Alweer zo’n super makkelijke ovenschotel, want de ovenschotels zijn echt niet aan te slepen op onze website. Vandaag maken we een lekkere ovenschotel van spinazie met ei. Een uiterst overzichtelijk ingrediëntenlijst. Voor de extra eiwitten en een pittige smaak voegen we wat plakjes chorizoworst toe. Al met al bevat het met onze vegan worst 6.4 gram koolhydraten per portie (met echte worst 4.8 gram koolhydraten). Terwijl de eitjes koken en de oven voor verwarmt, bak je de spinazie en worst. Dan is het daarna een kwestie van de schotel samenstellen en in de oven schuiven. Dan kun je weer een heel kwartier wat anders gaan doen. Wellicht even snel dat wasje opvouwen? Of liever alvast je choco chia-ontbijt voor morgen regelen?
Veganistische chorizoworst
Ja je leest het goed! De chorizo die wij gebruikten is 100% plantaardig. De worst bevat ook nog eens relatief weinig koolhydraten voor een dergelijk product. Namelijk 4,1 gram koolhydraten per 100 gram product, per worst van 90 gram is dat 3,69 gram koolhydraten. De smaak is helemaal perfect als pittige toevoeging in onze ovenschotel van spinazie met ei. Voor ons (wereldverbeteraars die wij zijn) al met al voldoende reden om daarvoor te kiezen. Het merk Garden Gourmet heeft verschillende prima vleesvervangers. De veganistische Garden Gourmet incredible chorizo bakt in de pan zoals je van een echte chorizoworst mag verwachten. Hij blijft lekker sappig en mals en kleurt mooi van buiten. Deze vegan chorizoworst is makkelijk te bereiden en ook perfect voor op de barbecue.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze ovenschotel van spinazie en ei
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Ovenschotel van spinazie en ei
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 3 eieren, hard gekookt
- 1 kleine ui, gesnipperd
- olijfolie, om in te bakken
- 450 g spinazie (wilde), gewassen
- 90 g chorizoworst, vegan
- peper en zout, naar smaak
- 100 ml slagroom
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat schrikken en pel ze daarna. Laat ze wat afkoelen. Snijd ze dan in plakjes.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
- Snipper ondertussen de ui en fruit deze in een ruime pan met wat olie. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Laat het spinazie ui mengsel uitlekken in een zeef, druk zoveel mogelijk vocht eruit.
- Snijd 1 chorizoworst in dunne plakjes. Bak deze in een koekenpan in olie tot ze mooi lichtbruin gekleurd zijn.
Ovenschotel opbouwen
- Doe het uitgelekte spinaziemengsel als eerste in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Verdeel de plakjes ei over de spinazie en daar bovenop plakjes gebakken chorizoworst.
- Giet room over het geheel en bestrooi daarna met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de ovenschotel van spinazie en ei 15 minuten of tot het gerecht een mooi kleurtje heeft.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Gisteren dit recept voor het eerst gemaakt en het is een blijvertje!
Wat een heerlijke romige spinazieschotel!
Vandaag gemaakt met de vega chorizo, best smakelijk maar ietwat vlak van smaak. Ik mistte iets… Volgende keer zou ik eerder kiezen voor oude kaas ipv parmezaan
Heel erg lekker alleen de chorizo was bij ons te zout denk door t te bakken
kan ik t weglaten? Maar dan mis ik denk ik de mooie totaal smaak
heb je een idee voor vervanging?
groetjes van een trouwe fan
Had je de vegetarische of gewone chorizo, sommige worstsoorten zijn enorm zout. Lekker experimenteren met een ander worstje, of gewoon weglaten en er iets naast eten wat je wel lekker vindt?
Lekker om te eten, makkelijk te maken. Zelfs mijn man die n moeilijke eter is van groenten vond het lekker. Had het wel wat spicier gemaakt met een theelepel gemalen chili poeder.
Oeps, echt een hele theelepel? Dat zou voor ons veel te pittig zijn. Bovendien zouden we niks van de overige smaken proeven…
Dit heb ik vanavond gemaakt, heerlijk, een blijvertje! Ik had er een moot zalm bij.
Ik heb vandaag jullie 2e boek opgehaald bij Bruna en meteen nr. 1 besteld. Wat een fijn, goed bruikbaar boek. Complimenten!
Dankjewel!
Vandaag gemaakt! Heerlijk!
Makkelijk en erg lekker! Gaat in het lijstje favorieten.
Erg lekker recept
Vandaag gesmuld van dit gerecht! Sterker nog: mijn man, die best kieskeurig is en grotendeels mee doet aan koolhydraatarm, vond het ook voortreffelijk smaken. Compliment!
Dank je wel!
Ik gebruik de site voor inspiratie en knutsel nogal eens aan de recepten. Deze keer had mijn vriendlief 300 gram spinazie gekocht, in plaats van 450 gram. Daarom een courgette klein gesneden als groente erbij. Net te weinig chorizo in huis, wel spekblokjes. Dus een combi gemaakt.
Twee eenpersoonsschaaltjes voorbereid, die staan nu in de koelkast te wachten tot het tijd is voor de oven. Ik verheug me op het resultaat.
ben gek op spinazie,lijkt me heerlijk en lekker snel
klaar
Ja dat is fijn hè? Ben benieuwd wat je ervan gaat vinden Ans, laat je het ons even weten? Eet smakelijk in elk geval alvast!