Zo ik heb even een opdracht uitgewerkt. Jullie vroegen om een super makkelijk voor te bereiden gerecht. En echt makkelijker dan dit gaat het niet worden! Bovendien kun je deze koolhydraatarme oosterse vispakketjes zelfs al de avond van tevoren maken. Dan schuif je ze hup de oven in tegen de tijd dat je wilt gaan eten. Neem dan bevroren kabeljauwfilets, daar leg je gember, julienne gesneden paprika, uienringen en een klontje boter op, pakketje dichtvouwen en klaar. Je kunt de pakketjes in een ovenschaal zetten en bewaren in de koelkast tot gebruik. Ander voordeel is dat de vis op deze manier heel langzaam ontdooit, dat komt de structuur en sappigheid zeker ten goede. Ik maakte de oosterse vispakketjes in bakpapier, aluminiumfolie is minder geschikt als je het langer van te voren klaarmaakt en het belast het milieu minder.
Voor erbij…
De oosterse vispakketjes bevatten 2.2 gram koolhydraten per stuk. Wij aten er deze paksoi met een heerlijk knoflook-gembersausje bij. Maar een bloemkoolnasi is ook lekke bij de oosterse vispakketjes. Zorg wel echt voor iets met een lekkere oosterse smaak, mijn altijd goed combinatie tip: gember-knoflook-sojasaus. Of iets met kokos en curry als je dat meer aanspreekt?
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je oosterse vispakketjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Oosterse vispakketjes
Ook gebruikt
- bakpapier
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 ui, in ringen
- 35 g paprika, ¼ in dunne repen
- 3 cm gemberwortel, geraspt
- 2 stuks kabeljauw, 200 g, diepvries of vers
- 20 g roomboter
Serveren
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de ui in ringen en de paprika in dunne repen. Rasp de gember.
- Leg per persoon 1 bevroren kabeljauwfilet op een ruim stuk bakpapier. Verdeel de groente en gember erover en voeg aan elk pakketje een klontje roomboter toe. Vouw de pakketjes goed dicht en leg ze in een ovenschaal. (Bewaar max. 24 uur in de koelkast tot gebruik.)
Bakken
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bak de pakketjes gaar in 10-15 minuten. Hangt ook van de dikte van de kabeljauw af. Controleer halverwege. Zeker niet te gaar, dan worden ze droog.
- Serveer de pakketjes met een schijfje citroen. Kies hieronder een groentegerecht. Eet smakelijk en geniet ervan!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heel lekker!
Heb het “gewoon” in een ovenschaal gemaakt. (Geen foliepakketjes)
Lekker zacht pittig van smaak.
Wij hebben het gegeten bij Konjac mie en sambal goreng boontjes. YUMMIE!