Ontbijtbowl met drakenfruit

Ontbijtbowl met drakenfruit

Vandaag een lekker weekend ontbijtje met Griekse Yoghurt, een prachtige ontbijtbowl met drakenfruit. Gisteren had ik weer een lading verse granola gemaakt dus die wilde ik in elk geval in mijn ontbijtbowl. Voor een stel nieuwe recepten bestelde ik bij directlyfrom.nl (#nospon) een portie prachtige verse producten. O.a. twee stuks dragonfruit of drakenfruit, drakenvrucht, dragonfruit, cactusvrucht, pitahaya, pitaya of pitaja. Want dat zijn allemaal andere namen voor dezelfde exotische vrucht. De vrucht wordt steeds populairder, mede door het fraaie uiterlijk. Ik moet eerlijk zeggen, daar viel ik ook onmiddellijk op! In deze ontbijtbowl met drakenfruit zitten in totaal 9.15 gram koolhydraten per portie. Voor een lekker weekendontbijtje vind ik dat absoluut geoorloofd.

Advertentie

Verschillende soorten drakenfruit

Dragonfruit is een ovale vrucht met een leerachtige huid en vlam-achtige schubben. Die schubben zijn overgebleven nadat bij het oogsten lange stekels verwijderd zijn. Er bestaan drie varianten van deze cactusvrucht: een met gele schil en wit vruchtvlees, een met rode schil en rood vruchtvlees en een met rozerode schil en wit vruchtvlees. Het vruchtvlees is zacht, sappig en bevat allemaal kleine zwarte pitjes.  De vruchten bestaan voor zo’n 90% uit water en bevatten ongeveer 10 gram netto koolhydraten per 100 gram (UDSA). 

Gebruik van drakenfruit

Ik gebruikte de roze-rode met wit vruchtvlees voor mijn ontbijtbowl met drakenfruit, die is het minst zoet. De smaak is lekker fris, een soort kruising van meloen, kiwi en peer. Geel drakenfruit schijnt dus veel zoeter te zijn en bevat logischerwijs ook meer koolhydraten. Deze mildere soort past beter in mijn koolhydraatarme ontbijtbowl.

Je kunt zo’n cactusvrucht niet alleen gebruiken bij een nagerecht maar ook in salades smaakt het fantastisch. En zelfs bij vlees en visgerechten! Ik heb de vrucht gehalveerd en er bolletjes uitgestoken. Je kunt de vrucht ook inkerven, de schil eraf trekken en het vruchtvlees dan in mooie ronde plakken snijden of in vierkante blokjes, of driehoekjes, verzin het maar!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Ontbijtbowl met drakenfruit
Ontbijtbowl met drakenfruit
Ontbijtbowl met drakenfruit

Zo maak je de ontbijtbowl met drakenfruit

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Ontbijtbowl met drakenfruit

Ontbijtbowl met drakenfruit

Gezonde ontbijtbowl met drakenfruit, lekker fris! De smaak van de roze rode pitaja is een soort kruising tussen meloen, kiwi en peer.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 364.8 koolhydraten 9.15 geiwitten 12.4 gvetten 30.28 gvezels 3.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Doe de Griekse yoghurt in een kom.
 • Snijd de vruchten en schik ze, samen met de granola, op de Griekse yoghurt. Voor de liefhebbers een kneepje Steviala Sweet Maple.
 • Ogen dicht en geniet maar van deze exotische ontbijtbowl!

Koolhydraatarme granola

 • Wij hebben een superlekker recept voor koolhydraatarme granola. (30 minuten, hele voorraad)

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept2 gedachten over “Ontbijtbowl met drakenfruit”

 1. Jacqueline Kostermans

  hoi, hoe kan ik me abonneren op deze recepten?
  dank vast,
  vriendelijke groet
  Jacqueline Kostermans

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven