paksoi curry schotel

Paksoi curry, oosterse schotel

Paksoi is een heel veelzijdige groente en past, met maar 0,4 khd, uitstekend in de koolhydraatarme keuken. In een geurig oosters gerecht of een ouderwetse Hollandse stamppot, ik ben dol op de structuur en smaak van paksoi! Vroeger was andijvie mijn lievelingseten, de moderne variant is wat mij betreft paksoi! Voor deze geweldig geurige paksoi curry schotel gebruik ik 2 eetlepels zelfgemaakte curry pasta en quorn stukjes. De paksoi curry smaakt daardoor lekker oosters en toch zacht en romig door de dikke kokosmelk. Je kunt het gerecht net zo pittig maken als je wilt, voeg eenvoudig een extra rood pepertje toe.

 

Quorn, vis of vlees?

Je kunt de quorn (meer khd beperkt) ook vervangen door zalmblokjes, garnalen, stukjes witvis of kip. Zelf even inschatten wanneer je deze het best toevoegt, kip eerder dan zalm! Zelf het aantal extra khd berekenen van wat je erbij doet, vleesvervangers bevatten meer koolhydraten namelijk.

Varieer, de ene keer paksoi curry met paprika en quorn, dan eens witvis met tomaat en wortel de volgende keer garnalen met prei en boontjes. Een curry is trouwens ook ene goeie smoes om je koelkast leeg te maken. Kook lekker afwisselend, dan krijg je ook alle voedingsstoffen wel binnen. Er is geen enkele reden om eenzijdig koolhydraatarm te eten. Met deze maaltijd zit je ook goed wat betreft het aandeel groente, ook de curry pasta bestaat voor een groot deel uit groente en de kokosmelk levert de nodige vetten.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze paksoi curry schotel

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Paksoi curry, oosterse schotel


paksoi curry schotel

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst september 9, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 8 gr. khd pp, excl. quorn, zalm kip etc. zelf bijtellen! (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

De paksoi curry schotel smaakt lekker oosters en toch zacht en romig door de dikke kokosmelk. Pittiger? Voeg eenvoudig een extra rood pepertje toe!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal of rasp de rauwe bloemkool tot rijstkorrels.
    Rooster de amandelen in een droge pan.
  2. Was paprika en en paksoi. Snijd paprika, champignons en paksoi zoals aangegeven. Houd de harde stukken en het groen van de paksoi gescheiden.
  3. Bak de curry pasta in wat ghee in een ruime koekenpan gedurende 1 minuut. Bak dan de paprikareepjes 3 minuten mee.
  4. Vervolgens de harde stukken paksoi, champignons en quornstukjes 2 minuten meebakken. Als je zalm of iets anders gebruikt zelf even bedenken hoeveel gaartijd nodig is.
  5. Schenk de dikke kokosmelk erbij en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Bak in een andere koekenpan in wat ghee 1-2 de bloemkoolrijst, blijf scheppen om verbranden te voorkomen.
  7. Roer in de laatste minuut het paksoigroen en het handje taugé door de curry. Altijd even proeven, is het in balans? Voldoende pit, zout genoeg? Breng verder op smaak indien nodig.
  8. Hak ondertussen koriander fijn en snijd een halve limoen in kleine partjes.
  9. Serveer de curry in een kommetje en bestrooi met amandelen. De bloemkoolrijst bestrooi je met vers gesneden koriander. Neem peterselie of bosui als je niet zo'n korianderfan bent. Geef de kleine partjes limoen er los bij.
  10. Leuker met stokjes, maar een vork of een lepel mag ook.
    Maar wel absoluut dit: ทานอาหารรสชาติแสนอร่อย, genieten van heerlijke maaltijden!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 gedachten over “Paksoi curry, oosterse schotel”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

280 Shares
Share177
Pin103
Tweet