Vrijdag zag je al onze heerlijke oosterse pitabroodjes. Vandaag posten we de low carb pita met gehaktballetjes en knoflooksaus. Pitabroodjes worden overlangs ingesneden. Zo ontstaat er een soort zakje, waarin je heel makkelijk een vulling naar eigen keuze stopt. Dat doen wij ook bij onze low carb pitabroodjes, dus zo hoef je ook niet perse een bord te gebruiken voor je maaltijd. En leuk is ook dat elk gezinslid met een paar heel simpele ingrediรซnten de pita helemaal naar eigen wens vult! Deze zoals wij het serveerden bevat calorieรซn 372.75 kcal โ koolhydraten 8.25 g โ eiwitten 22.15 g โ vetten 28.95 g โ vezels 2.75 g per gevuld pitabroodje.
Bedoeรฏenen
Volgens de overlevering is het pitabroodje uitgevonden door de Bedoeรฏenen, die het brood bakten tijdens de bereiding van het avondmaal. Meel en water werden tot bolletjes gekneed en in het open vuur gebakken. Melk bewaarden ze in buidels van schapen- en geitenhuiden waardoor er โs nachts een soort dikke yoghurt ontstond. Daar komt ook de veelvoorkomende combinatie van vlees met yoghurt vandaan. Ook wij gebruiken een lekker dikke yoghurt voor deze pita met gehaktballetjes en knoflooksaus. Of heb je liever een lekkere Griekse tzatziki? kan ook hoor…
Josephโs pitabroodjes
De kant-en-klaar low carb Josephโs pitabroodjes zijn een dikke hit. Doordat er maar 7 gram netto koolhydraten in zitten, kun je ze prima binnen een koolhydraatarme leefstijl gebruiken. De pitabroodjes smaken heerlijk en zijn perfect om je maaltijden mee af te wisselen. Gegarandeerd dat de hele familie ze lust, dus geen gedoe met apart koken. Vul het pitabroodje met groente, vlees, kip etc. Je kunt ze bakken in een droge koekenpan, een paar minuten per kant of stop ze in de broodrooster of een paar minuten in de oven (200 ยฐC). Na aankoop 3 weken houdbaar, maar invriezen kan ook. Te koop bij Bregje (#nospon)
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
โฅ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je pita met gehaktballetjes en knoflooksaus
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Pita met gehaktballetjes en knoflooksaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediรซnten
- 2 pitabroodjes
- 150 g gehakt, balletjes vega of gewoon
- 10 ml olijfolie
- 25 g rucola
Knoflooksaus
- 100 ml yoghurt, 50 ml -uitgelekt- gebruikt
- 25 ml mayonaise
- 2 teentjes knoflook, of meer, geperst
- 1 tl citroensap, of limoensap
- 2 el platte peterselie, gehakt
- peper en zout
- 1 druppel zoetstof, of iets meer
Klik op de ingrediรซnten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Laat eerst 100 ml yoghurt voor de knoflooksaus uitlekken. Ik gebruik daarvoor een papieren koffiefilter in een zeef en zet het geheel minstens 15 minuten op een glas. De wei begint er direct uit te lopen, hoe langer het staat hoe dikker de yoghurt.
- Bak ondertussen de (vega)gehaktballetjes gaar en goudbruin in olijfolie.
Knoflooksaus
- Meng 50 ml van de uitgelekte yoghurt met de mayonaise, knoflook, citroensap en vers gehakte peterselie door elkaar. Proef en breng de knoflooksaus op smaak met peper, zout en een drupje zoetstof. Vooral dat laatste maakt je saus opeens helemaal โrondโ. Of heb je liever een lekkere Griekse tzatziki?
Pitabroodjes vullen
- Snijd de broodjes half open voordat je ze afbakt, dat gaat makkelijker. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of bak ze in een droge koekenpan een paar minuten per kant. Zo worden ze heerlijk krokant!
- Hak de rucola grof. Vul de pita's met wat rucola, verdeel de gehaktballetjes erover en doe er een flinke dot knoflooksaus op.
- Optioneel kun je er nog plakjes tomaat en komkommer bij serveren.
ยฉ Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Beste Anna Karina, waar bevindt zich die knop om je scherm open te houden. Ik zal wel wat verkeerds doen, maar kan hem echt niet vinden.
vr. Gr. christina veltkamp
Het kan zijn dat je ‘m niet ziet omdat het (op een apple telefoon bijvoorbeeld) niet werkt. Hij zou precies boven de ingrediรซnten moeten staan.
Bedankt voor de snelle reactie. Aangezien ik een iPhone heb werkt het niet helaas.
vr. Gr. Christina
Dan even zoeken naar instellingen op de telefoon zelf. https://www.seniorweb.nl/tip/scherm-ipad-en-iphone-langer-aan-laten-staan