koolhydraatarme pesto met dille, pistache en sinaasappel

Pesto met dille, pistache en sinaasappel

Hebben jullie de Auberginerolletjes met amandelpesto al gemaakt? Klaar voor weer een nieuw pestorecept? Want, whow! Deze pesto met dille, pistache en sinaasappel heeft het helemaal! Ongelooflijk fris een tikkie exotisch door de warme smaak van sinaasappel. Ik lag te dromen over combinaties en in ons thema pesto wilde ik graag nog een fijne pesto met een bijzonder smaakje, zo kwam ik op de sinaasappel uit. Waar griepdromen al niet goed voor zijn…

Koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, glutenvrij én lactosevrij

Poe, dat valt tegenwoordig niet mee, iets verzinnen wat iedereen kan eten. (Ojee, notenallergie….vervang de pistache door pompoenpitten of pijnboompitten) Het gaat ons vooral om de koolhydraten, om die te beperken deed ik in deze pesto met dille, pistache en sinaasappel vooral veel versgeraspte sinaasappelschil en maar een beetje sap. Heerlijk, dat aroma van die schil hangt de hele dag als een subtiele parfum om je heen! Deze pesto is mooi fijn van structuur. Liever een iets grovere peso? Hak dan de nootjes grof en schep ze er handmatig doorheen.

Pesto eten, serveertips

Pesto zelf maken is zo ongelooflijk veelzijdiger en smakelijker dan wat je in een winkel kunt kopen. Echt neem even de moeite om wat ingrediënten te verzamelen zet de staafmixer erin en je kunt dagenlang smullen! Wij gebruikten het in deze heerlijke bloemkoolcouscous Ik denk ook dat deze  pesto met dille, pistache en sinaasappel ontzettend lekker zal zijn met een vispakketje uit de oven, of bij een beetje gegratineerde venkel, of toch liever een mals (vega) kipspiesje? Of smeer je ‘t liever op een krakend kaascrackertje?

koolhydraatarme pesto met dille, pistache en sinaasappel

koolhydraatarme pesto met dille, pistache en sinaasappel

Ook lekker:

Zo maak je Pesto van dille, pistache en sinaasappel

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


koolhydraatarme pesto met dille, pistache en sinaasappel

Pesto met dille, pistache en sinaasappel

door Anna-Karina van Denderen
Deze pesto met dille, pistache en sinaasappel heeft het helemaal! Ongelooflijk fris een tikkie exotisch door de warme smaak van sinaasappel.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, pesto, vegan
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

10 gram koolhydraten hele schaaltje

Uit recept

1 schaaltje

Ingrediënten

GARNERING

Bereiden

  • Rooster de pistachenoten even zodat er nog meer smaak vrij kan komen. Als je een iets grovere peso wilt, houd de nootjes dan apart, hak ze grof en schep ze later handmatig door de pesto.
  • Houd wat dille, een schijfje sinaasappel en wat nootjes achter voor de garnering. Doe dan alle ingrediënten van nat naar droog in een mengkom en pureer alles fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  • Schep de pesto even door en breng verder op smaak met zout en peper,.
  • Zie tekst voor serveertips!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 62 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like