pasta van courgette en wortel, met venkelsaus, eindproduct in een kommetje met de saus

Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Pasta van courgette kun je op zoveel manieren eten! Uiteraard traditoneel  is de courgetti met tomaten-gehaktsaus. Jullie kennen vast ook wel  de courgettepasta met champignonroomsaus en de pesto courgetti? Vandaag heb ik een geheel nieuwe en totaal andere pasta van courgette gemaakt, stiekem is het ook nog eens zowat uitsluitend groente wat er op je bord ligt. Na het bakken, deed er de belachelijk lekkere venkelsaus die ik nog overhad van mijn recept met kabeljauw. Door de wortel en de venkelsaus, smaakt deze courgetti een beetje zacht en zoetig, zou zomaar kunnen dat kinderen er dol op zijn. Dus als je bang bent voor een groentetekort, proberen! Alsof er een hele serie engeltjes…

 

 

Spirelli XL
Sommige courgettes passen niet in de kleinere Spirelli, ken je dat? Maar nu is er een Spirelli XL. De pasta van courgette en wortel maakte ik in een handomdraai met mijn fonkelnieuwe Spirelli XL. Deze XL variant kwam in een mooie PREMIUM EDITION BOX samen met een dunschiller en een borsteltje. Die dunsschiller schilt trouwens echt superdun, de allerbeste dunschiller die ik in mijn leven ooit gehad heb!! Deze Spirelli XL is een slag groter dan de modellen die je wellicht kent en er zit een groot hulpstuk bij, zodat je er ook die wat dikkere courgette gemakkelijk mee kunt spiraliseren. Deze XL is net zo handig als het kleine zusje van GEFU, zij maken gewoon enorm degelijke en veilige producten! Ik ben er heel blij mee, nu kan ik verschillende maten slierten maken want de gaatjes hebben een andere afmeting.pasta van courgette en-wortel-met-venkelsaus-SpirelliXL in doos

Geen goedkoop spul, de PREMIUM EDITION BOX kost € 48,90 (tijdelijke actie) maar het is de investering dubbel en dwars waard. TIP: Leuk cadeau voor in de decembermaand! Bestel deze PREMIUM EDITION BOX bij de lieve mensen van Gobento, je weet wel van deze Facebook-groep.  Vanaf 2017 is de Spirelli XL ook los te koop.

Kort bakken dus snel
Deze pasta van courgette staat in no-time op tafel. Binnen no-no-time als je de saus over hebt gehouden. Dat vind ik ook zo leuk aan courgetti: het is altijd bijzonder snel klaar. Uitje bakken of een saus maken en dan de courgette ongeveer 1,5 -2 minuten roerbakken, echt niet langer, dan heb je snot, *yak*. Sommige mensen warmen de pasta van courgette alleen even op in de saus, kan ook handig zijn. Ik vind dat zelf minder geslaagd want dan proef je de verschillende smaken minder.

Meer recepten met courgette.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze pasta van courgette

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus


pasta van courgette en wortel, met venkelsaus, eindproduct in een kommetje met de saus

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 30, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 10 gr. khd pp incl. saus (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Zowat uitsluitend groente wat er op je bord ligt! Pasta van courgette en wortel, met belachelijke lekkere venkelsaus is dus een supergezonde maaltijd!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de venkelsaus vers (zie recept hieronder) of haal 'm uit de koelkast als je een restje had zoals wij en warm de saus op in een pan met dikke bodem.
  2. Spiraliseer de courgette en de wortel en snipper de ui.
  3. Bak de gesnipperde ui in ghee op matig vuur even aan in een ruime koekenpan. Doe de gespiraliseerde wortel, kerrie en dille erbij en roerbak 3 minuten mee.
  4. Rooster ondertussen pijnboompitjes in een hete droge koekenpan (overdoen op een bordje anders verbranden ze alsnog) en snijd de verse dille fijn.
  5. Doe de courgette slierten bij het ui-wortelmengsel en roerbak hooguit 2 minuten mee.
  6. Hé psst, ik serveer de courgetti (vaak) in een kom, dan koelt het minder snel af!
  7. Verdeel de groente over twee kommen en schep de warme venkelsaus erover. Garneer met verse dille en pijnboompitjes. Gauw aan tafel en laat die engeltjes maar over je tong...

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Venkelsaus

Die romige venkelsaus heeft een ongelooflijk subtiele smaak licht anijs achtig, volgens mij vinden kinderen dit ook heel lekker! De venkelsaus heb ik voor de helft gebruikt voor in dit recept, de andere helft bij deze kabeljauw.

Ingrediënten voor de venkelsaus (reken ong. 2,5 khd pp voor de saus)venkelsaus koolhydraatarm recept-

Bereiding venkelsaus

  1. Snipper de ui en bak in een ruime koekenpan op matig vuur in ong. 3 minuten glazig.
  2. Snijd ondertussen de vingers en het ‘kontje’ van de venkelknol. Snijd overlangs doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de rest in dunne reepjes. (ik had 175 gram over)
  3. Voeg venkelreepjes en anijszaad toe aan de pan met ui en laat 2 tot 3 minuten meebakken.
  4. Maak bouillon en giet een klein scheutje bij de venkel, laat met een deksel erop 10 minuutjes garen op laag vuur.
  5. Doe de gestoofde venkel in een hoge kom en pureer (staafmixer) met crème fraîche en een flinke scheut van de bouillon tot een gladde saus. Doe over in een pannetje met dikke bodem. Warm de saus door en bindt met wat arrowroot die je even oplost in een eetlepel bouillon. Proef en breng verder op smaak als dat nodig is. Houdt de saus warm.
  6. Echt belachelijk lekker toch?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 gedachten over “Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

538 Shares
Share200
Pin338
Tweet