Zo ik heb even een opdracht uitgewerkt. Jullie vroegen om een super makkelijk voor te bereiden gerecht. En echt makkelijker dan dit gaat het niet worden! Bovendien kun je deze koolhydraatarme oosterse vispakketjes zelfs al de avond van tevoren maken. Dan schuif je ze hup de oven in tegen de tijd dat je wilt gaan eten. Neem dan bevroren kabeljauwfilets, daar leg je gember, julienne gesneden paprika, uienringen en een klontje boter op, pakketje dichtvouwen en klaar. Je kunt de pakketjes in een ovenschaal zetten en bewaren in de koelkast tot gebruik. Ander voordeel is dat de vis op deze manier heel langzaam ontdooit, dat komt de structuur en sappigheid zeker ten goede. Ik maakte de oosterse vispakketjes in bakpapier, aluminiumfolie is minder geschikt als je het langer van te voren klaarmaakt en het belast het milieu minder.
Voor erbij…
De oosterse vispakketjes bevatten 2.2 gram koolhydraten per stuk. Wij aten er deze paksoi met een heerlijk knoflook-gembersausje bij. Maar een bloemkoolnasi is ook lekke bij de oosterse vispakketjes. Zorg wel echt voor iets met een lekkere oosterse smaak, mijn altijd goed combinatie tip: gember-knoflook-sojasaus. Of iets met kokos en curry als je dat meer aanspreekt?
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je oosterse vispakketjes
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Oosterse vispakketjes
Ook gebruikt
- bakpapier
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 ui, in ringen
- 35 g paprika, ¼ in dunne repen
- 3 cm gemberwortel, geraspt
- 2 stuks kabeljauw, 200 g, diepvries of vers
- 20 g roomboter (gras)
Serveren
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de ui in ringen en de paprika in dunne repen. Rasp de gember.
- Leg per persoon 1 bevroren kabeljauwfilet op een ruim stuk bakpapier. Verdeel de groente en gember erover en voeg aan elk pakketje een klontje roomboter toe. Vouw de pakketjes goed dicht en leg ze in een ovenschaal. (Bewaar max. 24 uur in de koelkast tot gebruik.)
Bakken
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bak de pakketjes gaar in 10-15 minuten. Hangt ook van de dikte van de kabeljauw af. Controleer halverwege. Zeker niet te gaar, dan worden ze droog.
- Serveer de pakketjes met een schijfje citroen. Kies hieronder een groentegerecht. Eet smakelijk en geniet ervan!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: