Ovenschotel van spinazie en ei

ovenschotel met spinazie en ei

Alweer zo’n super makkelijke ovenschotel, want de ovenschotels zijn echt niet aan te slepen op onze website. Vandaag maken we een lekkere ovenschotel van spinazie met ei.  Een uiterst overzichtelijk ingrediëntenlijst. Voor de extra eiwitten en een pittige smaak voegen we wat plakjes chorizoworst toe. Al met al bevat het met onze vegan worst 6.4  gram koolhydraten per portie (met echte worst 4.8 gram koolhydraten). Terwijl de eitjes koken en de oven voor verwarmt, bak je de spinazie en worst. Dan is het daarna een kwestie van de schotel samenstellen en in de oven schuiven. Dan kun je weer een heel kwartier wat anders gaan doen.  Wellicht even snel dat wasje opvouwen? Of liever alvast je choco chia-ontbijt voor morgen regelen? 

Veganistische chorizoworst

Ja je leest het goed! De chorizo die wij gebruikten is 100% plantaardig. De worst bevat ook nog eens relatief weinig koolhydraten voor een dergelijk product. Namelijk 4,1 gram koolhydraten per 100 gram product, per worst van 90 gram is dat 3,69 gram koolhydraten. De smaak is helemaal perfect als pittige toevoeging in onze ovenschotel van spinazie met ei.  Voor ons (wereldverbeteraars die wij zijn) al met al voldoende reden om daarvoor te kiezen. Het merk Garden Gourmet heeft verschillende prima vleesvervangers. De veganistische Garden Gourmet incredible chorizo bakt in de pan zoals je van een echte chorizoworst mag verwachten. Hij blijft lekker sappig en mals en kleurt mooi van buiten. Deze vegan chorizoworst is makkelijk te bereiden en ook perfect voor op de barbecue.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

ovenschotel met spinazie en ei
ovenschotel met spinazie en ei

Zo maak je deze ovenschotel van spinazie en ei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


ovenschotel met spinazie en ei

Ovenschotel van spinazie en ei

Super makkelijke én reuze lekkere ovenschotel van spinazie met ei.  Voor de extra eiwitten en een pittige smaak voegen we wat plakjes chorizoworst toe.
4.58 van 28 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Met echte worst: calorieën 705.8 kcal, Koolhydraten 4.8 g, Eiwit 35.8 g, Vet 59.5 g, Vezels 5.05 g. Per portie met vegan worst:
kcal 551.15 koolhydraten 6.4 geiwitten 32.4 gvetten 42.55 gvezels 7.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat schrikken en pel ze daarna. Laat ze wat afkoelen. Snijd ze dan in plakjes.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Snipper ondertussen de ui en fruit deze in een ruime pan met wat olie. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Laat het spinazie ui mengsel uitlekken in een zeef, druk zoveel mogelijk vocht eruit.
  • Snijd 1 chorizoworst in dunne plakjes. Bak deze in een koekenpan in olie tot ze mooi lichtbruin gekleurd zijn.

Ovenschotel opbouwen

  • Doe het uitgelekte spinaziemengsel als eerste in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Verdeel de plakjes ei over de spinazie en daar bovenop plakjes gebakken chorizoworst.
  • Giet room over het geheel en bestrooi daarna met de geraspte Parmezaanse kaas.
  • Bak de ovenschotel van spinazie en ei 15 minuten of tot het gerecht een mooi kleurtje heeft.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


16 gedachten over “Ovenschotel van spinazie en ei”

  1. 5 sterren
    Gisteren dit recept voor het eerst gemaakt en het is een blijvertje!
    Wat een heerlijke romige spinazieschotel!

  2. 3 sterren
    Vandaag gemaakt met de vega chorizo, best smakelijk maar ietwat vlak van smaak. Ik mistte iets… Volgende keer zou ik eerder kiezen voor oude kaas ipv parmezaan

  3. 3 sterren
    Heel erg lekker alleen de chorizo was bij ons te zout denk door t te bakken
    kan ik t weglaten? Maar dan mis ik denk ik de mooie totaal smaak
    heb je een idee voor vervanging?
    groetjes van een trouwe fan

  4. 4 sterren
    Lekker om te eten, makkelijk te maken. Zelfs mijn man die n moeilijke eter is van groenten vond het lekker. Had het wel wat spicier gemaakt met een theelepel gemalen chili poeder.

  5. 5 sterren
    Dit heb ik vanavond gemaakt, heerlijk, een blijvertje! Ik had er een moot zalm bij.
    Ik heb vandaag jullie 2e boek opgehaald bij Bruna en meteen nr. 1 besteld. Wat een fijn, goed bruikbaar boek. Complimenten!

  6. Franci Visschers

    5 sterren
    Vandaag gesmuld van dit gerecht! Sterker nog: mijn man, die best kieskeurig is en grotendeels mee doet aan koolhydraatarm, vond het ook voortreffelijk smaken. Compliment!

  7. Ik gebruik de site voor inspiratie en knutsel nogal eens aan de recepten. Deze keer had mijn vriendlief 300 gram spinazie gekocht, in plaats van 450 gram. Daarom een courgette klein gesneden als groente erbij. Net te weinig chorizo in huis, wel spekblokjes. Dus een combi gemaakt.

    Twee eenpersoonsschaaltjes voorbereid, die staan nu in de koelkast te wachten tot het tijd is voor de oven. Ik verheug me op het resultaat.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top