Risotto is normaal gesproken een rijstgerecht en past daarom niet in de koolhydraatarme keuken. Maar met bloemkoolrijst kun je heerlijke vervangers maken. Kijk maar eens naar deze koolhydraatarme, romige paddenstoelen risotto. Want zo’n vorstelijk feestmaal bevat 7.85 gram koolhydraten per portie! Eerder schotelde ik jullie via deze website de bloemkoolrisotto met pesto voor. Ook heel erg lekker! Maar deze paddenstoelen risotto is ook een welkome aanvulling op ons koolhydraatarme menu. Immers saai eten daar zit niemand op te wachten, toch? Ik gebruik voor de risotto deze zalige champignon roomsaus.
Risotto, romig en krachtig
De originele risotto is dus een Italiaans gerecht en wordt gemaakt met een speciaal soort rijst. Je fruit daartoe eerst een uitje met knoflook (soffrito). Vervolgens wordt de risottorijst een paar minuten aangebakken in de soffrito. Daarna voegt men geleidelijk steeds een kleine hoeveelheid bouillon, wijn of water toe aan het rijstmengsel. Bij de originele rijstrisotto sta je zomaar een half uur te roeren. Maar niet bij deze koolhydraatarme paddenstoelen risotto. Want saus maken, bloemkoolrijst erdoor en klaar.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme paddenstoelen risotto
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme paddenstoelen risotto
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 porties Champignon roomsaus, < recept
- 300 g bloemkoolrijst
- handje platte peterselie, vers, gehakt
- 25 g Parmezaanse kaas
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Saus
- Begin met de champignon roomsaus, volgens dit recept.
Bloemkoolrijst
- Roer vervolgens de rauwe bloemkoolrijst door de warme saus, laat 2-3 minuten verwarmen. Hak ondertussen de peterselie.
Serveren
- Schep de paddenstoelen risotto in diepe borden en bestrooi met de gehakte peterselie. Rasp er tot slot Parmezaanse kaas over.
- Klaar is je zalige, koolhydraatarme paddenstoelen bloemkoolrisotto! Perfect lunchgerecht of met wat salade erbij een uitstekende hoofdmaaltijd.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik heb de risotto gemaakt op exact dezelfde manier als “gewone” risotto, en het resultaat was geweldig. Inclusief wijn en bouillon en maar omscheppen.
Die ziet er toch heerlijk uit of niet dan?
was verrukkelijk…. volgende week maar weer eens doen. Deze was met oesterzwammen en cherrytomaatjes….
ken je deze citroen risotto ook, die is vooral ’s zomers heerlijk!
Mmm wat is dit lekker!
Had geen slagroom in huis, nog wel restje soja kookroom, dus die er door gegooid en wat langer in laten koken.
Wat kipblokjes gebakken en erbij gedaan. Erg lekker!
De helft is op en de helft ligt in de vriezer te wachten tot de volgende keer. Bedankt voor dit lekkere recept.
Moest even inkoken maar prima gelukt
Straks ga ik weer de paddenstoelenrisotto maken. Eerder gedaan en overheerlijk. Nu zijn er gasten die hebben verse eekhoorntjesbrood paddenstoelen meegebracht. Samen met kastanjechampignons zal dat moet dat een supergerecht worden.
Wil je ons niet zo jaloers maken? ;-D
Gisteren echt een avond om een herfstgerecht te maken.
Het is paddenstoelen risotto geworden.
Wat een lekker recept is het toch. Ik heb wel wat zoete puntpaprika en wat gehakte walnoten erbij gedaan. Zoals Piet zegt: leuk voor de kleur en de bite.
Piet heeft helemaal gelijk!
zeer lekker moet er zeker niet teveel van maken want alles gaat op zo heerlijk
Te lekker! Ik weet bijna niet meer wat ik moet gaan koken want veel te veel lekkere recepten!
Gewoon ergens beginnen!
Dit is echt zo superlekker. ik heb er nog wat spekjes door heen gedaan. Wat een gouden recept! Thanks
Graag gedaan Anouk.
Vorige week gemaakt en zoals alle recepten, een heerlijk gerecht.
Wat is het toch eenvoudig om op de koolhydraten te letten.
Ik heb inmiddels vanuit het boek, al heel wat geprobeerd en alles is superlekker.
Bedankt Anna-Karina
Vanavond voor het eerst gemaakt, jeetje wat zalig zeg. Jammer dat de pan leeg is!! Bedankt.
Het wordt een beetje eentoning: dit is wéér een lekker recept! Vanavond hier op het menu. En ik heb nog wat over, dus dat gaat morgen mee als lunch! Mjam!
Wat zouden we toch zonder jou moeten in kha-land. 🙂 Ik eet nu ruim 2 jaar zo veel mogelijk kha en heb door jou al zo veel inspiratie op gedaan. Ik heb nog nooit zo gevarieerd gegeten als in de afgelopen 2 jaar, ook dankzij jou!
*bloos* wat leuk om te horen Cona! Maar je doet het echt zelf hoor. Ga zo door!