oosterse vispakketjes

Oosterse vispakketjes, handig vooraf te maken

Zo ik heb even een opdracht uitgewerkt: een MAKKELIJK van te voren te maken gerechtje, zoals door jullie gevraagd op FaceBook. En echt makkelijker dit gaat het niet worden! Bovendien kun je deze oosterse vispakketjes zelfs al de avond van tevoren voorbereiden. Dan schuif je ze hup de oven in tegen de tijd dat je wilt gaan eten. Neem dan bevroren kabeljauwfilets, daar leg je julienne gesneden gember en uienringen op, pakketje dichtvouwen, in een ovenschaal en bewaren in de koelkast tot gebruik, klaar! Ander voordeel is dat de vis op deze manier langzaam ontdooit, dat komt de structuur en sappigheid zeker ten goede. Ik maakte de oosterse vispakketjes in bakpapier, aluminiumfolie is minder geschikt als je het langer van te voren klaarmaakt en het belast het milieu minder.

Voor erbij…

Wij aten er deze paksoi met een heerlijk knoflook-gembersausje bij. Maar een bloemkoolnasi is ook lekke bij de oosterse vispakketjes. Zorg wel echt voor iets met een lekkere oosterse smaak, mijn altijd goed combinatie tip: gember-knoflook-sojasaus. Of iets met kokos en curry als je dat meer aanspreekt?

Ook lekker:

oosterse vispakketjes

Zo maak je oosterse vispakketjes

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Oosterse vispakketjes

Deze ontzettend makkelijke oosterse vispakketjes kan je de avond tevoren al voorbereiden. Dan schuif je ze de oven in tegen de tijd dat je wilt gaan eten.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: ovengerecht, vis
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2 gram koolhydraten per pakketje
Uit recept: 2 pakketjes

Ook nodig

  • bakpapier

Ingrediënten

Serveren

Bereiden

  • Snijd de ui in ringen en de paprika in dunne repen. Rasp de gember.
  • Leg per persoon 1 bevroren kabeljauwfilet op een ruim stuk bakpapier. Verdeel de groente en gember erover en voeg aan elk pakketje een klontje roomboter toe. Vouw de pakketjes goed dicht en leg ze in een ovenschaal. (Bewaar max. 24 uur in de koelkast tot gebruik.)
Bakken
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bak de pakketjes gaar in 10-15 minuten. Hangt ook van de dikte van de kabeljauw af. Controleer halverwege. Zeker niet te gaar, dan worden ze droog.
  • Serveer de pakketjes met een schijfje citroen. Kies hieronder een groentegerecht. Eet smakelijk en geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een reactie op “Oosterse vispakketjes, handig vooraf te maken”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

124 Shares
Share102
Pin22
Tweet