Oopsies met guacamole

Oopsies met guacamole

Nog een pittig oopsies met guacamole receptje. Deze zijn leuk als snack of feesthapje bij ‘de borrel’. Van  oopsies maak ik meestal enkele variaties tegelijk. Oopsies lenen zich uitstekend voor allerlei experimenten. Leuk om te maken, ik vind het altijd weer een wonder om een paar eiwitten tot een enorme massa schuim op te kloppen, leuk werkje en ondertussen verzin ik wat ik er deze keer in zal doen.

 

 

Beleggen
Wat ik als beleg gebruik hangt meestal af van de inhoud van de koelkast en het tijdstip van de dag. Vandaag maakte ik vier varianten oopsies, een neutrale en drie hartige. Deze kerrie oopsies met guacamole zijn, zoals gezegd, bedacht voor bij de borrel. Maar sorry, ik had er zo’n zin ik dat ze niet eens in mooie vormpjes heb gesneden maar gewoon in stukken en onmiddellijk staand heb opgepeuzeld. Ik kon er nog net een foto uitpersen!

Je kunt ze natuurlijk met van alles en nog wat beleggen, een van de 6 soorten koolhydraatarme heksenkaas (kaasspread), zal ook geweldig zijn.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Oopsies met guacamole

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Oopsies met guacamole


Oopsies met guacamole

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 24, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 6 stuks
  • Koolhydraten: 1,35 gr. pp van 3 stuks (6 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Klaar in: 45 minuten

Nog een pittig oopsies met guacamole receptje. Deze zijn leuk als snack of feesthapje bij 'de borrel'. Van  oopsies maak ik meestal …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Volg het recept van de basis oopsies, maar voeg aan (een deel van) het eimengsel kerrie, chilipoeder en sesamzaad toe zodat je een pittige basis hebt. 0,6 khd
  2. Prak de avocado door de roomkaas en voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Besmeer de oopsies rijkelijk met de guacamole en beleg met een stukje tomaat, daarbovenop een kloddertje pure peterseliepesto en een snufje sesamzaad. Smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

11 Shares
Share1
Pin10
Tweet