peperkoek met walnoten - lowcarb ontbijtkoek

Peperkoek met walnoten, lowcarb ontbijtkoek

Deze peperkoek met walnoten mag je met recht een echte lowcarb ontbijtkoek noemen, met slechts 0,93 gr. koolhydraten per plak van 30 gram! Verbazend lekker en zeker als je bij je ontbijt graag ontbijtkoek eet een fantastische aanvulling op een eiergerecht, je ontbijtje met Griekse yoghurt of een stel crackertjes.  Ik heb er een paar walnoten opgedaan voor een extra crunchy bite. Besmeer een plakje peperkoek lekker met lekkere roomboter, dat is ouderwets smullen geblazen!  Je hoeft de peperkoek met walnoten niet per se ‘s morgens vroeg te eten natuurlijk, de lowcarb ontbijtkoek is ook heel handig voor na het sporten of om in je lunchbox te stoppen om mee te nemen naar het werk of school. Geweldig tussendoortje bij de koffie ofzo!

 

Peperkoek met Steviala Sweet Bee

In het recept gebruik ik 3 eetlepels Steviala Sweet Bee, de peperkoek is daarmee niet superzoet. Ik hou ervan om de peperkoek met kaas te beleggen en ik vind dat lekkerder als het dan niet mierzoet is. Als je een 0 khd zoetstof gebruikt kun je de koek natuurlijk precies zo zoet maken als je zelf wilt. Hoewel het beter is om ook van erg zoete smaken af te kicken als je koolhydraatarm gaat eten.

Die Sweet Bee is een dikke stroperige suikervrije ‘honing’. Echt geweldig spul, met een goede honingsmaak. Ik ben het nog niet tegengekomen in een gewone supermarkt, helaas. Daarentegen is het online goed verkrijgbaar. Wel een beetje prijzig, maar wat mij betreft de uitgave meer dan waard. Je gebruikt het niet zo vaak en het voegt wel echt iets toe aan bijvoorbeeld salades, pepernoten of deze heerlijke koolhydraatarme peperkoek met walnoten.  De peperkoek kun je het best, afgedekt, een dagje laten staan. Baksels met amandelmeel kunnen een wat droog mondgevoel geven vlak na het bakken. De volgende dag zijn ze beslist smeuïger.

Bewaren kan het best tot drie dagen afgedekt in een broodtrommel. Of vries als plakjes in, met een bakpapiertje ertussen.

peperkoek met walnoten - lowcarb ontbijtkoek

 

 

peperkoek met walnoten - lowcarb ontbijtkoek

Peijnenburg Zero, ook lowcarb ontbijtkoek

Ontbijtkoek kennen de meeste van het merk Peijnenburg. Peijnenburg maakt al ontbijtkoeken sinds 1883 en is daarmee zoals ze zelf zeggen “Al ruim 130 jaar een begrip op de ontbijttafel”.  Ik heb ze even geteld inmiddels hebben ze maar liefst 17  variaties op het thema ontbijtkoek bedacht.  Zelfs de bakkers van Peijnenburg hebben een ontbijtkoek gebakken zonder ‘toegevoegde suikers’. Peijnenburg Zero ontbijtkoek. Daarin is de zoete glucose-fructosestroop vervangen door de suikervervanger xylitol. Waar de klassieke naturel ontbijtkoek 38,8 gram suikers bevat heeft de lowcarb ontbijtkoek slechts 5,9 gram suikers per 100 gram (in totaal 55 khd waarvan 24,2 polyolen en die 5,9 suikers). Best een mooie winst, maar die van ons bevat natuurlijk veel en veel minder!

Fotoserie

Ook lekker:

Zo maak je de Peperkoek met walnoten

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Peperkoek met walnoten, lowcarb ontbijtkoek

peperkoek met walnoten - lowcarb ontbijtkoek

Door Anna-Karina Geplaatst augustus 24, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: koek van 550 gram
  • Koolhydraten: 0,93 per plakje van 30 gram (koek van 550 gram uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Klaar in: 35 minuten

Peperkoek met walnoten is een echte lowcarb ontbijtkoek en superlekker als je graag 'n plakje ontbijtkoek eet. Extra crunchy met een paar walnoten!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Gebruik a.u.b. altijd maatschepjes.
  2. Verwarm de heteluchtoven op 175 graden en vet een cakevorm in. Of zet een siliconen cakevorm klaar. Mijn vorm is ongeveer 23 x 10 cm.
  3. Meng de droge delen goed door elkaar: het amandelmeel, de peperkoekkruiden, witte peper, bakpoeder en het zout.
  4. Smelt de roomboter op laag vuur en meng het met een vork door de droge delen.
  5. Voeg de eieren en de suikervrij ‘honing’ toe en meng alles door elkaar, tot je een mooi klontvrij beslag hebt. Proef, voeg meer zoetstof toe als je wilt.
  6. Stort het beslag in de cakevorm en versier met de halve walnoten. Bak in het midden van de oven gedurende 25 minuten of tot de peperkoek gaar is.
  7. Baksels met amandelmeel moet je nooit te lang doorbakken. Doe altijd de prikkertest. Steek een houten prikker in het midden en als die er weer schoon uitkomt is je koek klaar.
  8. Laat afkoelen. De peperkoek kun je het best, afgedekt, een dagje laten staan. Baksels met amandelmeel kunnen een wat droog mondgevoel geven vlak na het bakken. De volgende dag zijn ze beslist smeuïger.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 gedachten over “Peperkoek met walnoten, lowcarb ontbijtkoek”

Ken je onze twee kookboeken al?
twee kookboeken koolhydraatarm