oosterse pitabroodjes

Oosterse pitabroodjes, low carb

Deze zalige oosterse pitabroodjes maak je met reepjes kip die je een oosterse twist geeft door ze lekker goudbruin te bakken en vervolgens door een mengsel van o.a. sojasaus, gember, knoflook en rode peper te halen. Samen met de gemengde lekker pittig & fijn oosters! Hoewel wij best graag alles zelf maken kochten we deze kant-en-klaar low carb pitabroodjes bij Bregje (#nospon). De ongevulde broodjes bevatten 7 gram netto koolhydraten per stuk. ! Bevat per gevuld broodje (1 maaltijdportie): calorieën 348.4 kcal ⋆ koolhydraten 10.55 g ⋆ eiwitten 30.9 g ⋆ vetten 20.35 g ⋆ vezels 5.7 g.

Bewaren

Je kunt de broodjes 3 weken bewaren, maar ook invriezen en ze zijn daarom heel gemakkelijk om op voorraad te hebben. Er zitten 6 pitabroodjes in een verpakking, wij vriezen ze per 2 in met bakpapier ertussen. We laten ze in de koelkast ontdooien en stoppen ze even in de broodrooster voordat we ze vullen.

Pitabroodje?

Een pitabroodje, of shoarmabroodje, is een plat zacht broodje met en een holle binnenkant. Het is bekend onder vele namen. In Griekenland wordt dit broodje pita genoemd, in Turkije pide, in Algerije kesra, in Libanon kemaj, in Egypte aysch en in Syrië en Marokko khubiz. Het broodje wordt gewoonlijk overlangs ingesneden. Zo ontstaat er een soort zakje, waarin je een vulling stopt. Dat doen wij ook bij onze oosterse pitabroodjes, dus zo hoef je ook niet perse een bord te gebruiken voor je maaltijd.

Joseph’s pitabroodjes, tips

Deze kant-en-klaar low carb Joseph’s pitabroodjes zijn mooi dun en daardoor na het bakken heerlijk krokant. je kunt ze overigens het best voor het bakken insnijden. Als je verschillende vullingen wilt proeven, snijd de broodjes dan doormidden, want 1 zo’n broodje is een hele hap! 2 zouden wij echt veel teveel vinden.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je oosterse pitabroodjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Oosterse pitabroodjes

oosterse pitabroodjes
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze oosterse pitabroodjes maak je met reepjes kip die je een oosterse twist geeft door ze lekker goudbruin te bakken en vervolgens door een mengsel van o.a. sojasaus, gember, knoflook en rode peper te halen. Samen met de gemengde lekker pittig & fijn oosters!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie (maaltijd)
calorieën 348.4 kcalkoolhydraten 10.55 geiwitten 30.9 gvetten 20.35 gvezels 5.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Saus

/kruiden

  • 50 g witte kool, ragfijn gesneden (Chinese, of paksoi kan ook)
  • 50 g wortel, geraspt of julienne gesneden
  • 3 g koriander (blad), handje grof gehakt of peterselie en munt

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de kip in reepjes en bak ze snel rondom goudbruin en gaar in een mengsel van olie en boter in een koekenpan. Doof het vuur en laat de kip in de pan.

Saus

  • Klop een saus van de balsamicoazijn, sojasaus, sesamolie, gembersiroop, knoflook en rode peper. Meng deze saus door de gare kipreepjes. Proef en breng op smaak met meer gembersiroop en/of rode peper en bestrooi met wat sesamzaad.

/kruiden

  • Snijd de fijn, snijd de wortel in heel dunne reepjes (gebruik een juliennesnijder) en hak de koriander. Hussel de en koriander door elkaar.

Pitabroodjes vullen

  • Snijd de broodjes half open vóór het bakken dat gaat makkelijker. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of bak ze in een droge koekenpan een paar minuten per kant. Vul ze met het groente-kruidenmengsel en de reepjes kip. Serveer onmiddellijk en eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top