ovenbloemkool met camembert

Ovenbloemkool met camembert

Maak de roosjes voor deze ovenbloemkool met camembert niet te klein. En… laat er vooral ook een stukje steel aanzitten! De stelen bevatten juist veel vitamines en zijn dus erg goed voor je. De bloemkoolgratin met camembert bevat in deze vorm 6.45 gram koolhydraten per portie. Heerlijk bij vis. Bijvoorbeeld gegrilde zalm of een vispakketje uit de oven.

Advertentie

Kooktips voor bloemkool

  • Gerechten met bloemkool geef je met wat citroensap meer frisheid en met een beetje kerrie meer diepte.
  • Gooi de stronk van de bloemkool niet weg. Indien nodig even schillen en in stukken snijden. Even blancheren in gezouten water en serveren met een lekkere vinaigrette of verwerken in een salade.
  • Maal van rauwe bloemkool bloemkoolrijst, die kun je vervolgens rauw invriezen, direct uit de diepvries op te bakken als rijst! Wist je dat? Handig!!

Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je ovenbloemkool met camembert

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

ovenbloemkool met camembert

Oven bloemkool met camembert

Je kunt deze ovenbloemkool met camembert makkelijk tot 24 uur van te voren klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren. Bak 'm af als je wilt eten!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 419 koolhydraten 6.45 geiwitten 16.38 gvetten 35.7 gvezels 3.56 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Saus

Erop

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Breek de bloemkool in roosjes (met zoveel mogelijk steeltjes, daar zitten lekker veel vitaminen in) en kook ze in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken en doe over in de ingevette ovenschaal.

Saus

  • Snijd de camembert in plakjes en smelt deze met de roomkaas, slagroom, bieslook, zout en peper naar smaak tot een saus. Doe deze over de bloemkoolroosjes en bestrooi met gehakte walnoten.

Afbakken

  • Bak 15 minuten of tot de bovenkant mooi goudgeel is. Komt de schotel uit de koelkast? Tel er dan 10 minuten bij op.
  • Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Trefwoorden

Scroll naar boven