Over Anna-Karina – INFO 72


Blijvend gewicht kwijtraken
Sinds mijn 45e is er stiekem elk jaar een kilootje meer van mij gekomen. In 2012 vond ik het tijd om in te grijpen omdat ik me er niet meer goed bij voelde. Ik ben gaan zoeken naar manieren om de overtollige kilo’s kwijt te raken en zo ook weer meer energie te krijgen. Het was me wel duidelijk dat een heel streng dieet niet bij mij zou passen. Even snel een, ongezond, crash dieet daar moest ik al helemaal niet aan denken! Dus op zoek naar gezonde en gevarieerde voeding, om de ballast duurzaam en blijvend kwijt te raken. Letterlijk en figuurlijk.

 


Koolhydraatarm koken en deze website

De theorie achter een koolhydraatarm of -beperkt eetpatroon klonk op de een of andere manier zó logisch en verantwoord dat ik er meer over begon te lezen. Sinds die tijd ben ik al doende steeds vaker koolhydraatarm gaan eten. Inderdaad ben ik inmiddels de kilo’s kwijtgeraakt maar het koolhydraatarm eten beviel me zo goed dat ik geen enkele reden zag en zie om me weer helemaal op de koolhydraten te storten.

Ik besloot de recepten die ikzelf maakte en leuk & lekker vond op deze website te zetten met het idee “Dan heeft een ander er ook nog wat aan”. Vanaf het begin was dat blijkbaar een schot in de roos, want de website werd meer en meer bezocht en de bijbehorende Facebookpagina groeide enorm. In amper twee jaar tijd was het al met al echt een  uit de hand gelopen hobby met meer dan 50.000 Facebookfans en  ruim 12.000 unieke bezoekers per dag! (begin 2017).

Stichting Gewoon Goed Eten
Eind 2016, besloten we deze uit de hand gelopen hobby in een breder en officiëler kader te plaatsen en richtten een Stichting op. Stichting Gewoon Goed Eten wil mensen motiveren en stimuleren om gezonder te eten. Met deze stichting kunnen we dat doel, ook in de toekomst, beter vorm geven. De eerste activiteit van Stichting Gewoon Goed Eten is het uitgeven van een kookboek met mijn recepten! Het is hier te bestellen

Afvallen en bewuster eten is geen doel maar een middel
ak-2016-keuken Mijn leefstijl veranderen, eetgewoontes aanpassen en gezonde keuzes maken, dienen er alleen voor om meer en makkelijker te genieten van de dingen die ik belangrijk vind om te doen in mijn leven. Samen met mijn geliefde een eind fietsen, dichtbij in de Zaanstreek of een ander mooi stukje verder weg in Nederland of Europa. Gezelligheid met andere mensen, vrienden & familie. Of iets helemaal voor en vanuit mezelf, zoals bijvoorbeeld deze boodschap uitdragen en mijn recepten delen met mensen die ook een gezonder gewicht willen bereiken. Al die dingen kunnen doen in een lichaam dat bij me past bepalen de maat van mijn ‘Levensgeluk‘.

Afvallen op zich is dus geen doel. Je bent een tijdje heel bewust met voeding en je gezondheid bezig en leert zo wat voor jou het best werkt. Er komt een dag dat je niet meer bij alles wat je in je mond stopt nadenkt, je hebt jezelf aangeleerd om ‘gewoon’ gezonder te leven omdat je weet wat het je oplevert. Helemaal niet moeilijk om dan betere keuzes te maken. Het is jouw keuze wat je eet. Een gezond(er) lichaam is in elk geval de beste basis voor een nóg leuker leven en hopelijk nog heel veel levensgeluk! Dat is wel een doel 😉

Schoon, smakelijk en niet zo ingewikkeld
Qua eten hecht ik aan verse producten en schone voeding, liefst biologisch en ook zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Ik heb een voorkeur voor redelijk makkelijk te maken recepten, niet dat er allerlei ingrediënten ingaan waarvoor je stad en land moet aflopen. Het eindresultaat moet echt lekker zijn en mag er best ook leuk uitzien, ik wil jullie stiekem toch verleiden om ook gezonder te gaan eten! Ik maak alle foto’s tijdens het koken en vlak na het opdienen gewoon met mijn tablet of smartphone. Daarbij doe ik een beetje moeite om het er smakelijk uit te laten zien mijn bordje met eten moet wel herkenbaar zijn als een maaltijd die iedereen gewoon kan maken. Maar je hoeft dus echt geen sterrenkok te zijn om mijn gezonde recepten te kunnen koken.

Persoonlijke keuzes maken
Wij (mijn heer Hans en ik) eten thuis geen vlees of gevogelte we eten niet niet uitsluitend vegetarisch, want er staat regelmatig vis of iets met een vleesvervanger op het menu. Dat is onze persoonlijke keuze, prima als je de recepten uitbreidt met vlees of kip naar keuze ik doe daar ook regelmatig voorstellen voor.

Ik kies zelf wat ik wel of niet eet (of doe), maar houd niet star vast aan allerlei regeltjes. Ik vind het ook belangrijk dat mijn (eet-) gewoontes het normale sociale leven niet in de weg staan. Als wij mensen een koolhydraatarm gerecht voorzetten, hebben ze dat meestal pas in de gaten als we het expliciet melden. Als ik buiten de deur eet, bij vrienden of in een restaurant, dan kies ik gerechten die niet zoveel koolhydraten bevatten. Ik vraag of ze het broodje of de rijst achterwege kunnen laten of ik eet gewoon wat de pot schaft. Want van 1 of 2 x wat meer koolhydraten eten zal ik echt geen kilo’s aankomen… Het wordt pas een probleem als het weer een dagelijks -fout- patroon gaat worden.

Varieer!
Ook belangrijker dan een kilootje meer of minder vind ik variatie in mijn voeding, niet te eenzijdig alleen maar bepaalde groente eten. Diversiteit is stabiliteit heb ik geleerd. Door gevarieerd eten krijg je vanzelf van zoveel mogelijk voedingstoffen iets binnen. Zo voorkom je ook dat je van bepaalde voeding een overdosis binnenkrijgt of een tekort. Gevarieerd en voldoende vaak eten houdt ook je verbranding alert, het werkt voor mij heel goed als ik de ene dag wat meer koolhydraten eet en de andere dag wat minder.
Met enige regelmaat eet ik ook fruit, ik ga geen voedsel vervangen door pillen uit een potje als dat niet beslist noodzakelijk is. Ik probeer dat fruit en andere extra koolhydraten zoveel mogelijk op 1 moment van de dag te nemen, dus niet de hele dag door een beetje extra, maar liever binnen 1 uur, een beetje volgens de GOK-methode dus. Ik voel me bij deze manier heel prettig en weet van mezelf vrij goed wat ik wel en niet moet doen om in de buurt van een voor mij gezond gewicht te blijven.

Kortom: Op tijd de teugels vieren en genieten zonder schuldgevoel! Dat is mijn tweede natuur geworden, ik wens het iedereen toe.
Oja… ik ben geboren in 1960, reken zelf maar even uit hoe oud ik nu ben.

Meer weten of opmerkingen? Neem contact op via de contactpagina.

welk-koolhydraatarm-dieet

 



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

72 gedachten over “Over Anna-Karina – INFO

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Nee helaas, ik geef alleen het aantal khd as indicatie (dat is al werk genoeg!). Als je de vetten en eiwitten wilt weten dan mag je zelf aan het rekenen met de merken die je gebruikt. Merken kunnen namelijk onderling nogal verschillen in hun opgaves.

  • Dim

    Beste Anna-Karina

    Bij deze wil ik U bedanken voor deze mooie website met super heerlijke recepten.
    Ik heb er al een heel aantal geprobeerd en moet zeggen ik ben nog niks tegen gekomen wat ik niet lekker vond, ook ben ik mede hier door al zon 28 kilo lichter geworden in 14 weken tijd. Mijn partner zon 16 kilo en moet eerlijk zeggen dat zo koolhydraatarm eten helemaal geen straf is.
    Voorlopig kan ik nog inspiratie genoeg op doen op uw site.
    U heeft mij hiermee een heel ander inzicht gegeven in eten en het bereiden hiervan, ben zelfs vis gaan leren eten hierdoor, dat at ik namelijk nooit.
    Ik ga voorlopig lekker zo door want het bevalt mij en mijn partner prima.
    Ik voel me ook een stuk beter in mijn vel heb meer energie en slaap ook beter.
    Respect en petje af voor deze site en voor al het werk en tijd die u hier ingestoken heeft.

  • Lucy

    Hoihoi, ik ben sinds kort begonnen met je recepten en vind het heerlijk maar ik mis een recept om zelf mayonaise te maken koolhydraatarm of is zoiets er niet? Groetjes Lucy

  • Anastasia

    Hoi,

    Ik ben via mijn collega( die inmiddels 25 kg is afgevallen) terecht gekomen bij koolhydraatarme fb pagina en door het zoektocht naar lekkere recepten weer op jou pagina 😅.
    Ik moet echt zeggen” recepten zijn echt NIET NoRMAAL LEKKER!!!!👍🏻”.
    We hadden laatst bbq en als toetje had ik voor het hele gezelschap scheescake gemaakt, ze wisten niet wat hun overkwam 🤣😂dikke compliment dus!!!

    Maar nu heb ik wel meteen een vraag, ik werk 40 uur in de week, krijg op werk 3 keer pauze ( 2 van 15 min en 1 van 30 min ) ik vin het ontzettend lastig om te bedenken wat ik mee kan nemen naar het werk om te eten, omdat ik s ochtens niet veel tijd heb om te koken.
    Tot nu toe ben ik niet verder gekomen dan babybel’s kaasjes en komkommer en voor lunch maak ik op werk snel tonijn ( uit blik ) salade met gekookte eieren en mayo.

    Heb je misschien tip in welke rubriek ik beste uitkom als ik ete wil meenemen naar werk( we hebben trouwens geen koeling daar ).

    Alvast super bedankt.

  • Tamara

    Beste, ik heb sinds enkel dagen je site en ontdekt. Er gaat een wereld voor me open. Na een eiwitdieet zie ik opeens terug het licht en zal ik overschakelen op koolhydraatarm eten om zo hopelijk mijn doel te bereiken. Ik vind in elk geval dat je zeer lekkere recepten hebt en dus een dieet om makkelijker vol te houden. Deze middag een eerste gerecht geprobeerd en ik voelde me al schuldig omdat ik het gevoel had dat ik teveel aan het eten was :-). Ik heb enkel een vraagje. Ik heb de berekening gemaakt van de koolhydraten van de verschillende ingrediënten die in mn bord lagen en daar kwam toch uit dat ik aan meer koolhydraten zat dan het aantal Kh dat naast het recept stond. Ik heb daardoor verschillende sites geraadpleegd en kwam toch op veel verschillende KH voor eenzelfde product (vb courgette). Ik wil alles goed doen maar nu voel ik me wat ‘onveilig’ 🙂

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ja ik snap dat helemaal. Dat blijft lastig, maar alle tellers geven andere waardes. Soms scheelt het maar weinig soms verbazend veel. Bedenk dat groenten levende producten zijn, tijdstip van oogsten, zonuren, hoeveelheid water is allemaal van invloed op de voedingswaarden. Sommige waarden zijn al jaren niet herberekend, sommige komen uit het buitenland en daar worden de vezels bv. bij de koolhydraten opgeteld. De waardes die ik bereken gelden voor mijn merken, en zijn berekend met de etiketinfo of de NEVO/RIVM teller of twee betrouwbare databases uit de USA en UK. Dus behoorlijk degelijk al zeg ik zeg ik het zelf… Maar ook de waarde in een database is een indicatie, het zijn altijd momentopnames. Uiteindelijk geeft de weegschaal en je hoe je je voelt het beste beeld of je op de goede weg zit. Staar je dus niet al te blind op al die cijfertjes. Haal je koolhydraten vooral uit verse groente (2/3) dan krijg je ook voldoende VOEDING binnen.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Dat kan niet, want ik heb net afgelopen weekend mijn 1e kookboek in de voorverkoop voor het allereerst aangeboden. Misschien even uw afschrift en bevestigings e-mails nakijken en bij de juiste website aankloppen.

  • Annie van der meer

    Leuk om je op deze manier te leren kennen,de recepten die je op FB zet zijn inderdaad zo lekker en hebben mij zo goed geholpen met afvallen.Ook mijn man kijkt regelmatig naar je recepten en die wij lekker vinden (en dat zijn er veel) print ik uit en doe ze in een map.Daar maken we dan weer een weekmenu van.
    Gefeliciteerd nu met je boek,dat is ook weer leuk om cadeau te krijgen of te geven.
    Groetjes annie

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Dank je wel! Ik vind het altijd zo’n leuk idee dat mensen hun eigen favoriete recepten uitprinten en naast het fornuis zetten. Als straks het boek er is kan dat natuurlijk ook nog steeds! Zelf werk ik nooit met weekmenu’s eigenlijk, weleens geprobeerd maar daar ben ik niet gedisciplineerd genoeg voor vrees ik. Dan heb ik opeens op woensdag toch meer zin in broccoli in plaats van de geplande courgette bijvoorbeeld 😉 En dan ligt die courgette te verpieteren… Mijn heer Hans houdt erg van boodschappen doen en gaat gewoon elke dag naar de winkel voor onze boodschapjes! Groetjes & kook ze! Anna-Karina

  • Giny

    Leuk stukje heb je geschreven,ben 7 januari begonnen en ruim 3 kilo kwijt het stopt een beetje nu,maar kan mijn broeken van vorig winter weer aan.
    Ben ruim 6 jaar alleen en krijg van de zomer een 7 in mijn leeftijd,pfffff wat oud .
    Sinds ik gestopt ben met roken bijna 2 jaar terug,8 kilo er bij en nee ik snaaide niet en hou niet van zoet.
    Ik kook weer sinds 6 jaar,voor mezelf koken had ik weinig zin in,dus werd een rommeltje,heb er nu weer plezier in mede door jouw recepten,
    Heel erg bedankt daar voor en blijf lekker koken en genieten .
    Liefs Giny

  • Nel Crea Aanhane

    Wat een mooi stukje hierboven. Volg je al langer ook via de mail en heb al heel wat recepten uitgeprobeerd en natuurlijk waren ze stuk voor stuk heerlijk. Ga het kookboek zeker aanschaffen, Wat zo leuk is de recepten zijn zo simpel maar het eind resultaat is culinair van hoog niveau, dat is toch geweldig. Iedereen zou dit gewoon moeten proberen. Dank je voor alle heerlijke recepten en een lieve groet.
    Nel Aanhane

  • Sjouk fokkema

    Bedankt voor al je lekkere recepten. Zelf eet ik nu 4 jaar koolhydraat arm omdat ik diabetes heb en me nooit echt goed voelde ook al gebruikte ik medicijnen. Ik kan door zo te eten nog steeds zonder medicijnen,die heb ik dus laten staan. Af en toe zondig ik en uit eten,restaurant of bij iemand thuis,is soms best wel lastig! En je kookboek ga ik bestellen en ik hoop dat je nog veel recepten met mij en anderen wilt delen!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Bedankt!
      Dat af en toe zondigen snap ik helemaal, ‘het vlees is zwak’ zeggen we dan 😉 Ik heb wel eens de regel 80/20 aangehouden. 80% gezond en verantwoord eten en dan mocht ik 20% best wel eens ‘zondigen’. Maar tegenwoordig wordt dat steeds minder omdat ik merk dat ik ‘fout eten’ minder interessant vind. Succes! En wees gerust ik ga stug door 😉

  • Truus van Prooijen

    Ik eet sinds een half jaar koolhydraatarm. Op de manier zoals je boven beschrijft. Dus ook volgens de GOK methode. Ik maak vaak recepten van jou. En geniet er volop van. Bedankt voor het delen! Ik hoop nog veel lekkere recepten van je te mogen maken!

  • Yvonne Jaarsma

    Anna-Karina,
    Ik ben heel erg blij met al jouw recepten. Ik geniet van de mooie plaatjes en verheug me er vaak al op om iets te gaan maken. Het is vrijwel allemaal heel erg lekker en we weten, ook nog eens gezond.
    Ik wil je langs deze weg dan ook heel erg hartelijk bedanken.

  • M.G. Simons

    Beste mevrouw Anna-Karina,
    Elke keer als ik een recept van u maak, neem ik mij voor de volgende keer een reactie achter te laten……
    Inmiddels zijn we 3 maanden verder, hebben wij heel veel van uw recepten gemaakt, zijn de overtollige kilo’s inmiddels verdwenen en voelen wij ons zo goed bij de koolhydraat-arme recepten, dat wij gewoon doorgaan met uw recepten, terwijl wij ook af en toe gewetenloos zondigen zonder dat er weer kilo’s aankomen. Uw filosofie over (gezond en toch lekker) eten sluit goed aan bij de mijne. Ik ben bewust vegetarier vanaf mijn 5e en ben dol op lekker eten….
    De reden waarom wij zo gemakkelijk doorgaan met uw recepten?
    Ze zijn uitzonderlijk creatief en stuk voor stuk vurrukkulluk en ook nog eens heel gemakkelijk klaar te maken! Er zijn inmiddels teveel favorieten om afzonderlijk op te noemen.
    Ik wil u heel hartelijk danken voor al die goede ideeen en blijf met veel plezier uw website volgen.
    Met vriendelijke groet,
    Michael Simons

    • Anna-Karina Bericht auteur

      En de zon scheen al zo hard vandaag, maar met zo’n reactie kan de dag helemaal niet meer stuk! Maar veel belangrijker: geweldig dat het jullie zo goed bevalt en helpt om overtollige kilo’s kwijt te raken. Ik wens jullie nog veel meer kookplezier en gezellige maaltijden toe!!

  • Jose laret

    Wat maak je fantastisch lekkere dingen. Echt heerlijk. Wij ( mijn man en ik) willen nooit meer eten met veel koolhydraten. En jij maakt het ons zoveel makkelijker. ik ben zelf heel creatief op vele gebieden. Maar niet wat koken betreft.

  • Dylan

    mmm Wil er toch ook maar eens aan beginnen.
    Lijkt me als man ook wel te doen… En tsja ik heb nodig…

    2 probleempjes. lust eigenlijk geen vis en ei !!!
    Is daar wat op te vinden???

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ja vast wel, maar dat ligt er maar net aan in welk recept natuurlijk. Vis en kip, zijn soms goed uitwisselbaar. Voor eieren ligt het wat lastiger. In sommige gerechten is het een bindmiddel, dan kun je bv. chiazaad of arrowroot proberen. In andere gerechten een essentieel onderdeel van het recept!

  • Brigitte

    Hi Anna-Karina,

    Ik vind je site erg inspirend en de foto’s zijn ook mooi. De uitleg vd recepten ook top. Ik heb gevuld speculaas gemaakt. Maar zo snel als jij het kan, in 15 minuten is mij niet gelukt… Het was behoorlijk wat langer. Maar het eindresultaat is goed gelukt. Alleen zoals je zegt, het was niet zo zoet en nogal droog. Dus heb ik van alles te weinig er in gegooid. Verder smaak goed maar saai. Ik heb het niet zo zoet willen maken aangezien ik de nasmaak/bijsmaak van Stevia niet lekker vind. En ik heb wel nog wat Xylitol erbij gegooid. Maar aan de andere kant wilde ik het niet te zoek maken, anders komt eens mens nooit van het zoetverlangen af. En daar ben ik gelukkig al. Persoonlijk vond ik het teveel werk voor een saaie smaak. Maar zoals je zegt, het is geen speculaas gemaakt van bloem.

    Hoe je precies die pompoen spaghetti maakt, ben ik nog niet achter…. Je beschrijft het wel, maar ik begrijp niet precies hoe je nou snijdt.

    Ik blijf zeker naar je recepten kijken. En je koek en speculaas kruiden mixen zijn verrukkelijk. Ik woon in het buitenland en daar kennen ze die mixen niet kant en klaar. Bovendien is het gewoon een kwestie van de juiste kruiden bij elkaar gooien. En die hebben ze hier gelukkig wel.

    Dank je.

    Met vriendelijke groet,

    Brigitte

  • Margot

    Hallo Anna Karina,

    Ik heb sinds kort jouw site ontdekt en ben al aan het bakken gegaan. Klopt het dat je voor sommige recepten gebruik maakt van een keukenmachine? Zo ja, mag ik vragen wat voor keukenmachine je gebruikt?

    Vriendelijke groet,
    Margot

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ja dat klopt, ik gebruik ‘m niet dagelijks. Ik heb, dacht ik, de Bosch MUM58243, niet echt goedkoop: ong. € 300,00. Destijds heb ik wel eerst een onderzoekje gedaan naar reviews bij Kieskeurig en de Consumentenbond en deze kwam daar toen uit voor mij. Ik vond het belangrijk dat er ook gardes en een stalen mengkom bijzat voor cakebeslag en brooddeeg.

  • Sofie

    Beste Anna Karina,

    Heb intussen iets meer dan een 2 weken jouw recepten ontdekt. Maakte er al heel wat van klaar en ik vind ze allemaal even lekker, wat zeg ik? SUPER lekker. Echt waar. Er is er niet eentje waarvan ik zeg, bah, valt niet mee.

    Jouw website is heerlijk om te lezen, de recepten, maar ook je verhaaltjes tussendoor, van het nieuw behang en zo.

    Heerlijk!

    Keep on going! Love it!

    • KoolhydraatarmRecept.NL Bericht auteur

      Ah, dank je wel Sofie voor je lieve woorden. Ach en als er toch nog eens eentje komt die je minder lekker vind…, smaken verschillen nu eenmaal. Maar meestal kun je aan de ingrediënten wel inschatten of je het lekker gaat vinden, zo niet dan gauw overslaan want het moet wel lekker zijn voor je!

  • Danielle

    Hoi Anna-Karina,

    Ik ben zo blij met jouw koolhydraatarm “dieet” pagina! Ik heb diabetes en ben steeds op zoek naar koolhydraat arme recepten. Jouw recepten zijn steeds een inspiratie, als ik even niet weet wat ik moet koken kijk ik op jouw pagina en vind ik zo weer inspiratie! Zelfs toetjes en cakes, ik wist niet dat dat kon! Super bedankt voor de inspiratie, want als je wat vaker rondhangt op jouw site leer je vanzelf om zelf gerechten samen te stellen…superthanks!!!!

  • Gerdi

    Ik ben blij dit te lezen !! Ik ben pas 5 maanden bezig en nu 15 kilo lichter. En ja, ik ben er aan begonnen om af te vallen, maar weet ook dat het een levenswijze is. En idd het is heel goed te doen. En héél soms iets ‘slechts’, maar er dan ècht van genieten. Ik geniet altijd van het lezen van je recepten. Heb er helaas nog niet zoveel gemaakt…

  • alise bulsing

    Hallo Anna Karina,
    Wat wordt ik blij van zo’n website als deze, heel duidelijk, overzichtelijk en vooral ook heerlijke recepten.
    dank hier voor… mijn moeder attendeerde me erop …
    gr Alise

  • Mariska

    Beste Anna-Karina,

    Ik wil het toch even kwijt! Sinds ruim een maand ben ik op dieet en kijk elke dag voor een nieuw recept om uit te proberen. Wat een heerlijke recepten, op deze manier kost het geen moeite om koolhydraatarm te eten:) (ik ben inmiddels 5 kilo afgevallen)

    Bedankt voor het delen van deze heerlijke recepten!

    Groetjes,

    Mariska

  • Erna

    Fantastisch al die verschillende recepten. Ik heb er al een aantal gemaakt en ze zijn allemaal heerlijk. Wat kun je toch lekker eten zonder toevoeging van allerlei ingrediënten die we helemaal niet nodig hebben, of die zelfs slecht zijn voor onze gezondheid. Jouw recepten vormen een bron van inspiratie. Dank je wel.

  • Ine van Zeeland

    Hallo Anna-Karina,

    Wat ben ik blij met jouw facebook-pagina en website!
    Ik heb momenteel zwangerschapsdiabetes en moet tijdelijk koolhydraat-arm eten. Dankzij jouw recepten kan ik lekker eten en blijft het een beetje leuk en lekker.

    Dus… Heel erg bedankt!

    Groetjes Ine

  • Erna Veerman

    Wat een geweldige site met recepten en tips!

    Ik ben al aardig een ervaringsdeskundige wat betreft koolhydraatarm eten en afvallen, maar hier vind ik zoveel recepten die nieuw zijn!  Super!!

  • Jacqueline

    Hallo Anna-Karina

    Ik wil je toch even vertellen dat ik zo vreselijk blij ben met jouw site!!!!!
    Iedere dag kijk ik even wat ik zal gaan eten en (bijna) alles is even lekker, ga
    vooral zo door, ik denk dat je heeeel veeeel mensen blij maakt en mij helemaal!!! 🙂
    Liefs van Jacqueline

  • Jeannette

    Wat een geweldige recepten zijn dit toch. Ik ben zo nieuwsgierig. Heb je een opleiding als kok gedaan, of ben je gewoon een geweldig creatieve hobby-kok.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hahaha, nee joh, niet eens een enorme hobbykok. Hoewel het er steeds meer op gaat lijken. Het zijn juist (vrijwel) allemaal simpel te maken gerechten. Die gewone mensen zoals ik ook aankunnen 😉 Voor mij is meer de hoofdmoot de recepten op een -hoop ik- toegankelijke manier te delen.

  • Mariëlle Caron

    Dag Anna Karina,

    In mijn praktijk (ik ben diëtist) begeleid ik veel mensen met een koolhydraatbeperkt dieet.

    Bij het volgen van een dieet (om wat voor reden dan ook) is het essentieel dat je je er goed bij voelt, dat het geen opgave is en dat je kunt blijven genieten van eten. Jouw website heeft hierbij een enorme toegevoegde waarde. Je recepten zijn duidelijk, lekker en leuk. Dat maakt dat ik bij mijn advies de mensen ook altijd de link met je website geef. Je helpt mensen te ontdekken hoe lekker je kunt blijven eten met een koolhydraatbeperkt dieet. We worden er allemaal blij van. Dank je wel dat je dit met ons wilt delen!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hallo Mariëlle,
      Wat goed om te horen! Dat is precies waarom ik vorig jaar met de website ben begonnen: mijn recepten openbaar maken, zodat anderen er ook iets aan hebben. Op een beetje ontspannen manier, lekker en gezonder eten. Het grootste compliment aan koolhydraatarm eten is wat mij betreft dat het voor heel veel mensen ‘helemaal geen straf’ blijkt. Mensen zijn vaak heel verbaasd dat je echt heel lekker kan eten en tóch ook afvalt. Dan heb ik het nog niet eens over de gezondheidswinst…
      Ik heb trouwens ook een FaceBookpagina, ken je die ook al?

  • Babette

    Beste Anna-Karina,

    Als diëtiste begeleid ik ook mensen in het koolhydraatarme dieet. Toen ik op jouw site terechtkwam, heb ik innerlijk een sprongetje van geluk gemaakt. Zoveel bruikbare recepten, die lijsten! Als je nog geen diëtiste bent, zou ik je aanraden om dat te worden en om in je praktijk vele mensen te begeleiden naar een gezondere levensstijl. Ik wil je bedanken voor deze prachtige site. Je zal me hier nog vaak op terugvinden!

    PS. In je melkproductenlijst kan je eventueel nog aanvullen met alpro soya yoghurt suikervrij. Al is dat wel niet echt een melkproduct, het is wel een heel goede vervanger om toch wat meer yoghurt te kunnen eten. 0,5 gram KH per 100 gram. Een tip van een klant: mengen met gewone yoghurt als je niet zo van de smaak houdt ;).

    Tot later!

    Diëtiste Babette- uit België 😉

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Dank voor je aardige woorden. Maar… ik kook en maak er bruikbare recepten op een website van, daar ligt mijn hart voorlopig. Ik heb persoonlijk helemaal geen behoefte aan een praktijk als diëtiste.
      De lijsten zijn overigens gewoon afkomstig van de Nevo website. Daar kan je zelf andere lijsten samenstellen of producten aan een lijst toevoegen.

  • mariska voulon

    Beste Anna Karina

    Ik was opzoek naar wat recepten voor koolhydraat arme crackers. Zo kwam ik bij jouw site terecht.
    Ik heb al wat rond gesnuffeld en heb al veel lekkere dingen gezien. Heel erg bedankt alvast voor de recepten die ook nog eens makkelijk zijn uit te printen.
    Ook heel erg bedankt voor het delen hiervan. Dit is een leuke en makkelijke overzichtelijke site.

    Ik ga hier zeker heel vaak gebruik van maken.

    Met vriendelijke groeten
    Mariska Voulon

  • Roy

    Beste Anna Karina,

    Sinds 4 weken ben ik bezig met het koolhydraatarm en suikervrij eten en het bevalt uitstekend. Inmiddels ben ik 6 kilo kwijt.

    Ik ben tevens een fanatiek wielrenner en maak per week buiten woon/werkverkeer om de nodige kilometers. Ik ben echter zoekende naar een tussendoortje voor tijdens de ritten. Het drinken heb ik inmiddels voor elkaar in de vorm van Teisseire siroop. Het eten heb ik nog niet kunnen ontdekken. Vroeger was dat een sportreep, banaan of energiegel voor de langere ritten.

    Mogelijk dat je mij kunt helpen aan een goed en verantwoord alternatief? Binnenkort  ga ik op vakantie waar ik hoop de nodige kilometers in de bergen te kunnen maken. Eten is dan onontbeerlijk.

     

    Alvast bedankt!!

    grt Roy

  • Emmy Poortvliet

    Deze recepten zien er superlekker uit. Volgens mij is dit wel te doen en ga ik sowieso proberen om koolhydraatarm te gaan eten. Ik heb diabetes en ben te zwaar. Ik heb vaak geprobeerd af te vallen en hoop dat het nu lukt.

    Vriendelijke groet,
    Emmy Poortvliet

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hoi Emmy,
      Zelf vind ik het geen straf om koolhydraatarm te eten, ik zie het niet als dieet maar als een bewustere gezondere manier van eten. Voorheen stopte ik blijkbaar te veel dingen in mijn lichaam wat alleen maar vulling was en geen voeding.
      Succes, ik hoop dat je zelf ook gaat ervaren dat een andere verhouding tussen koolhydraten, vetten en eiwitten gewoon veel beter is voor je gezondheid!

      Groetjes,
      Anna-Karina

  • Trudy Roelofs

    Hallo Anna-Karina

    Wat een super heerlijke gerechten heb je op je site staan. In oktober 2013 ben ik begonnen met koolhydraatarm te eten. En 4 maanden tijd was ik 15 kilo kwijt en mijn man in een half jaar tijd 28 kilo. We blijven goed op gewicht, maar het eten werd een beetje eentonig. Nu komt daar verandering in door jouw gerechten. Super bedankt, we gaan zeker het een ander uit proberen, keuze genoeg!!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Dank voor je bericht Trudy. Dat klinkt als een mooi resultaat, inderdaad is het na een tijdje soms lastig om geïnspireerd te blijven. Leuk dat ik daar dan een beetje bij kan helpen. Veel succes en kom zo vaak als je wilt een receptje zoeken!
      Groeten,
      Anna-Karina