Oosterse vispakketjes, handig vooraf te maken

Makkelijker kan echt niet! En… deze Oosterse vispakketjes kan je de avond tevoren al voorbereiden. Dan schuif je ze hup de oven in tegen de tijd dat je wilt gaan eten. Neem bevroren kabeljauwfilets, daar leg je julienne gesneden gember en uienringen op, pakketje dichtvouwen, in een ovenschaal en bewaren in de koelkast tot gebruik, klaar! Ander voordeel is dat de vis op deze manier langzaam ontdooit, dat komt de structuur en sappigheid zeker ten goede. Ik maakte de oosterse vispakketjes in bakpapier, aluminiumfolie is minder geschikt als je het langer van te voren klaarmaakt.

Voor erbij…

Wij aten er deze paksoi met een heerlijk knoflook-gembersausje bij. Wat ook kan: sambal goreng boontjes of deze bleekselderij en/of bloemkoolnasi.  Allemaal lekker bij de Oosterse vispakketjes. Zorg wel echt voor iets met een lekkere oosterse smaak, mijn altijd goed combinatie tip: gember-knoflook-sojasaus. Of iets met kokos en curry als je dat meer aanspreekt? Zo, heb ik alweer een opdracht uitgewerkt: een MAKKELIJK van te voren te maken gerechtje zoals door jullie gevraagd op FaceBook.

Fotoserie

Zo maak je Oosterse vispakketjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Oosterse vispakketjes, handig vooraf te maken


Door Anna-Karina Geplaatst september 20, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2
  • Koolhydraten: 2 khd per portie (2 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Deze ontzettend makkelijke oosterse vispakketjes kan je de avond tevoren al voorbereiden. Dan schuif je ze de oven in tegen de tijd dat je wilt gaan eten.

Ingrediënten

  • 2 filets of haasjes kabeljauw 0 khd diepvries of vers
  • 3 cm verse gember 1,5 khd heel fijn gesneden of geraspt
  • 1 ui(en) 1,5 khd in ringen
  • 1/4 paprika 1 khd in dunne repen

Bereiding

  1. Leg per persoon 1 bevroren kabeljauw of verse op een ruim stuk bakpapier. Verdeel de julienne gesneden gember, uienringen en repen paprika erover, vouw de pakketjes dicht. Leg ze in een ovenschaal. (Bewaar max 24 uur in de koelkast tot gebruik.)
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht) en bak de pakketjes gaar in 10-15 minuten. Hangt ook van de dikte af! Kijk halverwege even en als ze niet gaar zijn weer terug. Zeker niet te gaar, dan worden ze droog.
  3. Vouw de pakketjes open en giet eventueel vocht eraf, serveer het pakketje opengevouwen op ene bord met de gekozen groente erbij. Als je geen saus bij de groente hebt doe er dan even een drupje sojasaus over. Eet smakelijk en geniet ervan!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een reactie op “Oosterse vispakketjes, handig vooraf te maken”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

118 Shares
Share102
Pin16
Tweet