Paddenstoelen risotto van bloemkoolrijst

Risotto is normaal gesproken een rijstgerecht en past daarom niet in de koolhydraatarme keuken. Maar met bloemkoolrijst kun je heerlijke vervangers maken. Kijk maar eens naar deze koolhydraatarme, romige paddenstoelen risotto. Want zo’n vorstelijk feestmaal bevat 7.85 gram koolhydraten per portie! Eerder schotelde ik jullie via deze website de bloemkoolrisotto met pesto voor. Ook heel erg lekker! Maar deze paddenstoelen risotto is ook een welkome aanvulling op ons koolhydraatarme menu. Immers saai eten daar zit niemand op te wachten, toch? Ik gebruik voor de risotto deze zalige champignon roomsaus.

Advertentie

Risotto, romig en krachtig

De originele risotto is dus een Italiaans gerecht en wordt gemaakt met een speciaal soort rijst. Je fruit daartoe eerst een uitje met knoflook (soffrito). Vervolgens wordt de risottorijst een paar minuten aangebakken in de soffrito. Daarna voegt men geleidelijk steeds een kleine hoeveelheid bouillon, wijn of water toe aan het rijstmengsel. Bij de originele rijstrisotto sta je zomaar een half uur te roeren. Maar niet bij deze koolhydraatarme paddenstoelen risotto. Want saus maken, bloemkoolrijst erdoor en klaar.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

paddenstoelen risotto

Zo maak je koolhydraatarme paddenstoelen risotto

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Koolhydraatarme paddenstoelen risotto

Risotto is normaal gesproken een rijstgerecht en past daarom niet in de koolhydraatarme keuken. Maar met bloemkoolrijst kun je heerlijke vervangers maken, zo ook deze koolhydraatarme, romige paddenstoelen risotto.
4.29 van 7 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 125
Bereidingstijd 5 minuten
Roomsaus maken 40 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 262.95 koolhydraten 7.85 geiwitten 7.85 gvetten 21.45 gvezels 5.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Saus

  • Begin met de champignon roomsaus, volgens dit recept.

Bloemkoolrijst

  • Roer vervolgens de rauwe bloemkoolrijst door de warme saus, laat 2-3 minuten verwarmen. Hak ondertussen de peterselie.

Serveren

  • Schep de paddenstoelen risotto in diepe borden en bestrooi met de gehakte peterselie. Rasp er tot slot Parmezaanse kaas over.
  • Klaar is je zalige, koolhydraatarme paddenstoelen bloemkoolrisotto! Perfect lunchgerecht of met wat salade erbij een uitstekende hoofdmaaltijd.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


19 gedachten over “Paddenstoelen risotto van bloemkoolrijst”

  1. Ik heb de risotto gemaakt op exact dezelfde manier als “gewone” risotto, en het resultaat was geweldig. Inclusief wijn en bouillon en maar omscheppen.

      1. 5 sterren
        was verrukkelijk…. volgende week maar weer eens doen. Deze was met oesterzwammen en cherrytomaatjes….

  2. 5 sterren
    Mmm wat is dit lekker!
    Had geen slagroom in huis, nog wel restje soja kookroom, dus die er door gegooid en wat langer in laten koken.
    Wat kipblokjes gebakken en erbij gedaan. Erg lekker!
    De helft is op en de helft ligt in de vriezer te wachten tot de volgende keer. Bedankt voor dit lekkere recept.

  3. Straks ga ik weer de paddenstoelenrisotto maken. Eerder gedaan en overheerlijk. Nu zijn er gasten die hebben verse eekhoorntjesbrood paddenstoelen meegebracht. Samen met kastanjechampignons zal dat moet dat een supergerecht worden.

  4. Gisteren echt een avond om een herfstgerecht te maken.
    Het is paddenstoelen risotto geworden.
    Wat een lekker recept is het toch. Ik heb wel wat zoete puntpaprika en wat gehakte walnoten erbij gedaan. Zoals Piet zegt: leuk voor de kleur en de bite.

  5. zeer lekker moet er zeker niet teveel van maken want alles gaat op zo heerlijk

  6. Te lekker! Ik weet bijna niet meer wat ik moet gaan koken want veel te veel lekkere recepten!

  7. Dit is echt zo superlekker. ik heb er nog wat spekjes door heen gedaan. Wat een gouden recept! Thanks

  8. Anky van Assche

    Vorige week gemaakt en zoals alle recepten, een heerlijk gerecht.
    Wat is het toch eenvoudig om op de koolhydraten te letten.
    Ik heb inmiddels vanuit het boek, al heel wat geprobeerd en alles is superlekker.
    Bedankt Anna-Karina

  9. 5 sterren
    Vanavond voor het eerst gemaakt, jeetje wat zalig zeg. Jammer dat de pan leeg is!! Bedankt.

  10. Het wordt een beetje eentoning: dit is wéér een lekker recept! Vanavond hier op het menu. En ik heb nog wat over, dus dat gaat morgen mee als lunch! Mjam!
    Wat zouden we toch zonder jou moeten in kha-land. 🙂 Ik eet nu ruim 2 jaar zo veel mogelijk kha en heb door jou al zo veel inspiratie op gedaan. Ik heb nog nooit zo gevarieerd gegeten als in de afgelopen 2 jaar, ook dankzij jou!

Reacties zijn gesloten.

4.29 from 7 votes (4 ratings without comment)
Scroll naar boven