koolhydraatarme pesto met dille, pistache en sinaasappel

Pesto met dille, pistache en sinaasappel

Hebben jullie de Auberginerolletjes met amandelpesto al gemaakt? Klaar voor weer een nieuw pestorecept? Want, whow! Deze pesto met dille, pistache en sinaasappel heeft het helemaal! Ongelooflijk fris een tikkie exotisch door de warme smaak van sinaasappel. Ik lag te dromen over combinaties en in ons thema pesto wilde ik graag nog een fijne pesto met een bijzonder smaakje, zo kwam ik op de dille sinaspesto uit. Waar griepdromen al niet goed voor zijn… Het hele schaaltje is goed voor ongeveer 210 gram en dat zijn ongeveer 14 porties à 15 g. Het hele recept bevat 1441.3 kcal ⋆ koolhydraten 12.2 g ⋆ eiwitten 19.3 g ⋆ vetten 127.7 g ⋆ vezels 8.2 g.

Advertentie

Koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, glutenvrij én lactosevrij

Poe, dat valt tegenwoordig niet mee, iets verzinnen wat iedereen kan eten. Ojee, notenallergie…? Vervang de pistache door pompoenpitten of pijnboompitten. Wij zijn geen allergie specialist, het gaat ons op deze website vooral om het beperken van koolhydraten. Om die te beperken deed ik in deze pesto met dille, pistache en sinaasappel vooral veel versgeraspte sinaasappelschil en maar een beetje sap. Heerlijk, dat aroma van die schil hangt de hele dag als een subtiele parfum om je heen! Deze dille sinaspesto is mooi fijn van structuur. Liever een iets grovere peso? Hak dan de nootjes grof en schep ze er handmatig doorheen.

Pesto eten, serveertips

Pesto zelf maken is zo ongelooflijk veelzijdiger en smakelijker dan wat je in een winkel kunt kopen. Echt neem even de moeite om wat ingrediënten te verzamelen zet de staafmixer erin en je kunt dagenlang smullen! Wij gebruikten het in deze heerlijke bloemkoolcouscous Ik denk ook dat deze  pesto met dille, pistache en sinaasappel ontzettend lekker zal zijn met een vispakketje uit de oven, of bij een beetje gegratineerde venkel, of toch liever een mals (vega) kipspiesje? Of smeer je de dille sinaspesto liever op een krakend kaascrackertje?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme pesto met dille, pistache en sinaasappel

Zo maak je Pesto van dille, pistache en sinaasappel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme pesto met dille, pistache en sinaasappel

Pesto met dille, pistache en sinaasappel

Deze pesto met dille, pistache en sinaasappel heeft het helemaal! Ongelooflijk fris een tikkie exotisch door de warme smaak van sinaasappel.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Hele schaaltje, ongeveer 210 gram (= 14 porties à 15 g).
kcal 1441.3 koolhydraten 12.2 geiwitten 19.3 gvetten 127.7 gvezels 8.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 schaaltje (ong. 210)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

GARNERING (optioneel)

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster de pistachenoten even zodat er nog meer smaak vrij kan komen. Als je een iets grovere peso wilt, houd de nootjes dan apart, hak ze grof en schep ze later handmatig door de pesto.
  • Houd wat dille, een schijfje sinaasappel en wat nootjes achter voor de garnering. Doe dan alle ingrediënten van nat naar droog in een mengkom en pureer alles fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  • Schep de pesto even door en breng verder op smaak met zout en peper,.
  • Zie tekst voor serveertips!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Scroll naar boven