Met het fijngehakt (vegetarisch gehakt) kan je allerlei paddenstoelen meebakken. Ik nam kastanjechampignons, maar je kunt evengoed gemengde paddenstoelen nemen. Samen met de prachtige crumble van broccoli, walnoot en Parmezaan is dit werkelijk een perfecte combinatie. Paddenstoelen zijn zeer koolhydraatarm en eiwitrijk. Ze combineren prima met allerlei groene groente, zeker ook vanwege de kleur. De broccoli blijft prachtig groen als je ‘m direct koud afspoelt na het koken. Heerlijk bij courgetti, pappardelle (beide ‘pasta’ van courgette) of de fluweelzachte knolselderijmousse.
Courgetti kort wokken
Voor de courgetti gebruikte ik de Spirellisnijder gekocht bij Gobento.nl. Dat is een soort puntenslijper die van courgette, wortel en komkommer prachtige lange slierten kan maken. Wok de courgetti kort 1-1½ minuut zonder zout zo voorkom je een al te natte derrie op je bord. Je eet cougetti in principe als bijgerecht, of als hoofdmaaltijd op dezelfde manier als spaghetti, met een lekkere saus en een salade erbij bijvoorbeeld. Lekkerder dan de ‘echte’, wat mij betreft.
Klik voor vergrotingen
Zo maak je de paddenstoelen met broccoli crumble
Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!
Paddenstoelen met broccoli noten crumble

Door november 24, 2014
Geplaatst- Maaltijdgang: Hoofdgerecht - diner
- Aantal of hoeveelheid: 3 porties
- Koolhydraten: 2,8 gr. pp *excl. gehakt (3 porties uit recept)
- Voorbereiding: 5 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- Klaar in: 20 minuten
Met het fijngehakt (vegetarisch gehakt) kan je allerlei paddenstoelen meebakken. Ik nam kastanjechampignons, maar je kunt evengoed …
Ingrediënten
- 200 gram broccoli 1,6 khd
- 50 gram walnoten 3,5 khd
- 75 gram kaas 0 khd
- ghee of ander bakvet
- 1 kleine ui 1,5 khd
- 1 teentje knoflook 0,6 khd
- 200 gram kastanje champignons 0,8 khd
- 175 gram (vega) gehakt *zelf bijtellen welke je gebruikt
- 1 flinke eetlepel roomkaas 0,4 khd of slagroom
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 1 minuut in heet water. Spoel daarna onmiddellijk koud af in een vergiet en laat uitlekken.
- PADDENSTOELEN met GEHAKT
Bak in wat ghee het uitje glazig en knijp het teentje knoflook erboven uit.
(ik hield een stuk courgette over die deed ik in blokjes hier doorheen)
Bak de champignons 5 minuten mee tot ze gaar zijn. Voeg vervolgens het gehakt toe. Ik had fijngehakt (vega) dat is al 'gaar' en hoeft dus alleen maar verwarmd te worden. Voeg op het laatst nog een eetlepel roomkaas of slagroom toe om de smaken te verbinden. Breng zonodig op smaak met zout en peper. - CRUMBLE
Maal in de keukenmachine de kortgekookte broccoli met 3/4 van de kaas fijn. Roer alles even door en doe walnoten en een scheut olijfolie erbij en maal nogmaals kort. - Opdienen op verwarmde borden en de rest van de kaas erover strooien en smullen maar!
© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet
Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!
Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm
11 gedachten over “Paddenstoelen met broccoli noten crumble”
begrijp het niet dat is toch nooit voor 3 porties? zo weinig groenten. Dat kan ik alleen wel op.
of bedoel je dat dit bij de courgette gegeten wordt . dan kan ik het nog niet veel groenten vinden.
Je ziet op de foto toch echt twee volle borden en de rest staat erachter, als je de broccoli op deze manier maalt krijg je een behoorlijk volume en de eiwitten uit de champignons en noten en courgetti erbij maakt het tot een normale portie voor een normale maaltijd.
Heerlijk en verrasssend recept. Mijn complimenten. Morgen probeer Ik de tomatensaus met Courgette -spaghetti.
Hartelijk bedankt voor dit heerlijke recept. Vandaag gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar.
Hallo Anna-Karina,
ben heel erg blij met je voortreffelijke recepten, alleen mis is recepten met kip!
daarom deze vraag. Past kip niet in jouw recepten? Nelleke.
Niet echt vegetarisch denk ik? Ik eet thuis geen vlees vandaar (en ik promoot het ook niet). Maar het staat je natuurlijk vrij om zelf kip toe te voegen (neem dan s.v.p. wel echt lekkere)
het zijn prachtige en heerlijke recepten.
Tnx, deze vind ik zelf zo lekker!
vandaag gemaakt, was echt heerlijk. Geen broccoli maar bimi gebruikt. Met courgette sprirelli.
Ook heel lekker ja: bimi!