Wat een geweldige spannende kleur, geur en smaak heeft deze heerlijke oosterse bloemkool courgettesoep. Het oosterse eraan is vooral de combinatie van veel kerrie met de frisse citroen en romige kokosmelk. Altijd een mooi trio! Als garnering heb ik flinters champignon gebakken en wat geurige verse kruiden gehakt: peterselie en koriander, hmm. Je zou de soep ook met bospaddenstoelenbouillon kunnen maken. Of mensen die wel vlees eten, met een goede kippenbouillon is het ook lekker! Soep in het algemeen is ook prima om in een kleine hoeveelheid te serveren. Doe het dan in een leuk glazen potje of in een mooi stevig glas met een rietje. Je zult gelijk 3x zoveel oh’s en ah’s oogsten, terwijl het toch echt dezelfde soep is. Ik hou daar enorm van, simpel met niks. De soep bevat 6.33 gram koolhydraten per normale portie.
Niet topfit dus makkelijk
Als ik me een beetje hangerig voel dan heeft de natuur het zo geregeld dat ik zin krijg in citroen. Braaf als ik ben, geef ik aan die gezonde zin dan maar toe. Zodoende komen jullie dan weer aan dit recept! Deze oosterse bloemkool courgettesoep is lekker makkelijk om klaar te maken. Dat komt extra goed uit als je niet helemaal topfit bent. Je fruit een uitje en wat knoflook en bakt vervolgens wat fijngesneden groente mee. Tot slot extra kruiden erbij en je kan weer een klein halfuurtje uitrusten totdat je soepje klaar is.
Soep garneren en variaties
Zorg altijd voor een beetje garnering. Dat kan van alles zijn. Niet alleen stukjes groente of een champignon achterhouden, maar ook verse kruiden, een dot room, pitten en/of zaden maken de soep helemaal af. Heb je grotere trek dan eet je er bijvoorbeeld een stukje platbrood, echt lekker koolhydraatarm broodje bij of een stukje stokbrood. Ook lekker om de soep extra te vullen wat malse gerookte kip.
Ben je op zoek naar meer overheerlijke soepen, kijk dan eens in de speciale categorie soep. De meeste soepen zijn ook ideaal om in porties in te vriezen, zo heb je altijd wat koolhydraatarm lekkers op voorraad.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze Oosterse bloemkool courgettesoep
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Oosterse bloemkool courgettesoep
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- olijfolie, om in te bakken
- 350 g bloemkool, in kleine roosjes
- 300 g courgette, in blokjes
- 2 tl kerrie, naar smaak
- snufje chilipoeder, naar smaak
- 1 liter (groente)bouillon, vegan groente-, bospaddenstoelen- of kippenbouillon kan allemaal
- ¾ citroen, sap en rasp van naar smaak
- 150 ml kokosmelk, (of haver fraîche, crème fraîche of slagroom
Serveren
- 50 g kastanjechampignons, khd in flinters en 6 hele plakjes
- handje platte peterselie, vers en/of koriander
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snipper het sjalotje en fruit deze in een soeppan met dikke bodem aan in olijfolie.
- Breek de bloemkool in roosjes. Snijd de courgette in blokjes.
- Pers het teentje knoflook uit boven de soeppan en voeg de bloemkool en courgette toe. Roerbak alles samen met kerriepoeder en chilipoeder gedurende ongeveer 5 minuten. Rasp de schil van citroen boven de pan (alleen het geel, want het wit is ontzettend bitter!) en pers de rest uit. Schenk er 1 liter bouillon bij en breng aan de kook. Laat de soep op laag vuur 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groente gaar is.
- Pureer de soep grof met een staafmixer. Proef en breng op smaak met kokosmelk en citroensap.
Serveren
- Bak vlak voor het serveren wat champignonnetjes en hak de peterselie fijn.
- Serveer de oosterse bloemkool courgettesoep in kommen met de champignons en verse kruiden.
- Opwekkend en verwarmend soepje. Samen met een broodje een prima hoofdgerecht.
Portiegrootte?
- Serveer 4 kommen als hoofdgerecht (zie berekening) of 8 kleinere als voorgerecht of lunch. Of als amuse in kleine glaasjes!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Lekker hoor gebruikt voor mijn suikerchallenge en ja ietjses aangepast gember ipv citroen en room niet gebruikt omdat ik de soep wil invriezen
Heerlijk was het heb veel complimenten gehad .
heerlijk. gisteren gemaakt. knoflook niet meegebakken. later iets meer erbij gedaan. chilivlokken. lekker pittig.
Bloemkool – courgettesoep gemaakt en er twee stengels bleekselderij er aan toegevogd
Gisteren je boek ontvangen en vandaag de Bloemkool-Courgettesoep gemaakt. Toevallig had ik -op de citroen na- alle ingrediënten in huis.
Ipv citroen er een beetje gember bij gedaan.
We vonden de soep echt heel lekker, die komt zeker vaker op tafel
Ik lees nu pas de andere reacties.
Wat leuk om te lezen dat er meerdere mensen gember hebben gebruikt. Ik twijfelde eraan of het zou gaan en was daarom best wel zuinig ermee.
Volgende keer ga ik toch voor de citroen 🙂
Heerlijke soep! Per ongeluk uitgeschoten met de chili hihi, maar super makkelijk te maken.
Vriendlief vindt hem ook erg lekker, voor herhaling vatbaar!
Heerlijk soepje, ga ik zeker vaker maken, mmmmm!!
Zalige soep, maak het regelmatig!
Dat hoor ik toch zó graag, dank je! Dat het je nog maar vaak mag smaken Ellen.
De oosterse bloemkool – courgette soep gemaakt. Was erg lekker.
Heb deze gemaakt gisteren. Dubbele portie en een eetlepel vers geraspte gember toegevoegd ( had ik nog over) Super lekker
Lekkere soep en erg goedkoop, ideaal voor studenten!
Wauw, deze was echt zaligggggggggggggggg.
Bedankt !!
Dank, altijd goed om te horen dat het in de smaak valt & zo weten anderen ook dat ze iets gerust kunnen maken!
Vanmiddag deze heerlijke soep gegeten en kreeg van mijn man het compliment dat hij in lange tijd niet zo lekker had gegeten…. en ach de liefde van de man gaat tenslotte door de maag toch???
Zit jij even goed! 😉
Ik heb gisteren deze Oosterse soep gemaakt en ook meteen gegeten, het rook zo heerlijk ik kon er niet vanaf blijven.
En het smaakte… voortreffelijk. Ik heb er nog een beetje verse gember bijgedaan, ik houd erg van die zoete smaak. Het gaf er voor mij een extra beetje pit aan.
Vanmiddag wil ik me wijden aan het bakken van diverse broodvervangers, dan heb ik een voorraadje voor de vriezer.
Je hoort weer van me hoe dat is geworden, groetjes, Cornelia
Nou Cornelia succes, er is genoeg keus wat betreft de broodvervangers!
Heerlijke soep! Variatie met koriander vind ik het lekkerst! Leuke site en heerlijke gerechten.
Groet Maureen
Dank je wel! Zelf ben ik ook dol op koriander, maar helaas kunnen velen er niet aan wennen… dan is peterselie een goede optie! Fijne dag verder, groetje AK
Nog niet gegeten, staat nu te pruttelen maar ruikt echt verrukkelijk!
Ja ’t is een geurig soepje! Eet smakelijk!
Gisteren heb ik deze soep gemaakt, en gegeten, hij was zalig.
Vanmiddag bij de lunch weer een flinke kop, weer heerlijk.
Ik kan van dit recept makkelijk 4-5 keer eten, de pan staat in de koelkast en ik schep er telkens wat uit.
Makkelijk en gezond. Heel hartlijk bedankt voor het recept.
Inderdaad het is niet weinig! Graag gedaan hoor… groetje en vrolijk Pasen!
Ik heb de soep vanmiddag gemaakt en smaakt heerlijk. Zoete van kokos, pittig van de kerrie (ik heb kerrie scherp gebruikt) en ’t zure van de citroen.
Geweldige combinatie.
Smullen maar.
Dank, en wat leuk dat je ‘m zo snel gemaakt hebt! Nog leuker dat je ‘m ook lekker vindt!