Paprika kwarktaart met gehakt

Paprika kwarktaart met gehakt

Het is ongeveer veertig jaar geleden dat ik ben gestopt met het eten van vlees, vanwege twee redenen die ook nu nog steeds voor veel mensen de aanleiding zijn: de bio-industrie en de verspilling van grondstoffen. Ik weet niet eens precies meer hoe het smaakt, dus het verdwijnt steeds verder uit mijn systeem. Maar als ik nog wel eens denk aan recepten met vlees, dan zijn het geen grote lappen die me voor ogen komen, maar veel eerder iets waarin gehakt verwerkt is. Een stoofpotje, een spaghettisaus of een hartige taart, zoals deze. Dat was natuurlijk ook wat het budget toen toeliet… Die herinnering was de trigger om aan de slag te gaan met een succesrecept van jaren her: paprika kwarktaart met gehakt. Het gerecht bevat 7.4 gram koolhydraten per portie.

Gemengde smaken

Die paprika kwarktaart bestond in twee varianten: één taart met cashewnoten, en een met gehakt. Tot nu toe maakte ik steeds de paprika kwarktaart waarin cashewnoten verwerkt worden. En dat is prima. Maar het leek me leuk om nu eens te gaan voor de variant met gehakt. Vegetarisch gehakt in mijn geval (koolhydraten bijtellen!). De combinatie van gehakt en paprika is natuurlijk beproefd, zeker in de Oost-Europese keuken. Maar het leek me leuk om een mediterrane smaak er aan toe voegen door er Ras el Hanout in te doen. Door naast paprika ook kwark in de taart vulling te gebruiken krijg je een stevige substantie met een milde, maar eigenzinnige smaak.

Nadruk op de paprika kwark vulling

Verder besloot ik om een andere taartbodem te gebruiken, en om niet een koolhydraatarme variant te maken op de oorspronkelijke bodem waarin kwark wordt verwerkt. Nee, ik wilde juist graag een taartbodem die dun is en krokant, zodat de kwarkvulling de meeste nadruk zou krijgen. Dus voor deze paprika kwarktaart gebruikte ik dit korstdeeg. De vulling is eigenlijk heel makkelijk om te maken: gehakt en paprika aanbakken en vervolgens mengen met de overige ingrediënten.
De smaak van deze paprika kwarktaart deed me inderdaad denken aan smaken van vroeger. Tegelijkertijd proefde ik het hier en nu. Voor mij is dat een mooie balans. Al met al een lekkere voedzame paprika kwarktaart met gehakt en een vleugje Noord-Afrikaans door het gebruik van Ras el Hanout met een dunne, knapperige korst.

♥ Ook lekker:

Paprika kwarktaart met gehakt

Paprika kwarktaart met gehakt

Zo maak je paprika kwarktaart met gehakt

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Paprika kwarktaart met gehakt

Paprika kwarktaart met gehakt
Door: Hans van Deelen
Voedzame paprika kwarktaart met een vulling van gehakt, uien en ras el hanout en een topping van kaas.
4.8 van 5 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 624.1 kcalkoolhydraten 7.4 geiwitten 30.82 gvetten 49.8 gvezels 12.2 g
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 1 uur
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak dit hartig taartdeeg en bak 10 minuten voor zoals het recept aangeeft.
  • Snipper voor de vulling de ui en snijd de paprika's in ringen. Fruit in olijfolie.
  • Voeg het uitgeperst teentje knoflook, het gehakt en de Ras el Hanout toe. Bak al omscheppend 5 minuten op een matig vuur.
  • Haal van het vuur en neem drie ringen rode paprika uit de pan. Leg deze apart.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C.
  • Klop in een kom de drie eieren los met kwark en bouillonpoeder. Schep het enigszins afgekoelde gehaktmengsel erdoor.
  • Vul het voorgebakken korstdeeg met de vulling. Leg de drie achtergehouden paprikaringen erop en strooi de geraspte kaas erover.
  • Bak 25 minuten in de oven, of tot het gerecht gaar is en een mooi kleurtje begint te krijgen.
  • Voor vega gehakt 4,3 gram koolhydraten bijtellen per portie.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties