ontbijtbowl met drakenfruit

Ontbijtbowl met drakenfruit

Vandaag een lekker weekend ontbijtje met Griekse Yoghurt. Gisteren had ik weer een lading verse granola gemaakt dus die wilde ik in elk geval in mijn ontbijtbowl. Voor een stel nieuwe recepten bestelde ik bij directlyfrom.nl (#nospon) een portie prachtige verse producten. O.a. twee stuks dragonfruit of drakenfruit, drakenvrucht, dragonfruit, cactusvrucht, pitahaya, pitaya of pitaja. Want dat zijn allemaal andere namen voor dezelfde exotische vrucht. De vrucht wordt steeds populairder, mede door het fraaie uiterlijk. Ik moet eerlijk zeggen, daar viel ik ook onmiddellijk op!

 

Verschillende varianten drakenfruit

Dragonfruit is een ovale vrucht met een leerachtige huid en vlam-achtige schubben. Die schubben zijn overgebleven nadat bij het oogsten lange stekels verwijderd zijn. Er bestaan drie varianten van deze cactusvrucht: een met gele schil en wit vruchtvlees, een met rode schil en rood vruchtvlees en een met rozerode schil en wit vruchtvlees. Het vruchtvlees is zacht, sappig en bevat allemaal kleine zwarte pitjes.  De vruchten bestaan voor zo’n 90% uit water en bevat ongeveer 10 gram netto koolhydraten per 100 gram (UDSA). Voor een lekker weekendontbijtje vind ik dat absoluut geoorloofd.

ontbijtbowl met drakenfruit

Ik gebruikte de roze-rode met wit vruchtvlees voor mijn ontbijtbowl met drakenfruit, die is het minst zoet. De smaak is lekker fris, een soort kruising van meloen, kiwi en peer. Geel drakenfruit schijnt dus veel zoeter te zijn en bevat logischerwijs ook meer koolhydraten. Deze mildere soort past beter in mijn koolhydraatarme ontbijtbowl.

Je kunt zo’n cactusvrucht ook gebruiken ter opleuking van je nagerecht, salade of zelfs bij vlees en visgerechten! Ik heb de vrucht gehalveerd en er bolletjes uitgestoken. Je kunt de vrucht ook inkerven, de schil eraf trekken en het vruchtvlees dan in mooie ronde plakken snijden of in vierkante blokjes, of driehoekjes… verzin het maar!

Kijk hier voor andere heerlijke ontbijttips.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de ontbijtbowl met drakenfruit

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Ontbijtbowl met drakenfruit


ontbijtbowl met drakenfruit

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst augustus 6, 2017

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 7,5 gr khd pp (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Gezonde ontbijtbowl met drakenfruit, lekker fris! De smaak van de roze rode pitaja is een soort kruising tussen meloen, kiwi en peer.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de Griekse yoghurt in een kom.
  2. Elders op de website vind je het recept voor granola.
  3. Snijd de vruchten en schik ze, samen met de granola, op de Griekse yoghurt. Voor de liefhebbers een kneepje Steviala Sweet Maple.
  4. Ogen dicht en geniet maar van deze exotische ontbijtbowl!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Ontbijtbowl met drakenfruit”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

142 Shares
Share113
Pin29
Tweet