winterse spruitjessoep

Winterse spruitjessoep van Zita

Hoe leuk, opeens krijgen we allemaal lekkere wintersoepjes toegestuurd! Deze winterse spruitjessoep van Zita is uit nood geboren. Zita schreef ons: “In de heb ik vaak trek in soep, van die lekkere dikke. Met worst. Mijn moeder maakte vroeger heerlijke erwtensoep, of, vond ik nog lekkerder, bruine bonensoep. Maar ik had de juiste ingrediënten weer eens niet in huis. In plaats daarvan had ik wel spruitjes. En vis. ” Deze no waste spruitjessoep is volgens ons een prima alternatief! Het is een rijk gevulde en voedzame maaltijd soep geworden met 12 gram koolhydraten per flinke kom


Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

winterse spruitjessoep

Zo maak je winterse spruitjessoep van Zita

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Winterse spruitjessoep

winterse spruitjessoep
Door: Zita
Zo worden vaak de leukste recepten geboren, je wilt eigenlijk het ene maken maar je hebt de ingrediënten niet in huis. Je doet het met wat je wel hebt! Zita had nog wel spruitjes en kabeljauw, dat werd deze heerlijke en simpele winterse spruitjessoep.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per kom
calorieën 200.2 kcalkoolhydraten 12 geiwitten 9.05 gvetten 11.2 gvezels 7.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 flinke kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de spruitjes schoon.
  • Snipper de ui en bak deze in een soeppan aan in wat boter. Blus af met de bouillon en kook de spruitjes in de bouillon.
  • Snijd bleekselderij, wortel en prei zoals aangegeven. Voeg deze toe aan de pan en laat alles 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Snijd de kabeljauw in stukken, en voeg samen met een scheutje slagroom toe aan de pan. Laat nog 5 minuten koken. Pureer de spruitjessoep met de staafmixer zo grof of glad als je zelf wilt.

Tip van Zita:

  • Je kunt er wat brood bij eten, en/of eventueel kaas over strooien als je dat lekker vindt. En weet je wat ook lekker is? Een hard gekookt eitje, in stukken gesneden. Op het laatst dan, ná de staafmixer.


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top