Hoe leuk, opeens krijgen we allemaal lekkere wintersoepjes toegestuurd! Deze winterse spruitjessoep van Zita is uit nood geboren. Zita schreef ons: “In de winter heb ik vaak trek in soep, van die lekkere dikke. Met worst. Mijn moeder maakte vroeger heerlijke erwtensoep, of, vond ik nog lekkerder, bruine bonensoep. Maar ik had de juiste ingrediënten weer eens niet in huis. In plaats daarvan had ik wel spruitjes. En vis. ” Deze no waste spruitjessoep is volgens ons een prima alternatief! Het is een rijk gevulde en voedzame maaltijd soep geworden met 12 gram koolhydraten per flinke kom.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.


Zo maak je winterse spruitjessoep van Zita
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Winterse spruitjessoep
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g spruitjes, schoon gewicht
- 1 sjalot, 25 g, of rode ui
- klontje roomboter
- 500 ml (groente)bouillon, vis- of groentebouillon
- 70 g bleekselderij, 1 stengel in maantjes
- 70 g wortel, ½ winterwortel in stukjes
- 100 g prei, 1 kleine, in ringen
- 130 g kabeljauw, in stukken
- scheutje slagroom, 30 ml, of kokosroom
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de spruitjes schoon.
- Snipper de ui en bak deze in een soeppan aan in wat boter. Blus af met de bouillon en kook de spruitjes in de bouillon.
- Snijd bleekselderij, wortel en prei zoals aangegeven. Voeg deze toe aan de pan en laat alles 10 minuten pruttelen op laag vuur.
- Snijd de kabeljauw in stukken, en voeg samen met een scheutje slagroom toe aan de pan. Laat nog 5 minuten koken. Pureer de spruitjessoep met de staafmixer zo grof of glad als je zelf wilt.
Tip van Zita:
- Je kunt er wat brood bij eten, en/of eventueel kaas over strooien als je dat lekker vindt. En weet je wat ook lekker is? Een hard gekookt eitje, in stukken gesneden. Op het laatst dan, ná de staafmixer.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.Â
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:
Hoi, ik zit met een vraag.
Wanneer ik heldere bouillon zou willen maken, getrokken van groenten.
En de groenten verwijder ik daarna.
Komen de koolhydraten uit de groenten dan in het water terecht tijdens het koken ?
Geen idee hoe dat allemaal PRECIES werkt, maar mijn gezonde verstand vraagt zich dan af waar alle voedingsstoffen dan blijven als je dat zou doen. Je lichaam heeft echt voeding nodig.