Paprika eiermuffins

Paprika eiermuffins

Niet moeders mooiste… Mijn eiermuffins zakten helemaal in. Ongeduldig rukte ik de ovendeur open, tja eigen schuld! Om instorten te voorkomen doe je de oven uit, zet de deur ietsje open en laat de eiermuffins in de vorm afkoelen! Stiekem vind ik eiermuffins (en fritata) gewoon een bijzonder verantwoorde en lekkere manier om van restjes af te komen. Of het nu ‘s morgens bij je ontbijt is, bij de lunch, als tussendoortje, of als bijgerecht bij je hoofdmaaltijd eiermuffins passen altijd.

Tips
Eiermuffins zijn zowel koud als warm heerlijk en je kan ze makkelijk meenemen naar werk, school etc. Maak in het weekend een voorraadje en vries ze in voor onverwacht bezoek of de lekkere trek.

De basis van eiermuffins is altijd ei en vaak ook kaas, voor de rest maakt het eigenlijk niet uit. Alle groente waar je een restje van hebt kan wel gebruikt worden. Bak zo nodig de groente even voor met of zonder een uitje en een beetje knoflook. Een paar beproefde combinaties krijg je alvast van me:

  • Spinazie, uitje, amandelschaafsel en blauwaderkaaspaparika eiermuffins  - koolhydraatarm-recept-09
  • Champignons, verse bieslook en Chaumes kaas
  • Tomaat, tonijn, olijf en mozzarella
  • Wortel, courgette, peterselie
  • Rode ui, doperwtjes, munt en geitenkaas
  • Broccoli, noten en brie
  • Paprika, champignon, peterselie en gerookte zalm

Oja, vleeseters kunnen er nog worst of ham doordoen uiteraard.

Klik voor vergrotingen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Paprika eiermuffins

Paprika eiermuffins

Door Anna-Karina Geplaatst november 30, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 12
  • Koolhydraten: 1,4 gr. khd per stuk (12 uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 45 minuten

Niet moeders mooiste... Mijn eiermuffins zakten helemaal in. Ongeduldig rukte ik de ovendeur open, tja eigen schuld! Om instorten te …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak paprika, ui, rode peper en knoflook in wat olijfolie beetgaar gedurende 5 minuten. Strooi paprikapoeder en basilicum erover en bak nog een minuutje mee.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
    Vet een muffinblik (12 stuks) goed(!) in of gebruik papieren muffinbakjes in de vorm. Verdeel 3/4 van het paprika mengsel over de vormpjes. Leg in elk vormpje 1 blokje kaas.
  3. Breek de eieren in een kom en doe daar de rest van je paprika mengsel bij. Voeg zout en peper naar smaak toe en pureer met de staafmixer schuimig. Verdeel het eimengsel lepel voor lepel over de 12 vormpjes.
    Bak in 20 minuten gaar in de oven.
  4. De mijne waren helaas ingestort omdat ik veel te ongeduldig was... Maar de smaak is er niet minder om. Om instorten te voorkomen doe je de oven uit, zet de deur ietsje open en laat de eiermuffins in de vorm afkoelen!
  5. Vind je het ook zo'n kwelling dat koolhydraatarm eten? Dit is ook weer echt afzien hoor, je moet er maar zin in hebben allemaal.

    Sterkte!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Paprika eiermuffins”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

50 Shares
Share9
Pin41
Tweet