paddenstoelen burger

Paddenstoelen burger

Onze tuinbonenburger van een tijdje terug is al geloofd en geprezen. We beloofden al dat we meer vleesloze burgers zouden ontwikkelen. Het heeft even geduurd, maar we bevelen je deze zeer smakelijke paddenstoelen burger van harte aan. De eerste versie was een iets te plakkerige schijf geworden, helaas. Na nog wat experimenten vinden we deze helemaal top! Heerlijk als bijgerecht bij een lekkere salade bijvoorbeeld. Een burger is sowieso handig voor de broodnodige afwisseling op je bord. En als het vleesloos en homemade mag, dan kom je al snel bij diverse groentes uit. De kant en klaar varianten uit het vegetarische schap gaan qua smaak vaak aan de veilige kant zitten. Er is eigenlijk maar één burger die ik ken die bijvoorbeeld gember als herkenbaar ingrediënt hanteert. Dus lekker zelf aan de slag, deze keer met krachtig smakende gemengde paddenstoelen!

The real thing?

Ik heb de burger zo samengesteld dat deze stukken koolhydraatarmer is dan de supermarkt burgers. Vegetarische burgers zijn sowieso rijker aan koolhydraten dan vleesburgers. Maar je krijgt wel een gezonde portie groente binnen. En door zelf burgers te maken heb je natuurlijk ook maximale controle over wat er allemaal in gaat. Als je er een beetje behendigheid in krijgt, hoeft het ook helemaal niet veel tijd te kosten. In ieder geval maar eens proberen, zou ik zeggen. Breng deze paddenstoelen burger in elk geval goed op smaak. Wij aten de burger met simpele salade en een lepeltje pruimenchutney, de we eerder deze week maakten.

Advertisements

Ideeën voor andersoortige burgers zijn overigens ook van harte welkom!

paddenstoelen burger

paddenstoelen burger

paddenstoelen burger 

Ook lekker:

Zo maak je de Paddenstoelen burger

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Paddenstoelen burger


paddenstoelen burger

Door Hans van Deelen Geplaatst augustus 26, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 2- 4 burgers
  • Koolhydraten: 4,5 - 2,25 gr khd per stuk (2- 4 burgers uit recept)
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Maak nu met de paddenstoelenburger op eenvoudige wijze je eigen alternatief voor de wat neutraal smakende vegetarische burgers uit de supermarkt.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de paddenstoelen in stukjes en snipper de sjalot. Bak ze samen 5 minuten in een ruime koekenpan. Knijp de knoflook erboven uit, strooi de tijm erover en verkruimel een stukje van een bospaddenstoelen bouillonblokje erover. Roer door en bak nog een minuutje. Haal van de warmtebron en laat afkoelen.
  2. Hak ondertussen de noten grof en klop het ei los.
  3. Pureer de helft van het paddenstoelenmengsel kort met de staafmixer. Meng dat met de andere helft van de paddenstoelen en het amandelmeel, de gehakte noten, de helft van het ei en 20 gram broodkruim. Proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.
  4. Vorm twee grote of vier kleinere burgers van het mengsel, goed aandrukken. Kleinere burgers zijn makkelijker met bakken. Haal ze voorzichtig door het ei en vervolgens door de rest van het broodkruim.
  5. Bak de paddenstoelenburgers aan beide zijden 5 minuten mooi lichtbruin in olie. Draai ze pas om als om als ze stevig genoeg zijn. Het ei moet de tijd krijgen om te stollen.
  6. Serveer met wat sla en een lepeltje pruimenchutney of een ander lekker sausje.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties op “Paddenstoelen burger”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

73 Shares
Share31
Pin42
Tweet