Oosterse bloemkool courgettesoep

oosterse bloemkool courgettesoep

Wat een geweldige spannende kleur, geur en smaak heeft deze heerlijke oosterse bloemkool courgettesoep. Het oosterse eraan is vooral de combinatie van veel kerrie met de frisse citroen en romige kokosmelk. Altijd een mooi trio! Als garnering heb ik flinters champignon gebakken en wat geurige verse kruiden gehakt: peterselie en koriander, hmm. Je zou de soep ook met bospaddenstoelenbouillon kunnen maken. Of mensen die wel vlees eten, met een goede kippenbouillon is het ook lekker! Soep in het algemeen is ook prima om in een kleine hoeveelheid te serveren. Doe het dan in een leuk glazen potje of in een mooi stevig glas met een rietje. Je zult gelijk 3x zoveel oh’s en ah’s oogsten, terwijl het toch echt dezelfde soep is. Ik hou daar enorm van, simpel met niks. De soep bevat 6.33 gram koolhydraten per normale portie.

Niet topfit dus makkelijk

Als ik me een beetje hangerig voel dan heeft de natuur het zo geregeld dat ik zin krijg in citroen. Braaf als ik ben, geef ik aan die gezonde zin dan maar toe. Zodoende komen jullie dan weer aan dit recept! Deze oosterse bloemkool courgettesoep is lekker makkelijk om klaar te maken. Dat komt extra goed uit als je niet helemaal topfit bent. Je fruit een uitje en wat knoflook en bakt vervolgens wat fijngesneden groente mee. Tot slot extra kruiden erbij en je kan weer een klein halfuurtje uitrusten totdat je soepje klaar is.

Soep garneren en variaties

Zorg altijd voor een beetje garnering. Dat kan van alles zijn. Niet alleen stukjes groente of een champignon achterhouden, maar ook verse kruiden, een dot room, pitten en/of zaden maken de soep helemaal af. Heb je grotere trek dan eet je er bijvoorbeeld een stukje platbrood, echt lekker koolhydraatarm broodje bij of een stukje stokbrood. Ook lekker om de soep extra te vullen wat malse gerookte kip.

Ben je op zoek naar meer overheerlijke soepen, kijk dan eens in de speciale categorie soep. De meeste soepen zijn ook ideaal om in porties in te vriezen, zo heb je altijd wat koolhydraatarm lekkers op voorraad.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

oosterse bloemkool courgettesoep
oosterse bloemkool courgettesoep

Zo maak je deze Oosterse bloemkool courgettesoep

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Oosterse bloemkool courgettesoep

oosterse bloemkool courgettesoep
Door: Anna-Karina van Denderen
Het oosterse aan deze bloemkool courgettesoep is vooral de combinatie van veel kerrie met de frisse citroen en zoetige romige kokosmelk.
4.7 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 116.52 kcalkoolhydraten 6.33 geiwitten 3.47 gvetten 7.83 gvezels 3.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

Ingrediënten

Serveren

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper het sjalotje en fruit deze in een soeppan met dikke bodem aan in olijfolie.
  • Breek de bloemkool in roosjes. Snijd de courgette in blokjes.
  • Pers het teentje knoflook uit boven de soeppan en voeg de bloemkool en courgette toe. Roerbak alles samen met kerriepoeder en chilipoeder gedurende ongeveer 5 minuten. Rasp de schil van citroen boven de pan (alleen het geel, want het wit is ontzettend bitter!) en pers de rest uit. Schenk er 1 liter bouillon bij en breng aan de kook. Laat de soep op laag vuur 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groente gaar is.
  • Pureer de soep grof met een staafmixer. Proef en breng op smaak met kokosmelk en citroensap.

Serveren

  • Bak vlak voor het serveren wat champignonnetjes en hak de peterselie fijn.
  • Serveer de oosterse bloemkool courgettesoep in kommen met de champignons en verse kruiden.
  • Opwekkend en verwarmend soepje. Samen met een broodje een prima hoofdgerecht.

Portiegrootte

  • Serveer 4 kommen als hoofdgerecht (5 gram koolhydraten per portie) Of 8 kleinere als voorgerecht of lunch (2,5 gram koolhydraten per portie). Of als amuse in kleine glaasjes!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

27 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties