paksoi met saté en bloemkoolrijst

Paksoi met saté en bloemkoolrijst

Paksoi met saté en bloemkoolrijst is lekker simpel en heel makkelijk aan te passen aan je eigen pittigheidsgrens, het is een zeer complete en voedzame maaltijd! Paksoi past fantastisch in een koolhydraatarme leefstijl, met 0,4 netto koolhydraten en veel vitaminen (bv.A en C en foliumzuur) en sporenelementen (o.a. kalium, calcium, magnesium en ijzer). En dat is waar eten toch om gaat? De juiste voeding binnen krijgen!

Koolhydraten in vleesvervangers

De satés die je ziet zijn van De Vegetarische Slager (DVS), 100% plantaardige Kipstuckjes aan een stokje. Wonderbaarlijk lekker en een stuk diervriendelijker dan het sneue plofproduct! 1 spiesje bevat 1,7 gr. khd. Als je ‘echte kip’ gebruikt kom je veel lager uit, zelf even  berekenen welke je gebruikt! Qua eiwit zit er evenveel in, zo’n 22 gram per 100 gram product.

paksoi met saté en bloemkoolrijst

Jaap Korteweg, De vegetarische Slager himself, is onlangs verkozen tot Ondernemer van het jaar.  Nogmaals van harte! Maar wie is die man eigenlijk?

“Jaap Korteweg is van origine 9e generatie boer. Hoe besluit iemand die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien op het Nederlandse platteland om Vegetarische Slager te worden? Toen de varkenspest en de gekke koeien-ziekte Nederland in de ban hielden werd Jaap gevraagd of zijn koelhuizen konden dienen als opslagplek voor tienduizenden kadavers. Na het aanschouwen van deze ramp overwoog Jaap zelf runderen te gaan houden, op een biologische en diervriendelijke manier. Dit idee ging hem goed af, tot de dag dat de runderen naar de slacht zouden moeten.
Hij besloot vanaf dat moment vegetariër te worden. Maar hij miste de smaak van vlees zo, dat hij met zichzelf de afspraak maakte dat hij buiten de deur wel vlees mocht eten. Met als gevolg dat hij steeds vaker uit eten ging. Voor hem werd duidelijk dat hij op zoek moest gaan naar iets dat zijn verlangen naar vlees kon vervullen, zonder dat er dieren aan te pas zouden komen. Na een zoektocht van tien jaar ontwikkelde en vond Jaap innovatieve vleesvervangers met een spectaculaire bite en structuur. Op dierendag 2010 vindt de oprichting de Vegetarische Slager in Den Haag plaats. Een traditionele slagerij in een modern jasje waar alleen hardnekkige vooroordelen worden geslacht.”  Bron:  https://www.devegetarischeslager.nl/

Tegenwoordig hebben ze met hun heerlijke producten Nederland allang veroverd en zijn hard bezig aan de rest van de wereld.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de paksoi met saté en bloemkoolrijst

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Paksoi met saté en bloemkoolrijst


paksoi met saté en bloemkoolrijst

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juni 3, 2015

 • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
 • Koolhydraten: 5,1 gr pp (2 porties uit recept)
 • Voorbereiding: 5 minuten
 • Kooktijd: 20 minuten
 • Klaar in: 25 minuten

Paksoi met saté (vega) is lekker simpel en heel makkelijk aan te passen aan je eigen pittigheidsgrens. Een zeer complete en voedzame maaltijd!

Ingrediënten

Bereiding

 1. Snijd bosui, paprika en paksoi en pel het teentje knoflook. Bak de bosui 2 minuten in wat olie. Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg de stukjes paprika toe. Bak nog eens 4 minuten. Voeg dan de paksoi toe en laat zachtjes smoren. Breng op smaak met peper, zout en sambal. Maal ondertussen de RAUWE bloemkool in de keukenmachine tot fijne korreltjes of rasp ze.
 2. Smeer de (ontdooide) spiesjes in met olie en bak 3 tot 5 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. houd warm op laag vuur. NB: de spiesjes hoeven niet te garen, echte kip duurt langer.
 3. PINDASAUS Roer in een steelpannetje ingrediënten voor de saus met de helft van het water door elkaar. Breng de saus aan de kook, laat zachtjes doorkoken en voeg water toe tot de dikte goed is.
 4. BLOEMKOOLRIJST BAKKEN
  Als laatste bak je de bloemkoolrijst op redelijk hoog vuur 1-2 minuten in wat olie met een snufje zout in een koekenpan. Blijf de bloemkoolrijst omscheppen zodat de korrels gelijkmatig garen.
 5. SERVEREN
  Giet wat pindasaus in een glaasje en steek er twee spiesjes in. Vul een klein kommetje met bloemkoolrijst, druk aan en keer om op het bord en garneer eventueel met wat groen (peterselie) of rood (paprikapoeder). Schep de groenten ernaast, snel aan tafel en genieten!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Paksoi met saté en bloemkoolrijst”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

211 Shares
Share106
Pin105
Tweet