paprika gevuld met notengehakt

Paprika gevuld met notengehakt

Wij zijn dol op gevulde paprika in soorten en maten. Makkelijk om vooraf alvast klaar te maken en je kunt ze heel voedzaam vullen. Dat laatste is heel prettig wanneer je koolhydraatarm eet, want we gaan geen honger lijden natuurlijk! De paprika’s waren onlangs fors in de reclame: twee voor de prijs van één. Subiet meenemen! Thuis zou ik wel bedenken wat ik er mee kon doen. Staand in de keuken viel me plotseling een recept in, dat ik vroeger wel met enige regelmaat serveerde: paprika gevuld met notengehakt. Zou dat me nog steeds zo goed smaken als destijds? Je eetpatroon en je smaak ontwikkelen zich in de loop der jaren… Er is maar één manier om daarachter te komen: uitproberen! Bij het nalezen bleek ik het niet eens om te hoeven bouwen voor een koolhydraatarme variant, 1 gevulde paprika zoals hier bevat 12 gram koolhydraten. En geloof me… dat is een hele hap!

Advertentie

Paprika schoonmaken, notengehakt erin

Wat ook prettig is: paprika gevuld met notengehakt is heel eenvoudig om te maken. Het notengehakt maak je van noten (ja dûh!) en wat fijngesneden groenten. Ik gebruikte lekkere gemengde noten, gesnipperde ui, fijngesneden bleekselderij, geraspte kaas en een handje gehakte verse kruiden. Ik koos voor walnoten en amandelen, dat zijn wel echt mijn favoriete noten, bovendien zijn ze heel algemeen verkrijgbaar. Let bij het kopen van de paprika even op de vorm, het is namelijk handig als hij uit zichzelf al rechtop blijft staan. Anders moet je een klein stukje van de onderkant snijden voor het plaatsen in de ovenschaal. Het mogen best wel grote paprika’s zijn.

De paprika schoonmaken doe ik met een theelepel. Ik snijd het kapje met steel eraf en schraap dan de zaadlijsten er van onderen naar boven uit. Persoonlijk vind ik dat handiger dan met een mesje klooien.  Ik plaatste het kapje niet terug maar als je dat leuk vindt kun je ze even meegaren in de oven en als hoedje terugzetten voordat je de paprika serveert. Wij hadden een ‘kaashoedje’.

Notengehakt multi inzetbaar

Overigens kun je diverse andere groenten gebruiken om te combineren met dit notengehakt. Varieer ook met de basis die je gebruikt. Vul er koolrolletjes mee, of pompoen, of courgette en zelfs aubergine gevuld met notengehakt is een heerlijk vezelrijke koolhydraatarme maaltijd! En uiteraard kun je aan de vulling heel eenvoudig wat kip of gehakt toevoegen. Laat ons maar weten, als je een lekkere variant hebt gemaakt (foto’s altijd welkom op Facebook)

Midden-Amerikaanse paprika

De paprika komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en werd zo rond 1500 door de Spanjaarden naar Europa gebracht. Met dank aan Columbus. Geruime tijd was de paprika vooral in Italië populair. De naam paprika komt uit het Hongaars, hoewel de vrucht daar pas in de achttiende eeuw werd ingevoerd en pas vanaf begin twintigste eeuw een belangrijke rol in de Hongaarse keuken kreeg. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

paprika gevuld met notengehakt

paprika gevuld met notengehakt

Zo maak je Paprika gevuld met notengehakt

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


paprika gevuld met notengehakt

Paprika gevuld met notengehakt

Paprika gevuld met notengehakt is heel eenvoudig te maken en het smaakt supergoed. De vulling bestaat uit groente, noten, kaas, kruiden en ei. Doen!
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 673.5 koolhydraten 12 geiwitten 16.75 gvetten 59.85 gvezels 10.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. en zet een ovenschaal klaar.
  • Snijd het kapje van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's. Laat de bodem heel! Ik plaatste het kapje niet terug, maar als je dat leuk vindt kun je ze even meegaren in de oven en als hoedje terugzetten voordat je de paprika serveert.
  • Hak de noten fijn. Niet te grof dan valt de vulling uit elkaar. Snipper de ui en snijd de bleekselderij fijn. Hussel noten, ui en bleekselderij meng met het uitgeperste knoflookteentje, de geraspte kaas, Italiaanse kruiden en het ei. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de paprika’s met het notengehakt, druk een beetje aan en zet in een ovenschaal.
  • Druppel wat olijfolie over de gevulde paprika's. Rasp er eventueel nog wat extra kaas over.
  • Als je van een bite houdt, bak ze dan 30 minuten op 180 °C. Voor een wat zachtere paprika iets langer bakken. Tussentijds controleren en zo nodig de baktijd, temperatuur of plaats in de oven aanpassen.
  • Serveer met een handje gemengde sla. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


19 gedachten over “Paprika gevuld met notengehakt”

  1. Heerlijk recept. Alleen kan mijn partner niet zo goed tegen kaas. Bij hem doen we de geraspte kaas er niet op. Maar het kleine beetje kaas in de vulling, resulteerde bij hem ook in buikpijn. Dus mijn vraag, zou de geraspte kaas in de vulling vervangen kunnen worden door iets anders?

      1. Bedankt voor de tip. Has nog niet eerder gehoord van lactosevrije kaas. Ik ga eens zoeken! We weten niet zeker wat het is, het gaat ook met vlagen. De ene keer heeft hij er meer last van dan de andere keer. En soms periodes waarin hij er helemaal geen last van heeft.

  2. Dit recept al diverse keren gemaakt. Heerlijk!
    Ik neem 1 rode en 1 groene paprika en snij die in de lengte door de midden.
    Op de groene paprikahelften leg ik dan de laatste 10 minuten een plak pittige blauwe kaas. Smullen maar!

  3. Kan je ook tomaat gebruiken ipv paprika? Ik vind paprika namelijk koud lekkerder en tomaat warm wel heerlijk!

  4. Vanavond gemaakt met zoete paprika, 4 schuitjes ermee gevuld. Verrukkelijk!! Had geen bleekselderij in huis, maar ging zonder ook prima. Gerechtje blijft zeker een favoriete.

  5. Gisteren heb ik de gevulde paprika gemaakt. Erg lekker en voedzaam.
    De geraspte kaas was een mozzarella; de volgende keer neem ik een iets pittiger kaas.

Reacties zijn gesloten.

4.80 from 5 votes (4 ratings without comment)
Scroll naar boven