Paddenstoelen burger

paddenstoelen burger

Onze tuinbonenburger van een tijdje terug is al geloofd en geprezen. We beloofden al dat we meer vleesloze burgers zouden ontwikkelen. Het heeft even geduurd, maar we bevelen je deze zeer smakelijke, koolhydraatarme paddenstoelen burger van harte aan. Per burger bevat het in deze vorm slechts 1.75 gram koolhydraten! Het was wel even experimenteren, want de eerste versie was een iets te plakkerige schijf geworden, helaas. Na nog wat aanpassingen vinden we deze helemaal top! Heerlijk als bijgerecht bij een lekkere salade bijvoorbeeld. Een burger is sowieso handig voor de gezonde koolhydraatarme afwisseling op je bord. En als het vleesloos en homemade mag, dan kom je al snel bij diverse groentes uit. Echter, de kant en klaar varianten uit het vegetarische schap gaan qua smaak vaak aan de veilige kant zitten. Er is eigenlijk maar één burger die ik ken die bijvoorbeeld gember als herkenbaar ingrediënt hanteert. Dus lekker zelf aan de slag, deze keer met krachtig smakende gemengde paddenstoelen!

Advertentie

The real thing?

Ik heb de paddenstoelenburger zo samengesteld dat deze stukken koolhydraatarmer is dan de supermarkt burgers. Vegetarische burgers zijn sowieso rijker aan koolhydraten dan vleesburgers. Maar je krijgt wel een gezonde portie groente binnen. En door zelf burgers te maken heb je natuurlijk ook maximale controle over wat er allemaal in gaat. Als je er een beetje behendigheid in krijgt, hoeft het ook helemaal niet veel tijd te kosten. In ieder geval maar eens proberen, zou ik zeggen. Breng deze paddenstoelen burger in elk geval goed op smaak. Wij aten de burger met simpele salade en een lepeltje pruimenchutney (+1.6 g khd), de we eerder deze week maakten. Ideeën voor andersoortige burgers zijn overigens ook van harte welkom!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Met meer dan 65.000 verkochte exemplaren, ware bestsellers te noemen! Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor € 20,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

paddenstoelen burger
paddenstoelen burger

Zo maak je de paddenstoelen burger

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


paddenstoelen burger

Paddenstoelen burger

Maak nu met de paddenstoelenburger op eenvoudige wijze je eigen alternatief voor de wat neutraal smakende vegetarische burgers uit de supermarkt.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 210.15 koolhydraten 1.75 geiwitten 8.35 gvetten 18.27 gvezels 3.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de paddenstoelen in stukjes en snipper de sjalot. Bak ze samen 5 minuten in een ruime koekenpan. Knijp de knoflook erboven uit, strooi de tijm erover en verkruimel een stukje van een bospaddenstoelen bouillonblokje erover. Roer door en bak nog een minuutje. Haal van de warmtebron en laat afkoelen.
  • Hak ondertussen de noten grof en klop het ei los.
  • Pureer de helft van het paddenstoelenmengsel kort met de staafmixer. Meng dat met de andere helft van de paddenstoelen en het amandelmeel, de gehakte noten, de helft van het ei en 20 gram broodkruim. Proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.
  • Vorm twee grote of vier kleinere burgers van het mengsel, goed aandrukken. Kleinere burgers zijn makkelijker met bakken. Haal ze voorzichtig door het ei en vervolgens door de rest van het broodkruim.

Bakken

  • Bak de paddenstoelenburgers aan beide zijden 5 minuten mooi lichtbruin in olie. Draai ze pas om als om als ze stevig genoeg zijn. Het ei moet de tijd krijgen om te stollen.
  • Serveer met wat sla en een lepeltje pruimenchutney of een ander lekker sausje.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



7 gedachten over “Paddenstoelen burger”

  1. Smaakvolle burger !! Door het vocht uit de paddestoelen valt hij wel beetje uit elkaar.Heeft iemand tips om hem compacter te krijgen ?

  2. de paddestoelenhamburgers waren weerom een niet te versmaden lekkernij. dankjewel voor je recepten

  3. Lijkt me heerlijk, deze komen op het menu volgende week. Waardoor zou ik de noten kunnen vervangen?

  4. Geweldig recept weer. Zou het ook een optie zijn om I.p.v broodkruim, fijngemalen knabbelbacon erdoor te doen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven