Paddenstoelen met broccoli noten crumble

broccoli noten crumble

Gehakt in combinatie met paddenstoelen, dat smaakt altijd wel goed. Wij nemen eigenlijk altijd kastanjechampignons, maar je kunt bijvoorbeeld ook gemengde paddenstoelen nemen. Niet alleen zijn paddenstoelen zeer koolhydraatarm, maar ze combineren ook prima met deze mooie groene groente. Extra groen in de prachtige broccoli noten crumble,  werkelijk een perfecte combinatie. Het gerecht bevat 2.67 gram koolhydraten exclusief een ander bijgerecht. 

Groen!

De broccoli blijft prachtig groen als je ‘m direct koud afspoelt na het koken. Heerlijk bij courgetti, pappardelle (beide ‘pasta’ van courgette) of de fluweelzachte knolselderijmousse. Wij hadden courgetti, daarvoor gebruikte ik de Spirellisnijder, Die hebben we gekocht bij Gobento.nl. Dat is een soort puntenslijper die van courgette, wortel, rettich en komkommer prachtige lange slierten kan maken. Wok courgetti altijd heel kort, 1-1½ minuut op hoog vuur, zonder zout. Op die manier voorkom je een al te natte derrie op je bord. Al met al een heerlijk complete maaltijd met de broccoli noten crumble.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de paddenstoelen met broccoli noten crumble

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

broccoli noten crumble

Paddenstoelen met broccoli noten crumble

Paddenstoelen met fijngehakt. Samen met de courgetti en de prachtige broccoli noten crumble is dit werkelijk een perfecte combinatie.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 429.1 koolhydraten 2.67 geiwitten 24.03 gvetten 35.27 gvezels 4.37 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

CRUMBLE

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Begin met de broccoli voor de crumble, die moet afkoelen namelijk. Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze 1 minuut in kokend water. Spoel onmiddellijk koud af in en laat uitlekken.

PADDENSTOELEN met GEHAKT

  • Snipper de ui en bak deze in wat ghee glazig. Pers het teentje knoflook erboven uit.
    Snijd de champignons en bak die 5 minuten mee tot ze gaar zijn. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak mee. Voeg op het laatst nog een eetlepel roomkaas of slagroom toe om de smaken te verbinden. Proef en breng op smaak met peper en zout.

CRUMBLE

  • Maal in de keukenmachine de afgekoelde broccoli met ¾ van de kaas fijn. Roer alles even door. Voeg de walnoten toe en een scheut olijfolie en maal nogmaals kort.

Serveren

  • Serveer het paddenstoelengehakt met de crumble op voorverwarmde borden. Rasp de rest van de kaas erover en smullen maar!
  • Extra lekker met een puree of courgetti.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


12 gedachten over “Paddenstoelen met broccoli noten crumble”

  1. 5 sterren
    Vandaag gemaakt uit jullie boek ‘Verrukkellijk’. Ik vond het een heerlijke combinatie! Echter, omdat ik, volgens recept, startte met de broccoli blancheren en koud afspoelen en daarna pas de champignon/gehakt mix maakte, was de crumble koud na bereiding. Die warm/koud combi op het bord vind ik minder lekker. Was het zo wel de bedoeling?

  2. begrijp het niet dat is toch nooit voor 3 porties? zo weinig groenten. Dat kan ik alleen wel op.

    1. of bedoel je dat dit bij de courgette gegeten wordt . dan kan ik het nog niet veel groenten vinden.

    2. Je ziet op de foto toch echt twee volle borden en de rest staat erachter, als je de broccoli op deze manier maalt krijg je een behoorlijk volume en de eiwitten uit de champignons en noten en courgetti erbij maakt het tot een normale portie voor een normale maaltijd.

  3. Heerlijk en verrasssend recept. Mijn complimenten. Morgen probeer Ik de tomatensaus met Courgette -spaghetti.

  4. Hartelijk bedankt voor dit heerlijke recept. Vandaag gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar.

  5. Hallo Anna-Karina,

    ben heel erg blij met je voortreffelijke recepten, alleen mis is recepten met kip!

    daarom deze vraag. Past kip niet in jouw recepten? Nelleke.

    1. Niet echt vegetarisch denk ik? Ik eet thuis geen vlees vandaar (en ik promoot het ook niet). Maar het staat je natuurlijk vrij om zelf kip toe te voegen (neem dan s.v.p. wel echt lekkere)

  6. vandaag gemaakt, was echt heerlijk. Geen broccoli maar bimi gebruikt. Met courgette sprirelli.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven