Oopsies met guacamole

Oopsies met guacamole

Nog een pittig oopsies met guacamole receptje. Deze zijn leuk als snack of feesthapje bij ‘de borrel’. Van oopsies maak ik meestal enkele variaties tegelijk. Oopsies lenen zich uitstekend voor allerlei experimenten. Leuk om te maken, ik vind het altijd weer een wonder om een paar eiwitten tot een enorme massa schuim op te kloppen, leuk werkje en ondertussen verzin ik wat ik er deze keer in of op zal doen. Deze hapjes bevatten 1 gram koolhydraten per stuk,  per portie van 3 stuks is dat 3 gram koolhydraten. Een prima ketogeen borrelhapje dus.

Oopsies beleggen

Wat ik als beleg gebruik hangt meestal af van de inhoud van de koelkast en het tijdstip van de dag. Vandaag maakte ik vier varianten oopsies, een neutrale en drie hartige. Deze kerrie oopsies met guacamole zijn, zoals gezegd, bedacht voor bij de borrel. Maar sorry, ik had er zo’n zin ik dat ze niet eens in mooie vormpjes heb gesneden maar gewoon in stukken en onmiddellijk staand heb opgepeuzeld. Ik kon er nog net een foto uitpersen! Je kunt ze natuurlijk met van alles en nog wat beleggen, een van de 6 soorten koolhydraatarme heksenkaas (kaasspread), zal ook geweldig zijn.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de Oopsies met guacamole

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Oopsies met guacamole

Oopsies met guacamole

Oopsies lenen zich uitstekend voor allerlei experimenten. Deze oopsies met guacamole zijn leuk als snack of feesthapje bij ‘de borrel’.
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per portie van 3 stuks
kcal 316.05 koolhydraten 3 geiwitten 13.25 gvetten 27.85 gvezels 1.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 x 3 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

OOPSIES met extra…

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Volg het recept van de basis oopsies, maar voeg aan het eigeelmengsel kerrie, chilipoeder en sesamzaad toe zodat je een pittige basis hebt.
  • Prak de avocado door de roomkaas en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Volg voor de peterseliepesto het recept voor zelfgemaakte pesto Genova, maar neem in plaats van basilicum peterselie. (boerenkool of rucola kan ook)
  • Besmeer de oopsies rijkelijk met de guacamole en beleg met een stukje tomaat, daarbovenop een kloddertje pure homemade pesto en een sprinkle sesamzaad. Smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmreceptKlik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar boven