken ze. Maar sommigen waren nog taai en niet gaar.

    Wat doe ik verkeerd?

  • Karin van den Bogaard

    Wat een geweldig kookboek, echt helemaal te gek en wat een prachtige foto’s…een aanrader voor een ieder die gezond wil leven!

  • Tineke Porschen

    We zijn de hele week al uit jouw kookboek aan het koken en het is heerlijk!! Helaas val ik niet af (echtgenoot wel, al 2,5 kg!!) – ik zal wel weer in zo’n fase zitten – zucht – maar ik houd vol. Maar we genoten al zo van jouw website (en Facebook) en nu ook je kookboek! Dank je wel voor al dat lekkers!!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Al op het ingrediënt geklikt? Dat geeft een schat aan info!
      Ik gebruik altijd heel lijnzaad (tenzij anders aangegeven). Zoals je kunt zien op de foto’s en kunt lezen in de tekst wordt het voor een deel gemalen.

  • Bianca

    Heb vaker geprobeerd met andere recepten dit soort crackers te maken. Deze zijn eindelijk gelukt en ook echt knapperig!! Super fijn, bedankt voor het delen!

  • Simone van Woerkom

    Ik heb ze gemaakt en ze zijn heerlijk! Ik heb er wel sesamzaad aan toegevoegd voor een extra bite. Errug lekker.. Moet wel zeggen dat ik de tweede keer niet 1/3, maar de helft tot meel heb vermalen. Hierdoor zijn ze iets steviger van structuur, en vallen ze ook niet zo snel uit elkaar.

  • Rita de Jong

    Geweldige manier van uitleg. Heerlijk dat er altijd mensen zijn die dit soort artikelen delen. Ik heb ook een vraag. Ik bak met een silicone mat op een bakplaat. Mijn crackers en mat gaan enigszins bol staan. Ik krijg dus geen mooie platte crackers. Heeft u of een ander hier een verklaring voor. Bij voorbaat bedankt
    Rita

  • Marieke

    Super tof recept!!
    Ik vind ze alleen wat bitter smaken en heb ze zelfs iets korter dan aangegeven tijd in de oven gedaan en laatste 10min de temperatuur verlaagd. Donker zijn ze niet. Misschien door de pompoenpitten?
    Groetjes,
    Marieke

  • Ester Bakker

    Hoi hoi
    Ook ik heb ze gemaakt. Precies volgens het recept en ze zijn absoluut geweldig. Nu las ik dat er 0,7 khd per cracker in zit bij 20 stuks, weet u bij benadering hoeveel eiwitten, vetten en kcal erin zitten. Ik kom er niet uit 😢
    Groetjes Ester

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Kijk op de etiketten van je ingrediënten, tel de hoeveelheden die je van alles gebruikt allemaal bij elkaar op. En deel dat door het aantal crackers wat je ervan maakt. Dan weet je precies wat er per cracker inzit. Ik tel alleen mijn merken en uitsluitend khd.

  • sietske vd veen

    Ik heb pompoenpitten en zonnebloempitten van ‘de tuinen’ gekocht, maar daarvan is het aantal gr. kh veel hoger dan wat hier bij de crackers vermeld staat. 100 gr pompoenpitten bevat vlg de verpakking 11 kh en de zonnebloempitten 19 gr kh per 100 gram. Hoe zou dat grote verschil komen? Of zou er ergens iets niet kloppen. Als ik ga googlen kom ik ook veel verschillende waardes tegen.
    Gr Sietske

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Het is soms echt heel vreemd hoe er geteld wordt. Ik heb er wel eens iets over geschreven bij het recept van de boerenkoolsoep, lees dat maar eens. Daar gata het over boerenkool, maar dat geldt voor meer producten: amandelmeel, bij de een minder dan 4 bij een ander 20? Schiet mij maar lek 😉

  • Alie

    Goedemorgen.
    Ik ben groot fan van de pitten lijnzaad crackers. Nu staat er in het recept dat het na 10/15 minuten omgedraaid moet worden. Hoe kan ik dat doen zonder dat de helftvan de crackers we af rolt ? Hebt u de gouden tip? Bvd. Groetjes

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ik draai ze altijd op mijn gemakje om: haal het bakblik uit de oven. Ik breek de crackers op de aangegeven snijranden en keer ze om op de plaat met een pannenkoekmes. bekijk de fotoserie even…

  • Theo

    Jammer voor de bakker want nu eet ik geen brood meer. Iets minder lang voorverwarmen gaat ook prima. Dan heb je meteen bespaard op je energierekening.

  • Joanna Driessen

    Vandaag voor het eerst deze variant gemaakt. Briljantidee, om 1/3 deel van de pitten en zaden fijn te malen. Ik maakte ze voorheen altijd met alleen maar hele zaden en pitten maar dan vielen ze steeds uit elkaar. Dit is een veel stevigere cracker! Dank je wel!!

  • Marga

    Geweldig lekker,
    Ik maakte ze altijd al van hele zaden, maar die braken heel snel en dan at je alleen een hap zaden.
    Deze zijn wat compacter en met het zout smaken ze veel lekkerder.
    Ook leuke ingrediënten om erin te doen zijn: ipv amandelmeel: kokosmeel met kokos snippers en/of ongebrande/ongezouten noten in stukjes gehakt. Je kan er ook kaas in doen, ciazaad maakt het ook nog iets steviger.
    Ik maak grote en kleine, om af en toe ook tussen door iets hartigs te eten
    Zo kan je met je eigen fantasie heerlijke crackers maken.

  • Evelien Everts

    Deze crackers maak ik elke week. Drie bakplaten! Ze zijn erg lekker. Na de eerste keer vergat ik het amandel meel. Toen was het nog lekker. Ik gebruik geen amandelmeel. Ik doe er nu, op 450 gram zaden totaal ook een eitje door. Dat helpt tegen het uiteenvallen.

    Evelien

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Goedemorgen Evelien,
      Bedankt voor de tip! Doe je er dan ook nog water bij of gebruik je alleen pitten, zout en ei?
      Zelf heb ik geen last van uit elkaar vallen, ik maal 1/3 van de zaden fijn in de koffiemolen.

  • Monique

    Heb de crackers net voor het eerst gemaakt! Ze zijn niet zo mooi als die op de foto, maar ik oefen graag verder. De smaak is echt super!!! De kruimels bewaar ik, die doe ik morgen in de griekse yoghurt. Ik ben nog maar 1 week bezig met koolhydraatarm eten, en ik haal veel van deze website. Complimenten…wat een heerlijke recepten deel je. Dankjewel hiervoor.

  • tessa

    Hoi erg bedankt voor dit recept!!
    Heb een beetje knoflookpoeder en rozemarijn in de mix gedaan. Erg lekker! Dat wordt lekker varieren met noten, pitten, zaden en kruiden bij de volgende keren.
    Heb erna meteen een batch met vooral lijnzaad, met 2 eieren (ipv water) en geraspte parmezaanze kaas in de oven gedaan (ik had namelijk 2 recepten openstaan). Erg lekker ook!!
    Denk dat een beetje chilipeper erbij ook een leuke variatie is.
    Mix & Bak ze allemaal!

  • Greetje

    Hallo,
    Ik heb deze crackers al een paar keer gemaakt, maar nu heb ik ergens gelezen dat je lijnzaad niet moet verhitten. Dan zouden er schadelijke stoffen vrijkomen. Klopt dit? En wat zou ik anders kunnen gebruiken ipv lijnzaad?

    mvg greetje

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Bij mijn weten niet, pannen worden veel heter en er laten stukjes los. Ik gebruik de teflon vooral voor het uitrollen, mooi dun en soepel. De crackers bak ik op een siliconenmat op 160 graden, siliconen nooit heter bakken dan 220 graden!

  • Thea

    De crackers zijn echt heel smaakvol maar… Op de een of andere manier vallen ze bij mij uit elkaar. De laatste partij die ik maakte waren meer kruimels dan cracker. Wat doe ik niet goed? Ik heb al meer water aan het recept toegevoegd dan gebruikelijk.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Een deel van de ingrediënten malen tot meel (echt fijn dus) en mengen. Dan uitsmeren/rollen/vormen tot een compacte plak. Zoals in het recept staat en je kunt zien op de foto’s. Zeker niet nóg meer water toevoegen dan plakt het niet. Je moet een soort stugge brij krijgen, geen heel natte kwak 😉

  • Claudia

    Wat een fijne site, lekker overzichtelijk allemaal!

    Ik heb zelf een grote oven, dus wilde veel crackers veel tegelijk gaan maken, maar vroeg me af hoe lang je ze na het bakken kunt bewaren? En doe je ze dan in een knackebrotdoos of zoiets?

  • renate

    Heb vanavond de crackersgemaakt om er de komende week van te kunnen ontbijten / lunchen. Ze smaken heerlijk! Ik verheug me nu al op mijn ontbijt van morgenochtend. Ze zien er nog niet zo mooi recht uit als op de foto’s, maar ik ga er vanuit dat ik ze na veel oefenen steeds netter kan maken. Bedankt voor dit top recept!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hoi Renate,
      Bij mij was het na 1x al een heel stuk beter, je krijgt er vanzelf handigheid in. Ik bak twee platen tegelijk, (hetelucht oven) dan heb ik een mooi voorraadje. Succes met oefenen!
      groetje AK

  • Lisette

    Bedankt! Ik vind ze erg lekker en in 1 keer gelukt. Met de ingrediënten die ik gebruikt heb, kwam ik echter wel uit op 1,5 kh per cracker. Maar voor mij is dat nog steeds acceptabel. 🙂

      • Lisette

        Waarschijnlijk wel. Ik heb de khd geteld die bij mij op de verpakkingen staan.
        Inmiddels heb ik dit al voor de tweede keer gemaakt en het is een vast onderdeel van mijn lunch geworden. Ik doe er helemaal niets op, want ik vind ze zo al heerlijk.
        Tip voor als ze toch een beetje taai worden doordat niet alle vocht verdwenen was, gewoon nog een keer 10 minuten op een rooster op 175 graden in de oven en ze zijn weer knapperig als vanouds. 🙂

  • Katinka

    Net zelf gemaakt, was even aan kloten met onze kleine oven.

    Maar wat zijn ze ontzettend lekker geworden!

    Bedankt voor het recept. Er zullen er zeker meer volgen.

  • Miriam Ahajji

    Hey.

    Gisterenavond uitgetest en deze morgen mee ontbeten. Heerlijk!! Ik moet wel nog handiger worden met het uitrollen maar ze zagen er prima uit. Ik vind je website trouwens SUPER ik surf er regelmatig op en heb veel recepten opgelijst die ik wil uitproberen. Bedankt!!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Leuk om te horen, Miriam. Fijn dat de crackers je smaken, zelf moest ik ook handigheid verwerven bij het maken ervan. Je zult zien dat ook jij na een paar keer je perfecte crackers maakt! Succes en groet, AK

    • daphne

      Ik rol het uit met bakpapier ertussen. Met dit recept verdeel ik het in tweeën en doe ik één helft op bakpapier op het rooster en de andere helft op bakpapier op een bakplaat.

  • Karin

    Hoe groot is jouw bakplaat? Ik heb het idee dat die van mij groter is want hij bedekte niet de hele plaat.
    Zijn ze dus van mij ook erg klein geworden.

  • cornelia

    Ik heb deze crackers gemaakt en ze smaken voortreffelijk.

    ze waren alleen dikker dan bij jou, want mijn bakplaat is waarschijnlijk kleiner, nu moesten ze veel langer drogen, en omdat ze iets dikker zijn geworden lijkt het een beetje op roggebrood strucktuur, wel smakelijk hoor. Ze zijn allemaal op, dus dat is een goed teken, toch? Ik ga ze beslist nog eens maken en neem dan 2 bakplaten zoals je al schreef.

    bedankt weer voor dit recept,

    groetjes, Cornelia

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hoi Cornelia,
      Zelf hou ik wel van een dunnere cracker en ik vind dat een cracker echt moet kraken! Vandaar dat ik dat wat langer in de oven zeker toejuich als ze wat dikker zijn! Je hebt ze toch niet in 1x opgegeten mag ik hopen? Met al dat lijnzaad zou ik dan een enorme verstopping riskeren. (veel bij drinken ook) Mooie zondag verder!

  • Irma van der Made

    Ik ga op aanraden van de diëtist beginnen met koolhydraat arm eten. Ik wil graag de crackers maken maar ik heb een elektrische oven, moet ik dan andere temperaturen aanhouden. Bedankt vast.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hoi Irma,
      Wat goed dat je eraan begint! Voor de crackers in een gewone oven houdt je 175 graden aan. Elke oven is anders, zeker de eerst keer gewoon even goed in de gaten houden. In ieder geval niet te donker bakken dan worden ze bitter. beter dan de temperatuur even iets verlagen en wat langer laten drogen. Lees vooral ook even het artikel over het gebruik van de oven. Heel veel succes en vooral eet smakelijk gewenst!
      Groetje AK

  • Emmy van Wijk

    Wat een lekkere crackertjes! Vorige week een koffiemolen gekocht. Dat komt de structuur ten goede. Nu breken ze niet meer. Iedereen is hier dol op. En ik nog het meest. Top. Top. Top. Wat ik zo bijzonder vind? Als ik nu terug denk aan de crackertjes die ik vroeger at, dan verbaas ik me over de enorme smaak-verandering. Ben er blij mee. Zou niet meer terug willen naar ‘vroeger’.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Euh nee, sorry 1/3 van alles malen, zo heb ik het gedaan. Eén zin verderop zie je ook dit staan: “Meng het pitten-zadenmeel met de rest van de zaden en pitten… ” En op de foto’s zit alles bij elkaar in 1 kommetje, ik heb niet daarna alle lijnzaad eruit gepeuterd 😉 Maar voel je vrij om een andere verhouding te malen.

  • Corrie

    Hallo Anna-Karina.

    Waarom word er maar 1/3 van de lijnzaad gemalen? Ik las dat de hele zaadjes zo het lichaam weer verlaat. Ik heb ze ook gemaakt, ze waren heerlijk, maar omdat mijn staafmixer niet erg fijn maalt erg bros geworden. Heb nu een koffiemolentje gekocht en dat maalt echt goed!

    groetjes Corrie

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Goedemiddag Corrie,

      Ik vind 1/3 malen precies goed voor de ‘plakkerigheid’, zo blijft er nog wat te kauwen over, dat vind ik zelf lekkerder en het ziet er smakelijker uit dan zo’n hele grijze brij 😉
      Maar je kunt het helemaal fijn malen als je dat liever doet, kan wel zijn dat het dan meer vocht nodig heeft.

      • Corrie

        Hallo Anna- Karina.

        duidelijk, daar heb je zeker gelijk in “het oog 👁 wil ook wat”.

        maar ik zat te denken aan de goede stoffen in de lijnzaad waarvan je er dan dus minder opneemt.

        ga binnen kort weer bakken en wat uitproberen.

        groetjes Corrie

  • eve

    Hey daar,

    Eindelijk iemand gevonden die van wanten weet wat betreft koolhydraatarm vervangmiddel voor brood wat snel en handig kan,

    juist uitgeprobeerd en heel goed gelukt, de zoon vindt ze zelfs lekkerder dan de Atkins Crackers en een pak goedkoper 😍

    dank je wel,

    eve

  • Mirjam

    Ze zijn net klaar! Bij de middelste bleef het bakpapier erg plakken met omdraaien. Zouden ze dan lnger in de oven moeten? Ze zijn in ieder geval lekker!!!

  • kliefje

    Ze komen net uit de oven, zálig! Ik heb er net twee weken opzitten van salades tussen de middag en ik snák naar iets dat lijkt op brood. Van deze crackers ga ik heel blij worden, dank voor het recept 🙂

  • mariska voulon

    vandaag deze crackers gemaakt.

    erg lekker.

    had een paar besmeerd met philadelphia kruiden plakjes komkommer en plakje kalkoen erop.

    onze dochter van 8 vind ze ook heerlijk met alleen philadelphia er op.

    ik moest van haar vaker maken en veel meer.

    ga ik zeker doen en er ook wat mee variëren.

  • Peter Hoekstra

    Ik maak de lijnzaad crackers regelmatig en ze zijn heerlijk. Ik doe parmezaanse kaas en Rozemarijn door het mengsel voor een lekkere pittige smaak.

  • Nette

    Ik eet al een tijdje koolhydraatarm maar zocht iets anders dan de muffins en bananenbrood of havermout. Iets met wat meer bite.
    Deze net gemaakt en wat zijn ze heerlijk! Ik ben helemaal blij. Dit gaat onderdeel worden van mijn routine:-)
    Nu nog het courgettebrood proberen en natuurlijk de speculaas knappertjes!

    Wat een geweldige site heb jij!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Dank voor je compliment!
      PS: Om verwarring te voorkomen: bananen en havermout zijn niet echt koolhydraatarm. Ik eet soms wel bananen maar ik ben zo’n beetje op gewicht nu. In je afvalfase zou ik het wel afraden.

  • Cona

    Heerlijke crackers! Ik voeg er zelf nog 1 a 2 eetlepels chiazaad aan toe, gebruik Herbamare in plaats van zout en doe er wat geraspte (geiten)kaas door voor het bakken.

    Ik heb ze laatst gemaakt met oude geraspte kaas. En die waren ook heel erg lekker. Mocht ik die weer maken, vertel ik het niet aan mijn man, want die gebruikte mijn ontbijt/lunch crackers vervolgens als snaai-snack en ze waren binnen een dag op….. Laat hij lekker bij zijn brood blijven en van mijn crackers afblijven! 😉

    Overigens doe ik de crackers zo’n 45 minuten op 150 graden in de oven, zonder ze om te keren. Dan zijn ze ook mooi droog en krokant.

  • Yonna

    Ik had geen pompoen- of zonnebloempitten en heb hetzelfde gedaan alleen dan met hennep- en chiazaad.
    Ze moesten wel een flink stuk langer in de oven (eerst 10 minuten, toen 15, toen nog een keer 6, en toen nog een keer 3,5 op 170 graden) maar zijn net zo lekker.
    Dankjewel voor het recept!

  • Jacqueline Janssen

    Wat een heerlijke recepten plaats je op je site 😄
    Wat ik prettig vind is dat je het eenvoudig uitlegt zo is het ook voor een beginneling als ik goed te doen!
    Kan niet wachten om morgen weer wat uit te proberen 😄😄
    Bedankt en ik blijf je site zeker volgen
    mvg, Jacqueline

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hoi Jacqueline, Dank voor de complimenten. ik probeer het inderdaad een beetje eenvoudig te houden. Voor sommige mensen is de theorie erachter best ingewikkeld en toch wel belangrijk dat je snapt waar het om gaat bij dit dieet…

  • Nina

    Heerlijk deze recepten, krijg nu eindelijk wat grip op een koolhydraatarm dieet. Ik heb al verschillende gerechten gemaakt als broodvervanging. Dank.

    • Koolhydraatarm Recept.nl Bericht auteur

      Hoi Suzanne,

      Ojee, dan heb je een soort granola 😉 ook lekker maar niet de bedoeling.
      Heb je wel een deel van het lijnzaad fijngemalen? Dat is wel nodig om de samenhang te krijgen. Je moet de losse zaden tenslotte wel ergens mee aan elkaar plakken. Of iets minder lang of hard bakken?

      Succes! Anna-Karina

  • Mieke

    Je zou er ook nog wat sesamzaad bij kunnen doen.
    Dat zal een nog nootachtigere smaak geven.
    Gedroogde tuinkruiden erdoor is ook lekker vooral voor bij de borrel ipv een toastje.