paksoi curry- oosterse schotel

Paksoi curry, oosterse schotel

Voor deze geweldig geurige, koolhydraatarme paksoi curry schotel gebruik ik 2 eetlepels zalige, homemade curry pasta en quorn stukjes. De zeer voedzame hoofmaaltijd bevat met de rijst erbij, zoals afgebeeld, 11.85 gram koolhydraten per portie als je echte kip gebruikt. Gebruik je quorn reken er dan 1.5 gram koolhydraten per portie bij. De paksoi curry smaakt daardoor lekker oosters, maar toch ook zacht en romig door de volvette, dikke kokosmelk. Je kunt het hoofdgerecht net zo pittig maken als je wilt, voeg eenvoudig een extra rood pepertje toe. Paksoi is een heel veelzijdige groente en past, met slechts 1.4 gram koolhydraten per 100 g, uitstekend in de koolhydraatarme keuken. Niet alleen in een geurig oosters diner maar ook in een ouderwetse Hollandse stamppot smaakt de groente heerlijk. Ik ben dol op de knapperige structuur en de frisse smaak van paksoi! Vroeger was andijvie mijn lievelingseten, maar de moderne variant is wat mij betreft paksoi. 

Advertentie

Quorn, vis of vlees?

Je kunt de quorn stukjes in deze paksoi curry ook vervangen door zalmblokjes, garnalen, stukjes witvis of kip. Zelf even inschatten wanneer je deze het best toevoegt, kip moet natuurlijk iets langer garen dan zalm. Varieer vooral met dit soort gerechten. De ene keer paksoi curry met paprika en quorn, dan weer eens witvis met tomaat en wortel. En een volgende keer garnalen met prei en boontjes.  Kook lekker afwisselend, dan krijg je ook alle voedingsstoffen wel binnen. Er is geen enkele reden om eenzijdig koolhydraatarm te eten. Met deze maaltijd zit je ook goed wat betreft het aandeel groente, ook de curry pasta bestaat voor een groot deel uit groente en de kokosmelk levert de nodige vetten. En tot slot, zo’n koolhydraatarme curryschotel maken is ook een goeie smoes om je koelkast leeg te maken.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

paksoi curry- oosterse schotel
paksoi curry- oosterse schotel

Zo maak je deze paksoi curry schotel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


paksoi curry- oosterse schotel

Paksoi curry, oosterse schotel

De paksoi curry schotel smaakt lekker oosters en toch zacht en romig door de volvette, dikke kokosmelk. Pittiger? Voeg eenvoudig een extra rood pepertje toe!
5 van 5 stemmen
Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 189 (foto van de cover!)
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie (incl. rijst)
kcal 421.7 koolhydraten 11.85 geiwitten 27.6 gvetten 28.1 gvezels 7.65 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster de amandelen in een droge pan, doe over op een schoteltje en zet apart.
  • Snijd paksoi, paprika en champignons zoals aangegeven. Houd de harde stukken en het groen van de paksoi gescheiden.
  • Bak de currypasta in olie in een ruime koekenpan. Bak de kip hierin aan. Voeg paprikareepjes, de harde stukken paksoi en champignons toe en bak 5 minuten mee mee.
  • Schenk de volvette kokosmelk erbij en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Wok in een andere koekenpan de bloemkoolrijst 1-2 minuten met olie, blijf scheppen om verbranden te voorkomen.
  • Roer in de laatste minuut het paksoigroen en een handje taugé door de curryschotel. Proef of er voldoende pit en zout inzit.
  • Hak ondertussen koriander fijn en snijd de limoen in kleine partjes.
  • Serveer de paksoi curry in een kommetje en bestrooi met geroosterde amandelen. Geef de partjes limoen en bloemkoolrijst er apart bij, bestrooi die met vers gesneden koriander. Leuker met stokjes, maar een vork of een lepel mag ook.
  • Maar wel absoluut dit: ทานอาหารรสชาติแสนอร่อย, genieten van heerlijke maaltijden!

Geen koriander?

  • Neem peterselie met munt als je niet zo'n korianderfan bent.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



27 gedachten over “Paksoi curry, oosterse schotel”

  1. 5 sterren
    Vandaag gemaakt in één woord HEERLIJK😁 Maar dan met gamba’s (daar zijn wij verzot op)

  2. Heerlijk dit gerecht! Ik had geen paprika in huis, dus heb er wat extra champignons bij gedaan.
    de curry heb ik in voorraad in de vriezer, mmmm. Volgende keer misschien nog een pepertje erbij (we houden van pittig).

  3. Ik doe er altijd 8 ijsblokjes ingevroren currypasta bij, hier thuis houden ze van hot! En sesam i.p.v. Amandel is ook erg lekker!

  4. wordt met dikke kokosmelk kokos room bedoeld? dikke melk kan ik niet vinden.

      1. Jan Smeijers

        Gevonden. Ik moet nog wat beter met de site om leren gaan. Sorry voor de last.

  5. al 2 keer gegeten. heerlijk.
    hoe lang kan de zelfgemaakte currypasta bewaard worden ?

    een aanrader, voor nog heel veel keer.

    groetjes jeanet

  6. Vanavond deze waanzinnig lekker curry schotel gegeten. Vanmiddag eerst de curry gemaakt en ingevroren. Het was weer een waar feestmaal lekker wit wijntje erbij helemaal goed.

  7. Hoi Anna Karina.

    Dit recept heb ik van het weekend gemaakt , onze vrienden waren er ook en we vonden het allemaal erg lekker.

    Groetjes Erna

  8. De curry pasta heb ik al eerder naar jouw recept gemaakt : heerlijk! Dit gerecht lijkt me ook een lekkere variant.  Ik twijfel wel over het aantal gram koolhydraten bij de bloemkool.  Op internet zie ik 5 gr khd per 100 gram bloemkool staan. Ik hoop dat jij gelijk hebt! 😉

    1. Je ziet bij het ingrediënt dat de bron (Atkins) erachter staat. Ik houd indien bekend ook de netto waarden aan dus zonder vezels. Vandaar dat opgegeven waardes (op internet) voor koolhydraten vaak verschillen. Bedenk ook: het gaat altijd om gemiddelde waardes.

  9. Mirjam van Dalfsen

    Dit recept van de week gemaakt. Het was heerlijk!

    We hadden de amandelschaafsel vergeten te kopen. Hebben er toen een klein beetje seroendeng over gedaan.

    Gaan hem zeker vaker eten!

  10. Hi vandaag meteen deze curry gemaakt met kippedijen ipv quorn. Ik heb deze apart gebakken in paprikapoeder zodat ze lekker knapperig zijn en later toegevoegd aan de curry. Een superlekker gerecht waar we erg van hebben genoten! Gaan we vaker maken!

  11. LookAroundTheCorner

    Ziet er weer heerlijk uit, dat ga ik snel een keer maken. Dank voor al de heerlijke recepten.

Reacties zijn gesloten.

5 from 5 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven