Pappardelle en portobello-koolhydraatarm-recept-01

Pappardelle van courgette

Pappardelle is een Italiaanse pastasoort, bestaande uit lange brede linten.  Pasta is het lievelingseten van velen maar het is gemaakt van tarwe en dat is beslist niet koolhydraatarm. Gelukkig is de pasta in veel recepten goed, simpel en erg smakelijk te vervangen door bijvoorbeeld een veel koolhydraatarmere courgette. Courgette past heel goed in een koolhydraatarm eetpatroon. Maak er courgetti van, dunne slierten of deze brede pappardelle. De brede linten van pappardelle zijn officieel met name geschikt voor zware sauzen. Ik trek me daar weinig van aan verder, ik eet het met van alles en nog wat. Zelfs rauw! Hier geef ik je een heel simpele variant.

 

Makkelijk en ultra snel bijgerecht
Pappardelle van courgette is enorm snel klaar te maken terwijl er nog een ander gerecht in de oven staat. Eet het bijvoorbeeld bij de Portobello Caprese en je hebt een complete maaltijd. Ik heb voor de brede slierten een speciaal soort puntenslijper, dat werkt geweldig. Bezuinig er niet op, de stevige soorten zijn absoluut de investering waard. Vroeger kocht ik het liefst alles zo goedkoop mogelijk, zeker in de periode dat ik een heel klein budget had. Tegenwoordig geef ik liever iets meer uit aan goed spul, scheelt een boel ergernis! Gobento vind ik wel een leuk adresje.

 

Pappardelle en portobello-koolhydraatarm-recept-01

Zo maak je de Pappardelle van courgette

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Pappardelle van courgette


Pappardelle en portobello-koolhydraatarm-recept-01

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 12, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 2,8 gr. per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 2 minuten
  • Klaar in: 7 minuten

Gelukkig is de pasta in de recepten goed te vervangen door deze Pappardelle van courgette. Snel klaar terwijl je op een bijpassend ovengerecht wacht.

Ingrediënten

  • 1 = ca. 350 gram courgette 5,6 khd
  • geraspte kaas 0 khd indien zelf geraspt
  • half teentje knoflook OPTIONEEL

Bereiding

  1. Was de courgette goed en snijd er m.b.v. kaasschaaf of speciale groentespiraalsnijder, mooie brede linten van.
  2. Roerbak de linten kort (1-2 min.) op een hoog vuur met een half teentje knoflook beetgaar. Voeg geen zout toe en zeker niet te lang, dan laat de courgette al het vocht los. Bestrooi op je bord met wat parmezaan. Simpel, maar wel heul lekker!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

9 Shares
Share2
Pin7
Tweet