paksoi frittata met camembert

Paksoi frittata met camembert

Binnen no time een goed stevig ontbijt (of lunch) waar je weer uren mee door kan is deze heerlijke paksoi frittata met camembert. Ik had mooi pittige overrijpe camembert perfect voor deze frittata. Een frittata is de ultieme manier om restjes groente om te toveren tot een mooi en gezond eiergerecht. Bak je groente eenvoudig even in de koekenpan en giet er ei met kruiden/specerijen over en laat het stollen. Je zou het ook in de oven kunnen doen, maar in een koekenpan gaat het wat sneller. Ik at deze frittata als ontbijt, maar je mag ‘m ook best als lunch eten!

Laat de frittata niet aanbranden

Gebruik voor de paksoi frittata met camembert wel een pan met een goede anti-aanbaklaag en een dikke bodem anders gaat je frittata geheid aanbranden en dat is heel ongezond! Let ook even op de gaartijd van je eigen ingrediënten sommige groenten moet je echt even voorgaren. Bij deze frittata ben ik begonnen met het aanbakken van de paksoi in de pan.

paksoi frittata met camembert

Restjes frittata

Meestal gebruik ik restjes groente om een lekkere frittata te maken, ze ontstaan dus meestal spontaan. of ik ‘verzamel’ gedurende de week wat groente. Deze frittata is gemaakt met paksoi, ei en camembert. Maar de paksoi frittata met camembert kan je makkelijk uitbreiden met een lepel zuivel. Gewoon Griekse yoghurt of roomkaas door het ei kloppen. En andere toevoegingen zoals champignons, tomaat, een uitje, knoflook, verse kruiden, edelgist, broccoli, paprika, groene asperges zijn ook heerlijk. Vergeet niet je frittata goed op smaak te brengen met frittatakruiden, een snufje bouillon of gebruik losse kruiden en specerijen.

NB:
In ons 2e boek Gewoon Koolhydraatarm staat een heel hoofdstuk speciaal over frittata’s. Daar geven we tips en heel veel smaakcombinaties. Zo kun je zelf de perfecte frittata op tafel zetten en… elke keer weer anders.

Frittata voor een feestje

Serveer ook eens minifrittata als borrelhapje voor een groter gezelschap. Bak de frittata in dat geval op de bakplaat in de oven met onder- en bovenwarmte. Snijd in vierkantjes of puntjes. Garneer de hapjes met een stukje tomaat, garnaal of olijf.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de paksoi frittata met camembert

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Paksoi frittata met camembert

paksoi frittata met camembert

Door Anna-Karina Geplaatst juli 12, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 0,5 gr khd pp (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 8 minuten
  • Klaar in: 13 minuten

Binnen no time een stevig ontbijt waar je de hele ochtend mee door kan: paksoi frittata met camembert. Gebruik het liefst pittige overrijpe camembert.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de paksoi, snijd in stukjes en bak 2 minuten in wat olie. Kluts ondertussen de eieren goed los met kerrie en peper en een beetje zout. Klop niet te kort, 1 minuut is niet overdreven.
  2. Giet het eiermengsel over de paksoi en laat even over de bodem 'lopen' zodat het ei goed verdeeld wordt. Laat met een deksel op de pan ongeveer in 4 minuten stollen.
  3. Leg de plakken camembert erop en laat 2 minuten smelten. Goedemorgen & een mooie dag gewenst!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 gedachten over “Paksoi frittata met camembert”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

170 Shares
Share110
Pin60
Tweet