3 x omeletrolletjes

Omeletrolletjes gevuld, lunchwrap of borrelhap

Vandaag laat ik je zien hoe je heel makkelijk verschillende smaken omeletrolletjes maakt. Je krijgt 3 x een recept. De eerste is een omeletrol met zalm. De tweede en de derde zijn vegetarisch, maar voeg gerust vlees of kip toe als je dat lekker lijkt! Ik heb zowel dunne als een dikke omelet gebakken. Zelf vind ik een dunnere geschikter als borrelhapje en de iets dikkere omelet is geschikter als lunch. Want je kunt de gevulde omeletrolletjes natuurlijk op verschillende manieren serveren. Allereerst schuin doormidden gesneden met een begeleidende salade voor je een-persoonslunch. Maar je kunt de omeletrolletjes ook eerst laten opstijven in de koelkast en daarna in plakjes snijden. Op die manier heb je een leuke hoeveelheid borrelhapjes voor meerdere personen!

Wereldrecord omelet bakken

Het officiële wereldrecord voor de grootste omelet staat sinds 2012 jaar op naam van Portugal. Voor de winnende omelet zijn 145.000 vrije uitloop eieren, 400 kilo olie en 100 kilo boter gebruikt. De pan waarin de omelet gebakken is had een diameter van ruim 10 meter. 150 koks zijn 6 uur lang met spatels in de weer geweest om de omelet gaar te krijgen!! De omelet woog uiteindelijk 6.666 kilo. Het is wel indrukwekkend om te bedenken wat er allemaal bij komt kijken om zo’n gigantische omelet te bakken. Wil je er nog meer over weten? Neem dan een kijkje op deze Guiness World Records pagina.

Franse Omelet

Een gewone Franse omelet is mooi goudgeel van kleur, nog een beetje zacht van binnen, maar gaar aan de buitenkant. Hoe dat precies moet? Kijk even op YouTube: AH heeft daar een leuke kookvideo over. Maar voor deze gevulde omeletrolletjes bakken we de omeletten helemaal gaar. Ik bakte de omeletten in een goede anti aanbak koekenpan met een bodem diameter van ongeveer 18 cm. Dat is een mooi maatje als je ze goed wilt kunnen keren. Ik maakte één dikke en twee dunne omeletjes van drie eieren.

Kijk hier voor meer borrelhapjes en makkelijke amuses.

 

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!

Zo maak je 3 x omeletrolletjes

  1. Omeletrolletjes met zalm en bieslook
  2. Omeletrolletjes met groentespread en waterkers
  3. Waterkers-omelet met kiemen en pijnboompitjes

 


3 x omeletrolletjes

3 x Omeletrolletjes

Het spreekt voor zich dat je met de vulling voor de omeletrolletjes eindeloos kunt variëren! Kruiden, noten, allerlei slasoorten, augurk, kappertjes, knoflook, olijf, tomaat, paprika. Kijk ook eens bij ons recept voor heksenkaas, die kun je ook uitstekend smeren! 
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: knutselen in de keuken, omelet, pannenkoeken & wafels
Voorbereiden: 2 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 12 min

Koolhydraten - hoeveelheid

Afhankelijk van je eigen toppings.
4 onbelegde omeletten bevatten 0,1 gram koolhydraten.
Uit recept: 4 dunne omeletten

Ingrediënten

Basis
Omeletrolletjes met zalm en bieslook
Omeletrolletjes met paprikaspread en waterkers
Waterkers-omelet met kiemen en pijnboompitjes

Bereiden

Basis omelet
  • Klop de eieren los met een scheutje amandelmelk en voeg wat peper en zout toe. Verdeel in porties, afhankelijk van of je 4 dunne of 2 dikkere omeletten wilt.
    gevulde omeletrolletjes, de basis
Omeletrolletjes met zalm en bieslook
  • Giet het eimengsel in een beboterde koekenpan. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen en bak aan beide kanten goudgeel. Neem de omelet uit de pan en laat even afkoelen. Besmeer de omelet met (kruiden)roomkaas, leg er een plak gerookte zalm op en bestrooi met verse bieslook.
  • Rol de omelet op, snijd 'm schuin door en eet direct als lunch.
Omeletrolletjes met groentespread en waterkers
  • Giet het eimengsel in een beboterde koekenpan. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen en bak aan beide kanten goudgeel. Neem de omelet uit de pan en laat even afkoelen. Besmeer de omelet rijkelijk met groentespread en bestrooi met fijngesneden waterkers.
  • Rol de omelet op, snijd 'm schuin door en eet direct als lunch.
Waterkers-omelet met kiemen en pijnboompitjes
  • Meng eerst een flinke hand fijngesneden waterkers door het eimengsel. Als je een heel erg groene omelet wilt mix je het erdoor met de staafmixer.
    Giet het groene eimengsel in een beboterde koekenpan. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen en bak aan beide kanten. Neem de omelet uit de pan en laat even afkoelen.
  • Besmeer de afgekoelde omelet met kruidenroomkaas en bedek met een laagje kiemen. Bestrooi met geroosterde  pijnboompitjes. Rol de omelet op, snijd 'm schuin door en eet direct als lunch.
Verwerken tot borrelhapjes?
  • Rol voor borrelhapjes de gevulde omeletten strak op en draai de rol stevig in huishoudfolie. Leg de omeletrolletjes minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Daarna kun je de omeletrolletjes goed in plakjes of stukken snijden om te serveren als borrelhapje.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Omeletrolletjes gevuld, lunchwrap of borrelhap”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

1.3K Shares
Share895
Pin414
Tweet