Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Pasta van courgette kun je op zoveel manieren eten! Uiteraard traditoneel  is de courgetti met tomaten-gehaktsaus. Jullie kennen vast ook wel  de courgettepasta met champignonroomsaus en de pesto courgetti? Vandaag heb ik een geheel nieuwe en totaal andere pasta van courgette gemaakt, stiekem is het ook nog eens zowat uitsluitend groente wat er op je bord ligt. Na het bakken, deed er de belachelijk lekkere venkelsaus die ik nog overhad van mijn recept met kabeljauw. Door de wortel en de venkelsaus, smaakt deze courgetti een beetje zacht en zoetig, zou zomaar kunnen dat kinderen er dol op zijn. Dus als je bang bent voor een groentetekort, proberen! Alsof er een hele serie engeltjes… je houdt wat van de saus over, maar ik heb het totaal berekend op 11 gram koolhydraten per portie

Kort bakken dus snel

Deze pasta van courgette staat in no-time op tafel. Zeker als je de saus over hebt gehouden zoals wij. Dat vind ik ook zo leuk aan courgetti: het is altijd bijzonder snel klaar. Een uitje bakken of een saus maken en dan de courgette ongeveer 1,5 -2 minuten roerbakken, echt niet langer, dan heb je snot, *yek*. Sommige mensen warmen de pasta van courgette alleen even op in de saus, kan ook handig zijn. Ik vind dat zelf minder geslaagd want dan proef je de verschillende smaken minder.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

pasta van courgette en wortel, met venkelsaus
pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Zo maak je deze pasta van courgette

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Zowat uitsluitend groente wat er op je bord ligt! Pasta van courgette en wortel, met belachelijke lekkere venkelsaus is dus een supergezonde maaltijd!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 278.4 koolhydraten 11 geiwitten 5.35 gvetten 22.6 gvezels 6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Venkelsaus

Groente

Erop

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Venkelsaus

  • Snipper de sjalot en bak deze glazig in roomboter op matig vuur.
    Snijd ondertussen de venkel overlangs doormidden en verwijder de harde kern en uitsteeksels. Snijd de rest in dunne reepjes. Voeg samen met anijszaad toe en laat 2 tot 3 minuten meebakken.
    Giet 100 ml bouillon bij de venkel en laat met een deksel erop 10 minuten stoven op laag vuur. Pureer de gestoofde groente (bewaar de bouillon) met de crème fraîche tot een gladde saus met de staafmixer.
    Voeg zo nodig wat bouillon toe. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Houd de venkelsaus warm in een steelpannetje.
  • Spiraliseer de wortel en de courgette met een Spirelli of ander apparaat. Snipper de ui.
  • Bak de gesnipperde ui in olijfolie aan in een ruime koekenpan. Voeg de gespiraliseerde wortel en kerrie toe en roerbak 3 minuten mee.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op hoog vuur. Doe over op een bordje anders verbranden ze alsnog.
  • Voeg de courgetti toe aan het ui-wortelmengsel en roerbak 1½- 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met een drupje sojasaus.

Serveren

  • Verdeel de courgetti over twee kommen (dat koelt minder snel af dan op borden) en schep de warme venkelsaus erover. Garneer met vers gehakte dille en pijnboompitjes. Gauw aan tafel en laat die engeltjes maar over je tong…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



20 gedachten over “Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus”

  1. 5 sterren
    Oeps geen wortel, wel rode paprika.
    Wat een heerlijk recept. De venkelsaus was wel erg veel, mocht voor mij zeker 1 flinke eetlepel minder zijn.

  2. Xaris Delfos

    Heerlijk courgetti met van alles.Vanavond met tonijn tomatensaus.Ik maak de saus in een wok,en wanneer ie klaar is meng ik door de courgetti 1 theelepeltje Arrowroot goed mengen en dan bij de saus in de wok.De courgetti is dan niet zo vochtig meer.Prettige dag verder.

  3. Zo leuk, kijk je op facebook zie je een ‘oud’ recept. Al lang vergeten natuurlijk. Nu denk je ineens: “Oh ja, dat was lekker, gauw weer eens maken”. Dank voor wederom jullie heerlijke inspiratie.
    Lieve groet, Erna.

  4. Echt heeeel erg lekker! En inderdaad, zelfs de kinderen smulden ervan. Dit is een blijvertje!

  5. Ja, spiraliseren is echt top. En supergezond. Ik had eerst een kleine spiraalsnijder. Was er makkelijk en leuk. Nu heb ik sinds kort een PRO. Ook van oxo good grips trouwens (https://oxo-good-grips.nl/winkel/oxo-spiraalsnijder-pro/). Daar kun je echt alles mee. Ik maak er dan ook bijna dagelijks een gerecht of een garnering mee. En zelfs de kinderen lusten groenten nu rauw.

  6. Heerlijk gegeten. Volgende keer doe ik er voor manlief een stukje vis bij, dan is het voor hem ook perfect.
    Bedankt voor weer een lekker recept. (Y)

  7. De venkelsaus  gemaakt.  Was overheerlijk. Wil graag de spaghetti pompoen proberen.  Weet niet hoe die er uit ziet. Heb je ook een foto van de buitenkant?

  8. “belachelijk lekker” is niks te veel gezegd. Kleinzoon van bijna 3 zei: “dit is echt lekker, oma”

    Groet Linda

  9. Geessien Jousma

    Heb de venkelsaus gemaakt.  Uitmuntend lekker.
    Vraag: hebben jullie een foto van een spaghetti pompoen?
    En hoe ziet arrowroot eruit en waar koop je dat? Dit niet gebruikt omdat mijn saus dik genoeg was.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven