pappardelle van courgette

Pappardelle van courgette

Pappardelle is een Italiaanse pastasoort, bestaande uit lange brede linten.  Pasta is het lievelingseten van velen maar het is gemaakt van tarwe en dat is beslist niet koolhydraatarm. Gelukkig is de pasta in veel recepten goed, simpel en erg smakelijk te vervangen door bijvoorbeeld een veel koolhydraatarmere courgette. Courgette past heel goed in een koolhydraatarm eetpatroon. Maak er courgetti van, dunne slierten of deze brede pappardelle. De brede linten van pappardelle zijn officieel met name geschikt voor zware sauzen. Ik trek me daar weinig van aan verder, ik eet het met van alles en nog wat. Zelfs rauw! Hier geef ik je een heel simpele variant.

Makkelijk en ultra snel bijgerecht

Pappardelle van courgette is enorm snel klaar te maken terwijl er nog een ander gerecht in de oven staat. Eet het bijvoorbeeld bij de Portobello Caprese of de Courgette pappardelle met olijventapenade en je hebt een complete maaltijd. Ik heb voor de brede slierten een speciaal soort puntenslijper, dat werkt geweldig. Bezuinig er niet op, de stevige soorten zijn absoluut de investering waard. Vroeger kocht ik het liefst alles zo goedkoop mogelijk, zeker in de periode dat ik een heel klein budget had. Tegenwoordig geef ik liever iets meer uit aan goed spul, scheelt een boel ergernis! Gobento vind ik wel een leuk adresje.

 

pappardelle van courgette

Zo maak je de Pappardelle van courgette

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

pappardelle van courgette

Pappardelle van courgette

door Anna-Karina van Denderen
Gelukkig is de pasta in de recepten goed te vervangen door deze Pappardelle van courgette. Snel klaar terwijl je bijpassend oven- of fornuisgerecht gaart.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: snel
Voorbereiden: 5 min
Koken: 2 min
Totale tijd: 7 min

Voedingswaarden

2,8 gram koolhydraten per portie

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Was de courgette en laat de schil eraan zitten. Snijd er met een brede dunschiller, kaasschaaf of speciale groentespiraalsnijder, mooie brede linten van.
  • Roerbak de linten 1-2 minuut op een hoog vuur met een half teentje knoflook beetgaar. Voeg geen zout toe. Bak zeker niet te lang, dan laat de courgette al het vocht los en krijg je courgettesnot.
  • Bestrooi op je bord met wat versgeraspte Parmezaan.
  • Simpel, maar wel heul lekker en combineert met van alles!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 102 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like