Noten kokos bonbons met citroen

noten kokos bonbons met citroen

Joh, ben ik even blij dat het er maar 10 zijn! Deze noten kokos bonbons met citroen zijn zó lekker romig en fris van smaak. Daardoor kan zelfs ik er maar moeilijk vanaf blijven. Niet alleen de perfecte snack voor tussendoor maar ook leuk als extra snoeperijtje in je lunchbox. Je kunt natuurlijk ook een handje noten en een kneepje citroensap opeten. Maar dan vind ik een paar van deze noten kokos bonbons toch gezelliger om te eten. Bovendien is het echt een alle leeftijden snack. Want ik weet zeker dat je buur-, klein-, of eigen kinderen er ook dol op zullen zijn. In dat geval zorg je natuurlijk voor minstens 20 stuks. Ze bevatten met de genoemde ingrediënten (klik op erop!) 0,6 gram koolhydraten per stuk.

Wat gaat erin?

Je hebt verder eigenlijk geen gereedschap nodig. Ik gebruikte de keukenmachine, maar dat had makkelijk met de hand gekund. Het is een kwestie van alles mengen en kneden en balletjes draaien. Zo gepiept dus. Amandelmeel, citroensap en gemalen kokos (nee, dat is géén kokosmeel!). Daarnaast ging er een beetje zoetstof en kokosvet in. Dat is een basis waarmee je zelf weer lekker verder kunt goochelen, zodat het je eigen stempel krijgt.

Variaties

Ik gebruikte voor het gemak (fijn) amandelmeel. Maar grof gehakte noten kunnen ook, die geven meer crunch. Ik heb als buitenste laag gekozen voor kokosrasp, maar stukjes chocola, sesamzaad, pittenmix enzovoort zal ook prima smaken. Als je het echt heel makkelijk wilt doen, neem je i.p.v. amandelmeel en extra vet een notenpasta uit een potje. Of wat ook kan… een laagje gesmolten chocola in een vormpje doen, laten opstijven. Vervolgens het noten-kokosmengsel erop drukken en bestrooien met iets lekkers. Meer een bom-bom dan!

Bewaren

Bewaren ook in de koelkast maximaal een dag of 5 of vries ze in! Gekoeld vind ik ze het lekkerst. Ook geinig om cadeau te geven, in een leuk zakje met kijkvenster bijvoorbeeld!

noten kokos bonbons met citroen

 noten kokos bonbons met citroen

 

Zo maak je de noten kokos bonbons

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


noten kokos bonbons met citroen

Noten kokos bonbons met citroen

Door: Anna-Karina van Denderen
Deze noten kokos bonbons met citroen zijn zó lekker dat zelfs ik er moeilijk vanaf kan blijven. De perfecte snack of als extra snoeperijtje in je lunchbox.

(Variant) Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 193

4.67 van 3 stemmen

Voedingswaarde

0,6 gram koolhydraten per stuk
koolhydraten 0.6 g
Gang Tussendoortje (zoet)
Keuken Overig
Trefwoord gebak zoet, koek en snoep
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Hoeveelheid (aan te passen)10 stuks

Ingrediënten

  • ½ citroen - 0,6 khd rasp en/of citroensap naar smaak
  • 50 g gemalen kokos - 3,2 khd
  • 35 g amandelmeel - 2,4 khd Of neem andere gehakte noten (meel) naar keus
  • 20 g kokosolie - iets meer als je erg droge kokosrasp hebt
  • zoetstof - naar smaak
  • snufje zout

Buitenlaag

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rasp de schil van de citroen en pers uit. Houd wat citroensap achter de hand, dus niet alles in één keer erbij.
  • Kneed in een keukenmachine of met de hand het kokosrasp met citroenrasp en een deel van het sap, amandelmeel, kokosolie, zoetstof en een snufje zout tot een stevige substantie. Proef breng verder op smaak met citroensap en/of zoetstof toe. meng goed en rol er 10 balletjes van.
  • Strooi gemalen kokos of andere buitenlaag op een bordje en rol de balletjes door de geraspte kokos. Klaar zijn je bonbons!
  • Ik wed dat je je niet kunt beheersen dus... neem er nu 1 en zet de rest gauw in de koelkast of diepvries! Koud zijn ze het lekkers, vind ik. Lekker laten smelten in je mond... Ooooh, geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

53 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
An
An
7 maanden geleden

Ik vond ze helaas wat te droog, ondanks extra kokosolie toegevoegd te hebben.

Maya
Maya
1 jaar geleden

Hoi hoi, wat heb je een gruwelijk fijne site met al die recepten!
Maar ondervond in dit recept ook problemen met de stevigheid. Heb met de hand gekneed en denk dat het ook niet zo goed idee was. Blijft veel van de kokosolie aan je handen zitten omdat het smelt. heb er nog wat extra citroensap en kokosolie bij gedaan en nog even met de keukenmachine gemengd. Dat was beter. Volgende keer gelijk in de machine 😉

Daniella
Daniella
2 jaren geleden

Toegevoegd 1 theelepel koolhydraatarme pindakaas van mcennedy. Ohh wat lekker ??

Ingrid
Ingrid
3 jaren geleden

Super lekker, ook voor niet kha etende mensen. Ik heb ze gemaakt met limoen en sinaasappel, snufje vanille poeder en een paar gehakte noten erbij. En dan in de vriezer. Mmmmmmmm…. verukkelijk,

Marleen
Marleen
3 jaren geleden

Kan je deze bonbons ook invriezen?

Hendriët
Hendriët
3 jaren geleden

Ik lees net een artikel dat kokosolie helemaal niet zo gezond is…
Roomboter is zelfs een stuk gezonder, zo blijkt.
Ik heb de bonbons vanmorgen gemaakt, maar met deze info de volgende keer misschien toch maar iets anders maken….
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/kokosolie-bevat-nog-meer-slechte-vetten-dan-spekvet~a4513694/?hash=e9a331f327473616432a5c391553439bd4cd5217

Tiny
Tiny
3 jaren geleden

Ook gemaakt, samen met de kleinkinderen.
Mijn kleindochter was mij te snel af en gooide in één keer alle limoensap in de bak, het is dus een beetje zurig maar eenmaal afgekoeld smaakt het evengoed wel lekker.
Morgen ga ik andere recepten uitproberen, bedankt vast.

Jasmijn
Jasmijn
3 jaren geleden

Gemaakt! Ennn thanx! Superlekker joh. Bedankt voor het delen van dit supersnelle receptje dat ook nog eens Keto vriendelijk is.
Ik houd hem erin.

Grietje
Grietje
3 jaren geleden

Ik heb (biologische) sinasappel i.p.v. citroen gebruikt – ook verrukkelijk!

Pien van Leeuwen
Pien van Leeuwen
3 jaren geleden

Oh, wat jammer nou dat ik écht, echt echt niet van kokos hou….ik griezel van die smaak. Kan ik die gemalen kokos ook door iets anders vervangen? Of alléén amandelmeel (hoeveelheid aanpassen dan) + de citroen + kokosolie (geur/smaakloos) etc. mengen???
Het water loopt me al in de ,mond als ik er alleen al aan dénk!!!
Wat heeft u trouwens een fantastische recepten: iedere dag kijk ik en zoek ik er eentje uit! Bedankt, hoor…..

Nel
Nel
4 jaren geleden

Jammer dat er citroen inzit. Ik laat het er volgende keer uit

Anita tiehuis
Anita tiehuis
4 jaren geleden

De verhouding klopt niet heb alle ingredienten precies afgemeten maar het blijft een losse massa zelfs na een dubbele hoeveelheid cocosolie groet Anita

Anita tiehuis
Anita tiehuis
4 jaren geleden
Antwoord aan  Anna-Karina

Omdat ik het zonde vond om weg te gooien heb ik erg gesmolten donkere chocola doorgedaan nu kon ik er wel balletjes van maken ik vind 20 gram kokos olie wel weinig maar toch bedankt Anita

Marloes
Marloes
4 jaren geleden

Ik las ergens dat je kokosolie ook kunt vervangen voor roomboter… zouden deze dan ook xo lekker smaken ( vergeten de olie te halen en alleen roomboter in huis )

Lia
Lia
4 jaren geleden

Hallo Anna-Karina, gebruik je voor deze bonbons kokosolie met neutrale smaak of kokosolie die nog naar kokos smaakt?

Wijnanda
Wijnanda
4 jaren geleden

Net gemaakt! Heerlijk!

Monique
Monique
4 jaren geleden

Vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk! Lekker fris…

Sara
Sara
4 jaren geleden

Ik kreeg niet een goede stevige substantie ( met de hand gekneed) en heb de hoeveelheid kokosolie verhoogd naar 40 gram, dat hielp aardig voor het “plakken”.   Het is me toch gelukt 10 heerlijke bonbons te maken en kijk er naar uit het volgende recept te maken.

Moniek
Moniek
4 jaren geleden

Deze zijn heerlijk. Ook zonder de nootjes. Ga nu proberen ze mét gehakte nootjes te maken.

anneke haaksema
anneke haaksema
4 jaren geleden

ik kreeg er niet een goede bindende massa van. Heb water toegevoegd, bleef korrelig. Ik heb kokosmeel i.p.v. amandelmeel gebruikt, zou het daaraan liggen?

Marjan
Marjan
4 jaren geleden

Kan je nog wat anders dan kokosolie gebruiken?

gretha
gretha
4 jaren geleden

Ik zie in dit recept de noten nergens??

Er staat toch duidelijk noten kokos bonbon

sandra van Luijk
sandra van Luijk
4 jaren geleden

Het ziet er heerlijk uit maar de titel omvat NOTEN kokosballen… Ik zie nergens de noten terugkomen

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden

Hallo Anna Karina,

Bedankt voor dit héérlijke bonbonnetjes recept.
Ik heb gemalen noten gebruikt bij de amandelmeel, veel citroenschil en citroen en ze smaken voortreffelijk.
Ik moest even proeven of het zoet genoeg was, heb toen vlug alles afgemaakt want ik kon er zo al niet afblijven.
Ik moet wel erg wennen aan de smaak van stevia, want ik gebruikte altijd honing of agavesiroop om te zoeten.
Maar door dit recept kan ik er wel mee doen  hoor.
groetjes, Cornelia

Leonie
Leonie
4 jaren geleden

Onmogelijk om ze 5 dagen te bewaren ?

Carlinda De Backer
Carlinda De Backer
4 jaren geleden

Zojuist de kokos balletjes gemaakt en als zoetmiddel druppeltjes “greensweet stevia” citroen smaak gebruikt. Erg lekker! Maar ik vond de balletjes wat droog dus heb wat chocolade (85%) gesmolten en ze daarmee versiert….Mmmmm!