Paddenstoelen risotto van bloemkoolrijst

Risotto is normaal gesproken een rijstgerecht en past daarom niet in de koolhydraatarme keuken. Maar met bloemkoolrijst kun je heerlijke vervangers maken. Kijk maar eens naar deze koolhydraatarme, romige paddenstoelen risotto. Want zo’n vorstelijk feestmaal bevat 7.85 gram koolhydraten per portie! Eerder schotelde ik jullie via deze website de bloemkoolrisotto met pesto voor. Ook heel erg lekker! Maar deze paddenstoelen risotto is ook een welkome aanvulling op ons koolhydraatarme menu. Immers saai eten daar zit niemand op te wachten, toch? Ik gebruik voor de risotto deze zalige champignon roomsaus.

Risotto, romig en krachtig

De originele risotto is dus een Italiaans gerecht en wordt gemaakt met een speciaal soort rijst. Je fruit daartoe eerst een uitje met knoflook (soffrito). Vervolgens wordt de risottorijst een paar minuten aangebakken in de soffrito. Daarna voegt men geleidelijk steeds een kleine hoeveelheid bouillon, wijn of water toe aan het rijstmengsel. Bij de originele rijstrisotto sta je zomaar een half uur te roeren. Maar niet bij deze koolhydraatarme paddenstoelen risotto. Want saus maken, bloemkoolrijst erdoor en klaar.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

paddenstoelen risotto

Zo maak je koolhydraatarme paddenstoelen risotto

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Koolhydraatarme paddenstoelen risotto

Risotto is normaal gesproken een rijstgerecht en past daarom niet in de koolhydraatarme keuken. Maar met bloemkoolrijst kun je heerlijke vervangers maken, zo ook deze koolhydraatarme, romige paddenstoelen risotto.
4.50 van 6 stemmen

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 125

Bereidingstijd 5 min
Roomsaus maken 40 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 262.95 koolhydraten 7.85 geiwitten 7.85 gvetten 21.45 gvezels 5.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Saus

  • Begin met de champignon roomsaus, volgens dit recept.

Bloemkoolrijst

  • Roer vervolgens de rauwe bloemkoolrijst door de warme saus, laat 2-3 minuten verwarmen. Hak ondertussen de peterselie.

Serveren

  • Schep de paddenstoelen risotto in diepe borden en bestrooi met de gehakte peterselie. Rasp er tot slot Parmezaanse kaas over.
  • Klaar is je zalige, koolhydraatarme paddenstoelen bloemkoolrisotto! Perfect lunchgerecht of met wat salade erbij een uitstekende hoofdmaaltijd.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


19 gedachten over “Paddenstoelen risotto van bloemkoolrijst”

  1. Ik heb de risotto gemaakt op exact dezelfde manier als “gewone” risotto, en het resultaat was geweldig. Inclusief wijn en bouillon en maar omscheppen.

      1. 5 sterren
        was verrukkelijk…. volgende week maar weer eens doen. Deze was met oesterzwammen en cherrytomaatjes….

  2. 5 sterren
    Mmm wat is dit lekker!
    Had geen slagroom in huis, nog wel restje soja kookroom, dus die er door gegooid en wat langer in laten koken.
    Wat kipblokjes gebakken en erbij gedaan. Erg lekker!
    De helft is op en de helft ligt in de vriezer te wachten tot de volgende keer. Bedankt voor dit lekkere recept.

  3. Straks ga ik weer de paddenstoelenrisotto maken. Eerder gedaan en overheerlijk. Nu zijn er gasten die hebben verse eekhoorntjesbrood paddenstoelen meegebracht. Samen met kastanjechampignons zal dat moet dat een supergerecht worden.

  4. Gisteren echt een avond om een herfstgerecht te maken.
    Het is paddenstoelen risotto geworden.
    Wat een lekker recept is het toch. Ik heb wel wat zoete puntpaprika en wat gehakte walnoten erbij gedaan. Zoals Piet zegt: leuk voor de kleur en de bite.

  5. Te lekker! Ik weet bijna niet meer wat ik moet gaan koken want veel te veel lekkere recepten!

  6. Dit is echt zo superlekker. ik heb er nog wat spekjes door heen gedaan. Wat een gouden recept! Thanks

  7. Vorige week gemaakt en zoals alle recepten, een heerlijk gerecht.
    Wat is het toch eenvoudig om op de koolhydraten te letten.
    Ik heb inmiddels vanuit het boek, al heel wat geprobeerd en alles is superlekker.
    Bedankt Anna-Karina

  8. Het wordt een beetje eentoning: dit is wéér een lekker recept! Vanavond hier op het menu. En ik heb nog wat over, dus dat gaat morgen mee als lunch! Mjam!
    Wat zouden we toch zonder jou moeten in kha-land. 🙂 Ik eet nu ruim 2 jaar zo veel mogelijk kha en heb door jou al zo veel inspiratie op gedaan. Ik heb nog nooit zo gevarieerd gegeten als in de afgelopen 2 jaar, ook dankzij jou!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top