paksoi curry- oosterse schotel

Paksoi curry, oosterse schotel

Paksoi is een heel veelzijdige groente en past, met slechts 0,4 gram koolhydraten/100 g, uitstekend in de koolhydraatarme keuken. Niet alleen in een geurig oosters gerecht maar ook in een ouderwetse Hollandse stamppot. Ik ben dol op de knapperige structuur en de frisse smaak van paksoi! Vroeger was andijvie mijn lievelingseten, maar de moderne variant is wat mij betreft paksoi. Voor deze geweldig geurige paksoi curry schotel gebruik ik 2 eetlepels zelfgemaakte curry pasta en quorn stukjes. De paksoi curry smaakt daardoor lekker oosters, maar toch ook zacht en romig door de volvette, dikke kokosmelk. Je kunt het gerecht net zo pittig maken als je wilt, voeg eenvoudig een extra rood pepertje toe.

Quorn, vis of vlees?

Je kunt de quorn (meer koolhydraatbeperkt) ook vervangen door zalmblokjes, garnalen, stukjes witvis of kip. Zelf even inschatten wanneer je deze het best toevoegt, kip moet natuurlijk langer garen dan zalm. Varieer met dit soort gerechten. De ene keer paksoi curry met paprika en quorn, dan weer eens witvis met tomaat en wortel. En een volgende keer garnalen met prei en boontjes.  Kook lekker afwisselend, dan krijg je ook alle voedingsstoffen wel binnen. Er is geen enkele reden om eenzijdig koolhydraatarm te eten. Met deze maaltijd zit je ook goed wat betreft het aandeel groente, ook de curry pasta bestaat voor een groot deel uit groente en de kokosmelk levert de nodige vetten. En tot slot, zo’n koolhydraatarme curryschotel maken is ook een goeie smoes om je koelkast leeg te maken.

paksoi curry- oosterse schotel

paksoi curry- oosterse schotel

Zo maak je deze paksoi curry schotel

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


paksoi curry- oosterse schotel

Paksoi curry, oosterse schotel

door Anna-Karina van Denderen
De paksoi curry schotel smaakt lekker oosters en toch zacht en romig door de volvette, dikke kokosmelk. Pittiger? Voeg eenvoudig een extra rood pepertje toe!

Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 189 (foto van de cover!)

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

8 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 8 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Rooster de amandelen in een droge pan, doe over op een schoteltje en zet apart.
  • Snijd paksoi, paprika en champignons zoals aangegeven. Houd de harde stukken en het groen van de paksoi gescheiden.
  • Bak de currypasta in olie in een ruime koekenpan. Bak de kip hierin aan. Voeg paprikareepjes, de harde stukken paksoi en champignons toe en bak 5 minuten mee mee.
  • Schenk de volvette kokosmelk erbij en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Wok in een andere koekenpan de bloemkoolrijst 1-2 minuten met olie, blijf scheppen om verbranden te voorkomen.
  • Roer in de laatste minuut het paksoigroen en een handje taugé door de curryschotel. Proef of er voldoende pit en zout inzit.
  • Hak ondertussen koriander fijn en snijd de limoen in kleine partjes.
  • Serveer de paksoi curry in een kommetje en bestrooi met geroosterde amandelen. Geef de partjes limoen en bloemkoolrijst er apart bij, bestrooi die met vers gesneden koriander. Leuker met stokjes, maar een vork of een lepel mag ook.
  • Maar wel absoluut dit: ทานอาหารรสชาติแสนอร่อย, genieten van heerlijke maaltijden!
Geen koriander?
  • Neem peterselie met munt als je niet zo'n korianderfan bent.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 1.108 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 reacties op “Paksoi curry, oosterse schotel”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like