kaasbroodje hamburger

Hamburgerbroodjes, oopsie of kaasbroodje

Hamburgerbroodjes van oopsie of een kaasbroodje zijn een uitstekend koolhydraatarm alternatief voor een ‘normaal’ broodje hamburger. Zo’n wit tarwebroodje bevat werkelijk geen enkele voeding. Ik heb vega hamburgers gebruikt, eigenlijk hou ik helemaal niet zo van “net doen alsof het vlees is”. Straks verzinnen ze nog een vegetarische sparerib met nepbot eraan, *hu*! Trouwens als ik buiten de deur vlees eet is dat wel een van mijn favorieten: spareribs!

 

Oopsies of kaasbroodje?
Vegetarische hamburgers zijn qua smaak bijzonder goed te eten, alleen qua structuur vind ik sommige merken wat sponzig. We eten ze weleens van de bbq, maar ik moet opbiechten dat ik in 54 jaar nog nooit de behoefte heb gevoeld aan een broodje vegetarische hamburger. Mijn inspiratie op oopsiegebied en deze nieuwe hamburger schreeuwden om dit experiment een oopsie hamburger broodje.

oopsies-hartig-koolhydraatarm-recept

Oopsies zijn versgebakken het lekkerst, ze worden naarmate je ze laat liggen een beetje kleffig. Als je oopsies invriest en ze even in de broodrooster doet voor gebruik zijn ze ook prima als hamburgerbroodje. Vanaf foto 4 zie je het kaasbroodje, die zijn steviger en ik vind ze zelf lekkerder dan oopsies en ze zijn ook een stuk makkelijker te maken! Veel mensen houden toch moeite met het scheiden van eieren en krijgen het eiwit niet stijfgeklopt.

NB: Deze nieuwe vega hamburgers (Quorn Premium) vind ik tot nu toe de lekkerste, lekker dik en stevig, echt een stoere hamburger. Ze zijn wel veel hoger in khd dan ‘echt vlees’ dus je moet zelf even het aantal khd berekenen van jouw hamburger.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je Oopsie hamburgerbroodjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Hamburgerbroodjes, oopsie of kaasbroodje


kaasbroodje hamburger

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 22, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 2,3 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Klaar in: 50 minuten

Oopsie of kaasbroodjes als hamburgerbroodjes zijn een uitstekend koolhydraatarm alternatief voor een 'normaal' broodje hamburger.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak 4 stuks oopsies of kaasbroodjes.
  2. Bak twee vegetarisch hamburgers en beleg een broodje met sla, hamburger, tomaat en mayonaise. Yeah!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

130 Shares
Share123
Pin7
Tweet