Oosterse waterkerssoep met gember

oosterse waterkerssoep met gember

Zelf ben ik echt een soepliefhebber, soep is altijd makkelijk om te maken, en als lunch geeft het me altijd een soort van extra verwengevoel (bestaat dat?). Dat zit met deze oosterse waterkerssoep met gember helemaal snor, want dit is echt géén 13 in ‘n dozijnsoepje! Het is een even bijzondere als simpele soep. Je kunt de soep ook nog eens makkelijk tot een dag van tevoren maken. De smaak is stoer en toch zacht. Want die waterkers combineert samen met de gember perfect met die kokosyoghurt en alles bij elkaar zorgt dat voor de typische, tikkie oosterse smaak. Mocht je niet zo van gember houden, neem dan een kneepje limoensap. En de kokosyoghurt is ook wel te vervangen door een lepel crème fraîche. Je krijgt dan wel een andere smaakbeleving maar nog steeds heerlijk, echt waar!

Mensen die wel vaker waterkers eten zullen precies weten wat ik bedoel met die stoere smaak. Als je het niet kent, waterkers smaakt een beetje peperig, het zit in de hoek van rucola, zeg maar. Maar de enige manier om het echt te snappen is deze zalige soep gewoon zelf een keer maken. Hieronder staan ook nog een paar leuke variatietips en toepassingen. De waterkerssoep kun je als voorgerecht serveren of als lunch, maar door de bijzondere smaak is het ook heerlijk als feestamuse met een fraaie garnering (garnaal?) in een mooi glaasje. De soep van waterkers, gember en kokosyoghurt bevat in deze vorm slechts 2.35 gram koolhydraten per kom

Waterkers combineren?

Al eerder schreven we iets over waterkers bij dit andere waterkers soeprecept. Waterkers gebruiken de meeste mensen waarschijnlijk het vaakst rauw in een salade of als garnering. Dat is ook super lekker natuurlijk. Juist door die bijzondere smaak van dit moerasplantje heeft het verder maar weinig nodig. Maar waterkers kun je ook uitstekend stoven of als basis voor soepen gebruiken, zoals in deze overheerlijke, oosterse waterkerssoep met gember.

Waterkers combineert verder erg goed met doperwtjes en knolselderij (lekker in een stamppotje met rauwe waterkers). Stevig smakende -gedroogde- paddenstoelen, vis of vlees zoals gerookte zalm en makreel of mals lamsvlees. Maar ook de smaak en crunch van gemengde noten gaan erg goed samen met zachte, pittige waterkers. Verder kun je uitstekend een beetje fruit en kaas combineren met het groene waterplantje. Denk aan watermeloen met feta of wat te denken van sinaasappel met geitenkaas, beide heerlijk in een zomerse waterkerssalade. 



Wij gaan een beetje gas terug nemen in deze zomer. Vanaf 10 juli verschijnen er minder nieuwe recepten. Op vrijdag wel een nieuw recept van onszelf en op dinsdag de bezoekersrecepten. Vanaf dinsdag 7 september gaan we weer terug naar ‘normaal’.
Fijne zomer allemaal & blijf gezond!
Hans & Anna-Karina

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

oosterse waterkerssoep met gember
oosterse waterkerssoep met gember

Zo maak je oosterse waterkerssoep met gember

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Oosterse waterkerssoep met gember

oosterse waterkerssoep met gember
Door: Anna-Karina van Denderen
Voor deze bijzondere oosterse waterkerssoep met gember gebruiken we sushigember. Die geeft een leuke oosterse twist aan aan de soep. Verder staat de waterkerssoep, in no time op tafel, is dat even fijn? Kijk ook even naar de variaties onderaan!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per bord
calorieën 132.68 kcalkoolhydraten 2.35 geiwitten 9.05 gvetten 8.33 gvezels 5.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 borden

Ingrediënten

Soep

Serveren

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de sojaboontjes 5 minuten in de bouillon. Pureer dit (in de blender of met de staafmixer) samen met de rauwe waterkers, sushigember en 10 g basilicum zo glad mogelijk. Houd de gepureerde waterkerssoep warm.
  • Roer de kokosyoghurt even los en schep 1 el in elk soepbord. Schenk de fraaie waterkerssoep er voorzichtig omheen. Een blaadje basilicum erop en je geurige oosterse waterkerssoep met gember is klaar om gegeten te worden. Smul ze!
  • Je kunt de gepureerde soep uitstekend een dagje koel bewaren.

Variaties

  • Bak eerst een gesnipperd uitje en knoflook voordat je de bouillon in de pan doet.
  • Maak er een pittig soepje van met een rood pepertje.
  • Voeg eens garnalen of gerookte zalm, of uitgebakken spekjes toe na het pureren.
  • Geen waterkers te krijgen? Maak de soep gerust met verse spinazie, neem dan dille i.p.v. basilicum!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


(Visited 8 times, 1 visits today)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties