Oosterse garnalenschotel met prei (ook veganversie)

oosterse garnalenschotel met prei

Dit verrukkelijke recept voor een oosterse garnalenschotel met prei hebben jullie te danken aan een mini onderzoekje op Facebook. Daar kwam uit dat jullie meer eenpansgerechten willen, die moeten makkelijk én ook snel zijn, daarnaast ook vaker vegan, of lactose-, slagroom- en eivrij.  We hebben even zitten puzzelen en dit is de eerste die we hebben verzonnen. Superformiweldigeindefantakolosachtig! Deze romige garnalenschotel is echt nu al een dikke hit bij ons. De schotel bevat calorieën 312.9 kcal ⋆ koolhydraten 5.85 g ⋆ eiwitten 16.3 g ⋆ vetten 24.5 g ⋆ vezels 3.85 g per portie. Ik (Hans) eet ‘m zonder garnalen en met méér champignons. Anna-Karina is echt dol op garnalen dus zij eet de variant van de foto, met garnalen. Maar er zijn nog veel meer eenvoudige combinaties mogelijk. Onderaan bij het recept vind je 5 tips! Kun je gelijk lekker variëren!

Veganistische oosterse schotel

Wat hou ik toch van dit soort oosterse gerechten! De kokosmelk zorgt voor een zeer verfijnde, ronde smaak. En dan het gouden trio: gember, citroen en knoflook, dat maakt alles wel zo akelig lekker! En die combinatie blijft in alle variaties die we je geven stijf overeind staan! Verder is deze oosterse garnalenschotel met prei eenvoudig helemaal veganistisch te maken.  Voor een vegan versie vervang je de garnalen door meer champignons of door Vivera plantaardige kipstukjes. Die vegan kipstukjes kun je eerst lekker krokant bakken. Of neem echte kip als je niet van garnalen houdt of niet perse vegan wilt eten?

Er staan 5 variatietips bij het recept, de echte luie koks kijken vooral even bij tip 4 😉


Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

oosterse garnalenschotel
oosterse vegan schotel (zonder garmaal maar met vegan kipstukjes)

Zo maak je de oosterse garnalenschotel met prei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


oosterse garnalenschotel met prei

Oosterse garnalenschotel met prei

Deze romige garnalenschotel is echt nu al een dikke hit! Voor Hans de vegan versie, met méér champignons. Anna-Karina eet de variant met garnalen. Welke eet jij? Zie ook de 5 tips onderaan.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 312.9 koolhydraten 5.85 geiwitten 16.3 gvetten 24.5 gvezels 3.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Halveer de prei, spoel het zand eruit en snijd in halve ringen. Rasp de gember en snijd de rode peper in ringetjes. Fruit de prei een paar minuten met de gember, rode peper, verkruimeld bouillonblokje en laospoeder in de olijfolie.
  • Snijd de champignons in grove stukken en voeg deze samen met een geperst teentje knoflook toe. Bak een paar minuutjes mee. Snijd de stengel citroengras over de lengte in en voeg samen met de kokosmelk toe en breng alles zachtjes aan de kook. Laat op laag vuur 5-10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de gekookte garnalen toe en laat deze even warm worden. (Vegan? Zie tip 5) Snijd ondertussen wat koriander fijn.
  • Serveer onmiddellijk met verse koriander. Geurig tot en met!

TIP 1

  • Heb je geen citroengras? Doe er dan op het laatst lekker wat citroenrasp door!

TIP 2

  • Je kunt van (een restje van) dit gerecht heel makkelijk soep maken door er 500 ml vis-, groente- of bospaddenstoelenbouillon aan toe te voegen.

TIP 3

  • Voeg eenvoudig gesneden Chinese kool, sperziebonen en/of paprika toe, als je meer eters hebt.

TIP 4

  • Ben je echt een luie kok, of heb je weinig tijd? Neem dan een een zak kant-en-klaar gesneden wokgroente.

TIP 5

  • Voor een vegan versie vervang je de garnalen door meer champignons of door plantaardige kipstuckjes.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


29 gedachten over “Oosterse garnalenschotel met prei (ook veganversie)”

  1. 5 sterren
    Zeker 20x gemaakt afgelopen 2 jaar, voor Jan en alleman en met garnalen of kip, vandaag met kip. Recept ook veel doorgegeven. Heel lekker!

  2. Heb het net klaargemaakt voor vanavond – visite! en moest dus even proeven. Verrukkulluk! De garnalen doe ik er op het laatst bij en heb nog wat sperciebonen en chinese kool toegevoegd voor de broodnodige groente. (broodnodig? Wat een raar woord eigenlijk…)

  3. Heb het vandaag gemaakt en gegeten👌Mijn man zei, als je zo blijft koken vind ik dat geen straf😋😋

  4. Annemiek van de Pol

    Beste mensen,
    Wat een heerlijk recept. Hier wordt ik super blij van. Ik heb het gemaakt met bloemkoolrijst. Heerlijk!!!
    Dank jullie wel!

  5. Wat een toprecept! Gisteravond meteen gemaakt en niets teveel beloofd. Dit wordt weer een topper.
    Complimenten

  6. Lijk me een heerlijk recept ga ik van het weekend maken. Ik maak veel gerechten van je.
    Bedankt

  7. Hallo,Lijkt me heerlijk.
    Ik heb nu geen garnalen en champignons in huis
    maar morgen ga ik weer naar de winkel en neem ze mee.
    Ik verheug me nu al op de maaltijd.
    Ik laat jullie weten hoe het smaakt.
    Hartelijke groet van
    Gerie

  8. Ellen van Tent Becking

    Hoi AnnaKarina en Hans, wat een leuk recept weer! Een ding alleen; de boullionblokjes zijn niet vegan hoor! Ze bevatten lactose.

  9. Wat een lekker simpel gerecht weer. Hebben jullie enig idee, qua verhouding, gemalen citroengras, ten opzichte van de verse stengel?

    1. Ik zou beginnen met een theelepel Rita, bij stap 1 toevoegen. Je ruikt en proeft vanzelf of er meer bij moet of kan. Hangt ook van je eigen smaak af natuurlijk. Eet smakelijk want dit is echt super lekker!

      1. IK had nog nooit met citroengras gewerkt, vandaar ook mijn vraag. Ik heb nu een handvat om te beginnen. Dank je.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top