oosterse paksoistamppot met knolselderij

Oosterse paksoistamppot met knolselderij van Marij

Bezoekersrecept van de maand oktober 2020. Begin september alweer stuurde Marij ons deze lekkere oosterse paksoistamppot met knolselderij. “Weer eens wat anders dan met bloemkool!“, zegt Marij. Heel makkelijk om te maken en snel klaar, zouden wij daar aan toe willen voegen. Het oosterse tintje komt vooral doordat Marij er onze heerlijke curry pasta aan toevoegt. De link daarvan staat in het recept.  Op de foto zie je op het bordje van Marij ook nog een bijgerecht van avocado met crème fraîche en verse kruiden. Bij het stamppotje een stukje spek. Al met al een heerlijk voedzame hoofdmaaltijd. De stamppot blijft onder de 10  gram koolhydraten, wat voor een hoofdmaaltijd uitstekend is. Dus ik zeg: Eet smakelijk!


Heb je ook een lekker, voor ons onbekend, koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je eigen recept met foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

oosterse paksoistamppot met knolselderij

Zo maak je oosterse paksoistamppot met knolselderij

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


oosterse paksoistamppot met knolselderij
Recept afdrukken Bewaren
5 van 2 stemmen

Oosterse stamppot met selderij en paksoi van Marij

Bezoekersrecept

Door: Marij Olders
Stamppot met een oosters tintje. Gemaakt met paksoi en knolselderij, weer eens wat anders dan bloemkool als puree gebruiken. Heel makkelijk om te maken en snel klaar!
Voorbereiden10 min
Koken/oven20 min
Totaal30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht, snel, stamppot

Voedingswaarden

Per portie exclusief vlees/ander bijgerecht.
Calorieën 71.57 kcal
Koolhydraten 9.25 g
Eiwit 4.05 g
Vetten 0.48 g
Vezels 8.01 g

Uit recept:

2 porties

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de knolselderij in blokjes, kook ze ongeveer 15 minuten in de groentebouillon.
  • Snijd het groen van de paksoi in reepjes en kook deze nog 3 minuten mee. Afgieten, de homemade currypasta toevoegen en laten ontdooien. Tot stamppot stampen.
  • Genieten!
  • Grote eter? Serveer bij de oosterse stamppot met selderij gerust gebakken champignons, een stukje kip, een reep spek, een gehaktballetje of een moot zalm.

Onze kookboeken

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 3.138 keer, 3 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.