Wat leuk zeg! Marieke stuurde een recept in en ze gebruikt daarin heel veel van onze favoriete ingrediënten! We hopen dat je er net zo enthousiast over bent als wij. Zelf vat Marieke het zo samen: “Het gebruik van venkel in een soep is een fijne basis. Deze oosterse venkelsoep met kokos laat een andere kant van venkel zien; de combinatie van ingrediënten geeft een mooie oosterse touch aan de soep!”. Dat zijn wij hartgrondig met haar eens! De oosterse venkelsoep bevat met deze ingrediënten slechts 3.82 gram koolhydraten per portie en past daarmee uitstekend in je koolhydraatarme menu!
Ingrediënten & vervangen
Alleen al van het kijken naar dat ingrediëntenlijstje van deze oosterse venkelsoep met kokos word ik blij. Want ik kan me de intense geuren en ook de smaak al helemaal voorstellen. Maar ja ik hou enorm van knoflook, gember en citroengras, en ja venkel daar raak ik niet over uitgepraat. Dat is wat mij betreft echt met stip de meest ‘veel te weinig gegeten’ groente! Bovendien ook nog eens enorm goed voor je darmen.
Voor de mensen die niet standaard citroengras in huis hebben: koop een bosje (gewoon in de super te koop, maar toko is leuker en goedkoper) en leg het in je vriezer. Voor nood kun je ook wel citroensap toevoegen, maar citroengras geeft een veel intensere en toch subtielere citroensmaak. Kokosmelk kun je eventueel vervangen door slagroom mocht je niet van ’n kokossmaakje houden. De koriander is te vervangen door peterselie met (of zonder) munt. Ja je krijgt dan een heel ander soepje, maar ook nog steeds heel erg lekker!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zo maak je oosterse venkelsoep met kokos
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Oosterse venkelsoep met kokos van Marieke
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 ui
- ½ verse rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm gemberwortel
- olijfolie
- 1 klein bosje koriander (blad), fijngehakt
- 1 venkel, in stukken (200 g)
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 750 ml (groente)bouillon
- 100 g kastanjechampignons, in plakjes
- 200 ml kokosmelk, volvet
- 50 g taugé
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snipper het uitje, snijd de rode peper, knoflook en gember heel fijn. Fruit dit samen in een soeppan met dikke bodem in een scheut olie. Hak de koriander en voeg toe. Bewaar enkele blaadjes koriander voor de garnering.
- Snijd de venkel en bak deze 2 tot 3 minuten zachtjes mee. Kneus de stengel citroengras en doe deze in de pan. Schenk er vervolgens 750 ml bouillon bij en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de venkel gaar is.
- Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes. Bak ze even beetgaar als je niet van rauwe champignons houdt.
- Haal de citroengras stengel uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de kokosmelk toe en warm goed door.
- Verdeel de oosterse venkelsoep met kokos over 4 grote kommen. Verdeel tot slot de champignons, taugé en blaadjes koriander over de soep. Slamat makan!
Vervangen?
- Voor de mensen die niet standaard citroengras in huis hebben: koop een bosje (gewoon in de super te koop, maar toko is leuker en goedkoper) en leg het in je vriezer. Voor nood kun je ook wel citroensap toevoegen, maar citroengras geeft een veel intensere en toch subtielere citroensmaak. Kokosmelk kun je eventueel vervangen door slagroom mocht je niet van ‘n kokossmaakje houden. De koriander is te vervangen door peterselie met (of zonder) munt. Ja je krijgt dan al met al een heel ander soepje, maar ook nog steeds heel erg lekker!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat een heerlijke soep! Op aanraden van mijn dochter spoedig gemaakt, alleen had ik geen pepertje en stuk gember in huis, maar gelukkig wel in poedervorm.
Met venkelsoep (ui venkel bouillon) heb ik altijd problemen met de vezels die er na het pureren in zitten. Mogelijk gebruik ik teveel van de venkelknol. In elk geval zeef ik de soep daarna even.; ook nu.
Ik ga de soep nog vaak maken. Een superrecept!
Klopt, venkel kan inderdaad wat vezelig zijn.
Vandaag deze soep gemaakt. Echt heerlijk!! Het wordt een blijvertje 😊
Je hebt het over een bosje citroengras? Ik ken wel de serehstengels maar van een bosje citroengras heb ik nog niet eerder gehoord?
Soms binden ze gewoon de stengels per 2, 3 of 4 bij elkaar in onze toko, dat noem ik dan een bosje.