Paprika eiermuffins

Paprika eiermuffins

Niet moeders mooiste… Mijn paprika eiermuffins zakten helemaal in. Ongeduldig rukte ik de ovendeur open, tja eigen schuld! Om instorten te voorkomen doe je de oven uit, zet de deur ietsje open en laat de eiermuffins in de vorm afkoelen! Stiekem vind ik eiermuffins (en frittata) gewoon een bijzonder verantwoorde en lekkere manier om van restjes af te komen. Of het nu ‘s morgens bij je ontbijt is, bij de lunch, als tussendoortje, of als bijgerecht bij je hoofdmaaltijd eiermuffins passen altijd.

Varieer

Eiermuffins zijn zowel koud als warm heerlijk en je kan ze makkelijk meenemen naar werk, school etc. Maak in het weekend een voorraadje en vries ze in voor onverwacht bezoek of de lekkere trek. De basis van eiermuffins is altijd ei en vaak ook kaas, voor de rest maakt het eigenlijk niet uit. Alle groente waar je een restje van hebt kan wel gebruikt worden. Bak zo nodig de groente even voor met of zonder een uitje en een beetje knoflook.

Beproefde smaakcombinaties

  • Spinazie, uitje, amandelschaafsel en blauwaderkaas
  • Champignons, verse bieslook en Chaumes kaas
  • Tomaat, tonijn, olijf en mozzarella
  • Wortel, courgette, peterselie
  • Rode ui, doperwtjes, munt en geitenkaas
  • Broccoli, noten en brie
  • Paprika, champignon, peterselie en gerookte zalm
  • Vleeseters kunnen er ook worst, spek, kip of ham door doen

Paprika eiermuffins

 

Zo maak je de paprika eiermuffins

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Paprika eiermuffins

Paprika eiermuffins

De basis van eiermuffins is altijd ei en vaak ook kaas, voor de rest maakt het eigenlijk niet uit. Alle groente waar je een restje van hebt kan wel gebruikt worden. Bak zo nodig de groente even voor met of zonder een uitje en een beetje knoflook.
Afdrukken Reacties
Gang: Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: muffins
Voorbereiden: 15 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 35 min

Koolhydraten - hoeveelheid

1,4 gram koolhydraten per stuk
Uit recept: 12 muffins

Ingrediënten

Bereiden

  • Bak paprika, ui, rode peper en knoflook in wat olijfolie beetgaar gedurende 5 minuten. Strooi paprikapoeder en basilicum erover en bak nog een minuutje mee.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet een muffinblik (12 stuks) goed in of gebruik siliconen muffin inzetvormpjes in de metalen vorm.
  • Verdeel ¾ van het paprika mengsel over de vormpjes. Leg in elk vormpje 1 blokje kaas. En je eventuele andere vulling.
  • Pureer in een kom de eieren met de rest van je paprikamengsel, zout en peper met de staafmixer schuimig. Tik een paar keer met de kom op het aanrecht om de lucht eruit te laten. Verdeel het eimengsel over de 12 vormpjes.
  • Bak 20-25 minuten in de oven of tot ze gaar zijn en mooi kleuren.
  • Om instorten te voorkomen doe je de oven na het bakken uit, zet de deur ietsje open en laat de eiermuffins in de vorm afkoelen!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Paprika eiermuffins”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

53 Shares
Share9
Pin44
Tweet