paksoi frittata met camembert

Paksoi frittata met camembert

Binnen no time een goed stevig ontbijt (of lunch) waar je weer uren mee door kan is deze heerlijke paksoi frittata met camembert. Ik had mooi pittige overrijpe camembert perfect voor deze frittata. Een frittata is de ultieme manier om restjes groente om te toveren tot een mooi en gezond eiergerecht. Bak je groente eenvoudig even in de koekenpan en giet er ei met kruiden/specerijen over en laat het stollen. Je zou het ook in de oven kunnen doen, maar in een koekenpan gaat het wat sneller. Ik at deze frittata als ontbijt, maar je mag ‘m ook best als lunch eten! Het hele recept bevat 1.8 gram koolhydraten en is bedoeld als 1 portie.

Advertentie

Laat de frittata niet aanbranden

Gebruik voor de paksoi frittata met camembert wel een pan met een goede anti-aanbaklaag en een dikke bodem anders gaat je frittata geheid aanbranden en dat is heel ongezond! Let ook even op de gaartijd van je eigen ingrediënten sommige groenten moet je echt even voorgaren. Bij deze frittata ben ik begonnen met het aanbakken van de paksoi in de pan.

Restjes frittata

Meestal gebruik ik restjes groente om een lekkere frittata te maken, ze ontstaan dus meestal spontaan. of ik ‘verzamel’ gedurende de week wat groente. Deze frittata is gemaakt met paksoi, ei en camembert. Maar de paksoi frittata met camembert kan je makkelijk uitbreiden met een lepel zuivel. Gewoon Griekse yoghurt of roomkaas door het ei kloppen. En andere toevoegingen zoals champignons, tomaat, een uitje, knoflook, verse kruiden, edelgist, broccoli, paprika, groene asperges zijn ook heerlijk. Vergeet niet je frittata goed op smaak te brengen met frittatakruiden, een snufje bouillon of gebruik losse kruiden en specerijen.

Frittata voor een feestje

Serveer ook eens minifrittata als borrelhapje voor een groter gezelschap. Bak de frittata in dat geval op de bakplaat in de oven met onder- en bovenwarmte. Snijd in vierkantjes of puntjes. Garneer de hapjes met een stukje tomaat, garnaal of olijf. In ons 2e boek Gewoon Koolhydraatarm staat een heel hoofdstuk speciaal over frittata’s. Daar geven we tips en heel veel smaakcombinaties. Zo kun je zelf de perfecte frittata op tafel zetten en… elke keer weer anders.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

paksoi frittata met camembert

Zo maak je de paksoi frittata met camembert

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

paksoi frittata met camembert

Paksoi frittata met camembert

Binnen no time een stevig ontbijt waar je de hele ochtend mee door kan: paksoi frittata met camembert. Gebruik het liefst pittige overrijpe camembert.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 13 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 335.1 koolhydraten 1.8 geiwitten 22.2 gvetten 26.5 gvezels 1.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Was de paksoi, snijd in stukjes en bak 2 minuten in wat olie. Kluts ondertussen de eieren goed los met kerrie en peper en een beetje zout. Klop niet te kort, 1 minuut is niet overdreven.
  • Giet het eiermengsel over de paksoi en laat even over de bodem 'lopen' zodat het ei goed verdeeld wordt. Laat met een deksel op de pan ongeveer in 4 minuten zachtjes stollen.
  • Leg de plakken camembert erop en laat 2 minuten smelten.
  • Eet de paksoi frittata met camembert zo of neem er een koolhydraat sneetje brood bij. Goedemorgen & een mooie dag gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



1 gedachte over “Paksoi frittata met camembert”

  1. 5 sterren
    Omdat in mijn groentepakket paksoi zat wilde ik kijken wat ik met paksoi kon doen. Een simpel maar lekker gerecht. Inmiddels heb ik het al een paar keer gemaakt. Omdat ik niets afweeg heb ik maar gegokt. In plaats van brie heb ik camenbert gebruikt.
    Dit is een blijvertje.

Reacties zijn gesloten.

5 from 3 votes (2 ratings without comment)
Scroll naar boven