Pesto van radijsloof

Pesto van radijsloof

Voor € 0,75 of minder koop je een bos radijs. Het enige dat je hoeft weg te gooien is het elastiekje. Hoewel… zelfs die kun je uitstekend bewaren natuurlijk, komt vast een keer van pas. Wat is er mooier dan een in z’n geheel gebruiken? Het is duurzaam – minder verspilling tenslotte – en het is budgettair gezien bijzonder aantrekkelijk. Vorige week maakte ik deze heerlijke salade van de radijs. “Iets met radijsloof”, stond al een tijd op onze to-cook-lijst maar was er nog steeds niet van gekomen, tot vandaag.  Je maakt er heel een overheerlijke en koolhydraatarme pesto van radijsloof van.

Wij berekenen een gemiddeld bosje radijsloof op 50 gram. Daarmee maken we dit recept, je krijgt dan een potje van 225 ml. Zo’n potje pesto van radijsloof bevat dan 2.2 gram koolhydraten totaal, overige waarden vind je in het receptkader. Per eetlepel (15 ml), dat is een standaard hoeveelheid voor broodbeleg, is dat 0.15 gram koolhydraten. De pesto is ook nog eens in een handomdraai klaar. Kijk, daar word ik nou vrolijk van! Die kan ook weer van ons lijstje af!

Verse blaadjes

Je moet wel even de steeltjes van de blaadjes afhalen, en eventuele gele of minder aantrekkelijk uitziende blaadjes er tussenuit vissen. Hoe verser het bosje radijs is, des te beter van kwaliteit zijn de blaadjes. En het smaakvolst ook natuurlijk. Mocht je wat weinig radijsloof overhouden, dan kun je gewoon wat rucola of basilicumblaadjes toevoegen. Ik vind het handig om een smalle hoge beker van melamine te gebruiken om de ingrediënten voor de pesto van radijsloof in te doen, om ze dan met de staafmixer tot de gewenste dikte te pureren. Mag best behoorlijk fijn, wat mij betreft.

Alternatief voor pijnboompitten

Pijnboompitten zijn de afgelopen jaren schreeuwend duur geworden en gebleven. Je kunt ze in deze pesto van radijsloof zonder in te leveren op de smaak vervangen door ongezouten amandelen. Mag gewoon met het schilletje. Even goed opletten of ze voldoende fijngehakt worden. Je kunt ze natuurlijk vooraf al in kleinere stukjes hakken, dan heeft de staafmixer er minder moeite mee.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Pesto van radijsloof
Pesto van radijsloof

Zo maak je pesto van radijsloof

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Pesto van radijsloof

Pesto van radijsloof
Door: Hans van Deelen
Om verspilling tegen te gaan kun je van het loof van radijs een overheerlijke pesto maken. Ook vanuit budgettair oogpunt een aanrader!
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per potje van 225 ml 
calorieën 409.6 kcalkoolhydraten 2.2 geiwitten 12.7 gvetten 39.5 gvezels 1.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 potje (225 ml)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Laat afkoelen.
  • Pluk de radijsbladeren van de steeltjes. Gebruik alleen de verse, groene exemplaren. Spoel af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Snijd de radijsloof in kleinere stukken. Pureer met de geraspte kaas, de pijnboompitten en een eetlepel olie tot de gewenste dikte. Voeg eventueel wat meer olijfolie toe en pureer nogmaals. Proef en voeg naar smaak zout toe.
  • Heerlijk op eigenlijk alles! Bewaar in een afsluitbaar potje. In de koelkast enkele dagen houdbaar. Maar dat zal vast niet nodig blijken…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top