Oosterse vispakketjes, handig vooraf te maken

oosterse vispakketjes

Zo ik heb even een opdracht uitgewerkt. Jullie vroegen om een super makkelijk voor te bereiden gerecht. En echt makkelijker dan dit gaat het niet worden! Bovendien kun je deze koolhydraatarme oosterse vispakketjes zelfs al de avond van tevoren maken. Dan schuif je ze hup de oven in tegen de tijd dat je wilt gaan eten. Neem dan bevroren kabeljauwfilets, daar leg je gember,  julienne gesneden paprika, uienringen en een klontje boter op, pakketje dichtvouwen en klaar. Je kunt de pakketjes in een ovenschaal zetten en bewaren in de koelkast tot gebruik. Ander voordeel is dat de vis op deze manier heel langzaam ontdooit, dat komt de structuur en sappigheid zeker ten goede. Ik maakte de oosterse vispakketjes in bakpapier, aluminiumfolie is minder geschikt als je het langer van te voren klaarmaakt en het belast het milieu minder.

Voor erbij…

De oosterse vispakketjes bevatten 2.2 gram koolhydraten per stuk. Wij aten er deze paksoi met een heerlijk knoflook-gembersausje bij. Maar een bloemkoolnasi is ook lekke bij de oosterse vispakketjes. Zorg wel echt voor iets met een lekkere oosterse smaak, mijn altijd goed combinatie tip: gember-knoflook-sojasaus. Of iets met kokos en curry als je dat meer aanspreekt?

♥ Ook lekker:

oosterse vispakketjes

Zo maak je oosterse vispakketjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Oosterse vispakketjes

Door: Anna-Karina van Denderen
Deze ontzettend makkelijke oosterse vispakketjes kan je de avond tevoren al voorbereiden. Dan schuif je ze de oven in tegen de tijd dat je wilt gaan eten.
5 van 1 stem

Voedingswaarde

Per pakketje
calorieën 115.8 kcalkoolhydraten 2.2 geiwitten 7.5 gvetten 8.55 gvezels 0.95 g
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Ook gebruikt

  • bakpapier
Hoeveelheid (aan te passen)2 pakketjes

Ingrediënten

Serveren

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de ui in ringen en de paprika in dunne repen. Rasp de gember.
  • Leg per persoon 1 bevroren kabeljauwfilet op een ruim stuk bakpapier. Verdeel de groente en gember erover en voeg aan elk pakketje een klontje roomboter toe. Vouw de pakketjes goed dicht en leg ze in een ovenschaal. (Bewaar max. 24 uur in de koelkast tot gebruik.)

Bakken

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bak de pakketjes gaar in 10-15 minuten. Hangt ook van de dikte van de kabeljauw af. Controleer halverwege. Zeker niet te gaar, dan worden ze droog.
  • Serveer de pakketjes met een schijfje citroen. Kies hieronder een groentegerecht. Eet smakelijk en geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties