mozzarella spiesjes

Mozzarella spiesjes met kaasbroodjes

Wie zegt dat mozzarella spiesjes alleen bij de borrel gegeten mogen worden? Ik eet de mozzarella spiesjes met tomaat en verse basilicum gerust als lunch. De mozzarellabolletjes, tomaatjes en basilicumplantje zijn nog over van kerst, vandaar ook met trefwoord restjesdag! Ik neem ze zonder borrel maar mét twee heerlijke versgebakken kaasbroodjes*, een perfecte koolhydraatarme lunch (3,4 gr. khd per persoon). Een paar kilo afvallen was nog nooit zo feestelijk. Dit dieet voelt niet als dieet, misschien ervaren veel mensen het daarom niet alsof ze iets ‘volhouden’ waar ze eigenlijk niet achter staan? Oja, je ziet op de foto’s 4 kaasbroodjes, de andere twee eet ik morgenochtend (met kaas en komkommer erop) als ontbijt.

 

Als ik het kan…
Ik ben al een tijdje redelijk op mijn streefgewicht maar ik blijf lekker koolhydraatarm en af en toe koolhydraatbeperkt eten. Ik voel me er zoveel beter bij en ik verlang vrijwel niet naar zoetigheid, drop, chips, toastjes of andere ongezonde dingen. Er is zoveel lekkers dat gewoon binnen dit eetpatroon past. Enne… nu ben ik ook van dat (toch altijd aanwezige) schuldgevoel af van vóór die tijd. Ik blijf mijn recepten delen zodat jullie hier steeds weer nieuwe inspiratie kunnen opdoen, ik gun jullie allemaal een gezond gewicht en het vinden van een blijvend evenwichtig voedingspatroon. Als ik het kan…

 

Bij het recept van de kaasbroodjes, staan nog een paar leuke serveertips, misschien brengt het je op lekkere  ideeën?

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze mozzarella spiesjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Mozzarella spiesjes met kaasbroodjes


mozzarella spiesjes

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst januari 6, 2015

 • Aantal of hoeveelheid: 1
 • Koolhydraten: 3,4 met twee broodjes erbij! (1 uit recept)
 • Voorbereiding: 5 minuten
 • Kooktijd: 15 minuten
 • Klaar in: 20 minuten

Eet de mozzarella spiesjes met tomaat en verse basilicum gerust als lunch. Zonder borrel maar mét twee heerlijke versgebakken kaasbroodjes.

Ingrediënten

Bereiding

 1. BROODJES:
  Volg het recept voor versgebakken kaasbroodjes. Of haal ze uit de diepvries als je ze eerder bakte. 1,6 khd voor twee broodjes.
 2. SPIESJES:
  Eventueel kan je bolletjes mozzarella eerst nog door zelfgemaakte pesto rollen. Terwijl de broodjes bakken/ontdooien, rijg je aan een prikker: half bolletje mozzarella platte kant onder, blaadje, tomaat, blaadje, mozzarella, blaadje en eindig met een hoedje van tomaat. Herhaal tot je ingrediënten op zijn.
 3. Zet de spiesjes op een bordje, leg je warme broodjes erbij (ik deed er nog een plak kaas tussen) en geniet er met volle teugen van. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

79 Shares
Share43
Pin36
Tweet