Maak de roosjes voor deze ovenbloemkool met camembert niet te klein. En… laat er vooral ook een stukje steel aanzitten! De stelen bevatten juist veel vitamines en zijn dus erg goed voor je. De bloemkoolgratin met camembert bevat in deze vorm 6.45 gram koolhydraten per portie. Heerlijk bij vis. Bijvoorbeeld gegrilde zalm of een vispakketje uit de oven.
Kooktips voor bloemkool
- Gerechten met bloemkool geef je met wat citroensap meer frisheid en met een beetje kerrie meer diepte.
- Gooi de stronk van de bloemkool niet weg. Indien nodig even schillen en in stukken snijden. Even blancheren in gezouten water en serveren met een lekkere vinaigrette of verwerken in een salade.
- Maal van rauwe bloemkool bloemkoolrijst, die kun je vervolgens rauw invriezen, direct uit de diepvries op te bakken als rijst! Wist je dat? Handig!!
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je ovenbloemkool met camembert
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Oven bloemkool met camembert
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
- Breek de bloemkool in roosjes (met zoveel mogelijk steeltjes, daar zitten lekker veel vitaminen in) en kook ze in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken en doe over in de ingevette ovenschaal.
Saus
- Snijd de camembert in plakjes en smelt deze met de roomkaas, slagroom, bieslook, zout en peper naar smaak tot een saus. Doe deze over de bloemkoolroosjes en bestrooi met gehakte walnoten.
Afbakken
- Bak 15 minuten of tot de bovenkant mooi goudgeel is. Komt de schotel uit de koelkast? Tel er dan 10 minuten bij op.
- Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet