Hebben jullie de Auberginerolletjes met amandelpesto al gemaakt? Klaar voor weer een nieuw pestorecept? Want, whow! Deze pesto met dille, pistache en sinaasappel heeft het helemaal! Ongelooflijk fris een tikkie exotisch door de warme smaak van sinaasappel. Ik lag te dromen over combinaties en in ons thema pesto wilde ik graag nog een fijne pesto met een bijzonder smaakje, zo kwam ik op de dille sinaspesto uit. Waar griepdromen al niet goed voor zijn… Het hele schaaltje is goed voor ongeveer 210 gram en dat zijn ongeveer 14 porties à 15 g. Het hele recept bevat 1441.3 kcal ⋆ koolhydraten 12.2 g ⋆ eiwitten 19.3 g ⋆ vetten 127.7 g ⋆ vezels 8.2 g.
Koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, glutenvrij én lactosevrij
Poe, dat valt tegenwoordig niet mee, iets verzinnen wat iedereen kan eten. Ojee, notenallergie…? Vervang de pistache door pompoenpitten of pijnboompitten. Wij zijn geen allergie specialist, het gaat ons op deze website vooral om het beperken van koolhydraten. Om die te beperken deed ik in deze pesto met dille, pistache en sinaasappel vooral veel versgeraspte sinaasappelschil en maar een beetje sap. Heerlijk, dat aroma van die schil hangt de hele dag als een subtiele parfum om je heen! Deze dille sinaspesto is mooi fijn van structuur. Liever een iets grovere peso? Hak dan de nootjes grof en schep ze er handmatig doorheen.
Pesto eten, serveertips
Pesto zelf maken is zo ongelooflijk veelzijdiger en smakelijker dan wat je in een winkel kunt kopen. Echt neem even de moeite om wat ingrediënten te verzamelen zet de staafmixer erin en je kunt dagenlang smullen! Wij gebruikten het in deze heerlijke bloemkoolcouscous Ik denk ook dat deze pesto met dille, pistache en sinaasappel ontzettend lekker zal zijn met een vispakketje uit de oven, of bij een beetje gegratineerde venkel, of toch liever een mals (vega) kipspiesje? Of smeer je de dille sinaspesto liever op een krakend kaascrackertje?
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Pesto van dille, pistache en sinaasappel
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Pesto met dille, pistache en sinaasappel
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 30 g dille, vers
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 75 g pistachenoten,
- ½ sinaasappel, rasp van de schil en 1 el sap
- 100 ml olijfolie, goede, begin met 75 ml
- peper en zout
GARNERING (optioneel)
- 1 schijfje sinaasappel
- enkele pistachenoten
- beetje dille, vers
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Rooster de pistachenoten even zodat er nog meer smaak vrij kan komen. Als je een iets grovere peso wilt, houd de nootjes dan apart, hak ze grof en schep ze later handmatig door de pesto.
- Houd wat dille, een schijfje sinaasappel en wat nootjes achter voor de garnering. Doe dan alle ingrediënten van nat naar droog in een mengkom en pureer alles fijn met een staafmixer of keukenmachine.
- Schep de pesto even door en breng verder op smaak met zout en peper,.
- Zie tekst voor serveertips!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet