peperkoek met walnoten - lowcarb ontbijtkoek

Peperkoek met walnoten, lowcarb ontbijtkoek

Deze peperkoek met walnoten mag je met recht een echte lowcarb ontbijtkoek noemen, met slechts 0.63 gram koolhydraten per plakje van 30 gram! Verbazend lekker en zeker als je bij je ontbijt graag ontbijtkoek eet een fantastische aanvulling op een eiergerecht, je ontbijtje met Griekse yoghurt of een stel crackertjes.  Ik heb er een paar walnoten (10 stuks wegen 30 gram) opgedaan voor een extra crunchy bite. Besmeer een plakje peperkoek met lekkere roomboter, dat is ouderwets smullen geblazen!  Je hoeft de peperkoek met walnoten niet per se ’s morgens vroeg te eten natuurlijk, de lowcarb ontbijtkoek is ook heel handig voor na het sporten of om in je lunchbox te stoppen om mee te nemen naar het werk of school. Geweldig tussendoortje bij de koffie ofzo!

Peperkoek met Steviala Sweet Bee

In het recept gebruik ik 3 eetlepels/45 ml Steviala Sweet Bee, de peperkoek is daarmee niet superzoet. Ik hou ervan om de peperkoek met kaas te beleggen en ik vind dat lekkerder als het dan niet mierzoet is. Als je een 0 khd zoetstof gebruikt kun je de koek natuurlijk precies zo zoet maken als je zelf wilt. Hoewel het beter is om ook van erg zoete smaken af te kicken als je koolhydraatarm gaat eten.

Die Sweet Bee is een dikke stroperige suikervrije ‘honing’. Echt geweldig spul, met een goede honingsmaak. Ik ben het nog niet tegengekomen in een gewone supermarkt, helaas. Daarentegen is het online goed verkrijgbaar. Wel een beetje prijzig, maar wat mij betreft de uitgave meer dan waard. Je gebruikt het niet zo vaak en het voegt wel echt iets toe aan bijvoorbeeld salades, pepernoten of deze heerlijke koolhydraatarme peperkoek met walnoten.  De peperkoek kun je het best, afgedekt, een dagje laten staan. Baksels met amandelmeel kunnen een wat droog mondgevoel geven vlak na het bakken. De volgende dag zijn ze beslist smeuïger.

Bewaren

Koolhydraatarm brood bewaar je goed afgesloten donker en koel. Dan blijft het wel zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten géén conserveermiddelen of ‘broodverbeteraars’ in je zelfgebakken keto brood. Daarom is de houdbaarheid korter dan bij fabrieksbrood. Buiten de koelkast zal het daardoor sneller bederven. Je kunt het brood ook invriezen, snijd een heel brood daartoe na het afkoelen in sneetjes die je -gescheiden door een stukje bakpapier- invriest. Losse broodjes kunnen bij elkaar in een bewaardoos of diepvrieszak. Langzaam ontdooien voorkomt al te veel condensvorming. Helemaal lekker om een sneetje brood te roosteren of een broodje nog even in de oven knapperig te bakken.

Peijnenburg Zero, ook lowcarb ontbijtkoek

Ontbijtkoek kennen de meeste van het merk Peijnenburg. Peijnenburg maakt al ontbijtkoeken sinds 1883 en is daarmee zoals ze zelf zeggen “Al ruim 130 jaar een begrip op de ontbijttafel”.  Ik heb ze even geteld inmiddels hebben ze maar liefst 17  variaties op het thema ontbijtkoek bedacht.  Zelfs de bakkers van Peijnenburg hebben een ontbijtkoek gebakken zonder ‘toegevoegde suikers’. Peijnenburg Zero ontbijtkoek. Daarin is de zoete glucose-fructosestroop vervangen door de suikervervanger xylitol. Waar de klassieke naturel ontbijtkoek 38,8 gram suikers bevat heeft de Peijnenburg lowcarb ontbijtkoek slechts 5,9 gram suikers per 100 gram (in totaal 55 khd waarvan 24,2 polyolen en die 5,9 suikers). Best een mooie winst, maar deze van ons bevat 2,1 g koolhydraten per 100 gram, dat is nog weer veel en veel minder!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

peperkoek met walnoten - lowcarb ontbijtkoek
peperkoek met walnoten - lowcarb ontbijtkoek

Zo maak je de Peperkoek met walnoten

Opgeslagen in

Categorieën:

Alle recepten | Feest | Gebak en koek | Koolhydraatarm | Koolhydraatarm brood | Onze recepten | Op voorraad

Trefwoorden:

0-5 gr. khd | broodvervanger | keto lunchbox | koekjes | Low carb | makkelijk | snacks | snoep | stevia | suikervrij | zoet

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Peperkoek met walnoten, lowcarb ontbijtkoek

peperkoek met walnoten - lowcarb ontbijtkoek
Door: Anna-Karina van Denderen
Peperkoek met walnoten is een echte lowcarb ontbijtkoek en superlekker als je graag ’n plakje ontbijtkoek eet. Extra crunchy met een paar walnoten!
4.91 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per plakje (van ± 30 gram)
calorieën 125.53 kcalkoolhydraten 0.63 geiwitten 4.69 gvetten 11.26 gvezels 1.23 g
Hoeveelheid (aan te passen)18 plakjes (1 koek van 550 gram)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Droge delen

Natte delen

Garnering

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Gebruik a.u.b. altijd maatschepjes.
  • Verwarm de heteluchtoven op 175 °C en vet een cakevorm in. Of zet een siliconen cakevorm klaar. Mijn vorm is ongeveer 23 x 10 cm.
  • Meng de droge delen goed door elkaar: het amandelmeel, de peperkoekkruiden, witte peper, bakpoeder en het zout.
  • Smelt de roomboter op laag vuur en meng het met een vork door de droge delen.
  • Voeg de eieren en de suikervrije ‘honing’ toe en meng alles door elkaar, tot je een mooi klontvrij beslag hebt. Proef, voeg meer zoetstof toe als je wilt.
  • Stort het beslag in de cakevorm en versier met de halve walnoten. Bak in het midden van de oven gedurende 25 minuten, of tot de peperkoek gaar is.
  • Baksels met amandelmeel moet je nooit te lang doorbakken. Doe altijd de prikkertest. Steek een houten prikker in het midden. Als die er weer schoon uitkomt is je koek klaar.
  • Laat afkoelen. De peperkoek kun je het best, afgedekt, een dagje laten staan. Baksels met amandelmeel kunnen een wat droog mondgevoel geven vlak na het bakken. De volgende dag zijn ze beslist smeuïger.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

62 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top