Paddenstoelen

Paddenstoelen met broccoli noten crumble

Met het fijngehakt (vegetarisch gehakt) kan je allerlei paddenstoelen meebakken. Ik nam kastanjechampignons, maar je kunt evengoed gemengde paddenstoelen nemen. Samen met de prachtige crumble van broccoli, walnoot en Parmezaan is dit werkelijk een perfecte combinatie. Paddenstoelen zijn zeer koolhydraatarm en eiwitrijk. Ze combineren prima met allerlei groene groente, zeker ook vanwege de kleur. De broccoli blijft prachtig groen als je ‘m direct koud afspoelt na het koken. Heerlijk bij courgetti, pappardelle (beide ‘pasta’ van courgette) of de fluweelzachte knolselderijmousse.

Courgetti kort wokken

Voor de courgetti gebruikte ik de Spirellisnijder gekocht bij Gobento.nl. Dat is een soort puntenslijper die van courgette, wortel en komkommer prachtige lange slierten kan maken. Wok de courgetti kort 1-1½ minuut zonder zout zo voorkom je een al te natte derrie op je bord. Je eet cougetti in principe als bijgerecht, of als hoofdmaaltijd op dezelfde manier als spaghetti, met een lekkere saus en een salade erbij bijvoorbeeld. Lekkerder dan de ‘echte’, wat mij betreft.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de paddenstoelen met broccoli crumble

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Paddenstoelen met broccoli noten crumble


Paddenstoelen

Door Anna-Karina Geplaatst november 24, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 3 porties
  • Koolhydraten: 2,8 gr. pp *excl. gehakt (3 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Met het fijngehakt (vegetarisch gehakt) kan je allerlei paddenstoelen meebakken. Ik nam kastanjechampignons, maar je kunt evengoed …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 1 minuut in heet water. Spoel daarna onmiddellijk koud af in een vergiet en laat uitlekken.
  2. PADDENSTOELEN met GEHAKT
    Bak in wat ghee het uitje glazig en knijp het teentje knoflook erboven uit.
    (ik hield een stuk courgette over die deed ik in blokjes hier doorheen)
    Bak de champignons 5 minuten mee tot ze gaar zijn. Voeg vervolgens het gehakt toe. Ik had fijngehakt (vega) dat is al 'gaar' en hoeft dus alleen maar verwarmd te worden. Voeg op het laatst nog een eetlepel roomkaas of slagroom toe om de smaken te verbinden. Breng zonodig op smaak met zout en peper.
  3. CRUMBLE
    Maal in de keukenmachine de kortgekookte broccoli met 3/4 van de kaas fijn. Roer alles even door en doe walnoten en een scheut olijfolie erbij en maal nogmaals kort.
  4. Opdienen op verwarmde borden en de rest van de kaas erover strooien en smullen maar!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties op “Paddenstoelen met broccoli noten crumble”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

341 Shares
Share240
Pin101
Tweet