Hoe leuk, opeens krijgen we allemaal lekkere wintersoepjes toegestuurd! Deze winterse spruitjessoep van Zita is uit nood geboren. Zita schreef ons: “In de winter heb ik vaak trek in soep, van die lekkere dikke. Met worst. Mijn moeder maakte vroeger heerlijke erwtensoep, of, vond ik nog lekkerder, bruine bonensoep. Maar ik had de juiste ingrediënten weer eens niet in huis. In plaats daarvan had ik wel spruitjes. En vis. ” Deze no waste spruitjessoep is volgens ons een prima alternatief! Het is een rijk gevulde en voedzame maaltijd soep geworden met 12 gram koolhydraten per flinke kom.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je winterse spruitjessoep van Zita
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Winterse spruitjessoep
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g spruitjes, schoon gewicht
- 1 sjalot, 25 g, of rode ui
- klontje roomboter
- 500 ml (groente)bouillon, vis- of groentebouillon
- 70 g bleekselderij, 1 stengel in maantjes
- 70 g wortel, ½ winterwortel in stukjes
- 100 g prei, 1 kleine, in ringen
- 130 g kabeljauw, in stukken
- scheutje slagroom, 30 ml, of kokosroom
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de spruitjes schoon.
- Snipper de ui en bak deze in een soeppan aan in wat boter. Blus af met de bouillon en kook de spruitjes in de bouillon.
- Snijd bleekselderij, wortel en prei zoals aangegeven. Voeg deze toe aan de pan en laat alles 10 minuten pruttelen op laag vuur.
- Snijd de kabeljauw in stukken, en voeg samen met een scheutje slagroom toe aan de pan. Laat nog 5 minuten koken. Pureer de spruitjessoep met de staafmixer zo grof of glad als je zelf wilt.
Tip van Zita:
- Je kunt er wat brood bij eten, en/of eventueel kaas over strooien als je dat lekker vindt. En weet je wat ook lekker is? Een hard gekookt eitje, in stukken gesneden. Op het laatst dan, ná de staafmixer.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hoi, ik zit met een vraag.
Wanneer ik heldere bouillon zou willen maken, getrokken van groenten.
En de groenten verwijder ik daarna.
Komen de koolhydraten uit de groenten dan in het water terecht tijdens het koken ?
Geen idee hoe dat allemaal PRECIES werkt, maar mijn gezonde verstand vraagt zich dan af waar alle voedingsstoffen dan blijven als je dat zou doen. Je lichaam heeft echt voeding nodig.