paprika gevuld met notengehakt

Paprika gevuld met notengehakt

Wij zijn dol op gevulde paprika in soorten en maten. Makkelijk om vooraf alvast klaar te maken en je kunt ze heel voedzaam vullen. Dat laatste is heel prettig wanneer je koolhydraatarm eet, want we gaan geen honger lijden natuurlijk! De paprika’s waren onlangs fors in de reclame: twee voor de prijs van één. Subiet meenemen! Thuis zou ik wel bedenken wat ik er mee kon doen. Staand in de keuken viel me plotseling een recept in, dat ik vroeger wel met enige regelmaat serveerde: paprika gevuld met notengehakt. Zou dat me nog steeds zo goed smaken als destijds? Je eetpatroon en je smaak ontwikkelen zich in de loop der jaren… Er is maar één manier om daarachter te komen: uitproberen! Bij het nalezen bleek ik het niet eens om te hoeven bouwen voor een koolhydraatarme variant, dat scheelt weer een experimenteerfase.

Paprika schoonmaken, notengehakt erin

Wat ook prettig is: paprika gevuld met notengehakt is heel eenvoudig om te maken. Het notengehakt maak je van noten (ja dûh!) en wat fijngesneden groenten. Ik gebruikte lekkere gemengde noten, gesnipperde ui, fijngesneden bleekselderij, geraspte kaas en een handje gehakte verse kruiden. Ik koos voor walnoten en amandelen, dat zijn wel echt mijn favoriete noten, bovendien zijn ze heel algemeen verkrijgbaar. Let bij het kopen van de paprika even op de vorm, het is namelijk handig als hij uit zichzelf al rechtop blijft staan. Anders moet je een klein stukje van de onderkant snijden voor het plaatsen in de ovenschaal. Het mogen best wel grote paprika’s zijn.

De paprika schoonmaken doe ik met een theelepel. Ik snijd het kapje met steel eraf en schraap dan de zaadlijsten er van onderen naar boven uit. Persoonlijk vind ik dat handiger dan met een mesje klooien.  Ik plaatste het kapje niet terug maar als je dat leuk vindt kun je ze even meegaren in de oven en als hoedje terugzetten voordat je de paprika serveert. Wij hadden een ‘kaashoedje’.

Notengehakt multi inzetbaar

Overigens kun je diverse andere groenten gebruiken om te combineren met dit notengehakt. Varieer ook met de basis die je gebruikt. Vul er koolrolletjes mee, of pompoen, of courgette en zelfs aubergine gevuld met notengehakt is een heerlijk vezelrijke koolhydraatarme maaltijd! En uiteraard kun je aan de vulling heel eenvoudig wat kip of gehakt toevoegen. Laat ons maar weten, als je een lekkere variant hebt gemaakt (foto’s altijd welkom op Facebook)

Midden-Amerikaanse paprika

De paprika komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en werd zo rond 1500 door de Spanjaarden naar Europa gebracht. Met dank aan Columbus. Geruime tijd was de paprika vooral in Italië populair. De naam paprika komt uit het Hongaars, hoewel de vrucht daar pas in de achttiende eeuw werd ingevoerd en pas vanaf begin twintigste eeuw een belangrijke rol in de Hongaarse keuken kreeg. 

paprika gevuld met notengehakt

paprika gevuld met notengehakt

Ook lekker:

Zo maak je Paprika gevuld met notengehakt

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


paprika gevuld met notengehakt

Paprika gevuld met notengehakt

door Hans van Deelen
Paprika gevuld met notengehakt is heel eenvoudig te maken en het smaakt supergoed. De vulling bestaat uit groente, noten, kaas, kruiden en ei. Doen!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: groente, ovengerecht
Voorbereiden: 15 min
Koken: 30 min
Totale tijd: 45 min

Voedingswaarden

12,5 gram koolhydraten per hele
Koolhydraten 12.5 g

Uit recept

2 porties

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. en zet een ovenschaal klaar.
  • Snijd het kapje van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's. Laat de bodem heel! Ik plaatste het kapje niet terug, maar als je dat leuk vindt kun je ze even meegaren in de oven en als hoedje terugzetten voordat je de paprika serveert.
  • Hak de noten fijn. Niet te grof dan valt de vulling uit elkaar. Snipper de ui en snijd de bleekselderij fijn. Hussel noten, ui en bleekselderij meng met het uitgeperste knoflookteentje, de geraspte kaas, Italiaanse kruiden en het ei. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de paprika's met het notengehakt, druk een beetje aan en zet in een ovenschaal.
  • Druppel ruim olijfolie over de gevulde paprika's. Rasp er eventueel nog wat extra kaas over.
  • Als je van een bite houdt, bak ze dan 30 minuten op 180 °C. Voor een wat zachtere paprika iets langer bakken. Tussentijds controleren en zo nodig de baktijd, temperatuur of plaats in de oven aanpassen.
  • Serveer met een handje gemengde sla. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 2.476 keer, 1 vandaag)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
19
0
Lees reacties en vragen, of laat er zelf één achter.x
()
x