Zelf ben ik echt een soepliefhebber, soep is altijd makkelijk om te maken, en als lunch geeft het me altijd een soort van extra verwengevoel (bestaat dat?). Dat zit met deze oosterse waterkerssoep met gember helemaal snor, want dit is echt géén 13 in ’n dozijnsoepje! Het is een even bijzondere als simpele soep. Je kunt de soep ook nog eens makkelijk tot een dag van tevoren maken. De smaak is stoer en toch zacht. Want die waterkers combineert samen met de gember perfect met die kokosyoghurt en alles bij elkaar zorgt dat voor de typische, tikkie oosterse smaak. Mocht je niet zo van gember houden, neem dan een kneepje limoensap. En de kokosyoghurt is ook wel te vervangen door een lepel crème fraîche. Je krijgt dan wel een andere smaakbeleving maar nog steeds heerlijk, echt waar!
Mensen die wel vaker waterkers eten zullen precies weten wat ik bedoel met die stoere smaak. Als je het niet kent, waterkers smaakt een beetje peperig, het zit in de hoek van rucola, zeg maar. Maar de enige manier om het echt te snappen is deze zalige soep gewoon zelf een keer maken. Hieronder staan ook nog een paar leuke variatietips en toepassingen. De waterkerssoep kun je als voorgerecht serveren of als lunch, maar door de bijzondere smaak is het ook heerlijk als feestamuse met een fraaie garnering (garnaal?) in een mooi glaasje. De soep van waterkers, gember en kokosyoghurt bevat in deze vorm slechts 2.35 gram koolhydraten per kom.
Waterkers combineren?
Al eerder schreven we iets over waterkers bij dit andere waterkers soeprecept. Waterkers gebruiken de meeste mensen waarschijnlijk het vaakst rauw in een salade of als garnering. Dat is ook super lekker natuurlijk. Juist door die bijzondere smaak van dit moerasplantje heeft het verder maar weinig nodig. Maar waterkers kun je ook uitstekend stoven of als basis voor soepen gebruiken, zoals in deze overheerlijke, oosterse waterkerssoep met gember.
Waterkers combineert verder erg goed met doperwtjes en knolselderij (lekker in een stamppotje met rauwe waterkers). Stevig smakende -gedroogde- paddenstoelen, vis of vlees zoals gerookte zalm en makreel of mals lamsvlees. Maar ook de smaak en crunch van gemengde noten gaan erg goed samen met zachte, pittige waterkers. Verder kun je uitstekend een beetje fruit en kaas combineren met het groene waterplantje. Denk aan watermeloen met feta of wat te denken van sinaasappel met geitenkaas, beide heerlijk in een zomerse waterkerssalade.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je oosterse waterkerssoep met gember
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Oosterse waterkerssoep met gember
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Soep
- 750 ml (groente)bouillon, naar keuze
- 300 g sojaboontjes-edamame, diepvries
- 75 g waterkers
- 15 g sushigember, of een kneepje limoensap (wij gebruikten Saitaku potje)
- 10 g basilicum
Serveren
- 4 el kokosyoghurt, plantaardig ongezoet, of crème fraîche
- 4 blaadjes basilicum
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kook de sojaboontjes 5 minuten in de bouillon. Pureer dit (in de blender of met de staafmixer) samen met de rauwe waterkers, sushigember en 10 g basilicum zo glad mogelijk. Houd de gepureerde waterkerssoep warm.
- Roer de kokosyoghurt even los en schep 1 el in elk soepbord. Schenk de fraaie waterkerssoep er voorzichtig omheen. Een blaadje basilicum erop en je geurige oosterse waterkerssoep met gember is klaar om gegeten te worden. Smul ze!
- Je kunt de gepureerde soep uitstekend een dagje koel bewaren.
Variaties
- Bak eerst een gesnipperd uitje en knoflook voordat je de bouillon in de pan doet.
- Maak er een pittig soepje van met een rood pepertje.
- Voeg eens garnalen of gerookte zalm, of uitgebakken spekjes toe na het pureren.
- Geen waterkers te krijgen? Maak de soep gerust met verse spinazie, neem dan dille i.p.v. basilicum!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet