Wie lust er nu geen pannenkoekjes? Niet alleen zoete dunne flensjes zoals deze, maar ook een lekkere stevige hartige pannenkoek, vormen een uitstekende koolhydraatarme maaltijd. Een pannenkoek is ontzettend veelzijdig. Deze mozzarella flensjes met citroenmousse heb ik gemaakt als nagerecht. Maar je kunt ‘m evengoed op een ander moment van de dag eten. Ze zijn zowel koud als warm te serveren. De citroenmousse maak je bij voorkeur vooraf klaar, zodat de smaken lekker in kunnen trekken. De mozzarellaflensjes zelf en de fruitsaus kan je ook van te voren al klaarmaken. Bevat belegd met de ricotta en de saus 4.63 gram koolhydraten per portie.
Fabuleuze Flensjes
Persoonlijk vind ik de mozzarella flensjes het lekkerst met een warme fruitsaus erbij. Op die manier lust ik wel zoete toetjes, *mjum*! Want trouwe fans weten inmiddels allang dat ik stiekem meer van hartig dan van zoet houd. Alleen op hoogtijdagen voor mij een zoet toetje. December is de toetjesmaand bij uitstek volgens velen. Daarom mogen lekkere nagerechten op onze website natuurlijk niet ontbreken, hierbij weer geregeld!
In ons 1e kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm (en sinds januari 2020 ook hier) staat een heerlijke lasagnetaart met verschillende laagjes. Die taart is ook opgebouwd uit deze mozzarella flensjes. Je kunt de flensjes zelf ook hartig maken, eerder deelden we deze verrukkelijke hartige Italiaanse pesto pannenkoekjes.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je deze mozzarella flensjes met citroenmousse
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Mozzarella flensjes met citroenmousse
Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 45
Ook gebruikt
- staafmixer
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Citroenmousse
Flensjes
- 1 bol mozzarella
- 2 eieren
- 2 el slagroom
- snufje zout
- olijfolie, om te bakken
Fruitsaus
- 150 g rode vruchtenmix, diepvries
- water, eventueel
- zoetstof, eventueel
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Citroenmousse
- Klop de slagroom met zoetstof (naar smaak) stijf.
- Rasp de schil van de citroen en pers 'm uit. Roer de ricotta los met citroenrasp, citroensap (naar smaak) en vanille essence. Spatel dit mengsel door de stijf geslagen slagroom. Proef en voeg zo nodig zoetstof toe. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Flensjes
- Scheur de bol mozzarella in stukjes. Meng met de staafmixer het ei, (ongeslagen) slagroom, stukjes mozzarella en een snufje zout tot een gladde romige massa.
- Het beslag blijft enigszins elastisch door de mozzarella. Je dient daarom de pannenkoekjes op matig vuur en in een goede antiaanbakpan met voldoende vet te bakken. Je giet een kwart van het beslag in de pan en draait de pan rond zodat het beslag mooi gelijkmatig uitloopt net als bij gewone pannenkoeken. Dan laat je ze met rust tot de hele bovenkant droog is én ze los komen van de bodem. Laat ze dan voorzichtig op een deksel glijden en keer ze met behulp van het deksel om in de pan. Bak dan de andere kant op matig vuur goudbruin. Maak op deze manier 4 mozzarella pannenkoekjes.
Fruitsaus
- Kook het fruit in een klein steelpannetje op zacht vuur. Voeg eventueel een kleine hoeveelheid water toe en wat zoetstof.
- Serveer de mozzarella flensjes met citroenmousse en fruitsaus. Serveer de fruitsaus er warm of koud bij. Doe de saus wel even in een apart bakje, anders ziet het er een beetje 'bloederig' uit. Perfecte afsluiter van een gezellig diner!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: