mozzarella spiesjes

Mozzarella spiesjes met kaasbroodjes

Wie zegt dat mozzarella spiesjes alleen bij de borrel gegeten mogen worden? Ik eet de mozzarella spiesjes met tomaat en verse basilicum gerust als lunch. De mozzarellabolletjes, tomaatjes en basilicumplantje zijn nog over van kerst, vandaar ook met trefwoord restjesdag! Ik neem ze zonder borrel maar mét twee heerlijke versgebakken kaasbroodjes*, een perfecte koolhydraatarme lunch met slechts 2.6 gram koolhydraten voor het hele recept! Een paar kilo afvallen was nog nooit zo feestelijk. Dit dieet voelt helemaal niet als dieet, misschien ervaren veel mensen het daarom niet alsof ze iets ‘volhouden’ waar ze eigenlijk niet achter staan? 

Advertentie

Als ik het kan…

Ik ben al een tijdje redelijk op mijn streefgewicht maar ik blijf lekker koolhydraatarm en af en toe koolhydraatbeperkt eten. Ik voel me er zoveel beter bij en ik verlang vrijwel niet naar zoetigheid, drop, chips, toastjes of andere ongezonde dingen. Er is zoveel lekkers dat gewoon binnen dit eetpatroon past. Enne… nu ben ik ook van dat (toch altijd aanwezige) schuldgevoel af van vóór die tijd. Ik blijf mijn recepten delen zodat jullie hier steeds weer nieuwe inspiratie kunnen opdoen, ik gun jullie allemaal een gezond gewicht en het vinden van een blijvend evenwichtig voedingspatroon. Als ik het kan…

Bij het recept van de kaasbroodjes, staan nog een paar leuke serveertips, misschien brengt het je op lekkere  ideeën? Oja, je ziet op de foto’s 4 kaasbroodjes, de andere twee eet ik morgenochtend (met kaas en komkommer erop) als ontbijt.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je deze mozzarella spiesjes!

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

mozzarella spiesjes

Mozzarella spiesjes met kaasbroodjes

Eet de mozzarella spiesjes met tomaat en verse basilicum gerust als lunch. Zonder borrel maar mét twee heerlijke versgebakken kaasbroodjes.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ook gebruikt

  • 8 houten cocktail prikkertjes

Voedingswaarde

Hele recept, inclusief 2 (onbelegde) kaasbroodjes
kcal 234.9 koolhydraten 2.6 geiwitten 13.1 gvetten 19.2 gvezels 2.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Spiesjes

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Kaasbroodjes (2 stuks)

  • Volg het recept voor deze kaasbroodjes. Of haal ze uit de diepvries als je ze eerder bakte.

Spiesjes

  • Halveer de tomaatjes en de mini bolletjes mozzarella. (Eventueel kan je bolletjes mozzarella eerst nog door zelfgemaakte pesto rollen)
  • Rijg 8 spiesjess. Begin met een ½ bolletje mozzarella – platte kant onder als voetje. Vervolgens een blaadje basilicum, tomaat, blaadje basilicum, mozzarella, blaadje basilicum en tot slot een hoedje van tomaat. Herhaal.
  • Zet de spiesjes op een bordje, leg je (belegde) koolhydraatarme kaasbroodjes erbij. Geniet er met volle teugen van. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept
Scroll naar boven