Koolhydraatarme oosterse paksoischotel

Koolhydraatarme oosterse paksoischotel

Paksoi is echt perfect om te verwerken in oosters gerechten. Neem nu deze goed gevulde, voedzame koolhydraatarme oosterse paksoischotel. Naast paksoi zorgt de combinatie van gember, citroenrasp, het pepertje en de sojasaus voor een heerlijke oosters smakend gerecht. Als je van echt pittig houdt voeg dan lekker veel rode peper toe! De kokosmelk geeft aan het geheel een zalige romige structuur. Wij gebruiken als extra eiwitbron krokant gebakken kip, maar je kunt het gerecht heel eenvoudig vega(n)houden door de kip te vervangen door tofu of vegan kip. Paksoi is inmiddels een van onze favoriete koolhydraatarme groenten. Het zit barstensvol goeie dingen: vitamines en mineralen, 100 gram levert je meer dan 100% ADH vitamine A en 75% ADH vitamine C. En dan hebben we het nog niet over calcium, ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium. In 100 gram rauwe paksoi zitten slechts 14 kilocalorieën en 1,4 gram netto khd, zie NEVO.

Advertentie

Paksoi!

Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het heeft knapperige witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Het smaakt licht pittig en heeft niet die typische koolsmaak, die bijvoorbeeld Chinese kool wat meer heeft. Je kunt de paksoistengels en -bladeren rauw eten maar het is ook bijzonder geschikt om te wokken. Vroeger -ahum… boomer- kocht je zoiets alleen in een toko, maar de knapperige paksoi is tegenwoordig het gehele jaar verkrijgbaar en vaak afkomstig van Nederlandse glasteelt.

Deze koolhydraatarme oosterse paksoischotel bevat per portie: kcal 559.7 ⋆ koolhydraten 6 g ⋆ eiwitten 34.72 g ⋆ vetten 43.04 g ⋆ vezels 4.32 g


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Koolhydraatarme oosterse paksoischotel

Zo maak je de koolhydraatarme oosterse paksoischotel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Koolhydraatarme oosterse paksoischotel

Koolhydraatarme oosterse paksoischotel

Je kan paksoi rauw eten maar het is ook bijzonder geschikt om te roerbakken en te verwerken in oosters getinte gerechten, zoals deze koolhydraatarme oosterse paksoischotel.
4.16 van 13 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 559.7 koolhydraten 6 geiwitten 34.72 gvetten 43.04 gvezels 4.32 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Kip (even los bakken is lekkerder)

Overig

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Pel de eieren en snijd ze in vieren. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droog koekenpannetje, haal ze uit de pan en zet ze apart.
  • Bak de kipstukjes krokant in de olie, zet apart (vuur mag uit).
  • Snijd de bosui, paprika, rode peper en paksoi zoals aangeven.
  • Fruit de bosui, paprika en rode peper 2 minuten op redelijk hoog vuur in een wok met olie.
    Rasp de gember erover en snijd de kastanjechampignons boven de pan in plakjes en wok beide een minuutje mee.
    Voeg daarna de gesneden paksoi toe roerbak 5 minuten. Voeg dan kokosmelk toe en breng op smaak met de sojasaus. Roer vlak voor het serveren de krokante kip erdoor en warm even door.
  • Verdeel de koolhydraatarme oosterse paksoischotel over twee borden, leg de stukjes ei erop, strooi het geroosterde amandelschaafsel erover en maak af met wat peper en vers geraspte citroenschil. Super lekker!

TIP voor VEGAN versie

  • Laat de kip weg, of vervang het in dit gerecht door tofu of vegan kip.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven