pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Pasta van courgette kun je op zoveel manieren eten! Uiteraard traditoneel  is de courgetti met tomaten-gehaktsaus. Jullie kennen vast ook wel  de courgettepasta met champignonroomsaus en de pesto courgetti? Vandaag heb ik een geheel nieuwe en totaal andere pasta van courgette gemaakt, stiekem is het ook nog eens zowat uitsluitend groente wat er op je bord ligt. Na het bakken, deed er de belachelijk lekkere venkelsaus die ik nog overhad van mijn recept met kabeljauw. Door de wortel en de venkelsaus, smaakt deze courgetti een beetje zacht en zoetig, zou zomaar kunnen dat kinderen er dol op zijn. Dus als je bang bent voor een groentetekort, proberen! Alsof er een hele serie engeltjes… je houdt wat van de saus over, maar ik heb het totaal berekend op 11 gram koolhydraten per portie

Kort bakken dus snel

Deze pasta van courgette staat in no-time op tafel. Zeker als je de saus over hebt gehouden zoals wij. Dat vind ik ook zo leuk aan courgetti: het is altijd bijzonder snel klaar. Een uitje bakken of een saus maken en dan de courgette ongeveer 1,5 -2 minuten roerbakken, echt niet langer, dan heb je snot, *yek*. Sommige mensen warmen de pasta van courgette alleen even op in de saus, kan ook handig zijn. Ik vind dat zelf minder geslaagd want dan proef je de verschillende smaken minder.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

pasta van courgette en wortel, met venkelsaus
pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Zo maak je deze pasta van courgette

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

pasta van courgette en wortel, met venkelsaus
Door: Anna-Karina van Denderen
Zowat uitsluitend groente wat er op je bord ligt! Pasta van courgette en wortel, met belachelijke lekkere venkelsaus is dus een supergezonde maaltijd!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 278.4 kcalkoolhydraten 11 geiwitten 5.35 gvetten 22.6 gvezels 6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Venkelsaus

Groente

Erop

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Venkelsaus

  • Snipper de sjalot en bak deze glazig in roomboter op matig vuur.
    Snijd ondertussen de venkel overlangs doormidden en verwijder de harde kern en uitsteeksels. Snijd de rest in dunne reepjes. Voeg samen met anijszaad toe en laat 2 tot 3 minuten meebakken.
    Giet 100 ml bouillon bij de venkel en laat met een deksel erop 10 minuten stoven op laag vuur. Pureer de gestoofde groente (bewaar de bouillon) met de crème fraîche tot een gladde saus met de staafmixer.
    Voeg zo nodig wat bouillon toe. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Houd de venkelsaus warm in een steelpannetje.
  • Spiraliseer de wortel en de courgette met een Spirelli of ander apparaat. Snipper de ui.
  • Bak de gesnipperde ui in olijfolie aan in een ruime koekenpan. Voeg de gespiraliseerde wortel en kerrie toe en roerbak 3 minuten mee.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op hoog vuur. Doe over op een bordje anders verbranden ze alsnog.
  • Voeg de courgetti toe aan het ui-wortelmengsel en roerbak 1½- 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met een drupje sojasaus.

Serveren

  • Verdeel de courgetti over twee kommen (dat koelt minder snel af dan op borden) en schep de warme venkelsaus erover. Garneer met vers gehakte dille en pijnboompitjes. Gauw aan tafel en laat die engeltjes maar over je tong…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top