pannenkoekjes met karamelsaus

Pannenkoekjes met karamelsaus

Deze fluffy pannenkoekjes met karamelsaus zijn echt een traktatie op de vroege ochtend. Ik heb een stapeltje pannenkoekjes met karamelsaus overgoten en bestrooid met cacao nibs. Zacht en cruncy tegelijk! Een ander stapeltje besmeerde ik met mascarpone en bestrooide ik nog met gemalen zoetstof (Steviala Frost of Greensweet Icing ofzo), ook een plaatje om te zien!  Sinterklaas zou er ook blij van worden want er zit speculaaskruiden door het beslag.

Serveer met…

Je voelt ‘m al aankomen zeker? Want de mogelijkheden zijn weer eindeloos. Om te beginnen zowel koud als warm zijn de pannenkoekjes zalig! Met mascarpone, een rode vruchtenmoes en een beetje vers fruit? Warm met een bolletje koud ijs en warme vruchtjes lijken ze me, als nagerecht, ook geweldig. Of simpel met een lekkere siroop, tips daarvoor vind je onderaan. Uit het recept haal je 10 kleine pannenkoekjes van ong. 6 cm. Mijn beslag was vrij dik, dus als je het iets dunner maakt, dan haal je er vast wel 12 uit. In elk geval is het voldoende voor 2 porties. Als je alleen bent: één portie opeten, de andere de volgende dag mee naar het werk nemen?

Kokosmeel en vezels

Kokosmeel van Aman Prana is bijna pure kokosvezel, de vezels worden dubbel gefilterd en smaken nauwelijks naar kokos.  Vezels zijn onmisbaar in een uitgebalanceerd menu. Vezels geven weinig tot geen voedingsstoffen aan het lichaam. Wel zijn vezels ontzettend belangrijk voor een goede, soepele spijsvertering. En dat is weer heel belangrijk als je wat wilt afvallen. Vezels geven ook langer een verzadigd gevoel. Dat is niet verkeerd, daarom eet ik meestal een ‘vezel verrijkt’ ontbijtje. Griekse yoghurt met twee theelepels psylliumvezels, een koolhydraatarm broodje of deze heerlijke pannenkoekjes met karamelsaus. Het zijn allemaal goede leveranciers van de nodige vezels.

pannenkoekjes met karamelsaus
  

Let er wel op dat je altijd voldoende drinkt als je dit soort vezels eet anders werkt het juist verstoppend. Ik drink 2 glazen water extra en sinds ik dat braaf doe kan ik gewoon elke morgen klokslag 8 uur naar het kleinste kamertje. Pure rijkdom voor je lichaam, zo’n regelmatige stoelgang!

Karamelsaus en siropen

Je kunt over de pannenkoekjes diverse sauzen of siropen doen. Op de foto zie je karamelsaus (Caramel Syrup), die kocht ik bij Body & Fit #nospon. De saus wordt als volgt aangeprezen:  “Vrij van calorieën, vet, koolhydraten of suikers! Heerlijk op uw zelfgebakken muffins, pannenkoeken of natuurlijk over ijs!” Prima spul, daar niet van. Maar zelfgemaakt is wel leuker. Zo maak je heerlijke homemade karamelsaus!

De merken Greensweet en Steviala hebben wat ons betreft de lekkerste en meest natuurlijke kant-en-klaar siropen. Greensweet heeft heerlijke Syrup Gold en onze Steviala heeft 6 verschillende stropen. Onze favorieten zijn Sweet Bee (suikervrije honing), Sweet Maple en de Sweet Toffee! Nou, waar wacht je nog op?

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de pannenkoekjes met karamelsaus

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op mijn FacebookpaginaTwitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Pannenkoekjes met karamelsaus


pannenkoekjes met karamelsaus

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst december 3, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 10-12 stuks
  • Koolhydraten: 1,6 gr. pp (zonder fruit) (10-12 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Deze heerlijke fluffy pannenkoekjes zijn met karamelsaus overgoten en bestrooid met cacao nibs. Lekker zacht en cruncy tegelijk!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Gebruik a.u.b. maatlepels en niet het bestek uit je keukenla. Maatlepels hebben de juiste inhoudsmaat.
  2. Klop de eieren met 1 eetlepel amandelmelk los.
  3. Meng kokosmeel, zoetstof, bakpoeder, speculaaskruiden en zout eerst even door elkaar. Zo verspreidt het bakpoeder zich en rijzen je pannenkoekjes gelijkmatig.
  4. Meng het meel met de eieren en voeg amandelmelk toe tot je een dik pannenkoekbeslag hebt. Let op, het kokosmeel neemt vocht op, dus kijk na 5 min. even of er nog amandelmelk bij moet.
  5. Bak ze met 4 à 5 tegelijk (ong. 6 cm) in een koekenpan met roomboter op matig vuur aan beide zijden mooi lichtbruin en gaar.
  6. Maak een stapeltje van 2 of meer en giet er wat karamelsaus over, bestrooi met cacao nibs of pure chocola. Smakelijk en een mooie dag gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 gedachten over “Pannenkoekjes met karamelsaus”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

638 Shares
Share421
Pin217
Tweet