oosterse pitabroodjes

Oosterse pitabroodjes, low carb

Deze zalige oosterse pitabroodjes maak je met reepjes kip die je een oosterse twist geeft door ze lekker goudbruin te bakken en vervolgens door een mengsel van o.a. sojasaus, gember, knoflook en rode peper te halen. Samen met de gemengde groente lekker pittig & fijn oosters! Hoewel wij best graag alles zelf maken kochten we deze kant-en-klaar low carb pitabroodjes bij Bregje (#nospon). De ongevulde broodjes bevatten 7 gram netto koolhydraten per stuk. ! Bevat per gevuld broodje (1 maaltijdportie): calorieën 348.4 kcal ⋆ koolhydraten 10.55 g ⋆ eiwitten 30.9 g ⋆ vetten 20.35 g ⋆ vezels 5.7 g.

Bewaren

Je kunt de broodjes 3 weken bewaren, maar ook invriezen en ze zijn daarom heel gemakkelijk om op voorraad te hebben. Er zitten 6 pitabroodjes in een verpakking, wij vriezen ze per 2 in met bakpapier ertussen. We laten ze in de koelkast ontdooien en stoppen ze even in de broodrooster voordat we ze vullen.

Pitabroodje?

Een pitabroodje, of shoarmabroodje, is een plat zacht broodje met en een holle binnenkant. Het is bekend onder vele namen. In Griekenland wordt dit broodje pita genoemd, in Turkije pide, in Algerije kesra, in Libanon kemaj, in Egypte aysch en in Syrië en Marokko khubiz. Het broodje wordt gewoonlijk overlangs ingesneden. Zo ontstaat er een soort zakje, waarin je een vulling stopt. Dat doen wij ook bij onze oosterse pitabroodjes, dus zo hoef je ook niet perse een bord te gebruiken voor je maaltijd.

Joseph’s pitabroodjes, tips

Deze kant-en-klaar low carb Joseph’s pitabroodjes zijn mooi dun en daardoor na het bakken heerlijk krokant. je kunt ze overigens het best voor het bakken insnijden. Als je verschillende vullingen wilt proeven, snijd de broodjes dan doormidden, want 1 zo’n broodje is een hele hap! 2 zouden wij echt veel teveel vinden.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

Zo maak je oosterse pitabroodjes

Opgeslagen in

Categorieën:

Alle recepten | Campinggerechten | Koolhydraatarm | Onze recepten | Snel | Vervangende producten

Trefwoorden:

10-15 gr. khd | oosters

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Oosterse pitabroodjes

oosterse pitabroodjes
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze oosterse pitabroodjes maak je met reepjes kip die je een oosterse twist geeft door ze lekker goudbruin te bakken en vervolgens door een mengsel van o.a. sojasaus, gember, knoflook en rode peper te halen. Samen met de gemengde groente lekker pittig & fijn oosters!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie (maaltijd)
calorieën 348.4 kcalkoolhydraten 10.55 geiwitten 30.9 gvetten 20.35 gvezels 5.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Saus

Groente/kruiden

  • 50 g witte kool - ragfijn gesneden (Chinese, of paksoi kan ook)
  • 50 g wortel - geraspt of julienne gesneden
  • 3 g koriander (blad) - handje grof gehakt of peterselie en munt

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de kip in reepjes en bak ze snel rondom goudbruin en gaar in een mengsel van olie en boter in een koekenpan. Doof het vuur en laat de kip in de pan.

Saus

  • Klop een saus van de balsamicoazijn, sojasaus, sesamolie, gembersiroop, knoflook en rode peper. Meng deze saus door de gare kipreepjes. Proef en breng op smaak met meer gembersiroop en/of rode peper en bestrooi met wat sesamzaad.

Groente/kruiden

  • Snijd de kool fijn, snijd de wortel in heel dunne reepjes (gebruik een juliennesnijder) en hak de koriander. Hussel de groente en koriander door elkaar.

Pitabroodjes vullen

  • Snijd de broodjes half open vóór het bakken dat gaat makkelijker. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of bak ze in een droge koekenpan een paar minuten per kant. Vul ze met het groente-kruidenmengsel en de reepjes kip. Serveer onmiddellijk en eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top