no-waste omelet met bloemkool

No-waste omelet met bloemkool

Opgeruimd staat netjes, no-waste omelet met restjes van deze kaasfondue… Maar tegenwoordig kan ik zelfs geen eenvoudige omelet meer bakken of ik moet er een hele serie foto’s van maken voor mijn pottenkijkers. (9 juni 2015 al bijna 6.000 fans op mijn Facebookpagina, zo leuk! Update: maart 2020 al 84.064!!) En als ik dat dan doe komen er meestal al spontaan teksten in mijn hoofd op of dingen die ik aan jullie kwijt wil. En dan vragen jullie toch weer om het recept. Hierbij ook wat tips voor de perfecte omelet!

Een perfecte omelet bakken?

Als je koolhydraatarm eet maak je waarschijnlijk regelmatig een gevulde omelet? De kunst van een goede omelet bakken begint eigenlijk al bij het kloppen. De meeste mensen kloppen veel te kort. Als je het ei los klopt met wat room of (amandel)melk doe dat dan minstens 2 minuten en gebruik gewoon een vork. Zo vermijd je dat er nog witte stukken ei in je omelet zitten. Bovendien krijg je zo ook een heel lekker romige en schuimig gebakken omelet. Nog een tip: bak eerst de (gare) groente en/of champignons en een uitje in de koekenpan voordat je het eimengsel erover giet. Laat het ei rustig stollen op laag vuur. Heb geduld, snijd er ondertussen wat rauwkost bij als je je verveelt 😉 Laat de omelet niet té gaar worden, de binnenkant mag nog wat fluffy zijn. Beetje zout en peper erover, heerlijk en voedzaam!

Vandaag at ik deze no-waste groente omelet met champignons, paprika en stukjes bloemkool en als garnering dille, jaja ik ben dol op dille!

no-waste omelet met bloemkool

no-waste omelet met bloemkool

No-wasteomelet met bloemkool

Een heerlijke no-waste omelet met bloemkool, met de restjes van een heerlijke koolhydraatarme kaasfondue!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Europees
Trefwoord: eiergerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 15 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 1 portie

Ingrediënten

Bereiden

  • Bak de champignons in wat olie tot ze beginnen te bruinen. Voeg paprika en bloemkool toe en bak even mee.
  • Klop ondertussen de eieren los met een scheutje room, peper en zout. Schenk dit op de groente en laat de omelet rustig stollen op laag vuur.
  • Snijd ondertussen een paar stukjes komkommer als je wilt.
  • Serveer onmiddellijk.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Zo maak je de no-waste omelet 

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


 


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

44 Shares
Share42
Pin2
Tweet