paksoi frittata met camembert

Paksoi frittata met camembert

Binnen no time een goed stevig ontbijt (of lunch) waar je weer uren mee door kan is deze heerlijke paksoi frittata met camembert. Ik had mooi pittige overrijpe camembert perfect voor deze frittata. Een frittata is de ultieme manier om restjes groente om te toveren tot een mooi en gezond eiergerecht. Bak je groente eenvoudig even in de koekenpan en giet er ei met kruiden/specerijen over en laat het stollen. Je zou het ook in de oven kunnen doen, maar in een koekenpan gaat het wat sneller. Ik at deze frittata als ontbijt, maar je mag ‘m ook best als lunch eten! Het hele recept bevat 1.8 gram koolhydraten en is bedoeld als 1 portie.

Laat de frittata niet aanbranden

Gebruik voor de paksoi frittata met camembert wel een pan met een goede anti-aanbaklaag en een dikke bodem anders gaat je frittata geheid aanbranden en dat is heel ongezond! Let ook even op de gaartijd van je eigen ingrediënten sommige groenten moet je echt even voorgaren. Bij deze frittata ben ik begonnen met het aanbakken van de paksoi in de pan.

Restjes frittata

Meestal gebruik ik restjes groente om een lekkere frittata te maken, ze ontstaan dus meestal spontaan. of ik ‘verzamel’ gedurende de week wat groente. Deze frittata is gemaakt met paksoi, ei en camembert. Maar de paksoi frittata met camembert kan je makkelijk uitbreiden met een lepel zuivel. Gewoon Griekse yoghurt of roomkaas door het ei kloppen. En andere toevoegingen zoals champignons, tomaat, een uitje, knoflook, verse kruiden, edelgist, broccoli, paprika, groene asperges zijn ook heerlijk. Vergeet niet je frittata goed op smaak te brengen met frittatakruiden, een snufje bouillon of gebruik losse kruiden en specerijen.

Frittata voor een feestje

Serveer ook eens minifrittata als borrelhapje voor een groter gezelschap. Bak de frittata in dat geval op de bakplaat in de oven met onder- en bovenwarmte. Snijd in vierkantjes of puntjes. Garneer de hapjes met een stukje tomaat, garnaal of olijf. In ons 2e boek Gewoon Koolhydraatarm staat een heel hoofdstuk speciaal over frittata’s. Daar geven we tips en heel veel smaakcombinaties. Zo kun je zelf de perfecte frittata op tafel zetten en… elke keer weer anders.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

paksoi frittata met camembert

Zo maak je de paksoi frittata met camembert

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Paksoi frittata met camembert

paksoi frittata met camembert
Door: Anna-Karina van Denderen
Binnen no time een stevig ontbijt waar je de hele ochtend mee door kan: paksoi frittata met camembert. Gebruik het liefst pittige overrijpe camembert.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 8 min
Totale tijd 13 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 335.1 kcalkoolhydraten 1.8 geiwitten 22.2 gvetten 26.5 gvezels 1.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Was de paksoi, snijd in stukjes en bak 2 minuten in wat olie. Kluts ondertussen de eieren goed los met kerrie en peper en een beetje zout. Klop niet te kort, 1 minuut is niet overdreven.
  • Giet het eiermengsel over de paksoi en laat even over de bodem 'lopen' zodat het ei goed verdeeld wordt. Laat met een deksel op de pan ongeveer in 4 minuten zachtjes stollen.
  • Leg de plakken camembert erop en laat 2 minuten smelten.
  • Eet de paksoi frittata met camembert zo of neem er een koolhydraat sneetje brood bij. Goedemorgen & een mooie dag gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top