Paprikasoep, zijdezacht en romig 36

rode paprikasoep met creme fraiche

Wat zou mijn keuken saai zijn zonder paprika! Er ligt eigenlijk altijd wel een paprika in de koelkast of ze staan op de boodschappenlijst van mijn heer Hans. Ik hou enorm van die gezonde vruchtgroente. Voor deze mooie rode paprikasoep neem je natuurlijk een mengsel van rode en gele paprika’s. Die zijn heerlijk zoet van smaak en samen met het karwijzaad en crème fraîche levert dat een waanzinnig zijdezacht maar kruidig soepje op. Yum!

 

 

Paprika

Paprika’s dus, ik kan daar nooit genoeg van krijgen, het kan me eigenlijk niet schelen in welke kleur of hoedanigheid. Of het nu gaat om kleurrijke reepjes bij een dip, of ragfijn en sappig door een salade, gevuld met spinazie en gehakt of die overheerlijke geroosterde paprikasalade… Zet het voor me neer en ik begin spontaan te kwijlen, zelfs nu ik erover schrijf loopt het water me in de mond! Gelukkig heb ik voor straks nog zo’n kopje paprikasoep bewaard.

rode paprikasoep met creme fraiche

Paprika invriezen

Paprika’s in de aanbieding? Aarzel niet, koop ze! En dan een lekker grote pan van deze geweldige rode paprikasoep maken. Verstop het in porties in je diepvries, handig om zomaar tevoorschijn te toveren als je eens wat minder tijd hebt om te koken. Heerlijk als lunchsoep, maar deze soep zit zo bomvol smaak dat het uitermate geschikt is in een klein mooi klein glaasje als amuse. Ik zou er dan een lekker dikke laag room opscheppen., zodat je een mooie cappuccino krijgt. Sjiek! Als je de soep dan helemaal glad maakt met de staafmixer kun je er een klein rietje insteken, zo feestelijk vind ik dat!

TIP:  Neem de soep in een goede thermosfles mee naar je werk!

Nog meer lekkere recepten met paprika

Zo maak je deze rode paprikasoep

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!

Paprikasoep, zijdezacht en romig

rode paprikasoep met creme fraiche

Door Anna-Karina Geplaatst januari 6, 2017

  • Aantal of hoeveelheid: 4 flinke kommen
  • Koolhydraten: 6,2 gr. khd per kom (4 flinke kommen uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Klaar in: 35 minuten

Rode paprikasoep van rode en gele paprika's. Samen met karwijzaad en crème fraîche levert dat een waanzinnig zijdezacht maar kruidig soepje op. Yum!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd ui, knoflook, bleekselderij en paprika zoals aangegeven. Fruit ui en knoflook in wat olie met chilipoeder, paprikapoeder en kummel (karwijzaad) op matig vuur ca. 5 minuten.
  2. Voeg de stukjes paprika en bleekselderij toe, roer om doe het deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes garen (zweten) op laag vuur. Voeg bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat 15 minuten op zachtjes pruttelen.
  3. Pureer de soep, schep in kommen en garneer met een lepel crème fraîche, kummel, peterselie en gemalen peper. Gewoon heel erg lekker!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

36 gedachten over “Paprikasoep, zijdezacht en romig