Oosterse bloemkool courgettesoep

oosterse bloemkool courgettesoep

Wat een geweldige spannende kleur, geur en smaak heeft deze heerlijke oosterse bloemkool courgettesoep. Het oosterse eraan is vooral de combinatie van veel kerrie met de frisse citroen en romige kokosmelk. Altijd een mooi trio! Als garnering heb ik flinters champignon gebakken en wat geurige verse kruiden gehakt: peterselie en koriander, hmm. Je zou de soep ook met bospaddenstoelenbouillon kunnen maken. Of mensen die wel vlees eten, met een goede kippenbouillon is het ook lekker! Soep in het algemeen is ook prima om in een kleine hoeveelheid te serveren. Doe het dan in een leuk glazen potje of in een mooi stevig glas met een rietje. Je zult gelijk 3x zoveel oh’s en ah’s oogsten, terwijl het toch echt dezelfde soep is. Ik hou daar enorm van, simpel met niks. De soep bevat 6.33 gram koolhydraten per normale portie.

Niet topfit dus makkelijk

Als ik me een beetje hangerig voel dan heeft de natuur het zo geregeld dat ik zin krijg in citroen. Braaf als ik ben, geef ik aan die gezonde zin dan maar toe. Zodoende komen jullie dan weer aan dit recept! Deze oosterse bloemkool courgettesoep is lekker makkelijk om klaar te maken. Dat komt extra goed uit als je niet helemaal topfit bent. Je fruit een uitje en wat knoflook en bakt vervolgens wat fijngesneden groente mee. Tot slot extra kruiden erbij en je kan weer een klein halfuurtje uitrusten totdat je soepje klaar is.

Soep garneren en variaties

Zorg altijd voor een beetje garnering. Dat kan van alles zijn. Niet alleen stukjes groente of een champignon achterhouden, maar ook verse kruiden, een dot room, pitten en/of zaden maken de soep helemaal af. Heb je grotere trek dan eet je er bijvoorbeeld een stukje platbrood, echt lekker koolhydraatarm broodje bij of een stukje stokbrood. Ook lekker om de soep extra te vullen wat malse gerookte kip.

Ben je op zoek naar meer overheerlijke soepen, kijk dan eens in de speciale categorie soep. De meeste soepen zijn ook ideaal om in porties in te vriezen, zo heb je altijd wat koolhydraatarm lekkers op voorraad.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

oosterse bloemkool courgettesoep
oosterse bloemkool courgettesoep

Zo maak je deze Oosterse bloemkool courgettesoep

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


oosterse bloemkool courgettesoep

Oosterse bloemkool courgettesoep

Het oosterse aan deze bloemkool courgettesoep is vooral de combinatie van veel kerrie met de frisse citroen en zoetige romige kokosmelk. De soep is ook vegan.
4.64 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 116.52 koolhydraten 6.33 geiwitten 3.47 gvetten 7.83 gvezels 3.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper het sjalotje en fruit deze in een soeppan met dikke bodem aan in olijfolie.
  • Breek de bloemkool in roosjes. Snijd de courgette in blokjes.
  • Pers het teentje knoflook uit boven de soeppan en voeg de bloemkool en courgette toe. Roerbak alles samen met kerriepoeder en chilipoeder gedurende ongeveer 5 minuten. Rasp de schil van citroen boven de pan (alleen het geel, want het wit is ontzettend bitter!) en pers de rest uit. Schenk er 1 liter bouillon bij en breng aan de kook. Laat de soep op laag vuur 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groente gaar is.
  • Pureer de soep grof met een staafmixer. Proef en breng op smaak met kokosmelk en citroensap.

Serveren

  • Bak vlak voor het serveren wat champignonnetjes en hak de peterselie fijn.
  • Serveer de oosterse bloemkool courgettesoep in kommen met de champignons en verse kruiden.
  • Opwekkend en verwarmend soepje. Samen met een broodje een prima hoofdgerecht.

Portiegrootte?

  • Serveer 4 kommen als hoofdgerecht (zie berekening) of 8 kleinere als voorgerecht of lunch. Of als amuse in kleine glaasjes!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



27 gedachten over “Oosterse bloemkool courgettesoep”

  1. 4 sterren
    Lekker hoor gebruikt voor mijn suikerchallenge en ja ietjses aangepast gember ipv citroen en room niet gebruikt omdat ik de soep wil invriezen

  2. y van der velde

    5 sterren
    heerlijk. gisteren gemaakt. knoflook niet meegebakken. later iets meer erbij gedaan. chilivlokken. lekker pittig.

  3. Ine van der Heijden

    Bloemkool – courgettesoep gemaakt en er twee stengels bleekselderij er aan toegevogd

  4. Gisteren je boek ontvangen en vandaag de Bloemkool-Courgettesoep gemaakt. Toevallig had ik -op de citroen na- alle ingrediënten in huis.
    Ipv citroen er een beetje gember bij gedaan.
    We vonden de soep echt heel lekker, die komt zeker vaker op tafel

    1. Ik lees nu pas de andere reacties.
      Wat leuk om te lezen dat er meerdere mensen gember hebben gebruikt. Ik twijfelde eraan of het zou gaan en was daarom best wel zuinig ermee.
      Volgende keer ga ik toch voor de citroen 🙂

  5. Heerlijke soep! Per ongeluk uitgeschoten met de chili hihi, maar super makkelijk te maken.
    Vriendlief vindt hem ook erg lekker, voor herhaling vatbaar!

  6. Heb deze gemaakt gisteren. Dubbele portie en een eetlepel vers geraspte gember toegevoegd ( had ik nog over) Super lekker

  7. Vanmiddag deze heerlijke soep gegeten en kreeg van mijn man het compliment dat hij in lange tijd niet zo lekker had gegeten…. en ach de liefde van de man gaat tenslotte door de maag toch???

  8. Ik heb gisteren deze Oosterse soep gemaakt en ook meteen gegeten, het rook zo heerlijk ik kon er niet vanaf blijven.
    En het smaakte… voortreffelijk. Ik heb er nog een beetje verse gember bijgedaan, ik houd erg van die zoete smaak. Het gaf er voor mij een extra beetje pit aan.
    Vanmiddag wil ik me wijden aan het bakken van diverse broodvervangers, dan heb ik een voorraadje voor de vriezer.
    Je hoort weer van me hoe dat is geworden, groetjes, Cornelia

  9. Maureen Lashley

    Heerlijke soep! Variatie met koriander vind ik het lekkerst! Leuke site en heerlijke gerechten.

    Groet Maureen

  10. Gisteren heb ik deze soep gemaakt, en gegeten, hij was zalig.

    Vanmiddag bij de lunch weer een flinke kop, weer heerlijk.

    Ik kan van dit recept makkelijk 4-5 keer eten, de pan staat in de koelkast en ik schep er telkens wat uit.

    Makkelijk en gezond. Heel hartlijk bedankt voor het recept.

  11. Ik heb de soep vanmiddag gemaakt en smaakt heerlijk. Zoete van kokos, pittig van de kerrie (ik heb kerrie scherp gebruikt) en ’t zure van de citroen.
    Geweldige combinatie.

    Smullen maar.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top