Oosterse venkelsoep met kokos van Marieke

Oosterse venkelsoep met kokos van Marieke

Wat leuk zeg! Marieke stuurde een recept in en ze gebruikt daarin heel veel van onze favoriete ingrediënten! We hopen dat je er net zo enthousiast over bent als wij. Zelf vat Marieke het zo samen: “Het gebruik van venkel in een soep is een fijne basis. Deze oosterse venkelsoep met kokos laat een andere kant van venkel zien; de combinatie van ingrediënten geeft een mooie oosterse touch aan de soep!”. Dat zijn wij hartgrondig met haar eens! De oosterse venkelsoep bevat met deze ingrediënten slechts 3.82 gram koolhydraten per portie en past daarmee uitstekend in je koolhydraatarme menu! 

Ingrediënten & vervangen

Alleen al van het kijken naar dat ingrediëntenlijstje van deze oosterse venkelsoep met kokos word ik blij. Want ik kan me de intense geuren en ook de smaak al helemaal voorstellen. Maar ja ik hou enorm van knoflook, gember en citroengras, en ja venkel daar raak ik niet over uitgepraat. Dat is wat mij betreft echt met stip de meest ‘veel te weinig gegeten’ groente! Bovendien ook nog eens enorm goed voor je darmen.

Voor de mensen die niet standaard citroengras in huis hebben: koop een bosje (gewoon in de super te koop, maar toko is leuker en goedkoper) en leg het in je vriezer. Voor nood kun je ook wel citroensap toevoegen, maar citroengras geeft een veel intensere en toch subtielere citroensmaak. Kokosmelk kun je eventueel vervangen door slagroom mocht je niet van ‘n kokossmaakje houden. De koriander is te vervangen door peterselie met (of zonder) munt. Ja je krijgt dan een heel ander soepje, maar ook nog steeds heel erg lekker!

Heb je ook een lekker, voor ons onbekend, koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je eigen recept met foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

oosterse venkelsoep met kokos

Zo maak je oosterse venkelsoep met kokos

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Oosterse venkelsoep met kokos van Marieke
Recept afdrukken Bewaren
5 van 2 stemmen

Oosterse venkelsoep met kokos van Marieke

Bezoekersrecept

Door: Marieke Tetteroo
Een geurende, iets pittige soep met venkel als basis, die je naar oosterse sferen brengt! Heerlijk als start van een Aziatisch maal of als lunch.
Voorbereiden20 min
Koken/oven20 min
Totaal40 min
Gang: Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht, super makkelijk

Voedingswaarden

Per kom
Calorieën 134.38 kcal
Koolhydraten 3.82 g
Eiwit 2.3 g
Vetten 11.82 g
Vezels 2.47 g

Uit recept:

4 kommen

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Bereiden

  • Snipper het uitje, snijd de rode peper, knoflook en gember heel fijn.
    Fruit dit samen in een soeppan met dikke bodem in een scheut olie.
    Hak de koriander en voeg toe. Bewaar enkele blaadjes koriander voor de garnering.
  • Snijd de venkel en bak deze 2 tot 3 minuten zachtjes mee. Kneus de stengel citroengras en doe deze in de pan. Schenk er vervolgens 750 ml bouillon bij en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de venkel gaar is.
  • Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes. Bak ze even beetgaar als je niet van rauwe champignons houdt.
  • Haal de citroengras stengel uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de kokosmelk toe en warm goed door.
  • Verdeel de oosterse venkelsoep met kokos over 4 grote kommen. Verdeel tot slot de champignons, taugé en blaadjes koriander over de soep. Slamat makan!

Vervangen?

  • Voor de mensen die niet standaard citroengras in huis hebben: koop een bosje (gewoon in de super te koop, maar toko is leuker en goedkoper) en leg het in je vriezer. Voor nood kun je ook wel citroensap toevoegen, maar citroengras geeft een veel intensere en toch subtielere citroensmaak. Kokosmelk kun je eventueel vervangen door slagroom mocht je niet van ‘n kokossmaakje houden. De koriander is te vervangen door peterselie met (of zonder) munt.
    Ja je krijgt dan al met al een heel ander soepje, maar ook nog steeds heel erg lekker!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 3.062 keer, 1 vandaag)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3
0
Lees reacties en vragen, of laat er zelf één achter.x
()
x