Paddenstoelen risotto van bloemkoolrijst

Risotto is normaal gesproken een rijstgerecht en past daarom niet in de koolhydraatarme keuken. Maar met bloemkoolrijst kun je heerlijke vervangers maken. Kijk maar eens naar deze koolhydraatarme, romige paddenstoelen risotto. Want zo’n vorstelijk feestmaal bevat slechts 6,7 gram koolhydraten per portie! Eerder schotelde ik jullie via deze website de bloemkoolrisotto met pesto voor. Ook heel erg lekker! Maar deze paddenstoelen risotto is ook een welkome aanvulling op ons koolhydraatarme menu. Immers saai eten daar zit niemand op te wachten, toch? Ik gebruik voor de risotto deze zalige champignon roomsaus.

Risotto, romig en krachtig

De originele risotto is dus een Italiaans gerecht en wordt gemaakt met een speciaal soort rijst. Je fruit daartoe eerst een uitje met knoflook (soffrito). Vervolgens wordt de risottorijst een paar minuten aangebakken in de soffrito. Daarna voegt men geleidelijk steeds een kleine hoeveelheid bouillon, wijn of water toe aan het rijstmengsel. Bij de originele rijstrisotto sta je zomaar een half uur te roeren. Maar niet bij deze koolhydraatarme paddenstoelen risotto. Want saus maken, bloemkoolrijst erdoor en klaar.

Kijk hier voor meer gerechten met bloemkoolrijst.

paddenstoelen risotto

Ook lekker:

Zo maak je koolhydraatarme paddenstoelen risotto

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Koolhydraatarme paddenstoelen risotto

door Anna-Karina van Denderen
Risotto is normaal gesproken een rijstgerecht en past daarom niet in de koolhydraatarme keuken. Maar met bloemkoolrijst kun je heerlijke vervangers maken, zo ook deze koolhydraatarme, romige paddenstoelen risotto.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 125

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: fornuisgerecht
Koken: 5 min
Roomsaus maken: 40 min
Totale tijd: 45 min

Voedingswaarden

6,7 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 6.7 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

Begin met de champignon roomsaus, volgens dit recept.
  • Roer vervolgens de rauwe bloemkoolrijst 2-3 minuten door de warme saus. Hak ondertussen de peterselie.
  • Schep de paddenstoelen risotto in diepe borden en bestrooi met de gehakte peterselie. Rasp er tot slot Parmezaanse kaas over.
  • Klaar is je zalige, koolhydraatarme paddenstoelen bloemkoolrisotto! Perfect lunchgerecht of met wat salade erbij een uitstekende hoofdmaaltijd.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 1.034 keer, 7 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties op “Paddenstoelen risotto van bloemkoolrijst”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like