oosterse waterkerssoep met gember

Oosterse waterkerssoep met gember

Zelf ben ik echt een soepliefhebber, soep is altijd makkelijk om te maken, en als lunch geeft het me altijd een soort van extra verwengevoel (bestaat dat?). Dat zit met deze oosterse waterkerssoep met gember helemaal snor, want dit is echt géén 13 in ’n dozijnsoepje! Het is een even bijzondere als simpele soep. Je kunt de soep ook nog eens makkelijk tot een dag van tevoren maken. De smaak is stoer en toch zacht. Want die waterkers combineert samen met de gember perfect met die kokosyoghurt en alles bij elkaar zorgt dat voor de typische, tikkie oosterse smaak. Mocht je niet zo van gember houden, neem dan een kneepje limoensap. En de kokosyoghurt is ook wel te vervangen door een lepel crème fraîche. Je krijgt dan wel een andere smaakbeleving maar nog steeds heerlijk, echt waar!

Advertentie

Mensen die wel vaker waterkers eten zullen precies weten wat ik bedoel met die stoere smaak. Als je het niet kent, waterkers smaakt een beetje peperig, het zit in de hoek van rucola, zeg maar. Maar de enige manier om het echt te snappen is deze zalige soep gewoon zelf een keer maken. Hieronder staan ook nog een paar leuke variatietips en toepassingen. De waterkerssoep kun je als voorgerecht serveren of als lunch, maar door de bijzondere smaak is het ook heerlijk als feestamuse met een fraaie garnering (garnaal?) in een mooi glaasje. De soep van waterkers, gember en kokosyoghurt bevat in deze vorm slechts 2.35 gram koolhydraten per kom

Waterkers combineren?

Al eerder schreven we iets over waterkers bij dit andere waterkers soeprecept. Waterkers gebruiken de meeste mensen waarschijnlijk het vaakst rauw in een salade of als garnering. Dat is ook super lekker natuurlijk. Juist door die bijzondere smaak van dit moerasplantje heeft het verder maar weinig nodig. Maar waterkers kun je ook uitstekend stoven of als basis voor soepen gebruiken, zoals in deze overheerlijke, oosterse waterkerssoep met gember.

Waterkers combineert verder erg goed met doperwtjes en knolselderij (lekker in een stamppotje met rauwe waterkers). Stevig smakende -gedroogde- paddenstoelen, vis of vlees zoals gerookte zalm en makreel of mals lamsvlees. Maar ook de smaak en crunch van gemengde noten gaan erg goed samen met zachte, pittige waterkers. Verder kun je uitstekend een beetje fruit en kaas combineren met het groene waterplantje. Denk aan watermeloen met feta of wat te denken van sinaasappel met geitenkaas, beide heerlijk in een zomerse waterkerssalade. 



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

oosterse waterkerssoep met gember
oosterse waterkerssoep met gember

Zo maak je oosterse waterkerssoep met gember

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


oosterse waterkerssoep met gember

Oosterse waterkerssoep met gember

Voor deze bijzondere oosterse waterkerssoep met gember gebruiken we sushigember. Die geeft een leuke oosterse twist aan aan de soep. Verder staat de waterkerssoep, in no time op tafel, is dat even fijn? Kijk ook even naar de variaties onderaan!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per bord
kcal 132.68 koolhydraten 2.35 geiwitten 9.05 gvetten 8.33 gvezels 5.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 borden

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Soep

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de sojaboontjes 5 minuten in de bouillon. Pureer dit (in de blender of met de staafmixer) samen met de rauwe waterkers, sushigember en 10 g basilicum zo glad mogelijk. Houd de gepureerde waterkerssoep warm.
  • Roer de kokosyoghurt even los en schep 1 el in elk soepbord. Schenk de fraaie waterkerssoep er voorzichtig omheen. Een blaadje basilicum erop en je geurige oosterse waterkerssoep met gember is klaar om gegeten te worden. Smul ze!
  • Je kunt de gepureerde soep uitstekend een dagje koel bewaren.

Variaties

  • Bak eerst een gesnipperd uitje en knoflook voordat je de bouillon in de pan doet.
  • Maak er een pittig soepje van met een rood pepertje.
  • Voeg eens garnalen of gerookte zalm, of uitgebakken spekjes toe na het pureren.
  • Geen waterkers te krijgen? Maak de soep gerust met verse spinazie, neem dan dille i.p.v. basilicum!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven