oosterse garnalenschotel met prei

Oosterse garnalenschotel met prei

Dit verrukkelijke recept voor een oosterse garnalenschotel met prei hebben jullie te danken aan ons eetwensen onderzoek op Facebook. Daar kwam uit dat jullie meer eenpansgerechten willen, die moeten makkelijk én ook snel zijn, daarnaast ook vaker vegan, of lactose-, slagroom- en eivrij.  We hebben even zitten puzzelen en dit is de eerste die we hebben verzonnen. Superformiweldigeindefantakolosachtig! Deze romige garnalenschotel is echt nu al een dikke hit bij ons. Ik (Hans) eet ‘m zonder garnalen en met méér champignons. Anna-Karina is echt dol op garnalen dus zij eet de variant van de foto, met garnalen. Maar er zijn nog veel meer eenvoudige combinaties mogelijk. Onderaan bij het recept vind je 5 tips! Kun je gelijk lekker variëren!

Veganistische oosterse schotel

Wat hou ik toch van dit soort oosterse gerechten! De kokosmelk zorgt voor een zeer verfijnde, ronde smaak. En dan het gouden trio: gember, citroen en knoflook, dat maakt alles wel zo akelig lekker! En die combinatie blijft in alle variaties die we je geven stijf overeind staan! Verder is deze oosterse garnalenschotel met prei eenvoudig helemaal veganistisch te maken.  Voor een vegan versie vervang je de garnalen door meer champignons of door Vivera plantaardige kipstukjes. Die vegan kipstukjes kun je eerst lekker krokant bakken. Of neem echte kip als je niet van garnalen houdt of niet perse vegan wilt eten?

Er staan 5 variatietips bij het recept, de echte luie koks kijken vooral even bij tip 4 😉

oosterse garnalenschotel

 

oosterse vegan schotel (zonder garmaal maar met vegan kipstukjes) 

Ook lekker:

Zo maak je de oosterse garnalenschotel met prei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


oosterse garnalenschotel met prei

Oosterse garnalenschotel met prei

door Hans van Deelen
Deze romige garnalenschotel is echt nu al een dikke hit! Voor Hans de vegan versie, met méér champignons. Anna-Karina eet de variant met garnalen. Welke eet jij? Zie ook de 5 tips onderaan.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

6,5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 6.5 g

Uit recept

2 porties

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Bereiden

  • Halveer de prei, spoel het zand eruit en snijd in halve ringen. Rasp de gember en snijd de rode peper in ringetjes. Fruit de prei een paar minuten met de gember, rode peper, verkruimeld bouillonblokje en laospoeder in de olijfolie.
  • Snijd de champignons in grove stukken en voeg deze samen met een geperst teentje knoflook toe. Bak een paar minuutjes mee. Snijd de stengel citroengras over de lengte in en voeg samen met de kokosmelk toe en breng alles zachtjes aan de kook. Laat op laag vuur 5-10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de gekookte garnalen toe en laat deze even warm worden. (Vegan? Zie tip 5) Snijd ondertussen wat koriander fijn.
  • Serveer onmiddellijk met verse koriander. Geurig tot en met!
TIP 1
  • Heb je geen citroengras? Doe er dan op het laatst lekker wat citroenrasp door!
TIP 2
  • Je kunt van (een restje van) dit gerecht heel makkelijk soep maken door er 500 ml vis-, groente- of bospaddenstoelenbouillon aan toe te voegen.
TIP 3
  • Voeg eenvoudig gesneden Chinese kool, sperziebonen en/of paprika toe, als je meer eters hebt.
TIP 4
  • Ben je echt een luie kok, of heb je weinig tijd? Neem dan een een zak kant-en-klaar gesneden wokgroente.
TIP 5
  • Voor een vegan versie vervang je de garnalen door meer champignons of door Vivera plantaardige kipstukjes.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 3.969 keer, 1 vandaag)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
24
0
Lees reacties en vragen, of laat er zelf één achter.x
()
x