Omeletrolletjes gevuld, lunchwrap of borrelhap 2


 

 

Vandaag laat ik je zien hoe je heel makkelijk verschillende smaken omeletrolletjes maakt. Je krijgt drie uitgewerkte recepten van me, recept 1. is een omeletrol met zalm, recept 2. en 3. zijn vegetarisch, maar voeg gerust vlees of kip toe als je dat lekker lijkt! Ik heb zowel dunne als een dikke omelet gebakken. Zelf vind ik een dunnere geschikter als borrelhapje en de iets dikkere omelet is mooi als lunch. Want je kunt de gevulde omeletrolletjes natuurlijk op verschillende manieren serveren. Allereerst mooi schuin doormidden gesneden met een begeleidende salade voor je een persoonslunch. Maar als je de omeletrolletjes laat opstijven in de koelkast en daarna in plakjes snijdt, dan heb je al direct een leuke hoeveelheid borrelhapjes voor meerdere personen!

 

Wereldrecord omelet bakken

Het officiële wereldrecord voor de grootste omelet staat sinds 2012 jaar op naam van Portugal. Voor de winnende omelet zijn 145.000 vrije uitloop eieren, 400 kilo olie en 100 kilo boter gebruikt. De pan waarin de omelet gebakken is had een diameter van ruim 10 meter. 150 koks zijn 6 uur lang met spatels in de weer geweest om de omelet gaar te krijgen!! De omelet woog uiteindelijk 6.666 kilo. Het is wel indrukwekkend om te bedenken wat er allemaal bij komt kijken om zo’n gigantische omelet te bakken. Wil je er nog meer over weten? Neem dan een kijkje op deze Guiness World Records pagina.

Franse Omelet

Een gewone Franse omelet is mooi goudgeel van kleur, nog een beetje zacht van binnen, maar gaar aan de buitenkant. Hoe dat precies moet? Kijk even op YouTube: AH heeft daar een leuke kookvideo over. Maar voor deze gevulde omeletrolletjes bakken we de omeletten helemaal gaar. Ik bakte de omeletten in een goede anti aanbak koekenpan met een bodem diameter van ongeveer 18 cm. Dat is een mooi maatje als je ze goed wilt kunnen keren. Ik maakte één dikke en twee dunne omeletjes van drie eieren.

3 verschillende smaken omeletrolletjes

  1. Omeletrolletjes met zalm en bieslook
  2. Omeletrolletjes met Paprikaspread en waterkers
  3. Waterkers-omelet met kiemen en pijnboompitjes

Het spreekt voor zich dat je met de vulling eindeloos kunt variëren! Kruiden, noten, allerlei slasoorten, augurk, kappertjes, knoflook, olijf, tomaat, paprika. Kijk ook eens bij de ‘heksenkaas‘ die kan je ook uitstekend smeren!

Kijk hier voor meer borrelhapjes en makkelijke amuses.

Klik voor vergrotingen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op mijn Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel mijn kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

basis voor Omeletrolletjes

Allereerst krijg je het recept voor de basis van alle omeletrolletjes, hiervan maak je dus 4 dunne of 2 dikke omeletten. Net wat je zelf leuker vindt! Daaronder staat de uitwerking per smaak.

Ingrediënten

Bereiding Basis ei-mengsel

  1. Klop de eieren los met een scheutje amandelmelk en voeg wat peper en zout toe. Verdeel in porties, afhankelijk van of je dunne of dikke omeletten wilt
  2. LET OP:  Voor smaak 1 en 2 gebruik je het naturel eimengsel. Voor smaak 3 meng je eerst nog wat waterkers erdoor.

1. Omeletrolletjes met zalm en bieslook

Extra ingrediënten voor de vulling: Smeerbare (kruiden)roomkaas, (knoflook)bieslook, plak gerookte zalm

  1. Giet het eimengsel in een beboterde koekenpan. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen en bak aan beide kanten goudgeel. Neem de omelet uit de pan en laat even afkoelen.
  2. Besmeer de omelet met (kruiden)roomkaas, leg er een plak gerookte zalm op en bestrooi met verse bieslook. Ik heb knoflookbieslook uit eigen tuin gebruikt.
  3. Rol de omelet op, snijd ‘m schuin door en eet direct als lunch. Of verwerk tot borrelhapjes, zie onderaan.

2. Omeletrolletjes met Paprikaspread en waterkers

Extra ingrediënten voor de vulling: Paprikaspread, handje waterkers (rucola, veldsla of kruiden kan ook)

  1. Giet het eimengsel in een beboterde koekenpan. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen en bak aan beide kanten goudgeel. Neem de omelet uit de pan en laat even afkoelen.
  2. Besmeer de omelet rijkelijk met Paprikaspread en bestrooi met fijngesneden waterkers.
  3. Rol de omelet op, snijd ‘m schuin door en eet direct als lunch. Of verwerk tot borrelhapjes, zie onderaan.

3. Groene Waterkers-omelet met kiemen en pijnboompitjes

Extra ingrediënten voor de vulling: Kruidenroomkaas, flinke hand waterkers, kiemen en een handje geroosterde pijnboompitjes

  1. Meng eerst een flinke hand fijngesneden waterkers door het eimengsel, als je een heel groene omelet wilt mix je het erdoor met de staafmixer. Giet dit ei-mengsel in een beboterde koekenpan. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen en bak aan beide kanten. Neem de omelet uit de pan en laat even afkoelen.
  2. Besmeer de afgekoelde omelet met kruidenroomkaas, bedek met een laagje kiemen. Bestrooi met geroosterde  pijnboompitjes (of gehakte noten naar keus).
  3. Rol de omelet op, snijd ‘m schuin door en eet direct als lunch. Of verwerk tot borrelhapjes, zie onder.

Verwerken tot borrelhapjes
Rol voor borrelhapjes de omeletten met de vulling strak op en draai de rol stevig in huishoudfolie. Leg de omeletrolletjes minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Daarna kun je de omeletrolletjes goed in plakjes of stukken snijden om te serveren als borrelhapje.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Omeletrolletjes gevuld, lunchwrap of borrelhap

Pagina 1 van 11