broccoli noten crumble

Paddenstoelen met broccoli noten crumble

Gehakt en paddenstoelen altijd goed. Ik nam kastanjechampignons, maar je kunt evengoed gemengde paddenstoelen nemen. Paddenstoelen zijn zeer koolhydraatarm en eiwitrijk. Ze combineren prima met allerlei groene groente, zeker ook vanwege de kleur. Nu nog een lekkere groente erbij verzinnen. Dat wordt deze prachtige broccoli noten crumble,  werkelijk een perfecte combinatie.  De broccoli blijft prachtig groen als je ‘m direct koud afspoelt na het koken. Heerlijk bij courgetti, pappardelle (beide ‘pasta’ van courgette) of de fluweelzachte knolselderijmousse.

Courgetti kort wokken

Voor de courgetti gebruikte ik de Spirellisnijder gekocht bij Gobento.nl. Dat is een soort puntenslijper die van courgette, wortel en komkommer prachtige lange slierten kan maken. Wok de courgetti kort, 1-1½ minuut op hoog vuur, zonder zout. Op die manier voorkom je een al te natte derrie op je bord. Deze courgetti is lekkerder dan de ‘echte’, wat mij betreft. Een heerlijk complete maaltijd met de broccoli noten crumble.

 

Zo maak je de paddenstoelen met broccoli noten crumble

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Dat vinden we namelijk heel erg leuk & alvast dank!

broccoli noten crumble

Paddenstoelen met broccoli noten crumble

Paddenstoelen met fijngehakt. Samen met de courgetti en de prachtige broccoli noten crumble is dit werkelijk een perfecte combinatie.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: foodswap
Voorbereiden: 5 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 20 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2,8 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 3 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 1 minuut in heet water. Spoel onmiddellijk koud af in en laat uitlekken.
PADDENSTOELEN met GEHAKT
  • Bak in wat ghee het uitje glazig en knijp het teentje knoflook erboven uit.
  • Snijd de champignons en bak die 5 minuten mee tot ze gaar zijn. Voeg vervolgens het gehakt toe. Ik had fijngehakt (vega) dat is al 'gaar' en hoeft dus alleen maar verwarmd te worden. Voeg op het laatst nog een eetlepel roomkaas of slagroom toe om de smaken te verbinden. Breng zonodig op smaak met zout en peper.
CRUMBLE
  • Maal in de keukenmachine de geblancheerde broccoli met ¾ van de kaas fijn. Roer alles even door en doe walnoten en een scheut olijfolie erbij en maal nogmaals kort.
  • Opdienen op verwarmde borden en de rest van de kaas erover strooien en smullen maar!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties op “Paddenstoelen met broccoli noten crumble”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

337 Shares
Share239
Pin98
Tweet