Paksoi curry, oosterse schotel

paksoi curry- oosterse schotel

Voor deze geweldig geurige, koolhydraatarme paksoi curry schotel gebruik ik 2 eetlepels zalige, homemade curry pasta en quorn stukjes. De zeer voedzame hoofmaaltijd bevat met de rijst erbij, zoals afgebeeld, 11.85 gram koolhydraten per portie als je echte kip gebruikt. Gebruik je quorn reken er dan 1.5 gram koolhydraten per portie bij. De paksoi curry smaakt daardoor lekker oosters, maar toch ook zacht en romig door de volvette, dikke kokosmelk. Je kunt het hoofdgerecht net zo pittig maken als je wilt, voeg eenvoudig een extra rood pepertje toe. Paksoi is een heel veelzijdige groente en past, met slechts 1.4 gram koolhydraten per 100 g, uitstekend in de koolhydraatarme keuken. Niet alleen in een geurig oosters diner maar ook in een ouderwetse Hollandse stamppot smaakt de groente heerlijk. Ik ben dol op de knapperige structuur en de frisse smaak van paksoi! Vroeger was andijvie mijn lievelingseten, maar de moderne variant is wat mij betreft paksoi. 

Quorn, vis of vlees?

Je kunt de quorn stukjes in deze paksoi curry ook vervangen door zalmblokjes, garnalen, stukjes witvis of kip. Zelf even inschatten wanneer je deze het best toevoegt, kip moet natuurlijk iets langer garen dan zalm. Varieer vooral met dit soort gerechten. De ene keer paksoi curry met paprika en quorn, dan weer eens witvis met tomaat en wortel. En een volgende keer garnalen met prei en boontjes.  Kook lekker afwisselend, dan krijg je ook alle voedingsstoffen wel binnen. Er is geen enkele reden om eenzijdig koolhydraatarm te eten. Met deze maaltijd zit je ook goed wat betreft het aandeel groente, ook de curry pasta bestaat voor een groot deel uit groente en de kokosmelk levert de nodige vetten. En tot slot, zo’n koolhydraatarme curryschotel maken is ook een goeie smoes om je koelkast leeg te maken.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

paksoi curry- oosterse schotel
paksoi curry- oosterse schotel

Zo maak je deze paksoi curry schotel

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Paksoi curry, oosterse schotel

paksoi curry- oosterse schotel
Door: Anna-Karina van Denderen
De paksoi curry schotel smaakt lekker oosters en toch zacht en romig door de volvette, dikke kokosmelk. Pittiger? Voeg eenvoudig een extra rood pepertje toe!

Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 189 (foto van de cover!)

5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie (incl. rijst)
kcal 421.7 koolhydraten 11.85 geiwitten 27.6 gvetten 28.1 gvezels 7.65 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster de amandelen in een droge pan, doe over op een schoteltje en zet apart.
  • Snijd paksoi, paprika en champignons zoals aangegeven. Houd de harde stukken en het groen van de paksoi gescheiden.
  • Bak de currypasta in olie in een ruime koekenpan. Bak de kip hierin aan. Voeg paprikareepjes, de harde stukken paksoi en champignons toe en bak 5 minuten mee mee.
  • Schenk de volvette kokosmelk erbij en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Wok in een andere koekenpan de bloemkoolrijst 1-2 minuten met olie, blijf scheppen om verbranden te voorkomen.
  • Roer in de laatste minuut het paksoigroen en een handje taugé door de curryschotel. Proef of er voldoende pit en zout inzit.
  • Hak ondertussen koriander fijn en snijd de limoen in kleine partjes.
  • Serveer de paksoi curry in een kommetje en bestrooi met geroosterde amandelen. Geef de partjes limoen en bloemkoolrijst er apart bij, bestrooi die met vers gesneden koriander. Leuker met stokjes, maar een vork of een lepel mag ook.
  • Maar wel absoluut dit: ทานอาหารรสชาติแสนอร่อย, genieten van heerlijke maaltijden!

Geen koriander?

  • Neem peterselie met munt als je niet zo'n korianderfan bent.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

27 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top