oosterse spruitjes

Oosterse spruitjes, zoet en romig

Als je eigenlijk niet van spruitjes houdt maar wel van een beetje oosterse smaken dan moet je deze oosterse spruitjes zeker eens proberen. Op deze manier smaken ze heerlijk zoet en romig, een uitstekende manier om spruiten eens anders klaar te maken. Zo ben je het wellicht niet gewend en lust je opeens wel spruitjes! Kijk ook maar eens bij de reacties onderaan, zelfs kinderen lusten deze! Het oosterse gerecht combineert ook perfect met de geel gekleurde bloemkoolrijst. Bevat 16.55 gram koolhydraten per portie, dus je snapt dat dat een voedzaam maaltje is!  Hou je echt helemaal niet van spruitjes of wil je minder koolhydraten? Neem dan paksoi dat combineert ook prima met de andere ingrediënten.

Kruidenmixen, zelf maken

Sommigen mensen gebruiken een kant-en-klare kruidenmix om hun gerechten een oosters tintje te geven, dat kan natuurlijk. Ik hou liever zelf in de hand wat ik in mijn eten (en dus lichaam) stop. Dus maak ik meestal mijn eigen mix. Vandaag heel basaal: gember, komijn, koriander en koenjit, altijd goed. Maar gebruik vooral je eigen fantasie, experimenteren in de keuken is heel leuk en leerzaam. Hulp bij kruidenmixen nodig?

Gele bloemkoolrijst

Je kent het fenomeen bloemkoolrijst wel toch? Het smaakt echt niet naar bloemkool, ik vind het het ei van Columbus! Voor deze prachtige geurige gele bloemkoolrijst gebruik je fijngemalen rauwe bloemkool. Ongeveer 100-150 gram bloemkool per persoon is voldoende. Malen in de keukenmachine (of op de handrasp of in een hakmolentje met trekkoord) tot je korrels hebt ter grootte van rijstkorrels. Bak vervolgens een klein uitje of bosui met eventueel wat bouillonpoeder en doe daar je rauwe bloemkoolrijst bij. Strooi er voor de mooie gele kleur en geur wat geelwortel (koenjit, kurkuma) over. Roerbak de bloemkoolrijst altijd kort, 1-2 minuten tot de bloemkoolrijst de juiste ‘bite’ heeft en de korrels mooi los blijven. Als je het te lang bakt krijg je een soort bloemkoolsnot die naar zwavel smaakt *bah*. Bekijk ook deze drie heerlijke smaken bloemkoolrijst!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

oosterse spruitjes

oosterse spruitjes

Zo maak je de Oosterse spruitjes met gele bloemkoolrijst

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Oosterse spruitjes met gele bloemkoolrijst

oosterse spruitjes
Door: Anna-Karina van Denderen
Als je van bijzondere smaken houdt moet je deze romige geurige oosterse spruitjes zeker eens proberen. Het combineert perfect met de gekleurde bloemkoolrijst. Al met al een bijzonder voedzame maaltijd!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 97

5 van 26 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 193.15 kcalkoolhydraten 16.55 geiwitten 8.25 gvetten 8 gvezels 10.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Erbij

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak spruitjes, ui en paprika schoon.
  • Kook de spruitjes in 10-12 minuten beetgaar, giet af en stoom even droog in de pan.
  • Bak ondertussen het uitje met de paprika in wat olie. Pers knoflook erboven uit en rasp het stukje gember erover. Bak met djinten, ketoembar en koenjit erover al omscheppend 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens naar smaak citroensap, sambal, sojasaus en een drupje zoetstof toe. Schaaf de santen erover en voeg zoveel water toe tot je een mooie dikte hebt. Voeg de spruitjes toe en laat door warmen terwijl je de bloemkoolrijst bakt.
  • Bloemkoolrijst altijd kort (1-2 minuten) roerbakken op hoog vuur, tot het flink begint te stomen dan is het klaar. Voeg koenjit toe voor gele rijst.
  • Verdeel de spruitjes en de bloemkoolrijst over twee borden.

Leuk

  • Serveer de bloemkoolrijst als een mooi torentje (schaaltje vullen, ietsje aandrukken en op bord omkeren) bij je oosterse spruitjes. Garneer met wat heerlijke verse korianderblaadjes of wat peterselie. Geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top