Vandaag een makkelijk recept voor ovenspruitjes met paprika en champignons. Het wordt steeds gebruikelijker om spruitjes te combineren met andere smaken. Dat kan pittig oosters zijn, of juist wat zoetig. Er zijn zo veel mogelijkheden. Dit recept is redelijk subtiel van smaak. Paprika en champignons hebben geen uitgesproken smaak, maar combineren uitstekend met de spruitjes. Zeker als je daar nog een lekker romig sausje bij maakt! Omdat je bij het schoonmaken van de spruitjes het kontje en wat van de buitenste blaadjes haalt, heb ik het gewicht van de spruitjes zoals ze in het recept terecht komen, op 400 gram gesteld. En dat dus in de berekening van de voedingswaarde als uitgangspunt genomen. We wegen (i.v.m. het tellen van voedingswaarden) eigenlijk altijd de groente als ze schoongemaakt zijn.
Veel vitamine C
Spruitjes bevatten drie keer zo veel vitamine C als sinaasappels. Je kunt het dus met recht een wintergroente noemen. Ik dacht vroeger altijd dat ik ze niet zou lusten, waarschijnlijk omdat het vroeger thuis nooit op tafel stond. En de eerste keer was ik ook nog nog niet overtuigd, maar inmiddels maak je mij echt blij met een spruitjesmaaltijd, in welke vorm dan ook. Dus: mocht jij – ja jij – enige weerzin voelen bij deze groenteknikker: geef het spruitje een kans! Kijk ook eens in het lijstje met receptsuggesties hieronder! De voedingswaarde van de ovenspruitjes met paprika en champignons komt per portie uit op: kcal 492.5 ⋆ koolhydraten 15.25 g ⋆ eiwitten 16.35 g ⋆ vetten 38.45 g ⋆ vezels 10.75 g, dat is dus behoorlijk verzadigend en dat zul je merken! Als je er nog van alles bij eet halveer je de porties.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je ovenspruitjes met paprika en champignons
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Ovenspruitjes met paprika en champignons
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 400 g spruitjes, schoon gewicht
- 75 g paprika, rood
- 1 el roomboter
- 175 g kastanjechampignons, in plakjes
- 40 g roomkaas
- 75 ml slagroom
- peper en zout, naar smaak
- 50 g geraspte kaas
- 20 g walnoten, in stukjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 8 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
- Verwarm de hete lucht oven voor op 180 °C en zet een niet te diepe ovenschaal van ongeveer Ø 18-20 cm klaar.
- Snijd de paprika in dunne reepjes en vervolgens in kleinere stukken. Bak deze zo'n 5 minuten in de roomboter op halfhoog vuur.
- Voeg de plakjes champignon toe. Roer af en toe om tot de champignons gaan glimmen. Roer van het vuur af de beetgare spruitjes erdoor. Halveer al te grote spruitjes.
- Meng de roomkaas met de slagroom en roer het door de groente. Proef even en breng goed op smaak met zout en peper. Doe alles over in de ovenschaal.
- Bestrooi tot slot met de gehakte walnoten en geraspte kaas.
- Bak de spruitjesschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het gerecht een lichtbruine kleur heeft gekregen.
- Geniet van deze winterse ovenschotel!
Voedingswaarde
- Het gerecht verzadigt als een tierelier, dus als je er nog van alles bij eet halveer je de porties!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet