Oosterse paksoi kipsalade

Wat een kleurenfeest hè, deze knapperige oosterse paksoi kipsalade? Misschien is paksoi wel de beste ‘nieuwe groente’ sinds mijn jeugd. Wij zijn er in elk geval allebei dol op! Heerlijk in zowel warme als koude gerechten. En het is laag in koolhydraten en past daarom perfect in de oosterse koolhydraatarme keuken. Onze oosterse paksoi kipsalade bevat slechts 4.1 gram koolhydraten per portie. Daar kun je dus met een gerust hart hart van smullen. Er mogen wat ons betreft best nog meer paksoi recepten op de website. Een groente met zulke goede eigenschappen en zo veel smaak verdient die extra aandacht beslist. Houd ons dus in de gaten als je ook zo van paksoi houdt!

Advertentie

Een lekkere bite

Hoor ik je denken dat een groente als paksoi zich niet al te best leent voor in een koude salade? Mis! Want probeer deze oosterse paksoi kipsalade maar eens uit, en laat ons dan maar eens weten dat je het niet lekker vond… De grote troef van paksoi is juist die lekkere sappige bite die het heeft. Die komt niet alleen tot z’n recht als je de paksoi korte tijd roerbakt maar is ook superlekker als basis voor een salade. Voorts is een flink deel van het geheim van deze oosterse salade natuurlijk de dressing. Die bevat naast sesamolie, gember en Steviala Sweet Bee ook smaakmakers als appelazijn, knoflook en rode peper. Dat geeft al met al de salade die exotische oosterse smaak! 

NB: Ik gebruik overigens veganistische kipstuckjes van DVS, die ik met de hand uit elkaar trok, ‘pulled vegachicken’ dus! Maar gebruik vooral echte kip als je daar voor gaat.



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je oosterse paksoi kipsalade

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Oosterse paksoi kip salade

Deze paksoi kip salade, met ook nog komkommer en radijs, krijgt een oosterse touch door een dressing van sojasaus, sesamolie, gember, 'honing' en rode peper. Mmmm, smullen!
4.63 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 222.65 koolhydraten 4.1 geiwitten 20 gvetten 13.55 gvezels 2.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Garneren

  • 1 stengel bosui, wit en groen scheiden

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de (vega) kipstukjes nog wat kleiner en ze bak op hoog vuur in een koekenpan knapperig in olijfolie. Laat afkoelen.
  • Was en droog de paksoi en snijd het in reepjes. Roerbak kort in wat olijfolie. Laat afkoelen.
  • Schil en halveer de komkommer en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd het vruchtvlees julienne (kleine lucifertjes). Snijd de radijsjes in dunne plakjes en meng met de komkommer en de afgekoelde kipstukjes. Zet apart.

Dressing maken

  • Rasp de knoflook en de gember en snijd een stukje rode peper in ringetjes. Meng met de rest van de ingrediënten onder het kopje Dressing.
  • Snijd de bosui in ringetjes. Voeg het witte gedeelte toe aan aan de dressing. Gebruik de groene ringen als garnering.

Serveren

  • Leg de paksoi in een saladeschaal en schik het komkommer – radijs – kipstukjes mengsel erover.
  • Giet ¾ van de dressing over de salade. Serveer de rest er apart bij. Garneer met de groene delen van de bosui.
  • Serveer een koel glaasje munt- of citroenwater bij deze verrukkelijke oosterse paksoi kipsalade en geniet!!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


1 gedachte over “Oosterse paksoi kipsalade”

  1. Wat is deze salade lekker, hij ging helemaal op. Ik kon helaas geen paksoi krijgen, dus heb ik hem met ijsbergsla gemaakt, heerlijk! Maar ik ga verder zoeken naar paksoi. Fijn weekend gewenst samen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven