paksoi met saté en bloemkoolrijst

Paksoi met saté en bloemkoolrijst

Paksoi met saté en bloemkoolrijst is lekker simpel en heel makkelijk aan te passen aan je eigen pittigheidsgrens, het is een zeer complete en voedzame maaltijd! Paksoi past fantastisch in een koolhydraatarme leefstijl, met 0,4 netto koolhydraten en veel vitaminen (bv.A en C en foliumzuur) en sporenelementen (o.a. kalium, calcium, magnesium en ijzer). En dat is waar eten toch om gaat? De juiste voeding binnen krijgen!

Koolhydraten in vleesvervangers

De satés die je ziet zijn van De Vegetarische Slager (DVS), 100% plantaardige Kipstuckjes aan een stokje. Wonderbaarlijk lekker en een stuk diervriendelijker dan het sneue plofproduct! 1 spiesje bevat 1,7 gr. khd. Als je ‘echte kip’ gebruikt kom je veel lager uit, zelf even  berekenen welke je gebruikt! Qua eiwit zit er evenveel in, zo’n 22 gram per 100 gram product.  Jaap Korteweg, De vegetarische Slager himself, is onlangs verkozen tot Ondernemer van het jaar.  Nogmaals van harte! Maar wie is die man eigenlijk?

Jaap Korteweg is van origine 9e generatie boer. Hoe besluit iemand die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien op het Nederlandse platteland om Vegetarische Slager te worden? Toen de varkenspest en de gekke koeien-ziekte Nederland in de ban hielden werd Jaap gevraagd of zijn koelhuizen konden dienen als opslagplek voor tienduizenden kadavers. Na het aanschouwen van deze ramp overwoog Jaap zelf runderen te gaan houden, op een biologische en diervriendelijke manier. Dit idee ging hem goed af, tot de dag dat de runderen naar de slacht zouden moeten.

Hij besloot vanaf dat moment vegetariër te worden. Maar hij miste de smaak van vlees zo, dat hij met zichzelf de afspraak maakte dat hij buiten de deur wel vlees mocht eten. Met als gevolg dat hij steeds vaker uit eten ging. Voor hem werd duidelijk dat hij op zoek moest gaan naar iets dat zijn verlangen naar vlees kon vervullen, zonder dat er dieren aan te pas zouden komen. Na een zoektocht van tien jaar ontwikkelde en vond Jaap innovatieve vleesvervangers met een spectaculaire bite en structuur. Op dierendag 2010 vindt de oprichting de Vegetarische Slager in Den Haag plaats. Een traditionele slagerij in een modern jasje waar alleen hardnekkige vooroordelen worden geslacht. 

Bron:  https://www.devegetarischeslager.nl/

paksoi met saté en bloemkoolrijst

paksoi met saté en bloemkoolrijst

 

Zo maak je de paksoi met saté en bloemkoolrijst

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


paksoi met saté en bloemkoolrijst

Paksoi met saté en bloemkoolrijst

Paksoi met saté en bloemkoolrijst is lekker simpel en heel makkelijk aan te passen aan je eigen pittigheidsgrens. Een zeer complete en voedzame maaltijd!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 25 min

Koolhydraten - hoeveelheid

5,1 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

PINDASAUS
  • 2 el pindakaas - 3 khd (of tahin 1,7 khd)
  • 1 el sojasaus - 0,8 khd type less salt/tamari
  • 1 el santen - 0,2 khd geraspt
  • 2 druppels zoetstof - 0 khd naar smaak
  • 50-75 ml water
Bloemkoolrijst

Bereiden

  • Smeer 4 kipspiesjes in met olie en bak ze 3 tot 5 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Houd warm op laag vuur. NB: vegaspiesjes hoeven niet te garen, echte kip duurt langer.
  • Snijd bosui, paprika en paksoi klein en pel het teentje knoflook. Bak de bosui 2 minuten in wat olie. Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg de stukjes paprika toe. Bak nog eens 4 minuten. Voeg dan de paksoi toe en laat zachtjes smoren. Proef en breng op smaak met peper, zout en sambal.
PINDASAUS
  • Roer in een steelpannetje pindakaas, sojasaus, santen en een drupje zoetstof met de ½ van het water door elkaar. Breng de saus aan de kook, laat zachtjes doorkoken en voeg water toe tot de dikte goed is.
BLOEMKOOLRIJST BAKKEN
  • Bak de bloemkoolrijst op hoog vuur. al omscheppend, 1-2 minuten met wat olie tot het flink begint te stomen, dan is het klaar. Langer doorbakken maakt de bloemkoolrijst muf en zwavelig.
SERVEREN
  • Giet pindasaus in glaasjes en steek de spiesjes erin. Vul een klein kommetje met bloemkoolrijst, druk aan en keer om op het bord. (Zo blijft de bloemkoolrijst ook langer warm). Garneer eventueel met wat groen (peterselie) of rood (paprikapoeder). Schep tot slot de groenten ernaast. En nu snel aan tafel en genieten!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties op “Paksoi met saté en bloemkoolrijst”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

286 Shares
Share139
Pin147
Tweet