Oosterse venkelsoep met kokos van Marieke

Oosterse venkelsoep met kokos van Marieke

Wat leuk zeg! Marieke stuurde een recept in en ze gebruikt daarin heel veel van onze favoriete ingrediënten! We hopen dat je er net zo enthousiast over bent als wij. Zelf vat Marieke het zo samen: “Het gebruik van venkel in een soep is een fijne basis. Deze oosterse venkelsoep met kokos laat een andere kant van venkel zien; de combinatie van ingrediënten geeft een mooie oosterse touch aan de soep!”. Dat zijn wij hartgrondig met haar eens! De oosterse venkelsoep bevat met deze ingrediënten slechts 3.82 gram koolhydraten per portie en past daarmee uitstekend in je koolhydraatarme menu! 

Ingrediënten & vervangen

Alleen al van het kijken naar dat ingrediëntenlijstje van deze oosterse venkelsoep met kokos word ik blij. Want ik kan me de intense geuren en ook de smaak al helemaal voorstellen. Maar ja ik hou enorm van knoflook, gember en citroengras, en ja venkel daar raak ik niet over uitgepraat. Dat is wat mij betreft echt met stip de meest ‘veel te weinig gegeten’ groente! Bovendien ook nog eens enorm goed voor je darmen.

Voor de mensen die niet standaard citroengras in huis hebben: koop een bosje (gewoon in de super te koop, maar toko is leuker en goedkoper) en leg het in je vriezer. Voor nood kun je ook wel citroensap toevoegen, maar citroengras geeft een veel intensere en toch subtielere citroensmaak. Kokosmelk kun je eventueel vervangen door slagroom mocht je niet van ’n kokossmaakje houden. De koriander is te vervangen door peterselie met (of zonder) munt. Ja je krijgt dan een heel ander soepje, maar ook nog steeds heel erg lekker!


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

oosterse venkelsoep met kokos

Zo maak je oosterse venkelsoep met kokos

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Bezoekersrecept

Oosterse venkelsoep met kokos van Marieke

4.84 van 6 stemmen
Oosterse venkelsoep met kokos van Marieke
Door: Marieke Tetteroo
Een geurende, iets pittige soep met venkel als basis, die je naar oosterse sferen brengt! Heerlijk als start van een Aziatisch maal of als lunch.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per kom
kcal 134.38 koolhydraten 3.82 geiwitten 2.3 gvetten 11.82 gvezels 2.47 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper het uitje, snijd de rode peper, knoflook en gember heel fijn.
    Fruit dit samen in een soeppan met dikke bodem in een scheut olie.
    Hak de koriander en voeg toe. Bewaar enkele blaadjes koriander voor de garnering.
  • Snijd de venkel en bak deze 2 tot 3 minuten zachtjes mee. Kneus de stengel citroengras en doe deze in de pan. Schenk er vervolgens 750 ml bouillon bij en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de venkel gaar is.
  • Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes. Bak ze even beetgaar als je niet van rauwe champignons houdt.
  • Haal de citroengras stengel uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de kokosmelk toe en warm goed door.
  • Verdeel de oosterse venkelsoep met kokos over 4 grote kommen. Verdeel tot slot de champignons, taugé en blaadjes koriander over de soep. Slamat makan!

Vervangen?

  • Voor de mensen die niet standaard citroengras in huis hebben: koop een bosje (gewoon in de super te koop, maar toko is leuker en goedkoper) en leg het in je vriezer. Voor nood kun je ook wel citroensap toevoegen, maar citroengras geeft een veel intensere en toch subtielere citroensmaak. Kokosmelk kun je eventueel vervangen door slagroom mocht je niet van ‘n kokossmaakje houden. De koriander is te vervangen door peterselie met (of zonder) munt.
    Ja je krijgt dan al met al een heel ander soepje, maar ook nog steeds heel erg lekker!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


5 gedachten over “Oosterse venkelsoep met kokos van Marieke”

  1. 5 sterren
    Wat een heerlijke soep! Op aanraden van mijn dochter spoedig gemaakt, alleen had ik geen pepertje en stuk gember in huis, maar gelukkig wel in poedervorm.
    Met venkelsoep (ui venkel bouillon) heb ik altijd problemen met de vezels die er na het pureren in zitten. Mogelijk gebruik ik teveel van de venkelknol. In elk geval zeef ik de soep daarna even.; ook nu.
    Ik ga de soep nog vaak maken. Een superrecept!

    1. Je hebt het over een bosje citroengras? Ik ken wel de serehstengels maar van een bosje citroengras heb ik nog niet eerder gehoord?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top