paksoi met ei

Oosterse paksoi met ei

Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het heeft knapperige witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Het smaakt een beetje pittig en heeft niet die typische koolsmaak. Je kunt de paksoistengels en -bladeren rauw eten maar het is ook bijzonder geschikt om te wokken. Paksoi is perfect om te verwerken in oosters getinte gerechten met sojasaus en kokosmelk, zoals deze voedzame schotel van paksoi met ei. Kokosmelk geeft altijd zo’n heerlijk romige structuur aan gerechten. Als je van pittig houdt voeg dan vooral een rood pepertje toe! Voor de niet-vegetariërs, serveer bijvoorbeeld met deze malse tonijnspiesjes.

Verkrijgbaarheid en voedingswaarde van paksoi

Paksoi of pak-choi  is een beetje een langwerpige open kool met groene bladeren en spierwitte bladstelen van Aziatische origine. Vroeger kocht je zoiets alleen in een toko, maar de knapperige paksoi is tegenwoordig het gehele jaar verkrijgbaar en vaak afkomstig van Nederlandse glasteelt. Paksoi is inmiddels een van mijn favoriete koolhydraatarme groenten. Het zit barstensvol goeie dingen: vitamines en mineralen, 100 gram levert je meer dan 100% ADH vitamine A en 75% ADH vitamine C. En dan hebben we het nog niet over calcium, ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium. In 100 gram rauwe paksoi zitten slechts 9 kilocalorieën en 0,4 gram netto khd.

We vonden nog een verrassing in onze paksoistronk, een mooi begin van en bloemetje, zie foto, zo schattig… 

paksoi met ei

 

Meer lekkere Oosterse recepten

Zo maak je de Paksoi met ei

Laat je het even weten als je dit gerecht gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast veel dank!

paksoi met ei

Oosterse paksoi met ei

door Anna-Karina van Denderen
Je kan paksoi rauw eten maar het is ook bijzonder geschikt om te roerbakken en te verwerken in oosters getinte gerechten, zoals deze paksoi met ei.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht, groente
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

5 gram khd pp

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Pel de eieren en snijd ze in vieren.
  • Snijd ondertussen de groenten zoals aangeven.
  • Fruit de bosui samen met paprika ongeveer 2 minuten in een wok. (en rode peper, optioneel).
  • Voeg tomaat toe en wok ongeveer 1 minuut mee.
  • Voeg dan de gesneden paksoi erbij en schenk kokosmelk en sojasaus erbij. Roerbak maximaal 5 minuten.
  • Rooster de amandelen ondertussen op hoog vuur in een droog koekenpannetje.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over twee borden en leg de kwarten ei erop. Garneer met amandelschaafsel en klaar is je heerlijke wokmaaltijd. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 839 keer, 9 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties op “Oosterse paksoi met ei”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like