nori rolls met komkommer

Nori rolls met komkommer en paprika

Driewerf hoera voor de combinatie van komkommer, nori en tahin! Samen met wat kraakverse groentereepjes maak je er in een mum van tijd deze fraaie komkommer nori rolls van. Deze supersnelle verse sushi hapjes zijn perfect als gezonde snack tussendoor. Ze zien er zo mooi uit dat ze op je feestje of met de Paasbrunch vast ook zo op zijn. Ik gebruikte sesampasta (tahin) als smaakmaker. Maar je kunt ook best een andere smeerbare pasta gebruiken. Roomkaas of mascarpone met wassabi voor pittige  twist? Zolang het maar niet te dun is, kan eigenlijk alles gebruikt worden voor de verantwoorde nori rolls.

Welke groente?

Voor de plakken van de nori rolls gebruikte ik komkommer,  maar dun geschaafde courgette of wortel zal ook mooi staan. TIP: de dunschiller van Gobento is ideaal!  Dunne plakjes rollen veel gemakkelijker en het eet lekkerder.  Als je de nori rolls voor een wat groter gezelschap maakt is het een eitje om de hapjes in verschillende combinaties samen te stellen. Wissel de buitenkanten af, dat staat leuker. Voor de vulling neem je knapperige groente zoals paprika en venkel. Je kunt ook andere rauwe of beetgare groentereepjes gebruiken, wortel in diverse kleuren, mooie dunne kouseband, courgette, een bietje etc. Wat je maar lekker vindt stop je in je eigen nori rolls.

Sushi-fans opgelet!

Met sushi kun je mij elke week blij mee maken. Een van de eerste dingen die ik probeerde in mijn lowcarb leven was dus sushi ‘namaken’. Want zeg nou zelf, een leven zonder sushi dat is een stuk minder leuk, toch? Al eerder postte ik de uitgebreide beschrijving voor diverse soorten koolhydraatarme sushi. Als rijst gebruik ik dan bloemkool die ik plakkerig maak. Dat is volmaakt als basis voor de koolhydraatarme sushi. Lekker aan de rol, ook leuk. Maar deze nori rolls zijn wel makkelijker.

Meer lekkere hapjes.
Of kijk eens op de Kerstpagina.

nori rolls met komkommer

nori rolls met komkommer

Zo maak je deze nori rolls met komkommer

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op mijn FacebookpaginaTwitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


Nori rolls met komkommer en paprika

Hoera voor de combinatie van komkommer, nori en tahin! Met kraakverse groentereepjes maak je er zó deze fraaie komkommer nori rolls van. Sushi maar dan net even anders.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Oosters
Trefwoord: knutselen in de keuken, super makkelijk
Voorbereiden: 15 min
Totale tijd: 15 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,8 gram koolhydraten per hapje
Uit recept: 10 hapjes

Ingrediënten

Bereiden

Tahinsausje
  • Meng de tahin met Griekse yoghurt en een kneepje citroensap. Voeg lepeltje voor lepeltje water toe en meng tot een smeerbare pasta. Proef en breng op smaak met sojasaus.
Groentereepjes
  • Was de komkommer. Leg plat op een snijplank en schaaf met een goede dunschiller in lange, dunne plakken tot aan de pitjes. Draai de komkommer om schaaf weer tot aan de pitjes. Gebruik de 10 mooiste repen om te rollen. Snijd de andere plakken julienne (lucifertjes).
  • Knip het norivel in dezelfde maat als de komkommerrepen.
  • Snijd paprika en venkel in dunne reepjes die net iets langer zijn dan de komkommer breed is. Dan steken ze er leuk bovenuit.
  • Leg een komkommerreepje en een norireepje op elkaar. Smeer ¼ in met tahinpasta en leg reepjes groente erop. Rollen maar! Rol zo alle hapjes op. Steek er tot slot een takje koriander in en serveer.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

168 Shares
Share141
Pin27
Tweet