pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Pasta van courgette kun je op zoveel manieren eten! Uiteraard traditoneel  is de courgetti met tomaten-gehaktsaus. Jullie kennen vast ook wel  de courgettepasta met champignonroomsaus en de pesto courgetti? Vandaag heb ik een geheel nieuwe en totaal andere pasta van courgette gemaakt, stiekem is het ook nog eens zowat uitsluitend groente wat er op je bord ligt. Na het bakken, deed er de belachelijk lekkere venkelsaus die ik nog overhad van mijn recept met kabeljauw. Door de wortel en de venkelsaus, smaakt deze courgetti een beetje zacht en zoetig, zou zomaar kunnen dat kinderen er dol op zijn. Dus als je bang bent voor een groentetekort, proberen! Alsof er een hele serie engeltjes…

Spirelli XL

pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Sommige courgettes passen niet in de kleinere Spirelli, ken je dat? Maar nu is er een Spirelli XL. De pasta van courgette en wortel maakte ik in een handomdraai met mijn fonkelnieuwe Spirelli XL. Deze XL variant kwam in een mooie PREMIUM EDITION BOX samen met een dunschiller en een borsteltje. Die dunsschiller schilt trouwens echt superdun, de allerbeste dunschiller die ik in mijn leven ooit gehad heb!! Deze Spirelli XL is een slag groter dan de modellen die je wellicht kent en er zit een groot hulpstuk bij, zodat je er ook die wat dikkere courgette gemakkelijk mee kunt spiraliseren. Deze XL is net zo handig als het kleine zusje van GEFU, zij maken gewoon enorm degelijke en veilige producten! Ik ben er heel blij mee, nu kan ik verschillende maten slierten maken want de gaatjes hebben een andere afmeting.

Geen goedkoop spul, de PREMIUM EDITION BOX kost € 48,90 (tijdelijke actie) maar het is de investering dubbel en dwars waard. TIP: Leuk cadeau voor in de decembermaand! Bestel deze PREMIUM EDITION BOX bij de lieve mensen van Gobento, je weet wel van deze Facebook-groep.  Vanaf 2017 is de Spirelli XL ook los te koop.

Kort bakken dus snel

Deze pasta van courgette staat in no-time op tafel. Zeker als je de saus over hebt gehouden zoals wij. Dat vind ik ook zo leuk aan courgetti: het is altijd bijzonder snel klaar. Een uitje bakken of een saus maken en dan de courgette ongeveer 1,5 -2 minuten roerbakken, echt niet langer, dan heb je snot, *yek*. Sommige mensen warmen de pasta van courgette alleen even op in de saus, kan ook handig zijn. Ik vind dat zelf minder geslaagd want dan proef je de verschillende smaken minder.

Meer recepten met courgette.

pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

 

pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Zo maak je deze pasta van courgette

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus

door Anna-Karina van Denderen
Zowat uitsluitend groente wat er op je bord ligt! Pasta van courgette en wortel, met belachelijke lekkere venkelsaus is dus een supergezonde maaltijd!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: foodswap, fornuisgerecht
Voorbereiden: 15 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 30 min

Voedingswaarden

10 gram koolhydraten per portie incl. saus
Koolhydraten 10 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Venkelsaus, volgens deze beschrijving

Bereiden

Venkelsaus
  • Maak Venkelsaus, volgens deze beschrijving
  • Spiraliseer de wortel en de courgette met een Spirelli of ander apparaat. Snipper de ui.
  • Bak de gesnipperde ui in olijfolie aan in een ruime koekenpan. Voeg de gespiraliseerde wortel en kerrie toe en roerbak 3 minuten mee.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op hoog vuur. Doe over op een bordje anders verbranden ze alsnog.
  • Voeg de courgetti toe aan het ui-wortelmengsel en roerbak 1½- 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met een drupje sojasaus.
Serveren
  • Verdeel de courgetti over twee kommen (dat koelt minder snel af dan op borden) en schep de warme venkelsaus erover. Garneer met verse dille en pijnboompitjes. Gauw aan tafel en laat die engeltjes maar over je tong...

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 374 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 reacties op “Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like