Pasta van courgette kun je op zoveel manieren eten! Uiteraard traditoneel is de courgetti met tomaten-gehaktsaus. Jullie kennen vast ook wel de courgettepasta met champignonroomsaus en de pesto courgetti? Vandaag heb ik een geheel nieuwe en totaal andere pasta van courgette gemaakt, stiekem is het ook nog eens zowat uitsluitend groente wat er op je bord ligt. Na het bakken, deed er de belachelijk lekkere venkelsaus die ik nog overhad van mijn recept met kabeljauw. Door de wortel en de venkelsaus, smaakt deze courgetti een beetje zacht en zoetig, zou zomaar kunnen dat kinderen er dol op zijn. Dus als je bang bent voor een groentetekort, proberen! Alsof er een hele serie engeltjes… je houdt wat van de saus over, maar ik heb het totaal berekend op 11 gram koolhydraten per portie.
Kort bakken dus snel
Deze pasta van courgette staat in no-time op tafel. Zeker als je de saus over hebt gehouden zoals wij. Dat vind ik ook zo leuk aan courgetti: het is altijd bijzonder snel klaar. Een uitje bakken of een saus maken en dan de courgette ongeveer 1,5 -2 minuten roerbakken, echt niet langer, dan heb je snot, *yek*. Sommige mensen warmen de pasta van courgette alleen even op in de saus, kan ook handig zijn. Ik vind dat zelf minder geslaagd want dan proef je de verschillende smaken minder.
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je deze pasta van courgette
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Venkelsaus
- 1 sjalot, gesnipperd
- 175 g venkel, schoon gewicht
- 10 g roomboter, om in te bakken
- ½ tl anijszaad, of venkelzaad
- 100 ml (groente)bouillon, of iets meer
- 70 g crème fraîche
Groente
Erop
- handje pijnboompitjes
- handje dille, vers, gehakt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Venkelsaus
- Snipper de sjalot en bak deze glazig in roomboter op matig vuur. Snijd ondertussen de venkel overlangs doormidden en verwijder de harde kern en uitsteeksels. Snijd de rest in dunne reepjes. Voeg samen met anijszaad toe en laat 2 tot 3 minuten meebakken. Giet 100 ml bouillon bij de venkel en laat met een deksel erop 10 minuten stoven op laag vuur. Pureer de gestoofde groente (bewaar de bouillon) met de crème fraîche tot een gladde saus met de staafmixer. Voeg zo nodig wat bouillon toe. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Houd de venkelsaus warm in een steelpannetje.
- Spiraliseer de wortel en de courgette met een Spirelli of ander apparaat. Snipper de ui.
- Bak de gesnipperde ui in olijfolie aan in een ruime koekenpan. Voeg de gespiraliseerde wortel en kerrie toe en roerbak 3 minuten mee.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op hoog vuur. Doe over op een bordje anders verbranden ze alsnog.
- Voeg de courgetti toe aan het ui-wortelmengsel en roerbak 1½- 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met een drupje sojasaus.
Serveren
- Verdeel de courgetti over twee kommen (dat koelt minder snel af dan op borden) en schep de warme venkelsaus erover. Garneer met vers gehakte dille en pijnboompitjes. Gauw aan tafel en laat die engeltjes maar over je tong…
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Oeps geen wortel, wel rode paprika.
Wat een heerlijk recept. De venkelsaus was wel erg veel, mocht voor mij zeker 1 flinke eetlepel minder zijn.
Vandaag dit gerecht gemaakt en we vonden het heerlijk!
Dank je. En grappig: wij hadden ‘m zelf gisteren weer eens gegeten!
Heerlijk courgetti met van alles.Vanavond met tonijn tomatensaus.Ik maak de saus in een wok,en wanneer ie klaar is meng ik door de courgetti 1 theelepeltje Arrowroot goed mengen en dan bij de saus in de wok.De courgetti is dan niet zo vochtig meer.Prettige dag verder.
toptip!
Zo leuk, kijk je op facebook zie je een ‘oud’ recept. Al lang vergeten natuurlijk. Nu denk je ineens: “Oh ja, dat was lekker, gauw weer eens maken”. Dank voor wederom jullie heerlijke inspiratie.
Lieve groet, Erna.
Tnx! (ben ziekjes dus antwoorden laten nog op zich wachten)
Heerlijk! De venkelsaus geeft een fluweelzachte textuur en smaak.
We hebben gesmuld.
Echt heeeel erg lekker! En inderdaad, zelfs de kinderen smulden ervan. Dit is een blijvertje!
Ja, spiraliseren is echt top. En supergezond. Ik had eerst een kleine spiraalsnijder. Was er makkelijk en leuk. Nu heb ik sinds kort een PRO. Ook van oxo good grips trouwens (https://oxo-good-grips.nl/winkel/oxo-spiraalsnijder-pro/). Daar kun je echt alles mee. Ik maak er dan ook bijna dagelijks een gerecht of een garnering mee. En zelfs de kinderen lusten groenten nu rauw.
Dat model vind ik minder handig vanwege de ruimte die het in beslag neemt. Maar is voor sommige mensen (met reuma) beter te hanteren dan een Spirelli.
Heerlijk gegeten. Volgende keer doe ik er voor manlief een stukje vis bij, dan is het voor hem ook perfect.
Bedankt voor weer een lekker recept. (Y)
De venkelsaus gemaakt. Was overheerlijk. Wil graag de spaghetti pompoen proberen. Weet niet hoe die er uit ziet. Heb je ook een foto van de buitenkant?
Jazeker de pompoenen vind je op de pagina Hallo Pompoen! Het is een langwerpige gele pompoen met gladde schil.
“belachelijk lekker” is niks te veel gezegd. Kleinzoon van bijna 3 zei: “dit is echt lekker, oma”
Groet Linda
en kinderen en gekken…
🙂
Heb de venkelsaus gemaakt. Uitmuntend lekker.
Vraag: hebben jullie een foto van een spaghetti pompoen?
En hoe ziet arrowroot eruit en waar koop je dat? Dit niet gebruikt omdat mijn saus dik genoeg was.
In de recepten zijn alle ingrediënten klikbaar! Daarnaast staan ze onderaan op de website. Als je er op klikt krijg je (meestal) meer info en een afbeelding te zien.
Voor de spaghettipompoen kijk je bij dit recept voor spaghettipompoen.
venkelsausje is heerlijk!!!
Tnx!