Paddenstoelen risotto van bloemkoolrijst 6

Paddenstoelen risotto

Risotto is normaal gesproken een rijstgerecht en past daarom niet in de koolhydraatarme keuken. Maar met bloemkoolrijst kun je heerlijke vervangers maken, zo ook deze kostelijke romige paddenstoelen risotto. Al eerder schotelde ik jullie via deze website de bloemkoolrisotto met pesto voor. Ook heel erg lekker maar deze paddenstoelen risotto is een welkome aanvulling op ons koolhydraatarme menu, want saai eten daar zit niemand op te wachten. Ik gebruik voor dit gerecht deze champignon roomsaus.

Risotto, romig en krachtig

Risotto is een Italiaans gerecht en wordt gemaakt met een speciaal soort rijst. Je fruit eerst een uitje en knoflook (soffrito). Vervolgens wordt de risottorijst toegevoegd en een paar minuten aangebakken in de soffrito. Daarna voegt men geleidelijk steeds een hoeveelheid bouillon, wijn of water toe aan het rijstmengsel. Bij de originele rijstrisotto sta je zomaar een half uur te roeren. Zo niet bij deze padden stoelenrisotto!

paddenstoelen risotto

Werkwijze paddenstoelen risotto

Je hebt voor dit gerecht de champignon roomsaus nodig. Neem daarbij voor twee personen ongeveer 250 gram bloemkoolrijst. Roer de rauwe bloemkoolrijst 2-3 minuten door de warme saus. Bestrooi de risotto met peterselie en rasp er wat Parmezaanse kaas over en klaar is je heerlijke paddenstoelen bloemkoolrisotto! Perfect lunchgerecht of met wat salade erbij een uitstekende hoofdmaaltijd. Eet smakelijk!

  

Kijk hier voor meer gerechten met bloemkoolrijst.

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

 



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Paddenstoelen risotto van bloemkoolrijst