oosterse pitabroodjes

Oosterse pitabroodjes, low carb

Deze zalige oosterse pitabroodjes maak je met reepjes kip die je een oosterse twist geeft door ze lekker goudbruin te bakken en vervolgens door een mengsel van o.a. sojasaus, gember, knoflook en rode peper te halen. Samen met de gemengde groente lekker pittig & fijn oosters! Hoewel wij best graag alles zelf maken kochten we deze kant-en-klaar low carb pitabroodjes bij Bregje (#nospon). De ongevulde broodjes bevatten 7 gram netto koolhydraten per stuk. ! Bevat per gevuld broodje (1 maaltijdportie): calorieën 348.4 kcal ⋆ koolhydraten 10.55 g ⋆ eiwitten 30.9 g ⋆ vetten 20.35 g ⋆ vezels 5.7 g.

Advertentie

Bewaren

Je kunt de broodjes 3 weken bewaren, maar ook invriezen en ze zijn daarom heel gemakkelijk om op voorraad te hebben. Er zitten 6 pitabroodjes in een verpakking, wij vriezen ze per 2 in met bakpapier ertussen. We laten ze in de koelkast ontdooien en stoppen ze even in de broodrooster voordat we ze vullen.

Pitabroodje?

Een pitabroodje, of shoarmabroodje, is een plat zacht broodje met en een holle binnenkant. Het is bekend onder vele namen. In Griekenland wordt dit broodje pita genoemd, in Turkije pide, in Algerije kesra, in Libanon kemaj, in Egypte aysch en in Syrië en Marokko khubiz. Het broodje wordt gewoonlijk overlangs ingesneden. Zo ontstaat er een soort zakje, waarin je een vulling stopt. Dat doen wij ook bij onze oosterse pitabroodjes, dus zo hoef je ook niet perse een bord te gebruiken voor je maaltijd.

Joseph’s pitabroodjes, tips

Deze kant-en-klaar low carb Joseph’s pitabroodjes zijn mooi dun en daardoor na het bakken heerlijk krokant. je kunt ze overigens het best voor het bakken insnijden. Als je verschillende vullingen wilt proeven, snijd de broodjes dan doormidden, want 1 zo’n broodje is een hele hap! 2 zouden wij echt veel teveel vinden.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je oosterse pitabroodjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


oosterse pitabroodjes

Oosterse pitabroodjes

Deze oosterse pitabroodjes maak je met reepjes kip die je een oosterse twist geeft door ze lekker goudbruin te bakken en vervolgens door een mengsel van o.a. sojasaus, gember, knoflook en rode peper te halen. Samen met de gemengde groente lekker pittig & fijn oosters!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie (maaltijd)
kcal 348.4 koolhydraten 10.55 geiwitten 30.9 gvetten 20.35 gvezels 5.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Saus

Groente/kruiden

  • 50 g witte kool, ragfijn gesneden (Chinese, of paksoi kan ook)
  • 50 g wortel, geraspt of julienne gesneden
  • 3 g koriander (blad), handje grof gehakt of peterselie en munt

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de kip in reepjes en bak ze snel rondom goudbruin en gaar in een mengsel van olie en boter in een koekenpan. Doof het vuur en laat de kip in de pan.

Saus

  • Klop een saus van de balsamicoazijn, sojasaus, sesamolie, gembersiroop, knoflook en rode peper. Meng deze saus door de gare kipreepjes. Proef en breng op smaak met meer gembersiroop en/of rode peper en bestrooi met wat sesamzaad.

Groente/kruiden

  • Snijd de kool fijn, snijd de wortel in heel dunne reepjes (gebruik een juliennesnijder) en hak de koriander. Hussel de groente en koriander door elkaar.

Pitabroodjes vullen

  • Snijd de broodjes half open vóór het bakken dat gaat makkelijker. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of bak ze in een droge koekenpan een paar minuten per kant. Vul ze met het groente-kruidenmengsel en de reepjes kip. Serveer onmiddellijk en eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven