Oopsies met guacamole

Oopsies met guacamole

Nog een pittig oopsies met guacamole receptje. Deze zijn leuk als snack of feesthapje bij ‘de borrel’. Van  oopsies maak ik meestal enkele variaties tegelijk. Oopsies lenen zich uitstekend voor allerlei experimenten. Leuk om te maken, ik vind het altijd weer een wonder om een paar eiwitten tot een enorme massa schuim op te kloppen, leuk werkje en ondertussen verzin ik wat ik er deze keer in zal doen.

Oopsies beleggen

Wat ik als beleg gebruik hangt meestal af van de inhoud van de koelkast en het tijdstip van de dag. Vandaag maakte ik vier varianten oopsies, een neutrale en drie hartige. Deze kerrie oopsies met guacamole zijn, zoals gezegd, bedacht voor bij de borrel. Maar sorry, ik had er zo’n zin ik dat ze niet eens in mooie vormpjes heb gesneden maar gewoon in stukken en onmiddellijk staand heb opgepeuzeld. Ik kon er nog net een foto uitpersen! Je kunt ze natuurlijk met van alles en nog wat beleggen, een van de 6 soorten koolhydraatarme heksenkaas (kaasspread), zal ook geweldig zijn.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Oopsies met guacamole

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Oopsies met guacamole

Oopsies met guacamole

door Anna-Karina van Denderen
Oopsies lenen zich uitstekend voor allerlei experimenten. Deze oopsies met guacamole zijn leuk als snack of feesthapje bij ‘de borrel’.
4 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: brood & crackers
Voorbereiden: 15 min
Koken: 25 min
Totale tijd: 40 min

Voedingswaarden

1,35 gram koolhydraten per portie van 3 stuks

Uit recept

2 porties à 3 stuks

Ingrediënten

OOPSIES, zie onder voor recept
Garneren

Bereiden

  • Volg het recept van de basis oopsies, maar voeg aan (een deel van) het eimengsel kerrie, chilipoeder en sesamzaad toe zodat je een pittige basis hebt. 0,6 khd
  • Prak de avocado door de roomkaas en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Volg voorde peterseliepesto het recept voor zelfgemaakte pesto Genova, maar neem in plaats van basilicum peterselie. (boerenkool of rucola kan ook)
  • Besmeer de oopsies rijkelijk met de guacamole en beleg met een stukje tomaat, daarbovenop een kloddertje pure homemade pesto en een sprinkle sesamzaad. Smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 118 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like