Pesto van radijsloof

Pesto van radijsloof

Voor € 0,75 of minder koop je een bos radijs. Het enige dat je hoeft weg te gooien is het elastiekje. Hoewel… zelfs die kun je uitstekend bewaren natuurlijk, komt vast een keer van pas. Wat is er mooier dan een groente in z’n geheel gebruiken? Het is duurzaam – minder verspilling tenslotte – en het is budgettair gezien bijzonder aantrekkelijk. Vorige week maakte ik deze heerlijke salade van de radijs. “Iets met radijsloof”, stond al een tijd op onze to-cook-lijst maar was er nog steeds niet van gekomen, tot vandaag.  Je maakt er heel makkelijk een overheerlijke en koolhydraatarme pesto van radijsloof van.

Advertentie

Wij berekenen een gemiddeld bosje radijsloof op 50 gram. Daarmee maken we dit recept, je krijgt dan een potje van 225 ml. Zo’n potje pesto van radijsloof bevat dan 2.2 gram koolhydraten totaal, overige waarden vind je in het receptkader. Per eetlepel (15 ml), dat is een standaard hoeveelheid voor broodbeleg, is dat 0.15 gram koolhydraten. De pesto is ook nog eens in een handomdraai klaar. Kijk, daar word ik nou vrolijk van! Die kan ook weer van ons lijstje af!

Verse blaadjes

Je moet wel even de steeltjes van de blaadjes afhalen, en eventuele gele of minder aantrekkelijk uitziende blaadjes er tussenuit vissen. Hoe verser het bosje radijs is, des te beter van kwaliteit zijn de blaadjes. En het smaakvolst ook natuurlijk. Mocht je wat weinig radijsloof overhouden, dan kun je gewoon wat rucola of basilicumblaadjes toevoegen. Ik vind het handig om een smalle hoge beker van melamine te gebruiken om de ingrediënten voor de pesto van radijsloof in te doen, om ze dan met de staafmixer tot de gewenste dikte te pureren. Mag best behoorlijk fijn, wat mij betreft.

Alternatief voor pijnboompitten

Pijnboompitten zijn de afgelopen jaren schreeuwend duur geworden en gebleven. Je kunt ze in deze pesto van radijsloof zonder in te leveren op de smaak makkelijk vervangen door ongezouten amandelen. Mag gewoon met het schilletje. Even goed opletten of ze voldoende fijngehakt worden. Je kunt ze natuurlijk vooraf al in kleinere stukjes hakken, dan heeft de staafmixer er minder moeite mee.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Pesto van radijsloof
Pesto van radijsloof

Zo maak je pesto van radijsloof

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Pesto van radijsloof

Pesto van radijsloof

Om verspilling tegen te gaan kun je van het loof van radijs een overheerlijke pesto maken. Ook vanuit budgettair oogpunt een aanrader!
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie à 15 ml
kcal 27.31 koolhydraten 0.15 geiwitten 0.84 gvetten 2.63 gvezels 0.11 g
Hoeveelheid (aan te passen)15 porties à 15 ml

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Laat afkoelen.
  • Pluk de radijsbladeren van de steeltjes. Gebruik alleen de verse, groene exemplaren. Spoel af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Snijd de radijsloof in kleinere stukken. Pureer met de geraspte kaas, de pijnboompitten en een eetlepel olie tot de gewenste dikte. Voeg eventueel wat meer olijfolie toe en pureer nogmaals. Proef en voeg naar smaak zout toe.
  • Heerlijk op eigenlijk alles! Bewaar in een afsluitbaar potje. In de koelkast enkele dagen houdbaar. Maar dat zal vast niet nodig blijken…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


3 gedachten over “Pesto van radijsloof”

  1. 5 sterren
    Net de pesto gemaakt, en heb er wat fijn gehakte snoeptomaatjes en wat knoflookpoeder doorgedaan. In een potje gedaan en even in de koelkast om lekker door en door koud te laten worden,……lepeltje even afgelikt mmmm nhom nhom vrees dat dit potje in no-time leeg is strakjes.

  2. 5 sterren
    Gelukkig een recept met radijsloof. Ik vind het namelijk als sla eten niet zo lekker en het is telkens zonde om weg te gooien. Bravo dus!
    Voor meer pit voegde ik vers gemalen zwarte peper toe.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven