3 x omeletrolletjes

Omeletrolletjes gevuld, lunchwrap of borrelhap

Vandaag laat ik je zien hoe je heel makkelijk verschillende smaken omeletrolletjes maakt. Je ziet het basisrecept, dat bevat slechts 0.13 gram koolhydraten per omelet. Daarnaast geven 3 recepten om te maken. De eerste is een omeletrol met zalm. De tweede zijn omeletrolletjes met groentespread en waterkers en de derde is de waterkers-omelet met kiemen en pijnboompitjes.  Die twee laatste zijn vegetarisch, maar voeg gerust vlees of kip toe als je dat lekker lijkt!

Advertentie
  1. Omeletrolletjes met zalm en bieslook
  2. Omeletrolletjes met groentespread en waterkers
  3. Waterkers-omelet met kiemen en pijnboompitjes

Ik heb zowel dunne als een dikke omelet gebakken. Zelf vind ik een dunnere geschikter als borrelhapje en de iets dikkere omelet is geschikter als lunch. Want je kunt de gevulde omeletrolletjes natuurlijk op verschillende manieren serveren. Allereerst schuin doormidden gesneden met een begeleidende salade voor je een-persoonslunch. Maar je kunt de omeletrolletjes ook eerst laten opstijven in de koelkast en daarna in plakjes snijden. Op die manier heb je een leuke hoeveelheid borrelhapjes voor meerdere personen!

Wereldrecord omelet bakken

Het officiële wereldrecord voor de grootste omelet staat sinds 2012 jaar op naam van Portugal. Voor de winnende omelet zijn 145.000 vrije uitloop eieren, 400 kilo olie en 100 kilo boter gebruikt. De pan waarin de omelet gebakken is had een diameter van ruim 10 meter. 150 koks zijn 6 uur lang met spatels in de weer geweest om de omelet gaar te krijgen!! De omelet woog uiteindelijk 6.666 kilo. Het is wel indrukwekkend om te bedenken wat er allemaal bij komt kijken om zo’n gigantische omelet te bakken. Wil je er nog meer over weten? Neem dan een kijkje op deze Guiness World Records pagina.

Franse Omelet

Een gewone Franse omelet is mooi goudgeel van kleur, nog een beetje zacht van binnen, maar gaar aan de buitenkant. Hoe dat precies moet? Kijk even op YouTube: AH heeft daar een leuke kookvideo over. Maar voor deze gevulde omeletrolletjes bakken we de omeletten helemaal gaar. Ik bakte de omeletten in een goede anti aanbak koekenpan met een bodem diameter van ongeveer 18 cm. Dat is een mooi maatje als je ze goed wilt kunnen keren. Ik maakte één dikke en twee dunne omeletjes van drie eieren.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je 3 x omeletrolletjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

  1. Omeletrolletjes met zalm en bieslook
  2. Omeletrolletjes met groentespread en waterkers
  3. Waterkers-omelet met kiemen en pijnboompitjes

3 x omeletrolletjes

3 x Omeletrolletjes

Het spreekt voor zich dat je met de vulling voor de omeletrolletjes eindeloos kunt variëren! Kruiden, noten, allerlei slasoorten, augurk, kappertjes, knoflook, olijf, tomaat, paprika. Kijk ook eens bij ons recept voor heksenkaas, die kun je ook uitstekend smeren! 
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 12 minuten

Voedingswaarde

Per stuk, onbelegd 
kcal 70.1 koolhydraten 0.13 geiwitten 4.73 gvetten 5.68 gvezels 0.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 dunne omeletten, exclusief beleg

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Basis

Omeletrolletjes met zalm en bieslook

Omeletrolletjes met paprikaspread en waterkers

Waterkers-omelet met kiemen en pijnboompitjes

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Basis omelet

  • Klop de eieren los met een scheutje amandelmelk en voeg wat peper en zout toe. Verdeel in porties, afhankelijk van of je 4 dunne of 2 dikkere omeletten wilt.
    gevulde omeletrolletjes, de basis

Omeletrolletjes met zalm en bieslook

  • Giet het eimengsel in een beboterde koekenpan. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen en bak aan beide kanten goudgeel. Neem de omelet uit de pan en laat even afkoelen. Besmeer de omelet met (kruiden)roomkaas, leg er een plak gerookte zalm op en bestrooi met verse bieslook.
  • Rol de omelet op, snijd ‘m schuin door en eet direct als lunch.

Omeletrolletjes met groentespread en waterkers

  • Giet het eimengsel in een beboterde koekenpan. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen en bak aan beide kanten goudgeel. Neem de omelet uit de pan en laat even afkoelen. Besmeer de omelet rijkelijk met groentespread en bestrooi met fijngesneden waterkers.
  • Rol de omelet op, snijd ‘m schuin door en eet direct als lunch.

Waterkers-omelet met kiemen en pijnboompitjes

  • Meng eerst een flinke hand fijngesneden waterkers door het eimengsel. Als je een heel erg groene omelet wilt mix je het erdoor met de staafmixer.
    Giet het groene eimengsel in een beboterde koekenpan. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen en bak aan beide kanten. Neem de omelet uit de pan en laat even afkoelen.
  • Besmeer de afgekoelde omelet met kruidenroomkaas en bedek met een laagje kiemen. Bestrooi met geroosterde  pijnboompitjes. Rol de omelet op, snijd ‘m schuin door en eet direct als lunch.

Verwerken tot borrelhapjes?

  • Rol voor borrelhapjes de gevulde omeletten strak op en draai de rol stevig in huishoudfolie. Leg de omeletrolletjes minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Daarna kun je de omeletrolletjes goed in plakjes of stukken snijden om te serveren als borrelhapje.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Omeletrolletjes gevuld, lunchwrap of borrelhap”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven