noten kokos bonbons met citroen

Noten kokos bonbons met citroen

Joh, ben ik even blij dat het er maar 10 zijn! Deze snelle noten kokos bonbons met citroen zijn zó lekker romig en fris van smaak. Daardoor kan zelfs ik er maar moeilijk vanaf blijven. Niet alleen de perfecte snack voor tussendoor maar ook leuk als extra snoeperijtje in je lunchbox. Je kunt natuurlijk ook een handje noten en een kneepje citroensap opeten. Maar dan vind ik een paar van deze noten kokos bonbons toch gezelliger om te eten. Bovendien is het echt een alle leeftijden snack. Want ik weet zeker dat je buur-, klein-, of eigen kinderen er ook dol op zullen zijn. De amandelballen bevatten 1.16 gram koolhydraten per stuk.

Advertentie

Wat gaat erin?

Je hebt verder eigenlijk geen gereedschap nodig. Ik gebruikte de keukenmachine, maar dat had makkelijk met de hand gekund. Ik cheat een beetje want als basis ik gebruik gewoon amandelmeel. Het is een kwestie van alles mengen en kneden en balletjes draaien. Zo gepiept dus. Buiten het amandelmeel gaat er ook citroensap en gemalen kokos in (nee, dat is géén kokosmeel!). Daarnaast ging er een beetje zoetstof en kokosvet in. Dat is een basis waarmee je zelf weer lekker op verder kunt borduren, zodat het je eigen stempel krijgt.

Variaties

Ik gebruikte voor het gemak (fijn) amandelmeel. Maar grof gehakte noten kunnen ook, die geven meer crunch. Ik heb als buitenste laag gekozen voor kokosrasp, maar stukjes chocola, sesamzaad, pittenmix enzovoort zal ook prima smaken. Als je het echt heel makkelijk wilt doen, neem je i.p.v. amandelmeel en extra vet een notenpasta uit een potje. Of wat ook kan… een laagje gesmolten chocola in een vormpje doen, laten opstijven. Vervolgens het noten-kokosmengsel erop drukken en bestrooien met iets lekkers. Meer een bom-bom dan!

Bewaren

Bewaren ook in de koelkast maximaal een dag of 5 of vries ze in! Gekoeld vind ik ze het lekkerst. Ook geinig om cadeau te geven, in een leuk zakje met kijkvenster bijvoorbeeld!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

noten kokos bonbons met citroen
noten kokos bonbons met citroen

Zo maak je de noten kokos bonbons

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


noten kokos bonbons met citroen

Noten kokos bonbons met citroen

Deze noten kokos bonbons met citroen zijn zó lekker dat zelfs ik er moeilijk vanaf kan blijven. De perfecte keto vegan snack of als extra snoeperijtje in je lunchbox.
4.60 van 5 stemmen
(Variant) Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 193
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 130.44 koolhydraten 1.15 geiwitten 1.7 gvetten 13.24 gvezels 2.48 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Buitenlaag

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Rasp de schil van de citroen en pers uit. Houd wat citroensap achter de hand, dus niet alles in één keer erbij.
 • Kneed in een keukenmachine of met de hand het kokosrasp met citroenrasp en een deel van het sap, amandelmeel, kokosolie, zoetstof en een snufje zout tot een stevige substantie. Voeg eventueel druppelsgewijs slagroom toe als het te droog is.
  Proef breng verder op smaak met citroensap en/of zoetstof toe. Meng goed en rol er 10 balletjes van.
 • Strooi gemalen kokos of andere buitenlaag op een bordje en rol de balletjes door de geraspte kokos. Klaar zijn je bonbons!
 • Ik wed dat je je niet kunt beheersen dus… neem er nu 1 en zet de rest gauw in de koelkast of diepvries! Koud zijn ze het lekkerst, vind ik.
  Lekker laten smelten in je mond… Ooooh, geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept54 gedachten over “Noten kokos bonbons met citroen”

 1. 5 sterren
  Ik heb deze balletjes afgelopen week gemaakt. Met harde kokosolie die ik vooraf even heb laten smelten. Met de hand gekneed, balletjes gerold en door de cacaopoeder gerold. Na opstijven in de koelkast bleven het mooie stevige balletjes. Zeker een week in de koelkast te bewaren.
  Aanrader!

 2. Ik vond ze helaas wat te droog, ondanks extra kokosolie toegevoegd te hebben.

 3. Hoi hoi, wat heb je een gruwelijk fijne site met al die recepten!
  Maar ondervond in dit recept ook problemen met de stevigheid. Heb met de hand gekneed en denk dat het ook niet zo goed idee was. Blijft veel van de kokosolie aan je handen zitten omdat het smelt. heb er nog wat extra citroensap en kokosolie bij gedaan en nog even met de keukenmachine gemengd. Dat was beter. Volgende keer gelijk in de machine 😉

 4. Super lekker, ook voor niet kha etende mensen. Ik heb ze gemaakt met limoen en sinaasappel, snufje vanille poeder en een paar gehakte noten erbij. En dan in de vriezer. Mmmmmmmm…. verukkelijk,

 5. Ook gemaakt, samen met de kleinkinderen.
  Mijn kleindochter was mij te snel af en gooide in één keer alle limoensap in de bak, het is dus een beetje zurig maar eenmaal afgekoeld smaakt het evengoed wel lekker.
  Morgen ga ik andere recepten uitproberen, bedankt vast.

 6. Gemaakt! Ennn thanx! Superlekker joh. Bedankt voor het delen van dit supersnelle receptje dat ook nog eens Keto vriendelijk is.
  Ik houd hem erin.

 7. Pien van Leeuwen

  Oh, wat jammer nou dat ik écht, echt echt niet van kokos hou….ik griezel van die smaak. Kan ik die gemalen kokos ook door iets anders vervangen? Of alléén amandelmeel (hoeveelheid aanpassen dan) + de citroen + kokosolie (geur/smaakloos) etc. mengen???
  Het water loopt me al in de ,mond als ik er alleen al aan dénk!!!
  Wat heeft u trouwens een fantastische recepten: iedere dag kijk ik en zoek ik er eentje uit! Bedankt, hoor…..

 8. De verhouding klopt niet heb alle ingredienten precies afgemeten maar het blijft een losse massa zelfs na een dubbele hoeveelheid cocosolie groet Anita

   1. Omdat ik het zonde vond om weg te gooien heb ik erg gesmolten donkere chocola doorgedaan nu kon ik er wel balletjes van maken ik vind 20 gram kokos olie wel weinig maar toch bedankt Anita

 9. Ik las ergens dat je kokosolie ook kunt vervangen voor roomboter… zouden deze dan ook xo lekker smaken ( vergeten de olie te halen en alleen roomboter in huis )

 10. Hallo Anna-Karina, gebruik je voor deze bonbons kokosolie met neutrale smaak of kokosolie die nog naar kokos smaakt?

 11. Ik kreeg niet een goede stevige substantie ( met de hand gekneed) en heb de hoeveelheid kokosolie verhoogd naar 40 gram, dat hielp aardig voor het “plakken”.   Het is me toch gelukt 10 heerlijke bonbons te maken en kijk er naar uit het volgende recept te maken.

 12. Deze zijn heerlijk. Ook zonder de nootjes. Ga nu proberen ze mét gehakte nootjes te maken.

 13. anneke haaksema

  ik kreeg er niet een goede bindende massa van. Heb water toegevoegd, bleef korrelig. Ik heb kokosmeel i.p.v. amandelmeel gebruikt, zou het daaraan liggen?

 14. Ik zie in dit recept de noten nergens??

  Er staat toch duidelijk noten kokos bonbon

 15. sandra van Luijk

  Het ziet er heerlijk uit maar de titel omvat NOTEN kokosballen… Ik zie nergens de noten terugkomen

 16. Hallo Anna Karina,

  Bedankt voor dit héérlijke bonbonnetjes recept.
  Ik heb gemalen noten gebruikt bij de amandelmeel, veel citroenschil en citroen en ze smaken voortreffelijk.
  Ik moest even proeven of het zoet genoeg was, heb toen vlug alles afgemaakt want ik kon er zo al niet afblijven.
  Ik moet wel erg wennen aan de smaak van stevia, want ik gebruikte altijd honing of agavesiroop om te zoeten.
  Maar door dit recept kan ik er wel mee doen  hoor.
  groetjes, Cornelia

 17. Carlinda De Backer

  Zojuist de kokos balletjes gemaakt en als zoetmiddel druppeltjes “greensweet stevia” citroen smaak gebruikt. Erg lekker! Maar ik vond de balletjes wat droog dus heb wat chocolade (85%) gesmolten en ze daarmee versiert….Mmmmm!

   

 18. Ik heb deze gisteren gemaakt….en ze zijn bij iedereen in de smaak gevallen! Ik persoonlijk zou deze variant nog lekkerder vinden op zomerse dagen (door de citroen erin). Ik ga nu kijken of ik kan variëren met i.p.v. citroensap, kokosmelk en een snufje kaneel. Lekker tijdens de wat koudere dagen zoals nu. Maar een toprecept dit, zeker een blijvertje!

 19. Kan je deze ook maken als je nog in de afvalmodus zit? Las in het gobento.nl verhaal dat je geen amandelmeel  moest nemen ?

  Groeten Geessien Jousma.

  1. Goedemorgen Geessien,
   Sommige mensen vallen minder goed af als zij (teveel) amandelmeel eten. Wat noten betreft wordt een maximum van ongeveer een handje per dag geadviseerd. Dat is inclusief amandelmeel -uiteraard-. En van dit soort ‘lekkere dingen’ eet je al snel te veel… Wat mij betreft is niet het amandelmeel de boosdoener, wel de hoeveelheden (en de regelmaat) waarin het gegeten wordt. Voor alle koek, snoep en gebak geldt: met mate, voor af en toe.
   Groente blijft de hoofdmoot van koolhydraatarme voeding.

 20. Emmy van Wijk

  Vanmorgen gemaakt en één bij de koffie genomen. Verfijnde smaak, dus voor herhaling vatbaar. Ik houd dit recept in mijn gedachten voor als ik onverwacht bezoek krijg. Zo gemaakt.

 21. Ziet er goed uit. Misschien een domme vraag, maar is dat suikervrij ? Caloriearm of ??

  1. Nee helaas, dat gaat niet zonder het hele recept om te bouwen. Kokosmeel wordt namelijk in deze verhouding heel erg droog, dan zou je veel meer olie of ander vocht (kokosmelk?) moeten toevoegen. Dan worden ket kokos-kokos-kokos ballen 😉 Je zou bv. wel ander notenmeel kunnen nemen (of zelf malen van verse noten) als je daar geen probleem mee hebt? Of pinda’s?

   1. Super bedankt. Ik zit met 1 kg kokosmeel en kan geen recepten vinden daarvan. vandaar mijn vraag. Het ziet er allemaal zo lekker uit. Heb al zoveel van je gemaakt. Echt succes.

     

Reacties zijn gesloten.

4.60 from 5 votes (4 ratings without comment)
Scroll naar boven